In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Monester z tego co pamietam jesteś na encortonie. Jaka dawkę przyjmujesz i jakie miałaś do tego wskazania ? Ja rok temu badałam cytokiny i wyszły mi kosmicznie duże, zalecili mi encorton już 3 tyg przed transferem 20mg i sama nie wiem co robić dawka duża .. napisałam do Czech co obi na to.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
WandaBerenika wrote:Bardzo dziekuje Wam za wsparcie. Nie znamy sie, a duzo o sobie wiemy. Nie tym razem.. beta spadła. Mam ostawić leki. Brak zapasowych zarodków. Niesamowite jest to jak pragnienie miesza w głowie… przed wizyta dostalam wyniki z labo. Chujowe. Wyłączamy sie z tego na jakiś czas.
Trzymam kciuki za każdą Waszą historię.
Przykro mi..Ale walczcie dalej niepoddajcie się!!Każda z nas tu z bagażem doświadczeń i niestety też niepowodzeń. U mnie jakby liczyć 2 transfery które były odwołane z powodu braku zarodków to dopiero za 6 razem się udało.
Z mojego i męża doświadczenia przebadajcie dobrze nasienie i wdrożcie podpowiednią suplementację,dietę itp.
U Was zobacz na tyle utrzciwy był lekarz że pod razu skierował Was na Kd. My niestety niemieliśmy na tyle szczęścia..
Odpocznijcie, nabierzcie siły,zbierzcie kasę i walczcie
dalej;-)
Póki jest szansa niepoddawajcie się!!!!WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Wanda każda porażka przybliża do sukcesu. I nawet jak teraz przechodzisz przez piekło nie zatrzymuj się, wszystko kiedyś się skończy. Twoje działania z pewnością przyniosą kiedyś dobre rozwiązanie.
Sledze bez komentarzy Wasze losy kochane Panie, ja planuje KD na jesień. Sporo idzie się nauczyć czytając Wasze komentarze. Dziękuję Wam.
Mogę zapytać o wątek finansowy? Skad macie na to kasę? Odłożone, jakieś pożyczki?WandaBerenika lubi tę wiadomość
Pwcj od 24 roku życia.
Marzę a zarazem boję się -
Ona90 wrote:Wanda każda porażka przybliża do sukcesu. I nawet jak teraz przechodzisz przez piekło nie zatrzymuj się, wszystko kiedyś się skończy. Twoje działania z pewnością przyniosą kiedyś dobre rozwiązanie.
Sledze bez komentarzy Wasze losy kochane Panie, ja planuje KD na jesień. Sporo idzie się nauczyć czytając Wasze komentarze. Dziękuję Wam.
Mogę zapytać o wątek finansowy? Skad macie na to kasę? Odłożone, jakieś pożyczki?
My finansujemy wszystko z oszczędności.
Na procedury, badania, leki, dojazdy do klinik, wizyty lekarzy poszedł już worek złota, niestetyWandaBerenika lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Beta z dzisiejszego popołudnia 7 dpt - 29.80. progesteron 32 . Proszę zaciskać kciuki dalej.
Dodam że tuż po becie wykonałam test paskowy facelle i był baaardzo blady. Jeszcze bardziej niż wcześniej.
Nowa na forum, WandaBerenika, Elka198321, Mati W. lubią tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Monester z tego co pamietam jesteś na encortonie. Jaka dawkę przyjmujesz i jakie miałaś do tego wskazania ? Ja rok temu badałam cytokiny i wyszły mi kosmicznie duże, zalecili mi encorton już 3 tyg przed transferem 20mg i sama nie wiem co robić dawka duża .. napisałam do Czech co obi na to.
