In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Raniez wrote:Cześć dziewczyny, podjęliśmy decyzję o adopcji komórki, moje amh wynosi 0,08, obecnie jesteśmy w macierzyńskie w Krakowie ale chcemy się przenieść, myślimy o gyncentrum Kraków bądź Katowice albo bocian Katowice. Czy któraś z Was poleca któraś klinikę?
Cześć! Ja byłam w Gyncentrum Wrocław - prowadzenie procesu jeszcze na własnych komórkach, ale w Katowicach miałam wszystkie zabiegi. Nie wiem jak prowadzą Katowice i jak jest, jeśli jest to adopcja komórki, ale ja osobiście z Gyncentrum Wrocław jestem bardzo rozczarowana ze sposobu w jaki mnie prowadzili. Zero podejścia indywidualnego, tylko jak na taśmie. Poza badaniami krwi na choroby wirusowe nie miałam robionych badań żadnych hormonów ani w trakcie procesu ani przed transferem ani po. Wszystko szybko i jakby po łebkach. Krótkie, szybkie i chaotyczne wizyty. Może Katowice mają lepszych lekarzy i lepiej prowadzą. Teraz jestem w innej klinice i widzę tą różnicę w prowadzeniu. Jest opieka na każdym kroku, są badania, wizyty spokojne, wszystko jest wyjaśnianie, dostaje dokładne rozpiski leków i terminów. Jestem spokojna i wiem co i kiedy mam robić.
PozdrawiamOna 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
oczekiwanie na transfer -
basiaO. wrote:Cześć! Ja byłam w Gyncentrum Wrocław - prowadzenie procesu jeszcze na własnych komórkach, ale w Katowicach miałam wszystkie zabiegi. Nie wiem jak prowadzą Katowice i jak jest, jeśli jest to adopcja komórki, ale ja osobiście z Gyncentrum Wrocław jestem bardzo rozczarowana ze sposobu w jaki mnie prowadzili. Zero podejścia indywidualnego, tylko jak na taśmie. Poza badaniami krwi na choroby wirusowe nie miałam robionych badań żadnych hormonów ani w trakcie procesu ani przed transferem ani po. Wszystko szybko i jakby po łebkach. Krótkie, szybkie i chaotyczne wizyty. Może Katowice mają lepszych lekarzy i lepiej prowadzą. Teraz jestem w innej klinice i widzę tą różnicę w prowadzeniu. Jest opieka na każdym kroku, są badania, wizyty spokojne, wszystko jest wyjaśnianie, dostaje dokładne rozpiski leków i terminów. Jestem spokojna i wiem co i kiedy mam robić.
Pozdrawiam
Ja byłam w Gyncentrum w Kato u dr Mercika.. kurde, z niego cokolwiek wyciągnąć graniczyło z cudem, ja proponowałam coś on się zgadzał.. pierwsze procedura z kd nieudana i akurat podczas drugiej miał urlop i trafiliśmy do dr Gajewskiej i było o niebo lepiej - od razu zmieniła metodę zapłodnienia, skoro w poprzednich było mało zarodków, dodała podłoże wapniowe (darmowe w programie..), skróciła czas abstynencji przed oddaniem nasienia, zmieniła dawki leków. Natomiast sam transfer robił dr Mercik i tutaj muszę oddać,że było całkiem inaczej niż przy trzech poprzednich - dużo bardziej analizował, na spokojnie, widać był skupiony gdzie podać zarodek. Także małe tak miało być
Z plusów czas oczekiwania na komorki krótki, kilka dni dwie propozycje i dużo informacji, wiem że w bocianie czasami nie podają nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 16:33
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)
☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)
03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2 x immunoglobuliny).
-
Raniez wrote:Cześć dziewczyny, podjęliśmy decyzję o adopcji komórki, moje amh wynosi 0,08, obecnie jesteśmy w macierzyńskie w Krakowie ale chcemy się przenieść, myślimy o gyncentrum Kraków bądź Katowice albo bocian Katowice. Czy któraś z Was poleca któraś klinikę?
