X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka gratuluję! Śliczna dziewczynka :) jak będziesz mieć chwilkę to daj znać jak się czujesz :)

Elka198321 lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Lea1111 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Dziewczyny biorę htz sekwencyjne czyli z przerwą na krwawienie i się zastanawiam czy w celu przygotowania mnie do transferu będę mogła brać te same tabletki czy każą mi zmienić? Nie wiem czy mam brać je dalej do październikowej wizyty czy przestać? U mnie okres naturalnie od dawna nie występuje.

To skład tych tabletek

Co zawiera lek Trisequens
    - Substancjami czynnymi leku są estradiol i noretysteronu octan.
    - Niebieska tabletka powlekana zawiera 2 mg estradiolu (w postaci estradiolu półwodnego).
    - Biała tabletka powlekana zawiera 2 mg estradiolu (w postaci estradiolu półwodnego) i 1 mg
    noretysteronu octanu.
    - Czerwona tabletka powlekana zawiera 1 mgestradiolu w postaci estradiolu półwodnego( przy czerwonych występuje krwawienie)

ja przy htz ( kiedyś też brałam trisequens, potem przeszłam na plastry systen sequi) w kwietniu dostałam zalecenia ,że w drugim dniu krwawienia osdtawiam plastry i przechodzę na estrofem 3xdziennie . Transfer był w czerwcu , udany.

Baylee lubi tę wiadomość

• Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że nie na temat ale te, które mają psa w domu możecie mi napisać jak zareagował wasz czworonóg na pojawienie się dziecka w domu?

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 1 lipca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Dziewczyny, wiem że nie na temat ale te, które mają psa w domu możecie mi napisać jak zareagował wasz czworonóg na pojawienie się dziecka w domu?

mój pies juz nie zyje, ale to byl duzy husky, ktory nie przepadal za dziecmi, nie mial w sobie cienia agresji, po prostu ich unikal
    jesli dziecko inicjowalo kontakt nic nie robil, ale wolal odejsc
    moja corka chyba to wyczula bo od malego nie sciskala zwierzat, nie ciagnela za futro itp

Ewa6 lubi tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • basiaO. Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem już po transferze. Miałam wlew z atosibanu ze względu na nadmierną kurczliwość. Było dość zabawnie, ponieważ żadna z nas nie miała dość pelnego pęcherza musiałysmy spacerować po korytarzu w tych fikuśych spodniczkach. Pierwsza weryfikacja 8.07. Trzymajcie kciuki!

Raija86, Elka198321, Saimi, Grażyna, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    oczekiwanie na transfer
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! Jestem już po transferze. Miałam wlew z atosibanu ze względu na nadmierną kurczliwość. Było dość zabawnie, ponieważ żadna z nas nie miała dość pelnego pęcherza musiałysmy spacerować po korytarzu w tych fikuśych spodniczkach. Pierwsza weryfikacja 8.07. Trzymajcie kciuki!

✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:

Trzymam kciuki 🙂.
    Co do pełnego pęcherza, to raz też miałam nie wystarczająco pelny, co się nerwów najadłam, bo przeze mnie się zrobiło opoznienie, zmiana kolejności transferów, itp.
    A przy ostatnim to miałam tak pełny, że już pod koniec jak trzeba było leżeć 15 min, to ledwo wytrzymałam, modliłam się, żeby ktoś przyszedł i powiedział, że mogę wstać. Ostatecznie przyszla jakaś dziewczyna, która nie wiem czym się tam zajmowała, bo nie umiała obniżyć fotela i musiałam z niego zeskoczyć 🙂.

age.png
  • Madziarenka Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Mamy dwa psy,owczarek szwajcarski 4 lata, kundelek 11 lat. Ta 4 letnia chciałaby już się z synem bawić, podchodzi poliże i czeka na reakcję, ta starsza suczka jest bardzo opiekuńcza, syn spi na naszym łóżku zawsze kładzie się koło niego. Dzięki Bogu nie było żadnej zazdrości itd. Ale też nie zmieniliśmy zachowania do piesków, tak samo poświęcamy im czas ,takie same spacery(z synem w nosidelku) wiec nie specjalnie one też czują że coś się zmieniło oprócz tego że jest nas teraz wiecej 🥰

Ewa6 lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Elka gratuluję! Śliczna dziewczynka :) jak będziesz mieć chwilkę to daj znać jak się czujesz :)
    Zmordowana jestem bo walczymy o laktację jak to po cc.mloda dodatkowo cycocholiczka i mogła by z rączek nieschodzić...więc mam mały armagedon...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    No hejka!
    Jak się macie? Jak się czujesz?
    Generalnie lepiej się czuje niż po cc synka...zmordowana bo walczę o laktację...młoda cycocholiczka I chce być okolice mamy czyli rączki preferowane....ale jakoś trzeba dać radę;-)

