X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś musiała na wizytę serduszkowa w klinice niepłodności, w której miała rządowe invitro, przynieść komplet nowych aktualnych badań wymaganych w I trymescie? Nie mam jeszcze założonej karty ciąży, na razie lekarz potwierdził jedynie pęcherzyk ciążowy. Nie uśmiecha mi się wydawać kupę kasy prywatnie na te badania, bo mam w pracowniczym Medicoverze ta badania za darmo, ale pod warunkiem że okaże kartę ciąży. Ciąża nie musi być nawet u nich prowadzona. I teraz pytanie, czy to jest jakieś standardowe działania, ze te badania są wymagane przed założeniem katy ciążowej? Czy lekarz może mi odmówić wydania takiej karty jak nie przyjdę z badaniami? Prawdopodobnie i tak ciążę będę prowadzić prywatnie u swojej ginekolog spoza klinki nieplodnosci.

Tak, ja robiłam badania. Na pewno morfologię, mocz standardowy i posiew, odczyn coombsa, glukozę na czczo i nie pamiętam czy coś jeszcze.
    Nie wiem czy to jest wymagane przed założeniem karty ciąży, ja zrobiłam te badania prywatnie tak jak miałam zlecone. Kartę założyli mi w klinice na drugiej wizycie, ale nie prowadziłam tam ciąży, więc moja lekarka prowadząca założyła nowa.

age.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorę htz sekwencyjne czyli z przerwą na krwawienie i się zastanawiam czy w celu przygotowania mnie do transferu będę mogła brać te same tabletki czy każą mi zmienić? Nie wiem czy mam brać je dalej do październikowej wizyty czy przestać? U mnie okres naturalnie od dawna nie występuje.

To skład tych tabletek

Co zawiera lek Trisequens
    - Substancjami czynnymi leku są estradiol i noretysteronu octan.
    - Niebieska tabletka powlekana zawiera 2 mg estradiolu (w postaci estradiolu półwodnego).
    - Biała tabletka powlekana zawiera 2 mg estradiolu (w postaci estradiolu półwodnego) i 1 mg
    noretysteronu octanu.
    - Czerwona tabletka powlekana zawiera 1 mgestradiolu w postaci estradiolu półwodnego( przy czerwonych występuje krwawienie)

16uddqk30vgif7kq.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Nie kojarzę tej grupy.
    Wy też się trochę omeczyliscie, ale najważniejsze, że to już za Wami 🙂.
    Myślę i mam taką nadzieję, że w naszym przypadku czas też rozwiąże te wszystkie problemy.
    Tyle przeszliśmy, żeby być w tym miejscu, w którym jesteśmy, że damy rade przetrwać wszystko 🙂.
    Próbowałaś na kolki kropelki sab simplex?masaże brzuszka termoforem z pestek wiśni ewentualnie te rurki takie co w dupke się maluchowi wkłada i odrazu jest ulga....u nas jak była tragedia to młody od 19 do 24 spał wtulony w nas....

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Próbowałaś na kolki kropelki sab simplex?masaże brzuszka termoforem z pestek wiśni ewentualnie te rurki takie co w dupke się maluchowi wkłada i odrazu jest ulga....u nas jak była tragedia to młody od 19 do 24 spał wtulony w nas....
    U nas chyba najlepiej zadziałał termofor (taki zwykły, na wodę. Oczywiście pod nadzorem). Przykładałam zaraz po jedzeniu i rzeczywiście była widoczna poprawa. Kropelki sab simplex też u nas były, plus Delicol i BioGaia. Czepialiśmy się każdej, możliwej pomocy!

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:

Termofor z pestek wiśni próbowaliśmy, mieliśmy Espumisan, delicol i bio gaie, Sab simplex nie próbowalismy, bo ta strona gdzie można to zamówić wydała mi się podejrzana i stchórzyłam z zamowieniem🙂. A te rurki to mnie trochę przerażają.
    Jedynie czasem pomaga noszenie w pionie, ale teoretycznie nie wolno jeszcze tego robić, choć młody to uwielbia.

age.png
  • basiaO. Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A czy przed kwalifikacja dużo badań o wizyt musiało się odbyć.