Ja Gyncentrum Kraków. Ciężko mi jest się jakoś konkretnie odniesc, bo pierwsza procedura z KD tam się nam udała. Poprzednie procedury na własnych komórkach robiliśmy gdzie indziej. Na wizycie kwalifikacyjnej powiedzieliśmy co nas interesuje, doktor przystał na to i nas zakwalifikowal. Zlecone miałam tylko badania wymagane do procedury, które miałam nieaktualne. Transfer wspominam dobrze, po transferze na obu wizytach też czułam się zapiekowana, tym bardziej, ze miałam krwiaka, więc potrzebowałam więcej uwagi. -
Mysikrolik wrote:Ja Gyncentrum Kraków. Ciężko mi jest się jakoś konkretnie odniesc, bo pierwsza procedura z KD tam się nam udała. Poprzednie procedury na własnych komórkach robiliśmy gdzie indziej. Na wizycie kwalifikacyjnej powiedzieliśmy co nas interesuje, doktor przystał na to i nas zakwalifikowal. Zlecone miałam tylko badania wymagane do procedury, które miałam nieaktualne. Transfer wspominam dobrze, po transferze na obu wizytach też czułam się zapiekowana, tym bardziej, ze miałam krwiaka, więc potrzebowałam więcej uwagi.
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi, Mysikrolik a do kogo chodziłaś w Krakowie ? Niby teraz przeszła tam dr Knafel i nie wiem czy ją wybrać czy kogoś innego -
Raniez wrote:Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi, Mysikrolik a do kogo chodziłaś w Krakowie ? Niby teraz przeszła tam dr Knafel i nie wiem czy ją wybrać czy kogoś innego
Na wizycie kwalifikacyjnej byłam u dr Mercika i on mnie przygotowywał do transferu. Transfer robiła dr Kowalska (bo tam kto ma dyżur w dany dzień to robi transfer) i u niej też byłam na wizytach po transferze.
Doktor faktycznie taki małomówny, w wyborze sugerowałam się opiniami, których też nie było za wiele. Choć z perspektywy czasu, biorąc pod uwagę, że nie robiliśmy jakiejś konkretnej diagnostyki tam, to myślę że każdy lekarz przygotowałyby mnie do transferu podobnie 🙂. -
Cześć! Jestem 5 dzień po transferze, jutro mam 1 weryfikację, ale dziś boli i ciągnie mnie w podbrzuszu, trochę bardziej niż w dniach poprzednich i naszły mnie złe przeczucia, że nic z tego nie wyszło.Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
-
basiaO. wrote:Cześć! Jestem 5 dzień po transferze, jutro mam 1 weryfikację, ale dziś boli i ciągnie mnie w podbrzuszu, trochę bardziej niż w dniach poprzednich i naszły mnie złe przeczucia, że nic z tego nie wyszło.
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
glodia wrote:Jak weryfikacja?
Echhh progesteron 41,14, ale beta <0.1. Lekarz powiedział, że progesteron dobry, a betą mam się nie przejmować, bo to wcześnie (6 dpt) i najważniejszy jest 10 dzień, ale wcale mnie to nie uspokoiło i naszły mnie złe myśli. Mam dalej brać leki, a w poniedziałek 3 weryfikacja i zależnie od wyniku dalsze decyzje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 13:00
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
basiaO. wrote:Echhh progesteron 41,14, ale beta <0.1. Lekarz powiedział, że progesteron dobry, a betą mam się nie przejmować, bo to wcześnie (6 dpt) i najważniejszy jest 10 dzień, ale wcale mnie to nie uspokoiło i naszły mnie złe myśli. Mam dalej brać leki, a w poniedziałek 3 weryfikacja i zależnie od wyniku dalsze decyzje.
Trzymam kciuki za dalsze weryfikacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 15:01
basiaO. lubi tę wiadomość
-
Ewa6 wrote:Dziewczyny, wiem że nie na temat ale te, które mają psa w domu możecie mi napisać jak zareagował wasz czworonóg na pojawienie się dziecka w domu?
My mamy owczarka belgijskiego malinois, do tego z agresją lękową. Bardzo się martwiliśmy jak będzie.
