X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 15 września, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    O Woow to faktycznie jestem trochę opóźniona ze wszystkim 😆 postanowiłam że w tym tygodniu zamówię łóżeczko. Wózek też juz zamówiłaś ? Niektóre mamy sugerują mi na początek używany nie wiem co o tym myśleć. Podobnie jak ty nie mam nikogo po kim mogłabym coś zgarnąć.

Ja kupiłam nowy, nie szukałam używanych i będzie do odbioru za 2m (w bobowozki,.warto jechać stacjonarnie bo dostaliśmy ok 800 rabatu jak razem z fotelikiem). Na fotelik się czeka ok 2tyg.
    Haha zamawiaj, bo tego faktycznie jest sporo:D

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • Ewa85 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta urosła. Teraz tylko sprawdzanie przyrostów

glodia, Angelles, małgorzatek, Raija86, basiaO., Ewa6, Giosiek, Saimi, Martuśka87, Jatosia, Honorka lubią tę wiadomość

• Angelles Autorytet

Wysłany: 15 września, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa85 wrote:
    U mnie beta urosła. Teraz tylko sprawdzanie przyrostów
    Gratulacje❤️

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26 - 02.2023, 1.08- maj 2023, O.26- 01.2024).
    Allo mlr: 28.3
    Cross mach: 35.9
    CMT:9%
    Wszystkie przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: prawidłowy
    Kir Bx z delecją 2DL5, 2DS1 i 2DS5,
    Obydwoje genetypowanie HLA-C: C2C2
    początek starań 2022
    pod opieka kliniki niepłodności od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1) jedna blastocysta, chora po PGT
    2) nic nie dotrwało do 5 doby
    3) mini stymulacja - brak odpowiedzi, przerwana

DECYZJA KD, INVICTA
    dawczyni 25 lat:

6 komórek, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endometrium (10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 transfer: 06.2025, poronienie w 8 t.c 💔
    NOWA DAWCZYNI
    25 lat
    6 komórek, 4 blasto(2x:511 i 2x:522)
    Po PGT: 2 zdrowe (511 i 522)
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 15 września, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny czy jest sens robienia badania genetycznego zarodków? Rozmawiałam z 3 różnymi ginekologami i każdy ma sceptyczne do tego nastawienie, że zawsze jest ryzyko uszkodzenia takiego zarodka a i tak nie ma takiego badania by wykluczyć 100% problemów genetycznych.
    Jesli macie możliwość to badajcie. U Nas za pierwszym razem 4 zarodki były wysokiej klasy a po badaniu i tak jeden okazał się chory.Poroniłam pomimo przebadanego zarodka, obstawy immunologa i niezłego nasienia. uważam, że dzięki przebadanym zarodkom wiedziałam też, że trzeba grzebać w immunologii bo z jakiegoś powodu w ogóle nie dochodzi do implantacji i tym powodem nie jest genetyka zarodka.Teraz przy kolejnej dawczyni embriolog sama sugerowała żeby badać. Daje mi to poczucie, że co mogłam to zrobiłam i jestem spokojniejsza. Jeśli masz kilka zarodków możesz też badać tylko część.

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26 - 02.2023, 1.08- maj 2023, O.26- 01.2024).
    Allo mlr: 28.3
    Cross mach: 35.9
    CMT:9%
    Wszystkie przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: prawidłowy
    Kir Bx z delecją 2DL5, 2DS1 i 2DS5,
    Obydwoje genetypowanie HLA-C: C2C2
    początek starań 2022
    pod opieka kliniki niepłodności od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1) jedna blastocysta, chora po PGT
    2) nic nie dotrwało do 5 doby
    3) mini stymulacja - brak odpowiedzi, przerwana

DECYZJA KD, INVICTA
    dawczyni 25 lat:

6 komórek, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endometrium (10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 transfer: 06.2025, poronienie w 8 t.c 💔
    NOWA DAWCZYNI
    25 lat
    6 komórek, 4 blasto(2x:511 i 2x:522)
    Po PGT: 2 zdrowe (511 i 522)
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny czy jest sens robienia badania genetycznego zarodków? Rozmawiałam z 3 różnymi ginekologami i każdy ma sceptyczne do tego nastawienie, że zawsze jest ryzyko uszkodzenia takiego zarodka a i tak nie ma takiego badania by wykluczyć 100% problemów genetycznych.