• monester Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Generalnie lepiej się czuje niż po cc synka...zmordowana bo walczę o laktację...młoda cycocholiczka I chce być okolice mamy czyli rączki preferowane....ale jakoś trzeba dać radę;-)
    Ela a kto jest z synkiem? Będziesz mieć pomoc te pierwsze tygodnie? Kiedy wychodzicie do domu

• Saimi Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walka o laktację to prawdziwa walka. Trzymam kciuki żeby szybko się rozkręciła ale skoro malutka jest przy Tobie i lubi cycusia to powinno ruszyć lada moment.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • basiaO. Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Trzymam kciuki 🙂.
    Co do pełnego pęcherza, to raz też miałam nie wystarczająco pelny, co się nerwów najadłam, bo przeze mnie się zrobiło opoznienie, zmiana kolejności transferów, itp.
    A przy ostatnim to miałam tak pełny, że już pod koniec jak trzeba było leżeć 15 min, to ledwo wytrzymałam, modliłam się, żeby ktoś przyszedł i powiedział, że mogę wstać. Ostatecznie przyszla jakaś dziewczyna, która nie wiem czym się tam zajmowała, bo nie umiała obniżyć fotela i musiałam z niego zeskoczyć 🙂.

Hej! U nas też się zrobiło opóźnienie i kazda z nas wchodziła w innej kolejności, ale nie było z tym żadnego problemu. Wszystko na spokojnie i na luzie. Pani doktor miała małe obsunięcie czasowe, więc dobrze się złożyło, a my miałysmy robione usg kontrolne pęcherza i wg tego były robione transfery. Bez spiny wszystko się odbyło. Potem jeszcze wizyta u lekarza, progesteron 33.46 ng/ml, więc nic dodatkowo nie dostałam na razie, pierwsza weryfikacja (beta, estradiol i progesteron) 8.07. Odpoczywamy na l4 i się nie stresujemy :)

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    oczekiwanie na transfer
  • Kalijot Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie miałam USG serduszkowe. Wszystko ok. ❤️ Jestem przeszczęśliwa!

monester, Valletta, Giosiek, basiaO., Baylee, Angelles, Anka43, Mysikrolik, Grażyna, Nefertiti89, Asssia, Saimi, Raija86, Brzoza, Ewa6, Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Anka43 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Dziewczyny, właśnie miałam USG serduszkowe. Wszystko ok. ❤️ Jestem przeszczęśliwa!
    Super wiadomość 🥰

Kalijot lubi tę wiadomość

• Kalijot Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka43 wrote:
    Super wiadomość 🥰
    Dzięki! 🥰 Ty kiedy?

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Hej! U nas też się zrobiło opóźnienie i kazda z nas wchodziła w innej kolejności, ale nie było z tym żadnego problemu. Wszystko na spokojnie i na luzie. Pani doktor miała małe obsunięcie czasowe, więc dobrze się złożyło, a my miałysmy robione usg kontrolne pęcherza i wg tego były robione transfery. Bez spiny wszystko się odbyło. Potem jeszcze wizyta u lekarza, progesteron 33.46 ng/ml, więc nic dodatkowo nie dostałam na razie, pierwsza weryfikacja (beta, estradiol i progesteron) 8.07. Odpoczywamy na l4 i się nie stresujemy :)

Progesteron ładny 🙂. No to odpoczywajcie i daj znać po weryfikacji 🙂.
    Ja L4 nie wzielam, a wtedy takie apogeum stresu było u mnie w pracy, bałam się, że to może mieć zły wpływ na całą tą sytuację. Ostatecznie trafiłam w 6 tc do szpitala i od tego czasu do pracy w ciąży już nie wróciłam. Nie żałuję 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 12:22

basiaO. lubi tę wiadomość

age.png
  • Anka43 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalijot wrote:
    Dzięki! 🥰 Ty kiedy?
    Ja to niestety późno, bo dopiero 10 lipca, czym mnie lekarz zirytował lekko, ale myślę, że to będzie już ostatnia wizyta w klinice i idę do swojej gin.

Kalijot lubi tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje bobo ma już 5 mm i bijące serduszko ❤️😍

14f8f736d5bb5.jpghttps://zapodaj.net/plik-qpsAL6bkKK

monester, basiaO., Kalijot, Anka43, Brzoza, glodia, Nefertiti89, Valletta, Baylee, Mysikrolik, Raija86, Hope_89, Saimi, Jatosia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • Raniez Znajoma

Wysłany: 4 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podjęliśmy decyzję o adopcji komórki, moje amh wynosi 0,08, obecnie jesteśmy w macierzyńskie w Krakowie ale chcemy się przenieść, myślimy o gyncentrum Kraków bądź Katowice albo bocian Katowice. Czy któraś z Was poleca któraś klinikę?

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