Minęły ponad 2lata i odpukać jest super. Mała kilka razy odwalała różne numery, ale pies przyjął to ze stoickim spokojem. Teraz regularnie bawi się z nim i z nim trenuje😁
Od początku miał jasno pokazane, że ona jest wyżej w stadzie niż on, ale jednocześnie, że nikt go z tego stada nie wygania- nadal jest jego częścią i ma prawo uczestniczyć we wszystkim, oczywiście na określonych zasadach.Martuśka87, Ewa6 lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Hej dziewczyny
Wlasnie mam przystapi do transferu
I od 2go dnia cyklu 3x1 estrofem doustnie
I od 2go dnia cyklu 2x1 oestrogel
I od 5go dnia cyklu 1x1 acard75mg
I na wizte mam isc dopiero między 12 a 14 dniem cyklu
Tez tak macie?Baylee lubi tę wiadomość
👩🦰 91
Niedoczynność Euthyrox 100
07.2020 histero ok
Prolaktyna 23.98 w 2020r a 17.90 w 2021r a 28.28 2024r
AMH 1.96 w 2020r a 1.26 w 2024
LH 8.43
FSH 9.73
DHEA-S 308
Testosteron 0.34
4 nie udane inseminacje w Czechach
ANA ujemny
MLR 26,3%
Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
Zalecenia od dr Sydor
5dni przed transferem 1 amp accofil domacicznie, potem1/2 co 3 dni
5dni przed transferem encorton 7.5
I intralipid i clexane 40mg
1procedura wrzesien 2021
Pobranych 7, 3dojrzale i tylko jeden 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale nie stety poronienie
2 procedura maj 2022
Pobranych 7, 4 dojrzale przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
Zaszlam naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Styczen 2024 3 procedura
7pobrane 4 dojrzale w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 procedura
gonal 300 i orgalutran i potem zamiast gonal menopur 300
Pobrano 4 i 3 byly dojrzale. 2 zaplodnione i przestaly sie rozwijac
🙋88
Morfologia 5 w 2018r
Kariotyp prawidlowy -
Dziewczyny jestem w klinice od czerwca tamtego roku, po dwóch poronieniach. W tym miesiącu podchodzę do transferu i mam od dzisiaj zacząć brać leki (cykl sztuczny) ale właśnie sobie uświadomiłam ze wszystkie badania wirusologiczne, wymazy miałam robione rok temu i teraz lekarz ich ponownie nie zlecił. Czytałam że powinnam je wykonać w cyklu poprzedzającym transfer. Jak myślicie zadzwonić i upomnieć się o te badania ? Może któraś w was była w podobnej sytuacji
Martuśka87 lubi tę wiadomość
12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
9dpt- beta 35,4,11dpt- beta 68,9, 13dpt- beta 146, 4, 19dpt - beta 1652, 26dpt - zarodek i❤️
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
7dpt- beta 21,4, 11dpt-beta 101,5, 13dpt-beta 264,7, 21dpt 🖤 -
Mery0211 wrote:Dziewczyny jestem w klinice od czerwca tamtego roku, po dwóch poronieniach. W tym miesiącu podchodzę do transferu i mam od dzisiaj zacząć brać leki (cykl sztuczny) ale właśnie sobie uświadomiłam ze wszystkie badania wirusologiczne, wymazy miałam robione rok temu i teraz lekarz ich ponownie nie zlecił. Czytałam że powinnam je wykonać w cyklu poprzedzającym transfer. Jak myślicie zadzwonić i upomnieć się o te badania ? Może któraś w was była w podobnej sytuacji
Pierwszy transfer się udał na cyklu sztucznym .
Mała za dwa dni będzie miała dwa miesiące 🥰Mery0211 lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka
2012 ciąża naturalna dziewczynka
2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
KLINIKA BOCIAN
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
405 g szczęścia ❤️
16,1 cm , 146/min
26t1d-1028 córeczki 🥰
Tętno 153
28tc-1277 g szczęścia
30t1d-1438g
34t-2389g
37t5d -Martynka 3090kg 49 cm -
tika32 wrote:Hej dziewczyny
Wlasnie mam przystapi do transferu
I od 2go dnia cyklu 3x1 estrofem doustnie
I od 2go dnia cyklu 2x1 oestrogel
I od 5go dnia cyklu 1x1 acard75mg
I na wizte mam isc dopiero między 12 a 14 dniem cyklu
Tez tak macie?
Ja brałam tylko estrofem 3x1, oestrogel to dodatkowa dawka estrogenu, acard też jest często zalecany jeśli da wskazania. Wizytę miałam jakoś 12 - 13 dzień cyklu. Powodzeniatika32 lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