X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester z tego co pamietam jesteś na encortonie. Jaka dawkę przyjmujesz i jakie miałaś do tego wskazania ? Ja rok temu badałam cytokiny i wyszły mi kosmicznie duże, zalecili mi encorton już 3 tyg przed transferem 20mg i sama nie wiem co robić dawka duża .. napisałam do Czech co obi na to.

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Bardzo dziekuje Wam za wsparcie. Nie znamy sie, a duzo o sobie wiemy. Nie tym razem.. beta spadła. Mam ostawić leki. Brak zapasowych zarodków. Niesamowite jest to jak pragnienie miesza w głowie… przed wizyta dostalam wyniki z labo. Chujowe. Wyłączamy sie z tego na jakiś czas.

Trzymam kciuki za każdą Waszą historię.
    Kochana,
    Przykro mi..Ale walczcie dalej niepoddajcie się!!Każda z nas tu z bagażem doświadczeń i niestety też niepowodzeń. U mnie jakby liczyć 2 transfery które były odwołane z powodu braku zarodków to dopiero za 6 razem się udało.
    Z mojego i męża doświadczenia przebadajcie dobrze nasienie i wdrożcie podpowiednią suplementację,dietę itp.
    U Was zobacz na tyle utrzciwy był lekarz że pod razu skierował Was na Kd. My niestety niemieliśmy na tyle szczęścia..
    Odpocznijcie, nabierzcie siły,zbierzcie kasę i walczcie
    dalej;-)
    Póki jest szansa niepoddawajcie się!!!!

WandaBerenika lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda- ściskam, bardzo mi przykro. Wiem, że rozczarowanie boli. Nabierz siły i wracaj bo warto.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Ona90 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda każda porażka przybliża do sukcesu. I nawet jak teraz przechodzisz przez piekło nie zatrzymuj się, wszystko kiedyś się skończy. Twoje działania z pewnością przyniosą kiedyś dobre rozwiązanie.

Sledze bez komentarzy Wasze losy kochane Panie, ja planuje KD na jesień. Sporo idzie się nauczyć czytając Wasze komentarze. Dziękuję Wam.

Mogę zapytać o wątek finansowy? Skad macie na to kasę? Odłożone, jakieś pożyczki?

Pwcj od 24 roku życia.
    Marzę a zarazem boję się
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona90 wrote:
    Wanda każda porażka przybliża do sukcesu. I nawet jak teraz przechodzisz przez piekło nie zatrzymuj się, wszystko kiedyś się skończy. Twoje działania z pewnością przyniosą kiedyś dobre rozwiązanie.

Sledze bez komentarzy Wasze losy kochane Panie, ja planuje KD na jesień. Sporo idzie się nauczyć czytając Wasze komentarze. Dziękuję Wam.

Mogę zapytać o wątek finansowy? Skad macie na to kasę? Odłożone, jakieś pożyczki?

My finansujemy wszystko z oszczędności.
    Na procedury, badania, leki, dojazdy do klinik, wizyty lekarzy poszedł już worek złota, niestety :(

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiejszego popołudnia 7 dpt - 29.80. progesteron 32 . Proszę zaciskać kciuki dalej.
    Dodam że tuż po becie wykonałam test paskowy facelle i był baaardzo blady. Jeszcze bardziej niż wcześniej.

Nowa na forum, WandaBerenika, Elka198321, Mati W. lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Monester z tego co pamietam jesteś na encortonie. Jaka dawkę przyjmujesz i jakie miałaś do tego wskazania ? Ja rok temu badałam cytokiny i wyszły mi kosmicznie duże, zalecili mi encorton już 3 tyg przed transferem 20mg i sama nie wiem co robić dawka duża .. napisałam do Czech co obi na to.

Oj ja miałam kilka różnych dawkowan zleconych - od początku cyklu 7.5 lub od 10 dnia 7.5 lub dopiero od transferu lub też 10 od początku (to Lachcina). Jako, że miałam już jeden anulowany cykl sztuczny i nie chciałam brać sterydów niepotrzebnie to własną decyzja włączyłam encorton po USG w 12 dniu cyklu - brałam od 13 lub 14 dnia cyklu transfer był w dniu 19. I biore 10 mg. W tym cyklu nie brałam intralipidu . Wskazania do encortonu to dodanie Ana 1,2,3 oraz podwyższone cd4/cd8. Cytokin nie robiłam, bo lekarz powiedział że i tak będą ogromne co mnie tylko przybije, wydam 5 stow a postępowania to nie zmieni. Dodatkowo mam accofil w zastrzykach i wreszcie pierwszy raz w życiu accofil na mnie zadziałał i poniósł mi wbc - dzisiaj miałam 17 milionów. Ale pewnie encorton też trochę podniósł. Z rzeczy które są inne niż poprzednio - sama się przeleczylam doksycyklina w poprzednim cyklu przezz 10 dni (w ubiegłyn roku miałam zapalenie Endo leczone metronidazolem i levoxa bez biopsji kontrolnej), więc zdobyłam antybiotyk i postanowiłam się przeleczyc a biopsji nie robić. Z nowości to też jedna dawka oestrogel i estrofem 3 x 1 od 3 dnia cyklu i dużo progesteronu. 800 utrogestan na dobę w 2 dawkach dopochwowo oraz 3 x 200 besins (daje niezła fazę;)). Progesteronu nie kontrolowałam wcześniej wcale - w szoku jestem że taki wysoki. Poza tym mam heparynke acard glucophage a od 3 miesięcy jem omega3 (dha) w dużych dawkach - to też działa przeciwzapalnie. A i jeszcze l-arginina polecona przez jedną dobrą duszyczkę z forum.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Beta z dzisiejszego popołudnia 7 dpt - 29.80. progesteron 32 . Proszę zaciskać kciuki dalej.
    Dodam że tuż po becie wykonałam test paskowy facelle i był baaardzo blady. Jeszcze bardziej niż wcześniej.
    Monester, gratuluję bety i pięknego progesteronu. W życiu nie udało mi się osiągnąć takiego wyniku, nawet na Prolutexie 😊
    Zaciskam dalej kciuki za piękne przyrosty 🍀✊🍀✊