Cześć! My przygodę z KD zaczęliśmy 28.02 to była wizyta online kwalifikacyjna, potem musieliśmy odbyć dwie rozmowy z psychologiem, wizyty co tydzień, ale terminy takie, że marzec przeleciał, potem ja miałam wymazy i badania krwi na choroby wirusowe, a partner musiał zrobić kariotyp, nowe badanie fragmentacji DNA, morfologię, test wiązania z kwasem hialuronowym(sam) i badania krwi (w klinice). Z racji, że wyszła mi bakteria to musiałam przeleczyć infekcję, powtórzyć wymazy i tak przeleciał kolejny miesiąc. Potem czekaliśmy na zarodki i wyniki pgt, a że moje cykle krótkie więc trochę pouciekały terminy. Transfer 02.07, więc trwało to 4 miesiące, przy czym dawczyni już miałam upatrzoną i zarezerwowaną zanim podpisaliśmy dokumenty (za darmo, tylko płaciłam za transport z innego oddziału invicty), a sama propozycja od koordynatora była na drugi dzień, po wizycie online, ale dawczyni nam nie odpowiadała. Niestety musiałam zapomnieć o dawczyni z grupą 0Rh+, bo takich z moim fenotypem było praktycznie zero. Ja wcześniej byłam w gyncentrum Wrocław i szczerze mówiąc jestem rozczarowana ich podejściem i żałuję, że skorzystałam z ich usług. Nigdy mi nie robili żadnych badań hormonów, w ogóle żadnych badań, tylko wciskali kolejne hormony bez żadnej kontroli czy przynoszą jakiś efekt, nie czułam się zaopiekowana, tylko jak produkt na taśmie. Pozdrawiam

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    oczekiwanie na transfer
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! My przygodę z KD zaczęliśmy 28.02 to była wizyta online kwalifikacyjna, potem musieliśmy odbyć dwie rozmowy z psychologiem, wizyty co tydzień, ale terminy takie, że marzec przeleciał, potem ja miałam wymazy i badania krwi na choroby wirusowe, a partner musiał zrobić kariotyp, nowe badanie fragmentacji DNA, morfologię, test wiązania z kwasem hialuronowym(sam) i badania krwi (w klinice). Z racji, że wyszła mi bakteria to musiałam przeleczyć infekcję, powtórzyć wymazy i tak przeleciał kolejny miesiąc. Potem czekaliśmy na zarodki i wyniki pgt, a że moje cykle krótkie więc trochę pouciekały terminy. Transfer 02.07, więc trwało to 4 miesiące, przy czym dawczyni już miałam upatrzoną i zarezerwowaną zanim podpisaliśmy dokumenty (za darmo, tylko płaciłam za transport z innego oddziału invicty), a sama propozycja od koordynatora była na drugi dzień, po wizycie online, ale dawczyni nam nie odpowiadała. Niestety musiałam zapomnieć o dawczyni z grupą 0Rh+, bo takich z moim fenotypem było praktycznie zero. Ja wcześniej byłam w gyncentrum Wrocław i szczerze mówiąc jestem rozczarowana ich podejściem i żałuję, że skorzystałam z ich usług. Nigdy mi nie robili żadnych badań hormonów, w ogóle żadnych badań, tylko wciskali kolejne hormony bez żadnej kontroli czy przynoszą jakiś efekt, nie czułam się zaopiekowana, tylko jak produkt na taśmie. Pozdrawiam

dlugo to trwalo, ja to chcialabym po kwalifikacji miec transfer w ciagu 1.5 -2 miesiecy, ale zobaczymy jak bedzie. my w invimed w warszawie
    co Was sklonilo do badania zarodkow? myslalam ze przy zdrowych, mlodych dawczyniach raczej PGD sie nie robi/? tak z ostroznosci? my mamy komorki z tej samej dawvczyni co nasza corka, ktora jest zdrowiutka, wiec badan zarodkow nie planujemy. czy po kalifikacji placimy i tak za badanie fragmentacji DNA? to koniecznie musimy zrobic bo mąż mial raz to badanie kiepskie, innym razem dobre, wiec zmienia sie

