In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Baylee wrote:ciężko okreslic koszt! są podane w cennikach kliniki, ale cena może wzrosnąć o dodatkowe badania nasienia, immunologie, histeroskopie itp
ja w 2019 robilam i poszlo nam ok 30 tys a 17 tys kosztowalo wg cennika, ale wlasnie dodatkowe badania, leki, intralipidy, badania genetyczne , transfer udal sie drugi wiec doplacalismy.
Moim zdaniem szykuj 30-40 tys tak zeby miec komfort ze nie zabraknie
W programie MZ też nie są refundowane dodatkowe rzeczy, ja w tym roku oglądałam klinikę w Czechach i było ok 5tys euro z tego co kojarzę, w Pl chyba dosyć podobnie 25tys-30, tyle że w Czechach zapładniają wszystkie pobrane komórki od dawczyni a nie tylko 6sztuk
Do tego u nich jest gwarancja,że jak nie będzie zarodka albo będzie chyba jeden to zwracają jakieś koszty. Komórki dodatkowo są świeże od młodych dawców.
Jakbym miała płacić za KD to tylko Czechy, ceny podobne a dużo więcej oferują. Ja pisałam z koordynatorka polka z czeskiej kliniki na FB i można się wszystkiego dowiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 16:24
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
-
LusiaKa wrote:Dziewczyny mam pytanie, ile mniej więcej może kosztować procedura z KD? Kliniki jasno tego nie są w stanie określić. Skończyła nam się możliwość korzystania z programu a po ostatnim i jedynym nieudanym transferze myślę o tym cały czas, aby jeszcze raz spróbować.
-
Tylko dziewczyny, to już mój w sumie 8 transfer, w tym jeden był z dwoma moimi zarodkami
I najlepszy wynik to puste jako i zabieg
Co ciekawe, lepszej klasy zarodki miałam na swoich komórkach niż KD, tym bardziej nie mam wielkiej nadziei na sukces z tym, co nam pozostał.
@Giosiek, jestem starsza, mam 46 lat;) Wiem, że lekarze twierdzą, że można transferować do 50 rż jeśli kobieta jest zdrowa, ale jednak świadomość skazywania dziecka na samotność we wczesnej dorosłości, tym bardziej że szans na rodzeństwo raczej nie ma, jest czymś co mnie "mrozi", to też jedna z wątpliwości, czy na pewno dobrze robimy, że próbujemy z KD w tym wieku. Dla mnie każdy miesiąc już się liczy, nie wybrażam sobie próbować przez kolejne 2-3 lata. -
LusiaKa wrote:Dziewczyny mam pytanie, ile mniej więcej może kosztować procedura z KD? Kliniki jasno tego nie są w stanie określić. Skończyła nam się możliwość korzystania z programu a po ostatnim i jedynym nieudanym transferze myślę o tym cały czas, aby jeszcze raz spróbować.
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
U mnie w bocianie wawa wyszło ok 35 tys za procedurę z KD, 2023 r. Udało się uzyskać 3 zarodki, przy dość słabym nasieniu. Komórki św. Obecnie 17tc.
Valletta lubi tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Cara wrote:Tylko dziewczyny, to już mój w sumie 8 transfer, w tym jeden był z dwoma moimi zarodkami
I najlepszy wynik to puste jako i zabieg
Co ciekawe, lepszej klasy zarodki miałam na swoich komórkach niż KD, tym bardziej nie mam wielkiej nadziei na sukces z tym, co nam pozostał.
@Giosiek, jestem starsza, mam 46 lat;) Wiem, że lekarze twierdzą, że można transferować do 50 rż jeśli kobieta jest zdrowa, ale jednak świadomość skazywania dziecka na samotność we wczesnej dorosłości, tym bardziej że szans na rodzeństwo raczej nie ma, jest czymś co mnie "mrozi", to też jedna z wątpliwości, czy na pewno dobrze robimy, że próbujemy z KD w tym wieku. Dla mnie każdy miesiąc już się liczy, nie wybrażam sobie próbować przez kolejne 2-3 lata.
U mnie udany 12 transfer …. 7 na moich komórkach (w tym jedna ciąża poroniona w 8tc, jedna ciąża biochemiczna, pozostałe beta 0), 4 na komórkach dawczyni beta 0 ….