A testem się nie przejmuj. Mi wieczorem też wychodziły bledsze 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 07:37

monester lubi tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka, mocne kciuki za dzisiejszy transfer!! 🍀✊🍀✊
    Daj znać po wszystkim 😊

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona90 wrote:

My finansujemy wszystko z oszczędności.3 procedury były dofinansowanie z programu Mazovia czyli po 5 tys taniej na procedurze.W sumie przeszlismy 4stymulacje,4 transfery,2 transfery odwołane..
    W tym roku minęło 5 lat lat jak się leczyliśmy..Przygodę z invitro zaczęliśmy od 2019..
    Byliśmy w invimed Warszawa, Novuum, invicta Warszawa i w tej ostatniej się udało.
    Z kd byla ostatnia procedura.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Bardzo dobry wynik kochana ja miałam 19,3 w tym udanym transferze w 7dpt...
    Cudzie trwaj trzymam kciuki za przyrosty
    Ps.te testy niestety niezawsze są miarodajne dlatego ja przy tym transferze przy becie 30tys dopiero zrobiłam 1 na pamiątkę..A tak w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 08:09

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Piękny wynik i super progesteron - dobrze wróży 😀

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester dzięki za odpowiedz - nie wiem czy nie zmniejszę tego encorotnu na 10mg, zobaczę jeszcze co Czechy napiszą. Co do progesteron bensis to na mnie tez działa jak narkotyk 😀 śpię po nim jak susel 😬

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Monester dzięki za odpowiedz - nie wiem czy nie zmniejszę tego encorotnu na 10mg, zobaczę jeszcze co Czechy napiszą. Co do progesteron bensis to na mnie tez działa jak narkotyk 😀 śpię po nim jak susel 😬
    Ja słyszałam że te 10 to taka bezpieczna dawka jeszcze. I kwasy omega bierz w dużych ilościach. Niby też mówią że jak za bardzo oslabisz się sterydem to nie będzie dobrze działał ten mechanizm allo mlr, któryś z lekarzy tak powiedział

Jatosia lubi tę wiadomość

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester mocne kciuki za przyrosty 🤞🍀🤞💚

U mnie jest jeszcze jeden zarodek 🥰 już wczoraj nadgonił. Całe towarzystwo tej samej klasy 5AA z piątej doby 🙈🥰

Jatosia, monester, Giosiek, Luusia, Nowa na forum lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Monester mocne kciuki za przyrosty 🤞🍀🤞💚

U mnie jest jeszcze jeden zarodek 🥰 już wczoraj nadgonił. Całe towarzystwo tej samej klasy 5AA z piątej doby 🙈🥰
    Ale gromadka ... To musi się udać i to nie jeden raz ;)

Mati W. lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Mar2śka, mocne kciuki za dzisiejszy transfer!! 🍀✊🍀✊
    Daj znać po wszystkim 😊
    Niestety wracamy do domu, transfer odwołany . Będziemy szukać innej dawczyni bo coś tu nie zagrało .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Niestety wracamy do domu, transfer odwołany . Będziemy szukać innej dawczyni bo coś tu nie zagrało .

Bardzo mi przykro :(
    W jakiej klinice jesteś?
    Co znaczy, że "coś nie zagrało"? Klinika nie mogła o tym poinformować wczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 11:07

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ojejku! Bardzo mi przykro 😔
    Nie udało się uzyskać żadnego zarodka?
    Dostałaś raport z hodowli? Jak wyglądał rozwój zarodków w poszczególnych dniach?
    Przypomnisz mi, czy mieliście świeże komórki czy mrożenie?
    Przepraszam, jeśli zadaję zbyt dużo pytań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 11:12

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    O kurcze, przykro mi. Ale to macie jakąś gwarancję uzyskania blastostystt prawda ?

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