Czesc! Miło Cię widzieć! Co u Ciebie? Będziecie podchodzić ak? 🤗

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 16 września, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Ja kupiłam nowy, nie szukałam używanych i będzie do odbioru za 2m (w bobowozki,.warto jechać stacjonarnie bo dostaliśmy ok 800 rabatu jak razem z fotelikiem). Na fotelik się czeka ok 2tyg.
    Haha zamawiaj, bo tego faktycznie jest sporo:D

Napisałam do Ciebie prywatna wiadomość 🙂

Valletta lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 16 września, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Czesc! Miło Cię widzieć! Co u Ciebie? Będziecie podchodzić ak? 🤗

Hej kochana ;* tak się cieszę że masz upragnionego dzidziusia gratuluję!!!

Tak podchodzimy :) z nową dawczynią. Ale tylko raz. Nie chce już ronić więcej niż 3 razy;)

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 16 września, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Jesli macie możliwość to badajcie. U Nas za pierwszym razem 4 zarodki były wysokiej klasy a po badaniu i tak jeden okazał się chory.Poroniłam pomimo przebadanego zarodka, obstawy immunologa i niezłego nasienia. uważam, że dzięki przebadanym zarodkom wiedziałam też, że trzeba grzebać w immunologii bo z jakiegoś powodu w ogóle nie dochodzi do implantacji i tym powodem nie jest genetyka zarodka.Teraz przy kolejnej dawczyni embriolog sama sugerowała żeby badać. Daje mi to poczucie, że co mogłam to zrobiłam i jestem spokojniejsza. Jeśli masz kilka zarodków możesz też badać tylko część.

Skoro miałaś badania immuno i przebadane zarodki i i tak poroniłaś to oprócz badania zarodków tym razem, co jeszcze zmienili Ci ?
    I co lekarze na to że jaka może być kolejna przyczyna że ostatnim razem się nie udało mimo to ?:(

I czy histeroskopie miałaś w znieczuleniu?

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Często mam nawracający refluks ze względu na niewydolność wpustu żołądka, a teraz się nasilił przez hormony. Przez to piecze mnie gardło i boli głowa jakbym była chora. Nie gorączkuję, brak innych objawów. Doraźnie stosuję gaviscon. Czy któraś z was miała ten problem? Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Ta głowa nie daje mi żyć. Pytałam lekarza co moge brać w ciąży, to powiedział, że to samo co poza ciążą, a jednak piszą, że pantoprazol itp. to taka ostateczność i raczej niepowinno się stosować w pierwszym rzucie. Przyznam, że te uczucie bycia chorym bardzo mnie niepokoi. Odpoczynek i picie wody nie przynosi ulgi. Czasem czuje się taka rozpalona, a temperatura w normie.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawdę starajcie nie stresować się w ciazy bo ja się stresowałam i osteopata powiedział mi,że to się odbiło na małym. Nie dosyć że urodzil się trochę wcześniej i przez cc to jeszcze ten stres. Także relax bo później może różnie być

glodia lubi tę wiadomość

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • małgorzatek Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! Często mam nawracający refluks ze względu na niewydolność wpustu żołądka, a teraz się nasilił przez hormony. Przez to piecze mnie gardło i boli głowa jakbym była chora. Nie gorączkuję, brak innych objawów. Doraźnie stosuję gaviscon. Czy któraś z was miała ten problem? Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Ta głowa nie daje mi żyć. Pytałam lekarza co moge brać w ciąży, to powiedział, że to samo co poza ciążą, a jednak piszą, że pantoprazol itp. to taka ostateczność i raczej niepowinno się stosować w pierwszym rzucie. Przyznam, że te uczucie bycia chorym bardzo mnie niepokoi. Odpoczynek i picie wody nie przynosi ulgi. Czasem czuje się taka rozpalona, a temperatura w normie.

