X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    nie sądzę zeby trzeba bylo czekac dlugo, moze zapytaj lekarza najlepiej

Lekarz ginekolog odesłał mnie do immunogloga. Ale do immunologa być może jakiś termin wizyty trafi się na początku października dopiero w mojej klinice. A chciałabym w miarę szybko zrobić to badnie, biorąc pod uwagę, że mam jeszcze w planach urlop i długo sie czeka na wynik, to chciałam przed urlopem tzn. najpóźniej w przyszły czwartek. Czyli taki tydzień chyba powinien być w miarę OK. Pierwotnie myślałam, aby robić jutro lub w sobotę, dopiero później pomyślałam, że to jednak nie będzie za dobrze....

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    hej dziewczyny

my juz po kwalifikacji w Invikcie w Warszawie
    jestesmy u dr Jeżaka
    pod koniec września mamy miec zrobiona wirusologie, wymazy a mąż badania nasienia HBA i SCD
    jedyne co mi zalecil lekarz fakultatywnie to usg piersi, ewentualnie tarczycy, morfologia itp
    tak bardziej zeby byc zdrowym w czasie starań
    powiedzial ze nie ma nic do zalecen immunologa ktore mam i da odpowiednie recepty:)
    generalnie czekam na wynik cytologi, mam odebrac w piatek, beda te wyniki nasze z invicty na poczatku pazdziernika i bedziemy umawiac wizyte mam nadzieje ze w kierunku przygotowania do transferu, mamy juz wstepnie zarezerwowana dawczynie
    w miedzyczasie ogarne usg piersi i inne zalecone badania

czy w przypadku kiepskich wynikow HBA i SCD dostosuja metode zapladniania komorek czy odrocza procedure i kaza poprawiac wyniki? ja juz mam corke z kd i wtedy wyniki męza nie byly najlepszze, maz nie palil nigdy, praktycznie nie pije, je duzo warzyw i owocow, wiec jedyne poza suplementacja co moze zrobic to wiecekj ruchu i ograniczyc cukier ale za duzo czasu na to nie ma, chociaz podszedl obowiazkowo i zaczal biegac:)

czy jesli uzyskamy np 3 zarodki w jednym cyklu to mamy prawo teoretycznie do 3 trasferow w ramach refundacji i nie placimy za nie i przygotowanie do nich"?

A jakie masz zalecenia od immunologa? Jakie badania robiłaś?

• Evie Autorytet

Wysłany: 18 września, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Ja mam dwie córki ze swoich komórek ,ciąża naturalna.
    I trzecią córkę 4 miesięczną z KD .
    To była najlepsza decyzja w naszym życiu , nie wyobrażam sobie że mogłoby jej z nami nie być .
    Dla mnie ona jest moja (nasza🥰)i nawet nie wracam myślami do tego że skorzystałam z KD🥰

Dziękuję za opowiedz .
    Czy mogę spytać czemu zdecydowaliście się na KD? Nie bałaś się że jej nie pokochasz albo ze kiedyś staniecie przed dylematem czy powiedzieć jej o dawstwie? Albo że w ogóle nie będzie do Ciebie podobna? Albo że jednak to dziecko będziesz traktowała „inaczej”?

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 19 września, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    A jakie masz zalecenia od immunologa? Jakie badania robiłaś?

Zalecenia mam na accofil,acard i encorton i smofilipid ale to ostatnie jeśli za wysoki poziom nk
    Zastanawiam się czy nie spróbować pierwszego transferu bez accofilu, to jest poważny lek a mi się udał drugi transfer bez accofilu i urodzilam dziecko

16uddqk30vgif7kq.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 19 września, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Dziękuję za opowiedz .
    Czy mogę spytać czemu zdecydowaliście się na KD? Nie bałaś się że jej nie pokochasz albo ze kiedyś staniecie przed dylematem czy powiedzieć jej o dawstwie? Albo że w ogóle nie będzie do Ciebie podobna? Albo że jednak to dziecko będziesz traktowała „inaczej”?

Moja koleżanka ma adoptowane dziecko i młodsze biologiczne,kocha tak samo obydwoje i traktuje na równi
    Nie wyobrażam sobie żeby w sytuacji kiedy się jest w ciąży i rodzi dziecko z KD nie było więzi i jakieś rozróżnienia na dziecko ze swojej czy cudzej komórki. Sama mam dziecko z KD i kocham od pierwszej sekundy życia najbardziej na świecie
    Podobieństwo fiz do mnie żadne,za to duże do męża i szczerze mówiąc nie wiem czemu ludziom zależy na takim podobieństwie,są dzieci niepodobne do rodziców swoich lub podobne tylko do jednego z rodziców,co do innych kwestii uważam że każdy ma swoją osobowość , widać to po rodzeństwie które bywa nieraz skrajnie inne,może jedynie brak by mi było gdybym miała jakieś specjalne zdolności że dziecko po mnie nie odziedziczy ale szczerze mówiąc nie mam takich :) moja córka z KD jest zdrowa,śliczna, oceniona przez pedagogów za ponad przeciętnie zdolna na swój wiek i ma talent plastyczny po tacie, a przede wszystkim słyszę kocham cię od niej prawie codziennie więc grzechem by było żebym miała problem ze nie jest dzieckiem z mojej komórki, szczerze mam to gdzieś odkąd zaakceptowałam fakt że z własnej komórki dziecka mieć nie mogę , dla mnie to jest moja córka i koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 16:49

