X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 25 października, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Wszystko w porzadku 😀 jestem dziwnym przypadkiem który pomimo tego że dziecko się wierci co widać na usg ja tego nie czuje. Oszaleć można
    To super! A masz łożysko przodujące?

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 25 października, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    To super! A masz łożysko przodujące?

Mam łożysko na przedniej ścianie i pewnie dlatego nie czuję ruchów tak intensywnie

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 26 października, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Dziewczyny korzystające z Gyncentrum - w której dobie po zapłodnieniu dostawałyście informacje od embirologa? Mąż pytał na recepcji i kobieta mu powiedziała, że będzie wiadomość po 5 dniu. Wydawało mi się, że wcześniej powinni dać znać 🤔

Zawsze pierwszy telefon był po 24h a potem po 5 dobie, chyba że prosiłam żeby zadzwonili jeszcze w trakcie :)

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 26 października, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Wszystko w porzadku 😀 jestem dziwnym przypadkiem który pomimo tego że dziecko się wierci co widać na usg ja tego nie czuje. Oszaleć można
    Miałam tak samo aż do porodu .Córeczka skakała jak szalona było widać to na usg i ktg a ja nic nie czułam .
    Było to dla mnie bardzo stresujące 🙉
    Lekarz mówił że to dlatego że miałam łożysko na przedniej ścianie .

Jatosia lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka
    2012 ciąża naturalna dziewczynka
    2014 ,2018,2019 torbiel jajnika
    Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
    KLINIKA BOCIAN
    04.2024 I inseminacja ☹️
    05.2024. II inseminacja ☹️
    06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
    07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153
    28tc-1277 g szczęścia
    30t1d-1438g
    34t-2389g
    37t5d -Martynka 3090kg 49 cm
  • Janis Koleżanka

Wysłany: 26 października, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Zawsze pierwszy telefon był po 24h a potem po 5 dobie, chyba że prosiłam żeby zadzwonili jeszcze w trakcie :)
    Dzięki za info :)
    Do mnie niestety nikt wczoraj nie dzwonił (minęły 24 h), więc przypuszczam, że dadzą znać dopiero po 5 dobie. Ciężko uzbroić się w cierpliwość 😶 Mam nadzieję, że wszystko jest ok i komórki się zapłodniły.

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 26 października, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Dziewczyny, podchodzę do procedury tym razem w Czechach, miałam mieć pod koniec listopada transfer. Moje endometrium w ostatnich miesiącach słabo rosło i dwa ostatnie transfery były przesuwane ponieważ lekarz stwierdził że w takim endometrium się nie zagnieździ zarodek i w kolejnym msc wykonywał mi Scratching który działał super ale niestety mam za sobą poronienia. Postanowiłam teraz też że zrobię Scratching ale wczoraj na wizycie dr. stwierdziła że mam jakąś infekcję i nie wykona scratchingu, leki na 6 dni, plus stwierdziła że widzi polipa, gdzie na początku msc. robiłam USG i nikt nie widział tego polipa. Myślicie że może to być pomyłka ? Że to kształt nie taki i dlatego przypomina polip ? Jestem załamana bo jestem na immunosupresji od połowy miesiąca. Informacje od lekarza z Czech otrzymałam dopiero w poniedziałek co dalej z tym.

A jaką immunosupresję masz?

Janis lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 26 października, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Mam łożysko na przedniej ścianie i pewnie dlatego nie czuję ruchów tak intensywnie
    No właśnie miałam na myśli łożysko na przedniej ścianie, a napisałam co innego..to chyba ze zmęczenia ;D
    Tez mam takie łożysko. Czy takie ułożenie może powodować ciągły ból brzucha?

małgorzatek lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 26 października, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    No właśnie miałam na myśli łożysko na przedniej ścianie, a napisałam co innego..to chyba ze zmęczenia ;D

Ja raczej nie odczuwałam jakiś większych bóli brzucha. A jaki rodzaj bólu odczuwasz? Jak na okres? Może macica się powiększa i stąd takie uczucie ? Przyjmujesz jeszcze estrofem/progesteron czy już odstawiłaś ?

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    A jaką immunosupresję masz?
    Od 15.10 jestem na equoralu 2x50 i mam go brać 30 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 05:21

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • Janis Koleżanka

Wysłany: 27 października, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzwonili z kliniki, na ten moment mamy 5 zarodków (jest 3 doba po zapłodnieniu), kolejna informacja w środę :) Mam nadzieję, że chociaż 3 dotrwają 🙏

basiaO., Asssia, glodia, Giosiek, Brzoza, KarolinaKika, Raija86, małgorzatek, Mysikrolik, Jatosia, Baylee, Angelles, Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 27 października, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Od 15.10 jestem na equoralu 2x50 i mam go brać 30 dni
    A jakie masz wskazania do tego leku?
    Ja poprzednio brałam encorton i lekarz prowadzący ze względu na podwyższone NK i Hashimoto utrzymał to wskazanie. Ale jak miałam konsultacje z immunologiem to ten powiedział, że nie mam wskazań do encortonu....
    Ale teraz i tak czekam na wyniki allo-mlr i cross match.