Oj ja miałam kilka różnych dawkowan zleconych - od początku cyklu 7.5 lub od 10 dnia 7.5 lub dopiero od transferu lub też 10 od początku (to Lachcina). Jako, że miałam już jeden anulowany cykl sztuczny i nie chciałam brać sterydów niepotrzebnie to własną decyzja włączyłam encorton po USG w 12 dniu cyklu - brałam od 13 lub 14 dnia cyklu transfer był w dniu 19. I biore 10 mg. W tym cyklu nie brałam intralipidu . Wskazania do encortonu to dodanie Ana 1,2,3 oraz podwyższone cd4/cd8. Cytokin nie robiłam, bo lekarz powiedział że i tak będą ogromne co mnie tylko przybije, wydam 5 stow a postępowania to nie zmieni. Dodatkowo mam accofil w zastrzykach i wreszcie pierwszy raz w życiu accofil na mnie zadziałał i poniósł mi wbc - dzisiaj miałam 17 milionów. Ale pewnie encorton też trochę podniósł. Z rzeczy które są inne niż poprzednio - sama się przeleczylam doksycyklina w poprzednim cyklu przezz 10 dni (w ubiegłyn roku miałam zapalenie Endo leczone metronidazolem i levoxa bez biopsji kontrolnej), więc zdobyłam antybiotyk i postanowiłam się przeleczyc a biopsji nie robić. Z nowości to też jedna dawka oestrogel i estrofem 3 x 1 od 3 dnia cyklu i dużo progesteronu. 800 utrogestan na dobę w 2 dawkach dopochwowo oraz 3 x 200 besins (daje niezła fazę). Progesteronu nie kontrolowałam wcześniej wcale - w szoku jestem że taki wysoki. Poza tym mam heparynke acard glucophage a od 3 miesięcy jem omega3 (dha) w dużych dawkach - to też działa przeciwzapalnie. A i jeszcze l-arginina polecona przez jedną dobrą duszyczkę z forum. -
monester wrote:Beta z dzisiejszego popołudnia 7 dpt - 29.80. progesteron 32 . Proszę zaciskać kciuki dalej.
Dodam że tuż po becie wykonałam test paskowy facelle i był baaardzo blady. Jeszcze bardziej niż wcześniej.
Zaciskam dalej kciuki za piękne przyrosty 🍀✊🍀✊
A testem się nie przejmuj. Mi wieczorem też wychodziły bledsze 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 07:37
monester lubi tę wiadomość
-
Mar2śka, mocne kciuki za dzisiejszy transfer!! 🍀✊🍀✊
Daj znać po wszystkim 😊 -
Ona90 wrote:Wanda każda porażka przybliża do sukcesu. I nawet jak teraz przechodzisz przez piekło nie zatrzymuj się, wszystko kiedyś się skończy. Twoje działania z pewnością przyniosą kiedyś dobre rozwiązanie.
Mogę zapytać o wątek finansowy? Skad macie na to kasę? Odłożone, jakieś pożyczki?
W tym roku minęło 5 lat lat jak się leczyliśmy..Przygodę z invitro zaczęliśmy od 2019..
Byliśmy w invimed Warszawa, Novuum, invicta Warszawa i w tej ostatniej się udało.
Z kd byla ostatnia procedura.
-
monester wrote:Beta z dzisiejszego popołudnia 7 dpt - 29.80. progesteron 32 . Proszę zaciskać kciuki dalej.
Cudzie trwaj trzymam kciuki za przyrosty
Ps.te testy niestety niezawsze są miarodajne dlatego ja przy tym transferze przy becie 30tys dopiero zrobiłam 1 na pamiątkę..A tak w ogóle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 08:09
monester lubi tę wiadomość
-
Piękny wynik i super progesteron - dobrze wróży 😀monester lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Monester dzięki za odpowiedz - nie wiem czy nie zmniejszę tego encorotnu na 10mg, zobaczę jeszcze co Czechy napiszą. Co do progesteron bensis to na mnie tez działa jak narkotyk 😀 śpię po nim jak susel 😬Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Monester dzięki za odpowiedz - nie wiem czy nie zmniejszę tego encorotnu na 10mg, zobaczę jeszcze co Czechy napiszą. Co do progesteron bensis to na mnie tez działa jak narkotyk 😀 śpię po nim jak susel 😬
Jatosia lubi tę wiadomość
-
Monester mocne kciuki za przyrosty 🤞🍀🤞💚
U mnie jest jeszcze jeden zarodek 🥰 już wczoraj nadgonił. Całe towarzystwo tej samej klasy 5AA z piątej doby 🙈🥰Jatosia, monester, Giosiek, Luusia, Nowa na forum lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
mar2śka wrote:Niestety wracamy do domu, transfer odwołany . Będziemy szukać innej dawczyni bo coś tu nie zagrało .
Bardzo mi przykro
W jakiej klinice jesteś?
Co znaczy, że "coś nie zagrało"? Klinika nie mogła o tym poinformować wczoraj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 11:07
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
mar2śka wrote:Niestety wracamy do domu, transfer odwołany . Będziemy szukać innej dawczyni bo coś tu nie zagrało .
Nie udało się uzyskać żadnego zarodka?
Dostałaś raport z hodowli? Jak wyglądał rozwój zarodków w poszczególnych dniach?
Przypomnisz mi, czy mieliście świeże komórki czy mrożenie?
Przepraszam, jeśli zadaję zbyt dużo pytań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 11:12