A siemie lniane? ja kiedyś - przed ciążą miałam zapalenie śluzówki żołądka i prócz prazolu i innych piłam siemie lniane przed posiłkami.. i to też pomaga regenerować się w tych okolicach, nawilża też gardło.. może by pomogło? na pieczenie gardła mleko z miodem, bo miód też nawilża ...

ja za to mam hemoroida, eh, przez zaparcia, nie wygodny temat, ale czasem boli jak cholera, mam maść na to. taką którą mogę ale ona zawiera w sobie np e coli i potem się martwię, że to się dostanie do dróg moczowych a to nie było by dobre.. cóż..

ważne, że mały się rozwija.- mam nadzieję, że na kolejnym usg wkrótce też będzie wszystko dobrze, cieszę się jak kopie to wiem, że żyję

trzymaj się. i poczytaj o tym siemiu lnianym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 19:57

basiaO. lubi tę wiadomość

• Evie Autorytet

Wysłany: 17 września, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Powoli oswajam się z myślą, że moja jedyna szansa na drugie dziecko jest dawstwo komórki . Trudne to dla mnie bardzo bo mamy już synka i bardzo pragniemy kolejnego dziecka ale nie udaje się ….
    Dużo myśli w głowie, dużo pytań …. Czy jest wśród Was może Mama, która jest podobnej sytuacji - ma jedno dziecko ze swojej komórki a drugie z innej?

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 17 września, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Powoli oswajam się z myślą, że moja jedyna szansa na drugie dziecko jest dawstwo komórki . Trudne to dla mnie bardzo bo mamy już synka i bardzo pragniemy kolejnego dziecka ale nie udaje się ….
    Dużo myśli w głowie, dużo pytań …. Czy jest wśród Was może Mama, która jest podobnej sytuacji - ma jedno dziecko ze swojej komórki a drugie z innej?
    Ja mam dwie córki ze swoich komórek ,ciąża naturalna.
    I trzecią córkę 4 miesięczną z KD .
    To była najlepsza decyzja w naszym życiu , nie wyobrażam sobie że mogłoby jej z nami nie być .
    Dla mnie ona jest moja (nasza🥰)i nawet nie wracam myślami do tego że skorzystałam z KD🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 22:23

Angelles lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 17 września, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

my juz po kwalifikacji w Invikcie w Warszawie
    jestesmy u dr Jeżaka
    pod koniec września mamy miec zrobiona wirusologie, wymazy a mąż badania nasienia HBA i SCD
    jedyne co mi zalecil lekarz fakultatywnie to usg piersi, ewentualnie tarczycy, morfologia itp
    tak bardziej zeby byc zdrowym w czasie starań
    powiedzial ze nie ma nic do zalecen immunologa ktore mam i da odpowiednie recepty:)
    generalnie czekam na wynik cytologi, mam odebrac w piatek, beda te wyniki nasze z invicty na poczatku pazdziernika i bedziemy umawiac wizyte mam nadzieje ze w kierunku przygotowania do transferu, mamy juz wstepnie zarezerwowana dawczynie
    w miedzyczasie ogarne usg piersi i inne zalecone badania

czy w przypadku kiepskich wynikow HBA i SCD dostosuja metode zapladniania komorek czy odrocza procedure i kaza poprawiac wyniki? ja juz mam corke z kd i wtedy wyniki męza nie byly najlepszze, maz nie palil nigdy, praktycznie nie pije, je duzo warzyw i owocow, wiec jedyne poza suplementacja co moze zrobic to wiecekj ruchu i ograniczyc cukier ale za duzo czasu na to nie ma, chociaz podszedl obowiazkowo i zaczal biegac:)

czy jesli uzyskamy np 3 zarodki w jednym cyklu to mamy prawo teoretycznie do 3 trasferow w ramach refundacji i nie placimy za nie i przygotowanie do nich"?

