X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester z tego co pamietam jesteś na encortonie. Jaka dawkę przyjmujesz i jakie miałaś do tego wskazania ? Ja rok temu badałam cytokiny i wyszły mi kosmicznie duże, zalecili mi encorton już 3 tyg przed transferem 20mg i sama nie wiem co robić dawka duża .. napisałam do Czech co obi na to.

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Bardzo dziekuje Wam za wsparcie. Nie znamy sie, a duzo o sobie wiemy. Nie tym razem.. beta spadła. Mam ostawić leki. Brak zapasowych zarodków. Niesamowite jest to jak pragnienie miesza w głowie… przed wizyta dostalam wyniki z labo. Chujowe. Wyłączamy sie z tego na jakiś czas.

Trzymam kciuki za każdą Waszą historię.
    Kochana,
    Przykro mi..Ale walczcie dalej niepoddajcie się!!Każda z nas tu z bagażem doświadczeń i niestety też niepowodzeń. U mnie jakby liczyć 2 transfery które były odwołane z powodu braku zarodków to dopiero za 6 razem się udało.
    Z mojego i męża doświadczenia przebadajcie dobrze nasienie i wdrożcie podpowiednią suplementację,dietę itp.
    U Was zobacz na tyle utrzciwy był lekarz że pod razu skierował Was na Kd. My niestety niemieliśmy na tyle szczęścia..
    Odpocznijcie, nabierzcie siły,zbierzcie kasę i walczcie
    dalej;-)
    Póki jest szansa niepoddawajcie się!!!!

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda- ściskam, bardzo mi przykro. Wiem, że rozczarowanie boli. Nabierz siły i wracaj bo warto.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Ona90 Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda każda porażka przybliża do sukcesu. I nawet jak teraz przechodzisz przez piekło nie zatrzymuj się, wszystko kiedyś się skończy. Twoje działania z pewnością przyniosą kiedyś dobre rozwiązanie.

Sledze bez komentarzy Wasze losy kochane Panie, ja planuje KD na jesień. Sporo idzie się nauczyć czytając Wasze komentarze. Dziękuję Wam.

Mogę zapytać o wątek finansowy? Skad macie na to kasę? Odłożone, jakieś pożyczki?

Pwcj od 24 roku życia.
    Marzę a zarazem boję się
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona90 wrote:
    Wanda każda porażka przybliża do sukcesu. I nawet jak teraz przechodzisz przez piekło nie zatrzymuj się, wszystko kiedyś się skończy. Twoje działania z pewnością przyniosą kiedyś dobre rozwiązanie.

Sledze bez komentarzy Wasze losy kochane Panie, ja planuje KD na jesień. Sporo idzie się nauczyć czytając Wasze komentarze. Dziękuję Wam.

Mogę zapytać o wątek finansowy? Skad macie na to kasę? Odłożone, jakieś pożyczki?

My finansujemy wszystko z oszczędności.
    Na procedury, badania, leki, dojazdy do klinik, wizyty lekarzy poszedł już worek złota, niestety :(

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiejszego popołudnia 7 dpt - 29.80. progesteron 32 . Proszę zaciskać kciuki dalej.
    Dodam że tuż po becie wykonałam test paskowy facelle i był baaardzo blady. Jeszcze bardziej niż wcześniej.

Nowa na forum, WandaBerenika, Elka198321, Mati W. lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Monester z tego co pamietam jesteś na encortonie. Jaka dawkę przyjmujesz i jakie miałaś do tego wskazania ? Ja rok temu badałam cytokiny i wyszły mi kosmicznie duże, zalecili mi encorton już 3 tyg przed transferem 20mg i sama nie wiem co robić dawka duża .. napisałam do Czech co obi na to.

Oj ja miałam kilka różnych dawkowan zleconych - od początku cyklu 7.5 lub od 10 dnia 7.5 lub dopiero od transferu lub też 10 od początku (to Lachcina). Jako, że miałam już jeden anulowany cykl sztuczny i nie chciałam brać sterydów niepotrzebnie to własną decyzja włączyłam encorton po USG w 12 dniu cyklu - brałam od 13 lub 14 dnia cyklu transfer był w dniu 19. I biore 10 mg. W tym cyklu nie brałam intralipidu . Wskazania do encortonu to dodanie Ana 1,2,3 oraz podwyższone cd4/cd8. Cytokin nie robiłam, bo lekarz powiedział że i tak będą ogromne co mnie tylko przybije, wydam 5 stow a postępowania to nie zmieni. Dodatkowo mam accofil w zastrzykach i wreszcie pierwszy raz w życiu accofil na mnie zadziałał i poniósł mi wbc - dzisiaj miałam 17 milionów. Ale pewnie encorton też trochę podniósł. Z rzeczy które są inne niż poprzednio - sama się przeleczylam doksycyklina w poprzednim cyklu przezz 10 dni (w ubiegłyn roku miałam zapalenie Endo leczone metronidazolem i levoxa bez biopsji kontrolnej), więc zdobyłam antybiotyk i postanowiłam się przeleczyc a biopsji nie robić. Z nowości to też jedna dawka oestrogel i estrofem 3 x 1 od 3 dnia cyklu i dużo progesteronu. 800 utrogestan na dobę w 2 dawkach dopochwowo oraz 3 x 200 besins (daje niezła fazę;)). Progesteronu nie kontrolowałam wcześniej wcale - w szoku jestem że taki wysoki. Poza tym mam heparynke acard glucophage a od 3 miesięcy jem omega3 (dha) w dużych dawkach - to też działa przeciwzapalnie. A i jeszcze l-arginina polecona przez jedną dobrą duszyczkę z forum.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Beta z dzisiejszego popołudnia 7 dpt - 29.80. progesteron 32 . Proszę zaciskać kciuki dalej.
    Dodam że tuż po becie wykonałam test paskowy facelle i był baaardzo blady. Jeszcze bardziej niż wcześniej.
    Monester, gratuluję bety i pięknego progesteronu. W życiu nie udało mi się osiągnąć takiego wyniku, nawet na Prolutexie 😊
    Zaciskam dalej kciuki za piękne przyrosty 🍀✊🍀✊

