In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelles wrote:Dziewczyny mamy 4 blastocysty♥️♥️♥️♥️. Dwie 511 i dwie 522. Wszystko idzie do badań. Dawczyni 25 lat.
Przy poprzedniej dawczyni ( też 25 lat) 4 dobre blastocysty po PGT zostały 3. Dwa transfery nieudane beta 0 ( tu po histeroskopii wyszedł mi stan zapalny endometrium) po antybiotykoterapii trzeci transfer i poronienie w 8 tygodniu i zabieg.
Mamy nadzieję, że poronienie było po prostu pechem i podchodzimy w październiku do transferu. Czekamy tylko na wynik PGT.
Czy możecie mi napisać jak zrobić sobie stopkę, żeby opisać swoją historię? Nie mogę odnaleźć tego wątku a widzę trochę nowych osób tutaj.
Trzymam kciuki, żeby wszystkie były zdrowe ☺️
W aplikacji nie da się ustawić stopki. Musisz wejść przez przeglądarkę. W prawym górnym rogu kliknąć na takie kółko z trzema kreskami. Później wejść w ustawienia i następnie w społeczność. Tam ustawiasz „Twój podpis na forum”.Angelles lubi tę wiadomość
-
Angelles wrote:Dziewczyny mamy 4 blastocysty♥️♥️♥️♥️. Dwie 511 i dwie 522. Wszystko idzie do badań. Dawczyni 25 lat.
Przy poprzedniej dawczyni ( też 25 lat) 4 dobre blastocysty po PGT zostały 3. Dwa transfery nieudane beta 0 ( tu po histeroskopii wyszedł mi stan zapalny endometrium) po antybiotykoterapii trzeci transfer i poronienie w 8 tygodniu i zabieg.
Mamy nadzieję, że poronienie było po prostu pechem i podchodzimy w październiku do transferu. Czekamy tylko na wynik PGT.
Czy możecie mi napisać jak zrobić sobie stopkę, żeby opisać swoją historię? Nie mogę odnaleźć tego wątku a widzę trochę nowych osób tutaj.Angelles lubi tę wiadomość
-
Czy możecie mi napisać jak zrobić sobie stopkę, żeby opisać swoją historię? Nie mogę odnaleźć tego wątku a widzę trochę nowych osób tutaj.
dzięki za odpowiedz. Czy miałaś procedurę na jajeczkach świeżych czy mrożonych? ja mam zamrożone i lekarka chce zrobić u mnie świeży transfer.. sama nie wiem co robic ..zaczyna mnie to juz troche przerastac..2019 urodziłam syna ( naturals) w wieku 35l
41l. on 39l.
Od 2022 starania o rodzeństwo
AMH=0,8, wiek 40l ( 2024.11)
FSH - 5,37 ( 20.08.24)
LH - 4,5 (20.08.24)
TSH - 1,7
05.2024 ciąża naturalna, poronienie w 9t,
09.2024 pierwsze podejście do IVF , krótki protokół, 5 jajeczek, 3 zapłodnione , żadne nie rozwinęło się do blastocysty
11.2024 drugie podejscie do IVF , dlugi protokół, 4 jajeczka, 3 zapłodnione ,1 blastka niestety beta 10 dpt 2,1
02.2025 trzecie podejscie do IVF , długi protokól duże dawki menopur 225+ gonal 150
10 pobranych , 8 dojrzałych , 5 się zapłodniło tylko 1 blastka 3.A.B transfer nieudany
05.2025 4 podejście do IVF
Długi protokół te same dawki co w 3 próbie
Z 7 które było widać na USG żadne nie nadawało się do zapłodnienia - albo puste albo niedojrzałe
Szukam pomocy w klinice w Czechach … -
Angeelles super !!1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44 -
Katorella wrote:Hej dziewczyny. Z jakiego banku komórek korzystałyście? Czy to był bank w Polsce czy za granicą ? Czy wiecie gdzie najlepiej dobierają dawczynię?
I procedura w PL - komórki mrozone z Ovobanku
II procedura w PL - komórki świeże
III procedura w CZ - komórki świeżeStarania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
gwen143 wrote:dzięki za odpowiedz. Czy miałaś procedurę na jajeczkach świeżych czy mrożonych? ja mam zamrożone i lekarka chce zrobić u mnie świeży transfer.. sama nie wiem co robic ..zaczyna mnie to juz troche przerastac..
Z perspektywy czasu szkoda mi tych 2 zarodków z nieudanych transferów bo gdyby któryś z lekarzy w klinice przeglądnął dobrze moje wyniki to może wpadłby na to, że mam problem z endometrium. Immunolog spoza kliniki od razu to zlecił. Z tego co tu dziewczyny pisały skuteczność na świeżym i mrożonym jest praktycznie taka sama. Na cyklu sztucznym masz jednak możliwość manewru lekami, gdyby coś się podziało w trakcie. -