Brzoza, Raija86, Mysikrolik, Mary27, Martuśka87 lubią tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 19 września, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosyłałam telefon z kliniki że dawczyni dostała leki i jak tylko dostanie 🐵to zaczyna stymulację więc od 2-4 tygodni będzie już po wszystkim

Baylee, Raija86, Mysikrolik, Jatosia, Saimi, Mary27 lubią tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • Evie Autorytet

Wysłany: 19 września, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Moja koleżanka ma adoptowane dziecko i młodsze biologiczne,kocha tak samo obydwoje i traktuje na równi
    Nie wyobrażam sobie żeby w sytuacji kiedy się jest w ciąży i rodzi dziecko z KD nie było więzi i jakieś rozróżnienia na dziecko ze swojej czy cudzej komórki. Sama mam dziecko z KD i kocham od pierwszej sekundy życia najbardziej na świecie
    Podobieństwo fiz do mnie żadne,za to duże do męża i szczerze mówiąc nie wiem czemu ludziom zależy na takim podobieństwie,są dzieci niepodobne do rodziców swoich lub podobne tylko do jednego z rodziców,co do innych kwestii uważam że każdy ma swoją osobowość , widać to po rodzeństwie które bywa nieraz skrajnie inne,może jedynie brak by mi było gdybym miała jakieś specjalne zdolności że dziecko po mnie nie odziedziczy ale szczerze mówiąc nie mam takich :) moja córka z KD jest zdrowa,śliczna, oceniona przez pedagogów za ponad przeciętnie zdolna na swój wiek i ma talent plastyczny po tacie, a przede wszystkim słyszę kocham cię od niej prawie codziennie więc grzechem by było żebym miała problem ze nie jest dzieckiem z mojej komórki, szczerze mam to gdzieś odkąd zaakceptowałam fakt że z własnej komórki dziecka mieć nie mogę , dla mnie to jest moja córka i koniec

Cieszę się Twoim szczęściem i że nie miałaś takich dylematów 😊 Gratuluję córeczki!
    Moj synek też nie jest do mnie podpinany wcale, to wykapany tata i słyszę to od prawie czterech lat. Nie wzrusza mnie to szczególnie ale nie jestem w stanie przewidzieć jak bym się zachowała gdy ktoś mówi tak o dziecku, które urodziło się z nie mojej komórki. I tak - wiem, że to może mało pożądane czy „popoularne”, aby mówić wprost o swoich obawach ale ja je mam i nie zamierzam się z nimi kryć. To jednak nie to samo to pożyczenie sukienki o koleżanki na imprezę to decyzja o nowym życiu. I mam nadzieję że nikogo nie urazę bo nie to jest moim celem ale śmiem twierdzić że decyzja o KD w momencie gdy raz udało się zająć w ciążę jest jednak trudniejsza. Chciałabym mieć taką pewność, że pokocham to dziecko o pierwszych dwóch kresek i nikt i nic nigdy tego nie zmieni. Ale targają mnie wątpliwości … jestem tylko człowiekiem …

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 19 września, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Cieszę się Twoim szczęściem i że nie miałaś takich dylematów 😊 Gratuluję córeczki!
    Moj synek też nie jest do mnie podpinany wcale, to wykapany tata i słyszę to od prawie czterech lat. Nie wzrusza mnie to szczególnie ale nie jestem w stanie przewidzieć jak bym się zachowała gdy ktoś mówi tak o dziecku, które urodziło się z nie mojej komórki. I tak - wiem, że to może mało pożądane czy „popoularne”, aby mówić wprost o swoich obawach ale ja je mam i nie zamierzam się z nimi kryć. To jednak nie to samo to pożyczenie sukienki o koleżanki na imprezę to decyzja o nowym życiu. I mam nadzieję że nikogo nie urazę bo nie to jest moim celem ale śmiem twierdzić że decyzja o KD w momencie gdy raz udało się zająć w ciążę jest jednak trudniejsza. Chciałabym mieć taką pewność, że pokocham to dziecko o pierwszych dwóch kresek i nikt i nic nigdy tego nie zmieni. Ale targają mnie wątpliwości … jestem tylko człowiekiem …