Ostatni udany transfer z KD z immunoglobulinami i prografem - tutaj upatruję mój klucz do sukcesu (choć wiem że nie każdemu udaje się z tym zestawem)Cara lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:U mnie udany 12 transfer …. 7 na moich komórkach (w tym jedna ciąża poroniona w 8tc, jedna ciąża biochemiczna, pozostałe beta 0), 4 na komórkach dawczyni beta 0 ….
Ostatni udany transfer z KD z immunoglobulinami i prografem - tutaj upatruję mój klucz do sukcesu (choć wiem że nie każdemu udaje się z tym zestawem) -
Jatosia wrote:U mnie udany 12 transfer …. 7 na moich komórkach (w tym jedna ciąża poroniona w 8tc, jedna ciąża biochemiczna, pozostałe beta 0), 4 na komórkach dawczyni beta 0 ….
Ostatni udany transfer z KD z immunoglobulinami i prografem - tutaj upatruję mój klucz do sukcesu (choć wiem że nie każdemu udaje się z tym zestawem)
U mnie dwa transfery z KD więc ciekzo stwierdzić, czy to była kwestia zarodka czy leków.. ale pierwszy transfer lepszy zarodek, też zestaw leków i beta 0, drugi transfer immunoglobuliny i prograf jak u Jatosi i ciążaCara lubi tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
-
monester wrote:Jak się czujesz j który to już tydzień?
Właśnie zaczęłam 26 tydzień 🙂 i poszłam od tego tygodnia na L4 - jak się okazuje w idealnym momencie ponieważ moje samopoczucie z siłaczki która mogłaby przynosić góry w 2 trymestrze spadło do zera 😀 zaczęły mi się problemy ze snem, bolą mnie pośladki, uda i jestem mega zmęczona.
Poza tym mój brzuch jest malutki czasem martwię się czy na pewno jestem w ciąży ale przekonuje mnie o tym kopniak malutkiej.monester, Raija86 lubią tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
wiem, ze polecane są Czechy:) mi sie zle kojarzą bo moja znajoma urodzila chorą córkę robiąc in vitro w z kd w Czechach i wiem ze to pewnie pech straszny ale no to zle skojarzenie zostalo
dziewvzynka ma stomięczeka ja operacja powazna
ja roblam w invimed, ale w 2019, dawczynie mialam spoza Polski , nie klientke kliniki która sie leczy
zarodkow uzyskalismy 3 tylko z 11 komorek ( gwarancja byla na 3 zarodki) ale transfer drugi udany, wiec udalo sie w 1 procedurze. Czytalam historie o 4-5 procedurach, wielu transferach, wiec takie szczescie w nieszczesciu bo samo to ze mam menopauze po 30 a potem problemy z immunologia i jezdzilam po klinikach w warszawie, łodzi i krakowie to tez swoje przezylam i nikomu nie zyczę
ja tez bardzo duzo czytalam i juz po 2nieudanym transferze zrobilam sama bez konsultacji z lekarzem immunologie i wyszledl mi kir AA, komórki nk na wyskim poziomie, jakies mutacje , takze moze gdybym nie byla taka dociekliwa i nie wdrozyla dodatkowych lekow (heparyna, intralipid, encorton) skonczyloby sie poronieniem , ciaza i tak byla zagrozona przez krwiaki -
Ostatni udany transfer z KD z immunoglobulinami i prografem - tutaj upatruję mój klucz do sukcesu (choć wiem że nie każdemu udaje się z tym zestawem)
Ostatnio zatsnawual się, senduyba jeszcze tylko akupunktury nie stosowałam, ale chyba jednak się nie przekonam
Oczywiście że względu na słaby zarodek, który nam został, obmyślam już plan C, bo chyba nie potrafię się poddać. Jeszcze nie...
Na refundacje w PL juz się nie łapiemy, więc i tak zostaje procedura komercyjna. Reprofit w Czechach. Polecacie? Jak tam wygląda wybór dawczyni, gdzieś czytałam, że niestety oni dość luzno do tego podchodzą, zdarzały się chyba zmiany dawczyni juz w czasie stymulacji, a nawet przypadki innej rasy... Nie wiem, gdzie to czytałam , może to bajki z mchu i paproci. -
Ewa85 wrote:Ja się dziś dowiedziałam, że nue zaznaczyli w klinice, że czekam na dawczynię. 4 miesiące zmarnowane1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44 -