In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Baylee wrote:Dziewczyny biorę htz sekwencyjne czyli z przerwą na krwawienie i się zastanawiam czy w celu przygotowania mnie do transferu będę mogła brać te same tabletki czy każą mi zmienić? Nie wiem czy mam brać je dalej do październikowej wizyty czy przestać? U mnie okres naturalnie od dawna nie występuje.
To skład tych tabletek
Co zawiera lek Trisequens
- Substancjami czynnymi leku są estradiol i noretysteronu octan.
- Niebieska tabletka powlekana zawiera 2 mg estradiolu (w postaci estradiolu półwodnego).
- Biała tabletka powlekana zawiera 2 mg estradiolu (w postaci estradiolu półwodnego) i 1 mg
noretysteronu octanu.
- Czerwona tabletka powlekana zawiera 1 mgestradiolu w postaci estradiolu półwodnego( przy czerwonych występuje krwawienie)
ja przy htz ( kiedyś też brałam trisequens, potem przeszłam na plastry systen sequi) w kwietniu dostałam zalecenia ,że w drugim dniu krwawienia osdtawiam plastry i przechodzę na estrofem 3xdziennie . Transfer był w czerwcu , udany.Baylee lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem że nie na temat ale te, które mają psa w domu możecie mi napisać jak zareagował wasz czworonóg na pojawienie się dziecka w domu?Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne
19w4d 315g
20w5d II prenatalne 407g 💙
21w4d Echo serca wszystko ok
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
30w5d III prenatalne 1688g 💙
33w4d 2259g 💙 -
Ewa6 wrote:Dziewczyny, wiem że nie na temat ale te, które mają psa w domu możecie mi napisać jak zareagował wasz czworonóg na pojawienie się dziecka w domu?
mój pies juz nie zyje, ale to byl duzy husky, ktory nie przepadal za dziecmi, nie mial w sobie cienia agresji, po prostu ich unikal
jesli dziecko inicjowalo kontakt nic nie robil, ale wolal odejsc
moja corka chyba to wyczula bo od malego nie sciskala zwierzat, nie ciagnela za futro itpEwa6 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Jestem już po transferze. Miałam wlew z atosibanu ze względu na nadmierną kurczliwość. Było dość zabawnie, ponieważ żadna z nas nie miała dość pelnego pęcherza musiałysmy spacerować po korytarzu w tych fikuśych spodniczkach. Pierwsza weryfikacja 8.07. Trzymajcie kciuki!
Raija86, Elka198321, Saimi, Grażyna, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
oczekiwanie na transfer -
basiaO. wrote:Cześć! Jestem już po transferze. Miałam wlew z atosibanu ze względu na nadmierną kurczliwość. Było dość zabawnie, ponieważ żadna z nas nie miała dość pelnego pęcherza musiałysmy spacerować po korytarzu w tych fikuśych spodniczkach. Pierwsza weryfikacja 8.07. Trzymajcie kciuki!
✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
basiaO. wrote:Cześć! Jestem już po transferze. Miałam wlew z atosibanu ze względu na nadmierną kurczliwość. Było dość zabawnie, ponieważ żadna z nas nie miała dość pelnego pęcherza musiałysmy spacerować po korytarzu w tych fikuśych spodniczkach. Pierwsza weryfikacja 8.07. Trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki 🙂.
Co do pełnego pęcherza, to raz też miałam nie wystarczająco pelny, co się nerwów najadłam, bo przeze mnie się zrobiło opoznienie, zmiana kolejności transferów, itp.
A przy ostatnim to miałam tak pełny, że już pod koniec jak trzeba było leżeć 15 min, to ledwo wytrzymałam, modliłam się, żeby ktoś przyszedł i powiedział, że mogę wstać. Ostatecznie przyszla jakaś dziewczyna, która nie wiem czym się tam zajmowała, bo nie umiała obniżyć fotela i musiałam z niego zeskoczyć 🙂. -
Ewa6 wrote:Dziewczyny, wiem że nie na temat ale te, które mają psa w domu możecie mi napisać jak zareagował wasz czworonóg na pojawienie się dziecka w domu?
Ewa6 lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Generalnie lepiej się czuje niż po cc synka...zmordowana bo walczę o laktację...młoda cycocholiczka I chce być okolice mamy czyli rączki preferowane....ale jakoś trzeba dać radę
-
Mysikrolik wrote:Trzymam kciuki 🙂.
Co do pełnego pęcherza, to raz też miałam nie wystarczająco pelny, co się nerwów najadłam, bo przeze mnie się zrobiło opoznienie, zmiana kolejności transferów, itp.
A przy ostatnim to miałam tak pełny, że już pod koniec jak trzeba było leżeć 15 min, to ledwo wytrzymałam, modliłam się, żeby ktoś przyszedł i powiedział, że mogę wstać. Ostatecznie przyszla jakaś dziewczyna, która nie wiem czym się tam zajmowała, bo nie umiała obniżyć fotela i musiałam z niego zeskoczyć 🙂.
Hej! U nas też się zrobiło opóźnienie i kazda z nas wchodziła w innej kolejności, ale nie było z tym żadnego problemu. Wszystko na spokojnie i na luzie. Pani doktor miała małe obsunięcie czasowe, więc dobrze się złożyło, a my miałysmy robione usg kontrolne pęcherza i wg tego były robione transfery. Bez spiny wszystko się odbyło. Potem jeszcze wizyta u lekarza, progesteron 33.46 ng/ml, więc nic dodatkowo nie dostałam na razie, pierwsza weryfikacja (beta, estradiol i progesteron) 8.07. Odpoczywamy na l4 i się nie stresujemy
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
oczekiwanie na transfer -
Dziewczyny, właśnie miałam USG serduszkowe. Wszystko ok. ❤️ Jestem przeszczęśliwa!
monester, Valletta, Giosiek, basiaO., Baylee, Angelles, Anka43, Mysikrolik, Grażyna, Nefertiti89, Asssia, Saimi, Raija86, Brzoza, Ewa6, Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
basiaO. wrote:Hej! U nas też się zrobiło opóźnienie i kazda z nas wchodziła w innej kolejności, ale nie było z tym żadnego problemu. Wszystko na spokojnie i na luzie. Pani doktor miała małe obsunięcie czasowe, więc dobrze się złożyło, a my miałysmy robione usg kontrolne pęcherza i wg tego były robione transfery. Bez spiny wszystko się odbyło. Potem jeszcze wizyta u lekarza, progesteron 33.46 ng/ml, więc nic dodatkowo nie dostałam na razie, pierwsza weryfikacja (beta, estradiol i progesteron) 8.07. Odpoczywamy na l4 i się nie stresujemy
Progesteron ładny 🙂. No to odpoczywajcie i daj znać po weryfikacji 🙂.
Ja L4 nie wzielam, a wtedy takie apogeum stresu było u mnie w pracy, bałam się, że to może mieć zły wpływ na całą tą sytuację. Ostatecznie trafiłam w 6 tc do szpitala i od tego czasu do pracy w ciąży już nie wróciłam. Nie żałuję 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 12:22
basiaO. lubi tę wiadomość
-
monester, basiaO., Kalijot, Anka43, Brzoza, glodia, Nefertiti89, Valletta, Baylee, Mysikrolik, Raija86, Hope_89, Saimi, Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość