In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
A którąś z Was badała ANA?
Mam Hashimoto, POF. Zrobiłam immunofenotyp tu niby wyszło OK wg norm. Myślę, że zrobię jeszcze cytokiny. Raczej czeka mnie immunolog. Ale zastanawiam się co mogę jeszcze zrobić przed wizytą. Czy to badanie ANA ma jakąś wartość dodaną skoro i tak są horoby autoimmunologiczne? -
Janis wrote:Oo i jak, jesteś zadowolona? Czy mają swój bank i możliwość zapłodnienia świeżych komórek? Czy długo czekałaś na komórki?
Tak, jestem zadowolona. Nie mogłoby być inaczej skoro się w końcu udało 🙂.
Gyncentrum wybraliśmy ze względu na duży bank komórek, no i gdzieś trafiłam na opinie, że pod względem AK są dobrzy. Ale my braliśmy pod uwagę tylko Kraków (mamy bliżej Rzeszów, ale tam jest tylko Parens, który nas jakos nie przekonywał).
Komórki pochodzą z Międzynarodowego Banku Komórek Gyncentrum. Jest możliwość zapłodnienia komórek świeżych, ale nie wiem jak w programie MZ, bo nam zaproponowano mrożone. Dla nas nie miało to jakiegoś dużego znaczenia, więc nie dociekalismy co do możliwości świeżych komórek.
Na komórki czekaliśmy 1- 1,5 tygodnia. Ogólnie od rlwizyty kwalifikacyjnej do pozytywnej bety minął niecały miesiąc, więc cały proces przebiegł ekspresem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 21:39
Raija86, małgorzatek, Janis lubią tę wiadomość
-
Jak tam MaluszekMysikrolik wrote:Tak, jestem zadowolona. Nie mogłoby być inaczej skoro się w końcu udało 🙂.
Gyncentrum wybraliśmy ze względu na duży bank komórek, no i gdzieś trafiłam na opinie, że pod względem AK są dobrzy. Ale my braliśmy pod uwagę tylko Kraków (mamy bliżej Rzeszów, ale tam jest tylko Parens, który nas jakos nie przekonywał).
Komórki pochodzą z Międzynarodowego Banku Komórek Gyncentrum. Jest możliwość zapłodnienia komórek świeżych, ale nie wiem jak w programie MZ, bo nam zaproponowano mrożone. Dla nas nie miało to jakiegoś dużego znaczenia, więc nie dociekalismy co do możliwości świeżych komórek.
Na komórki czekaliśmy 1- 1,5 tygodnia. Ogólnie od rlwizyty kwalifikacyjnej do pozytywnej bety minął niecały miesiąc, więc cały proces przebiegł ekspresem.
? U nas super. Malutka to najcudowniejsza istota na całym świecie! Grzeczna, wesoła, cierpliwa. Przejechała z nami podróż do swojej drugiej ojczyzny (2 dni w jedną stronę, codziennie po 600-700 km) i poznała swoich dziadków. Wszyscy byli nią zachwyceni
jest niezwykle podobna do mojej teściowej z wyglądu.
małgorzatek, basiaO., Ewa6 lubią tę wiadomość

Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
Dziewczyny zbliżam się do 32 tc i pomimo że wszystko jest perfekcyjnie wciąż mam lęk ze cos sie wydarzy 😒 niepłodna głowa robi swoje…. Kiedy kupiłyście mebelki i inne rzeczy wyprawkowe ? Wciąż się boję że zrobię coś za wcześnie ehhh❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Mysikrolik wrote:Tak, jestem zadowolona. Nie mogłoby być inaczej skoro się w końcu udało 🙂.
Super, że final szczęśliwy, gratuluję 🙂
A mogę jeszcze podpytać, ile udało się Wam uzyskać zarodków? Czy w klinice podawali jakieś informacje na temat dawczyni? -
Ja bym już kupowała 🙂Jatosia wrote:Dziewczyny zbliżam się do 32 tc i pomimo że wszystko jest perfekcyjnie wciąż mam lęk ze cos sie wydarzy 😒 niepłodna głowa robi swoje…. Kiedy kupiłyście mebelki i inne rzeczy wyprawkowe ? Wciąż się boję że zrobię coś za wcześnie ehhh
Tak planuję, koło 30 tyg zacząć kompletować. Na razie babcia kupiła kilka ciuszków 😄44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
O to super bo ja powiedziałam, że mały zobaczy poleci do dziadków dopiero jak będzie miał rokRaija86 wrote:Jak tam Maluszek
? U nas super. Malutka to najcudowniejsza istota na całym świecie! Grzeczna, wesoła, cierpliwa. Przejechała z nami podróż do swojej drugiej ojczyzny (2 dni w jedną stronę, codziennie po 600-700 km) i poznała swoich dziadków. Wszyscy byli nią zachwyceni
jest niezwykle podobna do mojej teściowej z wyglądu.Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne
19w4d 315g
20w5d II prenatalne 407g 💙
21w4d Echo serca wszystko ok
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
30w5d III prenatalne 1688g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy. -
Lepiej kup go trzeba bo ja zwlekałam a później mi ciężko było nawet po schodach chodzić a i urodziłam w 37 tygJatosia wrote:Dziewczyny zbliżam się do 32 tc i pomimo że wszystko jest perfekcyjnie wciąż mam lęk ze cos sie wydarzy 😒 niepłodna głowa robi swoje…. Kiedy kupiłyście mebelki i inne rzeczy wyprawkowe ? Wciąż się boję że zrobię coś za wcześnie ehhhOna 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne
19w4d 315g
20w5d II prenatalne 407g 💙
21w4d Echo serca wszystko ok
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
30w5d III prenatalne 1688g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy. -
Jatosia wrote:Dziewczyny zbliżam się do 32 tc i pomimo że wszystko jest perfekcyjnie wciąż mam lęk ze cos sie wydarzy 😒 niepłodna głowa robi swoje…. Kiedy kupiłyście mebelki i inne rzeczy wyprawkowe ? Wciąż się boję że zrobię coś za wcześnie ehhh
Ale jak Ty to zrobiłaś, że to już?