16uddqk30vgif7kq.png
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    dlugo to trwalo, ja to chcialabym po kwalifikacji miec transfer w ciagu 1.5 -2 miesiecy, ale zobaczymy jak bedzie. my w invimed w warszawie
    co Was sklonilo do badania zarodkow? myslalam ze przy zdrowych, mlodych dawczyniach raczej PGD sie nie robi/? tak z ostroznosci? my mamy komorki z tej samej dawvczyni co nasza corka, ktora jest zdrowiutka, wiec badan zarodkow nie planujemy. czy po kalifikacji placimy i tak za badanie fragmentacji DNA? to koniecznie musimy zrobic bo mąż mial raz to badanie kiepskie, innym razem dobre, wiec zmienia sie

I jak jest w invimed? My chcieliśmy tam podjeść do KD, ale po uzupełnieniu ankiety szukali i szukali dawczyni i w końcu spróbowałam w Bocianie i ci zaprosili mnie na wizytę zanim invimed odezwał się. Odwołałam invimed a w bocianie po ok 2 tyg zadzwonili, że mają dawczynię.
    Natomiast znam super lekarza w invimed i dlatego myślałam początkowo o nich.

• basiaO. Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:

Różne czynniki się na ten czas złożyły. A badanie chcieliśmy dla spokoju psychicznego i genetyk też nam nie blokował ze względu na wiek partnera. Dawczyni młoda, ale jeden zarodek okazał się wadliwy miał zespoł Patau. My na nasienie braliśmy fertistim, a potem pregnaCare dla niego w saszetkach i bardzo nam się wyniki poprawiły. Tak po kwalifikacji za te badania i tak trzeba płacić. Robiliśmy je w Gamecie, cenowo lepiej niż w Invikcie.

Baylee lubi tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    oczekiwanie na transfer
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    I jak jest w invimed? My chcieliśmy tam podjeść do KD, ale po uzupełnieniu ankiety szukali i szukali dawczyni i w końcu spróbowałam w Bocianie i ci zaprosili mnie na wizytę zanim invimed odezwał się. Odwołałam invimed a w bocianie po ok 2 tyg zadzwonili, że mają dawczynię.
    Natomiast znam super lekarza w invimed i dlatego myślałam początkowo o nich.

ja bylam tam 6 lat temu:) wtedy bylo ok, nie narzekam
    ale opinie nsa rozne, pewnie kwestiia lekarza, przypadku, szczęścia itp

wizyte dopiero mam 7.10 i zalezy nam na tej klinice bo sa nadal komorki naszej dawczyni, nasza córka ma szansę na biologiczne rodzenstwo
    w Bocianie faktycznie maja teraz srodki i robia kwalifikacje, ale w invimed maja wstrzymane do jesieni, my mamy wizyte 7.10, narazie umowiona jestem pod koniec sierpnia na teleporade do dr Jarosz bo moze powinnam powtorzyc niektore badania immunologiczne

Kalijot lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nami już Janeczka waga 3440gram urodzona godz.8.46 przez cc. 10 punktów na 10.
    https://zapodaj.net/plik-FBoXdWZb1H

basiaO., Lusille, Nefertiti89, Giosiek, Asssia, Baylee, Anka43, Mysikrolik, Raija86, Hope_89, Angelles, glodia, Valletta, Kalijot, monester, Mary27, WiosnyFanka, Saimi, Ragdolka, Ewa6, Grażyna, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Jest nami już Janeczka waga 3440gram urodzona godz.8.46 przez cc. 10 punktów na 10.
    Witamy na świecie! Gratulacje 🥰

Elka198321 lubi tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:

Witaj Malenka 🥰 Gratulacje!

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Witaj cudowności!

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Gratuluję! 😊

event.png[/url]
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Gratulacje Ela❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 11:23

• glodia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, cudowna dziewczynka <3 gratulacje!

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 1 lipca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje:)

a Ty jak się czujesz?

16uddqk30vgif7kq.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:

Cudna 😍😍😍 gratulacje dla rodziców !!!🙂

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:

No hejka!
    Jak się macie? Jak się czujesz?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