Oczywiście, masz do tego prawo i to normalny proces:) ja też do KD musiałam dojrzeć,nie było od początku to takie łatwe, po prostu powoli docierało do mnie że szanse na dziecko z własnej komórki są na granicy cudu. Myślę że musisz sobie to sama że sobą i swoim partnerem przepracować,ale jestem pewna że dziecko z KD pokochasz jak "swoje"

Jatosia, Martuśka87 lubią tę wiadomość

16uddqk30vgif7kq.png
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 20 września, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Dziękuję za opowiedz .
    Zdecydowaliśmy się na KD bo po drugim porodzie (ciąża naturalna ) przeszłam parę operacji które obniżyły mi AMH tak mocno że nie było szans nawet na in vitro na moich komórkach (dwie próby nie udane ).

Co do podobieństwa to nie miałam z tym problemu bo moja druga córka też nie jest do mnie podobna,identyczny tato .
    Nie podchodzę do tego że córka z KD nie jest moja więc nawet nie miałam obaw o jakieś inne traktowanie tzn gorsze . A wręcz powiem Ci że do niej mam więcej czasu ,cierpliwość itp .
    W tym wieku ludzie już mają bardziej klarowną sytuację materialną więc i więcej czasu dla dzieci .Za długo na nią czekałam ,nosiłam ją tyle miesięcy -dla mnie ona jest moja 🥰
    Nie wracam myślami do tego że korzystałam z KD a co do powiedzenia jej prawdy to na chwilę obecną jeszcze o tym nie myślimy .
    Zobaczymy co czas pokaże ,nawet jeśli zdecydujemy się jej powiedzieć to tylko formalność bo mała dostaje tyle miłości od nas że nigdy nie będzie czuła się inna .
    Czekaliśmy na nią 13 długich lat ale było warto ❤️

Brzoza, Raija86, Angelles, małgorzatek lubią tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 20 września, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Jeśli masz jakieś wątpliwości daj sobie trochę czasu na spokojnie .
    Ja nie miałam wątpliwości bo czekałam na córkę 13 lat (duża różnica wieku między dziećmi )
    Wiedziałam od samego początku że moje komórki nie nadaj się na ciążę ale dla swojego sumienia spróbowałam dwa razy i od razu pogodziłam się z tym że będę musiała skorzystać z KD.

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 20 września, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy histeroskopia jest zawsze pod narkozą ?

I do dziewczyn które badały genetycznie zarodki: badałyście wszystkie które miałyście czy tylko jeden ? Jak usłyszałam cenę za 1 zarodek to myślałam że padnę, mega mega duże pieniądze ….

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 20 września, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

I do dziewczyn które badały genetycznie zarodki: badałyście wszystkie które miałyście czy tylko jeden ? Jak usłyszałam cenę za 1 zarodek to myślałam że padnę, mega mega duże pieniądze ….
    Moje obie histeroskopie były pod narkozą.
    Badaliśmy 3 zarodki, ale materiał do badania pobraliśmy ze wszystkich. Gdyby te 3 się nie przyjęły, to wtedy byśmy zbadali. Dzięki temu uniknęlibyśmy rozmrażania i ponownego zamrażania zarodków (wiele klinik nie zgadza się na badanie już zamrożonych zarodków).
    Osobiście polecam takie rozwiązanie. Jeśli budżet nie pozwala, można badać po jednym. Z tym, że wtedy trzeba liczyć się z tym, że czas pomiędzy transferami się wydłuży, bo na wyniki badania trochę się czeka.

Edit: Najlepiej dowiedzieć się w klinice, bo mogą mieć swoje zasady dotyczące badania zarodków. W mojej było tak, że się płaciło od zarodka. W niektórych cena jest taka sama bez znaczenia ile się bada (np. 1-4 zarodki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 13:08

age.png

preg.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 20 września, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Skoro miałaś badania immuno i przebadane zarodki i i tak poroniłaś to oprócz badania zarodków tym razem, co jeszcze zmienili Ci ?
    I co lekarze na to że jaka może być kolejna przyczyna że ostatnim razem się nie udało mimo to ?:(

I czy histeroskopie miałaś w znieczuleniu?
    Claudia ja dzięki badaniom zarodków szukałam bo wiedziałam że brak implantacji to nie genetyka zarodka. I wychodziły różne kwiatki: NK z krwi, stan Zapalny endometrium, cross mach, itp. Eliminowalam krok po kroku i za 3 razem się udało po histeroskopii i antybiotykoterapii na stan zapalny właśnie. Powodu poronienia pewnie nie poznam i nie wiem czy są w stanie mi coś jeszcze zaproponować. Może TSH a może jakieś wady których nie wykrywa PGT?
    Histeroskopie zrobiłam na NFZ. Skierowanie dostałam od lekarki u której miałam wizyty zanim rozpoczęłam przygodę z niepłodnością. Wystawiła skierowanie, załatwiła mi termin i po kilku dniach wykonała zabieg. Był w uśpieniu na moją prośbę ( nie wiem czy to wykonuje się inaczej ale myślę że chyba nie w przeciwieństwie do scratchingu którego nie chciałam).