Ja kupowałam dość późno, a na Twoim etapie sporo już miałam. Urodziłam w 35+5 po tygodniu w szpitalu. Stary w tym czasie skręcał meble i organizował w mieszkaniu przestrzeń dla Młodego, bo myślałam, że wciąż mamy czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 15:48
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
WiosnyFanka wrote:Ale jak Ty to zrobiłaś, że to już?

Ja kupowałam dość późno, a na Twoim etapie sporo już miałam. Urodziłam w 35+5 po tygodniu w szpitalu. Stary w tym czasie skręcał meble i organizował w mieszkaniu przestrzeń dla Młodego, bo myślałam, że wciąż mamy czas
Sama w to nie wierze jak ten czas leci 🫣 no właśnie różnie może być i jak będę zwlekać zostanę z ręką w nocniku 😄 a tak w ogóle jak twój kawaler ? Chodzi do żłobka ?
Dzięki dziewczyny w takim razie od przyszłego tygodnia zabieram się za zamówienia 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 17:57
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:Sama w to nie wierze jak ten czas leci 🫣 no właśnie różnie może być i jak będę zwlekać zostanę z ręką w nocniku 😄 a tak w ogóle jak twój kawaler ? Chodzi do żłobka ?
Dzięki dziewczyny w takim razie od przyszłego tygodnia zabieram się za zamówienia 😬
Młody super. Rośnie jak na drożdżach, je za dwóch i biega po mieszkaniu jak szalony. Po powrocie do pracy zdecydowaliśmy się na nianię, nie chciałam go posyłać do żłobka. Zobaczysz - nim się obejrzysz, a będziecie w tym samym miejscu
Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
Jatosia wrote:Dziewczyny zbliżam się do 32 tc i pomimo że wszystko jest perfekcyjnie wciąż mam lęk ze cos sie wydarzy 😒 niepłodna głowa robi swoje…. Kiedy kupiłyście mebelki i inne rzeczy wyprawkowe ? Wciąż się boję że zrobię coś za wcześnie
W pon zaczynam 25 tydzień i zaczynam już kupować, w razie w choć staram się myśleć pozytywnie to sprzedam, nie chce tego zostawiać na ostatnią chwile:-) też po swoich przejściach podchodzę realistycznie do ciąży, większość rzeczy mam wybranych,
Trzeba tylko
ZamówićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 21:57
Jatosia lubi tę wiadomość
-
Raija86 wrote:Jak tam Maluszek
jest niezwykle podobna do mojej teściowej z wyglądu.
To super, że u Was wszystko ok 🙂. Faktycznie musi być bardzo cierpliwa, skoro przebyła taka długa podróż 🙂.
Mały jest mega sympatycznym dzieckiem, często się uśmiecha, ale cierpliwy to on nie jest w ogóle. Jak coś mu się nie podoba to od razu daje znać i ciężko jest zdążyć zanim się zezłości na całego.
Jest bardzo towarzyski, nie da się go zostawić na chwilę, żeby sam się czymś zajął, trzeba się napocić, żeby dostarczyć mu rozrywki.
Lubi być noszony przez większą część dnia, a z każdym dniem jest coraz cięższy, więc nie ma tak latwo 🙂. Teraz i tak już polezy chwilę na macie to ręce odpoczną, ale wcześniej to było dużo gorzej.
Fajnie jest patrzeć jak rośnie, rozwija się i coraz więcej potrafi. -
Janis wrote:Super, że final szczęśliwy, gratuluję 🙂
A mogę jeszcze podpytać, ile udało się Wam uzyskać zarodków? Czy w klinice podawali jakieś informacje na temat dawczyni?
Dziękuję 🙂.