A testem się nie przejmuj. Mi wieczorem też wychodziły bledsze 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 07:37

monester lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka, mocne kciuki za dzisiejszy transfer!! 🍀✊🍀✊
    Daj znać po wszystkim 😊

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona90 wrote:

My finansujemy wszystko z oszczędności.3 procedury były dofinansowanie z programu Mazovia czyli po 5 tys taniej na procedurze.W sumie przeszlismy 4stymulacje,4 transfery,2 transfery odwołane..
    W tym roku minęło 5 lat lat jak się leczyliśmy..Przygodę z invitro zaczęliśmy od 2019..
    Byliśmy w invimed Warszawa, Novuum, invicta Warszawa i w tej ostatniej się udało.
    Z kd byla ostatnia procedura.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Bardzo dobry wynik kochana ja miałam 19,3 w tym udanym transferze w 7dpt...
    Cudzie trwaj trzymam kciuki za przyrosty
    Ps.te testy niestety niezawsze są miarodajne dlatego ja przy tym transferze przy becie 30tys dopiero zrobiłam 1 na pamiątkę..A tak w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 08:09

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Piękny wynik i super progesteron - dobrze wróży 😀

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester dzięki za odpowiedz - nie wiem czy nie zmniejszę tego encorotnu na 10mg, zobaczę jeszcze co Czechy napiszą. Co do progesteron bensis to na mnie tez działa jak narkotyk 😀 śpię po nim jak susel 😬

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Monester dzięki za odpowiedz - nie wiem czy nie zmniejszę tego encorotnu na 10mg, zobaczę jeszcze co Czechy napiszą. Co do progesteron bensis to na mnie tez działa jak narkotyk 😀 śpię po nim jak susel 😬
    Ja słyszałam że te 10 to taka bezpieczna dawka jeszcze. I kwasy omega bierz w dużych ilościach. Niby też mówią że jak za bardzo oslabisz się sterydem to nie będzie dobrze działał ten mechanizm allo mlr, któryś z lekarzy tak powiedział

Jatosia lubi tę wiadomość

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester mocne kciuki za przyrosty 🤞🍀🤞💚

U mnie jest jeszcze jeden zarodek 🥰 już wczoraj nadgonił. Całe towarzystwo tej samej klasy 5AA z piątej doby 🙈🥰

Jatosia, monester, Giosiek, Luusia, Nowa na forum lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Monester mocne kciuki za przyrosty 🤞🍀🤞💚

U mnie jest jeszcze jeden zarodek 🥰 już wczoraj nadgonił. Całe towarzystwo tej samej klasy 5AA z piątej doby 🙈🥰
    Ale gromadka ... To musi się udać i to nie jeden raz ;)

Mati W. lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Mar2śka, mocne kciuki za dzisiejszy transfer!! 🍀✊🍀✊
    Daj znać po wszystkim 😊
    Niestety wracamy do domu, transfer odwołany . Będziemy szukać innej dawczyni bo coś tu nie zagrało .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Niestety wracamy do domu, transfer odwołany . Będziemy szukać innej dawczyni bo coś tu nie zagrało .

Bardzo mi przykro :(
    W jakiej klinice jesteś?
    Co znaczy, że "coś nie zagrało"? Klinika nie mogła o tym poinformować wczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 11:07

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ojejku! Bardzo mi przykro 😔
    Nie udało się uzyskać żadnego zarodka?
    Dostałaś raport z hodowli? Jak wyglądał rozwój zarodków w poszczególnych dniach?
    Przypomnisz mi, czy mieliście świeże komórki czy mrożenie?
    Przepraszam, jeśli zadaję zbyt dużo pytań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 11:12

age.png

Starania od 06.2012
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    O kurcze, przykro mi. Ale to macie jakąś gwarancję uzyskania blastostystt prawda ?

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