X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Dziewczyny mamy 4 blastocysty♥️♥️♥️♥️. Dwie 511 i dwie 522. Wszystko idzie do badań. Dawczyni 25 lat.
    Przy poprzedniej dawczyni ( też 25 lat) 4 dobre blastocysty po PGT zostały 3. Dwa transfery nieudane beta 0 ( tu po histeroskopii wyszedł mi stan zapalny endometrium) po antybiotykoterapii trzeci transfer i poronienie w 8 tygodniu i zabieg.
    Mamy nadzieję, że poronienie było po prostu pechem i podchodzimy w październiku do transferu. Czekamy tylko na wynik PGT.
    Czy możecie mi napisać jak zrobić sobie stopkę, żeby opisać swoją historię? Nie mogę odnaleźć tego wątku a widzę trochę nowych osób tutaj.
    Gratuluję 4 blastocyst! 🥳 Super wynik! 🤩
    Trzymam kciuki, żeby wszystkie były zdrowe ☺️

W aplikacji nie da się ustawić stopki. Musisz wejść przez przeglądarkę. W prawym górnym rogu kliknąć na takie kółko z trzema kreskami. Później wejść w ustawienia i następnie w społeczność. Tam ustawiasz „Twój podpis na forum”.

Angelles lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Mmagda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Dziewczyny mamy 4 blastocysty♥️♥️♥️♥️. Dwie 511 i dwie 522. Wszystko idzie do badań. Dawczyni 25 lat.
    Przy poprzedniej dawczyni ( też 25 lat) 4 dobre blastocysty po PGT zostały 3. Dwa transfery nieudane beta 0 ( tu po histeroskopii wyszedł mi stan zapalny endometrium) po antybiotykoterapii trzeci transfer i poronienie w 8 tygodniu i zabieg.
    Mamy nadzieję, że poronienie było po prostu pechem i podchodzimy w październiku do transferu. Czekamy tylko na wynik PGT.
    Czy możecie mi napisać jak zrobić sobie stopkę, żeby opisać swoją historię? Nie mogę odnaleźć tego wątku a widzę trochę nowych osób tutaj.
    Super.Podczytuje i kibicuje.

Angelles lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa85 wrote:
    Te tabletki to urosept
    Dziękuję :)

• glodia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea1111 wrote:
    ja od swojego dostałam monural , ale pamiętam że tego nie wzięłam. Poradziłam sobie sokiem z żurawiny plus urosept
    Dziękuję :)

• gwen143 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:

dzięki za odpowiedz. Czy miałaś procedurę na jajeczkach świeżych czy mrożonych? ja mam zamrożone i lekarka chce zrobić u mnie świeży transfer.. sama nie wiem co robic ..zaczyna mnie to juz troche przerastac..

2019 urodziłam syna ( naturals) w wieku 35l

41l. on 39l.

Od 2022 starania o rodzeństwo
    AMH=0,8, wiek 40l ( 2024.11)
    FSH - 5,37 ( 20.08.24)
    LH - 4,5 (20.08.24)
    TSH - 1,7

05.2024 ciąża naturalna, poronienie w 9t,

09.2024 pierwsze podejście do IVF , krótki protokół, 5 jajeczek, 3 zapłodnione , żadne nie rozwinęło się do blastocysty

11.2024 drugie podejscie do IVF , dlugi protokół, 4 jajeczka, 3 zapłodnione ,1 blastka niestety beta 10 dpt 2,1 :(

02.2025 trzecie podejscie do IVF , długi protokól duże dawki menopur 225+ gonal 150
    10 pobranych , 8 dojrzałych , 5 się zapłodniło tylko 1 blastka 3.A.B transfer nieudany

05.2025 4 podejście do IVF
    Długi protokół te same dawki co w 3 próbie
    Z 7 które było widać na USG żadne nie nadawało się do zapłodnienia - albo puste albo niedojrzałe :(

Szukam pomocy w klinice w Czechach …
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angeelles super !!

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katorella wrote:
    Hej dziewczyny. Z jakiego banku komórek korzystałyście? Czy to był bank w Polsce czy za granicą ? Czy wiecie gdzie najlepiej dobierają dawczynię?

I procedura w PL - komórki mrozone z Ovobanku
    II procedura w PL - komórki świeże
    III procedura w CZ - komórki świeże

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwen143 wrote:
    dzięki za odpowiedz. Czy miałaś procedurę na jajeczkach świeżych czy mrożonych? ja mam zamrożone i lekarka chce zrobić u mnie świeży transfer.. sama nie wiem co robic ..zaczyna mnie to juz troche przerastac..
    My mamy zamrożone zarodki bo musimy czekać na wynik PGT. Raz próbowałam podejść na cyklu naturalnym ale był to duży niewypał, który kosztował mnie dużo nerwów. Czekanie na wyniki krwi, pobór w konkretne dni, wizyty on line na parkingu w trakcie przerwy w pracy ( a wizyty czasami z godzinnym opóźnieniem) aż w końcu okazało się że najlepiej gdyby wypadł w niedzielę, kiedy klinika transferów nie robi. Wtedy powiedziałam, że tylko na sztucznym. Ale to chyba zależy też jaki masz tryb pracy ( ja dosyć intensywny z delegacjami i częstymi telekonferencjami których nie mogę przełożyć).
    Z perspektywy czasu szkoda mi tych 2 zarodków z nieudanych transferów bo gdyby któryś z lekarzy w klinice przeglądnął dobrze moje wyniki to może wpadłby na to, że mam problem z endometrium. Immunolog spoza kliniki od razu to zlecił. Z tego co tu dziewczyny pisały skuteczność na świeżym i mrożonym jest praktycznie taka sama. Na cyklu sztucznym masz jednak możliwość manewru lekami, gdyby coś się podziało w trakcie.

‹‹ 761 762 763 764 765
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