Uzyskaliśmy dwa zarodki, ale u nas nasienie okazało się bardzo kiepskie, co było dla nas dużym zaskoczeniem. Oba były dość opóźnione, ale jeden z nich ruszył i stał się piękna blastka. Drugi niestety się zatrzymał w rozwoju.
Co do dawczyni to podali nam wiek, kolor oczu, włosów, grupę krwi i to że ma potwierdzona płodność.
Janis lubi tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Dziewczyny zbliżam się do 32 tc i pomimo że wszystko jest perfekcyjnie wciąż mam lęk ze cos sie wydarzy 😒 niepłodna głowa robi swoje…. Kiedy kupiłyście mebelki i inne rzeczy wyprawkowe ? Wciąż się boję że zrobię coś za wcześnie ehhh
Ja zostawiłam wszystko na ostatnią chwilę i nie zdążyłam. Nawet dla siebie nie miałam wyprawki do szpitala, a co dopiero cokolwiek dla dziecka. Rzeczy dla mnie mąż pokupil jak urodziłam, a dziecko i tak było w szpitalu 6 tygodni, więc powoli wszystko kompletowalismy. -
Jatosia wrote:Sama w to nie wierze jak ten czas leci 🫣 no właśnie różnie może być i jak będę zwlekać zostanę z ręką w nocniku 😄 a tak w ogóle jak twój kawaler ? Chodzi do żłobka ?
Dzięki dziewczyny w takim razie od przyszłego tygodnia zabieram się za zamówienia 😬
Ja już zamawiam
ale też nie mamy co liczyć, że coś od kogoś dostaniemy/odkupimy bo znajomi, rodzina już dawno temu etap mają za sobą 
W sierpniu korzystając z promek udało się pokupić sporo ubranek, zamówiłam łóżeczko i najpierw czekałam na kolor a teraz 14 dni roboczych wysyłka, wózek -2/3m czekania:D warto te grubsze rzeczy pokupić wcześniej, te drobne zawsze można zamówić i mieć w paczkomacie czy wyskoczyć do apteki.
Też jeśli chodzi o nowe łóżeczko, dziewczyny pisały żeby złożyć, żeby wywietrzał z materacem z zapachu nowości
i też mieć czas żeby wszystko wyprać, wyprasować
Jatosia lubi tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

-
Dziewczyny czy jest sens robienia badania genetycznego zarodków? Rozmawiałam z 3 różnymi ginekologami i każdy ma sceptyczne do tego nastawienie, że zawsze jest ryzyko uszkodzenia takiego zarodka a i tak nie ma takiego badania by wykluczyć 100% problemów genetycznych.I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
WiosnyFanka wrote:Młody super. Rośnie jak na drożdżach, je za dwóch i biega po mieszkaniu jak szalony. Po powrocie do pracy zdecydowaliśmy się na nianię, nie chciałam go posyłać do żłobka. Zobaczysz - nim się obejrzysz, a będziecie w tym samym miejscu
Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę 
Wydaje mi się jakby to było wczoraj - Reprofit, czekanie na wyniki bety a Ty już wróciłaś do pracy 🫣🫣🫣 ja jeszcze nie urodziłam a już myślę jak to będzie wrócić do pracy i ogarnąć to wszystko 😀😀😀😀 będę się zgłaszać po porady do Ciebie 🤣 ściskam was cieplutko 😘
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Valletta wrote:Ja już zamawiam
ale też nie mamy co liczyć, że coś od kogoś dostaniemy/odkupimy bo znajomi, rodzina już dawno temu etap mają za sobą 
W sierpniu korzystając z promek udało się pokupić sporo ubranek, zamówiłam łóżeczko i najpierw czekałam na kolor a teraz 14 dni roboczych wysyłka, wózek -2/3m czekania:D warto te grubsze rzeczy pokupić wcześniej, te drobne zawsze można zamówić i mieć w paczkomacie czy wyskoczyć do apteki.
Też jeśli chodzi o nowe łóżeczko, dziewczyny pisały żeby złożyć, żeby wywietrzał z materacem z zapachu nowości
i też mieć czas żeby wszystko wyprać, wyprasować 
O Woow to faktycznie jestem trochę opóźniona ze wszystkim 😆 postanowiłam że w tym tygodniu zamówię łóżeczko. Wózek też juz zamówiłaś ? Niektóre mamy sugerują mi na początek używany nie wiem co o tym myśleć. Podobnie jak ty nie mam nikogo po kim mogłabym coś zgarnąć.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny czy jest sens robienia badania genetycznego zarodków? Rozmawiałam z 3 różnymi ginekologami i każdy ma sceptyczne do tego nastawienie, że zawsze jest ryzyko uszkodzenia takiego zarodka a i tak nie ma takiego badania by wykluczyć 100% problemów genetycznych.
Ja bym badała - dla spokoju ducha ze zrobiłam wszystko co możliwe żeby wykluczyć wszelkie niepowodzenia transferu.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