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26 - 02.2023, 1.08- maj 2023, O.26- 01.2024).
    Allo mlr: 28.3
    Cross mach: 35.9
    CMT:9%
    Wszystkie przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: prawidłowy
    Kir Bx z delecją 2DL5, 2DS1 i 2DS5,
    Obydwoje genetypowanie HLA-C: C2C2
    początek starań 2022
    pod opieka kliniki niepłodności od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1) jedna blastocysta, chora po PGT
    2) nic nie dotrwało do 5 doby
    3) mini stymulacja - brak odpowiedzi, przerwana

DECYZJA KD, INVICTA
    dawczyni 25 lat:

6 komórek, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endometrium (10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 transfer: 06.2025, poronienie w 8 t.c 💔
    NOWA DAWCZYNI
    25 lat
    6 komórek, 4 blasto(2x:511 i 2x:522)
    Po PGT: 2 zdrowe (511 i 522)
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 20 września, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Ja miałam pod narkoza i do badania wysłaliśmy wszystkie 4 zarodki. Wyszło ok 10 000

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26 - 02.2023, 1.08- maj 2023, O.26- 01.2024).
    Allo mlr: 28.3
    Cross mach: 35.9
    CMT:9%
    Wszystkie przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: prawidłowy
    Kir Bx z delecją 2DL5, 2DS1 i 2DS5,
    Obydwoje genetypowanie HLA-C: C2C2
    początek starań 2022
    pod opieka kliniki niepłodności od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1) jedna blastocysta, chora po PGT
    2) nic nie dotrwało do 5 doby
    3) mini stymulacja - brak odpowiedzi, przerwana

DECYZJA KD, INVICTA
    dawczyni 25 lat:

6 komórek, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endometrium (10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 transfer: 06.2025, poronienie w 8 t.c 💔
    NOWA DAWCZYNI
    25 lat
    6 komórek, 4 blasto(2x:511 i 2x:522)
    Po PGT: 2 zdrowe (511 i 522)
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 20 września, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy rozszerzone badania nasienia można zrobić w innej klinice niż invicta? Wydaje mi się że jak to są badania komercyjne, płatne dodatkowo to mamy prawo zrobić gdzie chcemy, w innych miejscach jest taniej z tego co widziałam np w Bocianie

16uddqk30vgif7kq.png
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Dziewczyny czy rozszerzone badania nasienia można zrobić w innej klinice niż invicta? Wydaje mi się że jak to są badania komercyjne, płatne dodatkowo to mamy prawo zrobić gdzie chcemy, w innych miejscach jest taniej z tego co widziałam np w Bocianie

Tak można. My robiliśmy w Gamecie, bo było taniej.

Baylee lubi tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 września, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie- ja kojarzę, że była tutaj dziewczyna, która nie była do końca przekonana do KD, po porodzie została sama z dzieckiem, po jakimś czasie a z jej postów nie wynikało, że te wątpliwości minęły, a dziecko na świecie. Dlatego jeśli masz wątpliwości to odpuść. Nie każdy musi iść tą drogą. Nie każdy musi mieć więcej niż jedno dziecko.

WiosnyFanka, Brzoza lubią tę wiadomość

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 20 września, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Evie- ja kojarzę, że była tutaj dziewczyna, która nie była do końca przekonana do KD, po porodzie została sama z dzieckiem, po jakimś czasie a z jej postów nie wynikało, że te wątpliwości minęły, a dziecko na świecie. Dlatego jeśli masz wątpliwości to odpuść. Nie każdy musi iść tą drogą. Nie każdy musi mieć więcej niż jedno dziecko.
    Pamiętam ją, ale bardziej mi to wyglądało na szaleństwa hormonalne w połogu :( albo początek depresji poporodowej. Ciekawe co u niej, już potem nic nie pisała...

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 20 września, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za każdym razem jest implantacja. Problem jest z poronieniami. Raz puste jajo i raz utrata ciąży w 8 tygodniu. Zmieniłam dawczynię, może to coś da. Zastanawiam się czy robić histeroskopie bo miałam 2 narkozy godzinne, w tym roku ….

No i już zaczęli mi stymulować lekami endometrium. A robiąc badanie Endo i zarodków znowu przesunie mi się wszystko w czasie…

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 20 września, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia, ja miałam histeroskopię "na żywca" - to znaczy niby podali jakieś leki rozluźniające, ale nic nie dały. Generalnie nie polecam tego rozwiązania. Ból jak 150. Przynajmniej u mnie tak było.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 766 767 768 769 770
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