16uddqk30vgif7kq.png
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 18 września, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    hej dziewczyny

jestesmy u dr Jeżaka
    pod koniec września mamy miec zrobiona wirusologie, wymazy a mąż badania nasienia HBA i SCD
    jedyne co mi zalecil lekarz fakultatywnie to usg piersi, ewentualnie tarczycy, morfologia itp
    powiedzial ze nie ma nic do zalecen immunologa ktore mam i da odpowiednie recepty:)
    generalnie czekam na wynik cytologi, mam odebrac w piatek, beda te wyniki nasze z invicty na poczatku pazdziernika i bedziemy umawiac wizyte mam nadzieje ze w kierunku przygotowania do transferu, mamy juz wstepnie zarezerwowana dawczynie

czy w przypadku kiepskich wynikow HBA i SCD dostosuja metode zapladniania komorek czy odrocza procedure i kaza poprawiac wyniki? ja juz mam corke z kd i wtedy wyniki męza nie byly najlepszze, maz nie palil nigdy, praktycznie nie pije, je duzo warzyw i owocow, wiec jedyne poza suplementacja co moze zrobic to wiecekj ruchu i ograniczyc cukier ale za duzo czasu na to nie ma, chociaz podszedl obowiazkowo i zaczal biegac:)

czy jesli uzyskamy np 3 zarodki w jednym cyklu to mamy prawo teoretycznie do 3 trasferow w ramach refundacji i nie placimy za nie i przygotowanie do nich"?

Hej! Ile zarodków tyle transferów w jednej procedurze. Płacisz tylko za leki, jeśli jakieś dostaniesz np. do cyklu sztucznego i po transferze. Ja do transferu miałam zalecone badanie na kurczliwość macicy, a potem wlew z atosibanu i za to już musiałam płacić i oczywiście badanie pgt, więc jeśli zalecą dodatkowe badania nierefundowane, to musisz sama opłacić. Na nasienie możecie spróbować np. Prenacare men saszetki, nam bardzo mocno poprawił jakość i ilość plemników, partner choruje na cukrzycę.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • glodia Autorytet

Wysłany: 18 września, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    hej dziewczyny

jestesmy u dr Jeżaka

U nas przy pierwszej procedurze dali dodatkową selekcję plemników. 2 transfery - nieudane, więc przy drugiej procedurze zaproponowali podwójną selekcję. Zarodki z obu procedur badaliśmy genetycznie.

Baylee lubi tę wiadomość

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ja dziś robię histeroskopię w narkozie, przy okazji zbadam cd138 i NK. Chcę zrobić też badnie cytokin. Czy któraś z Was wie ile powinnam odczekać z tym badniem? Bo z tego co wiem tak od razu jak bym chciała zbadać to, wyniki mogą być zaburzone przez tą histeroskopię. A chciałam to zrobić przed wizytą z immunologiem, a na wyniki długo się czeka.

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 18 września, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    hej dziewczyny

jestesmy u dr Jeżaka

Hej i jak w invicie są pieniądze ?

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 18 września, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Cześć,

Ja dziś robię histeroskopię w narkozie, przy okazji zbadam cd138 i NK. Chcę zrobić też badnie cytokin. Czy któraś z Was wie ile powinnam odczekać z tym badniem? Bo z tego co wiem tak od razu jak bym chciała zbadać to, wyniki mogą być zaburzone przez tą histeroskopię. A chciałam to zrobić przed wizytą z immunologiem, a na wyniki długo się czeka.

nie sądzę zeby trzeba bylo czekac dlugo, moze zapytaj lekarza najlepiej

16uddqk30vgif7kq.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 18 września, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Hej i jak w invicie są pieniądze ?

hej
    no jesli nas zakwalifkowali i mamy miec badania juz w refundacji we wrzesniu to mysle ze tak:)

16uddqk30vgif7kq.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