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 27 października, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ja raczej nie odczuwałam jakiś większych bóli brzucha. A jaki rodzaj bólu odczuwasz? Jak na okres? Może macica się powiększa i stąd takie uczucie ? Przyjmujesz jeszcze estrofem/progesteron czy już odstawiłaś ?

Ja mam takie boleści od więzadeł macicy. Najbardziej czuję po lewej stronie, szczególnie jak się położę na lewym boku i wieczorem. Najwygodniej mi leżeć na plecach z lekko ugietymi nogami.

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    A jakie masz wskazania do tego leku?
    Ja poprzednio brałam encorton i lekarz prowadzący ze względu na podwyższone NK i Hashimoto utrzymał to wskazanie. Ale jak miałam konsultacje z immunologiem to ten powiedział, że nie mam wskazań do encortonu....
    Ale teraz i tak czekam na wyniki allo-mlr i cross match.
    Wysoki cross match 40,6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 12:01

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 27 października, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Dziewczyny, dzwonili z kliniki, na ten moment mamy 5 zarodków (jest 3 doba po zapłodnieniu), kolejna informacja w środę :) Mam nadzieję, że chociaż 3 dotrwają 🙏
    Super !

Janis lubi tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 27 października, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:

ja mam łożysko też na przedniej ścianie, i zaczełam czuć jakiekolwiek ruchy dopiero jakoś pod koniec 21 tygodnia ciąży, ale nie mam bóli brzucha, może z początku lekkie były, ale taki ból może być lekki bo się macica powiększa.
    Ja małego czuję aż nadto, brzuch mi faluję, często leży do góry nogami bo czuję stópki pod żebrami,)kopie mnie czasem aż mnie zaboli. na ostatnim usg to miał stopy na głowie:D także dobrze się bawi;). Natomiast co mam to te skurcze braxtona - hicksa i one są nie przyjemne.. bo tak brzuch twardnieje, potem przechodzi, ale człowiek potem w strachu..ostatnio mnie to złapało na spacerze z psem..

już mi ciężko z tym brzuchem;) najlepiej to mi się leży na boku.. to wtedy nie odczuwam tak tej ciężkości..zastanawiam się o ile mi się jeszcze powiększy...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 13:27

• Mysikrolik Autorytet

Wysłany: 27 października, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:

Ja też miałam łożysko na przedniej ścianie. Mnie ciagle bolał brzuch, czasem ledwo się zwlekałam z łóżka, ale to raczej z powodu endometriozy a nie ułożenia łożyska.

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 27 października, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    ja mam łożysko też na przedniej ścianie, i zaczełam czuć jakiekolwiek ruchy dopiero jakoś pod koniec 21 tygodnia ciąży, ale nie mam bóli brzucha, może z początku lekkie były, ale taki ból może być lekki bo się macica powiększa.
    Ja małego czuję aż nadto, brzuch mi faluję, często leży do góry nogami bo czuję stópki pod żebrami,)kopie mnie czasem aż mnie zaboli. na ostatnim usg to miał stopy na głowie:D także dobrze się bawi;). Natomiast co mam to te skurcze braxtona - hicksa i one są nie przyjemne.. bo tak brzuch twardnieje, potem przechodzi, ale człowiek potem w strachu..ostatnio mnie to złapało na spacerze z psem..

już mi ciężko z tym brzuchem;) najlepiej to mi się leży na boku.. to wtedy nie odczuwam tak tej ciężkości..zastanawiam się o ile mi się jeszcze powiększy...;)

W którym tc jesteś ? Mi też bardzo twardniał brzuch tak że chodziłam zgięta w pół, zaczęłam brać magnez i jak ręką odjął 😀

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 27 października, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    W którym tc jesteś ? Mi też bardzo twardniał brzuch tak że chodziłam zgięta w pół, zaczęłam brać magnez i jak ręką odjął 😀

31 t.c, suplementuje magnez, ale nie codziennie przyznaję, bo oznaczałam poziom magnezu i był ok. , ale ponoć takie twardniena się zdarzają.. i nie jest to nic nadzwyczajnego, oczywiście jeśli nie ma jakichś dodatkowych objawów..i to mija po jakimś momencie.. bo mnie to nie boli, czuję tylko takie napięcie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 15:54

• Mysikrolik Autorytet

Wysłany: 27 października, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    31 t.c, suplementuje magnez, ale nie codziennie przyznaję, bo oznaczałam poziom magnezu i był ok. , ale ponoć takie twardniena się zdarzają.. i nie jest to nic nadzwyczajnego, oczywiście jeśli nie ma jakichś dodatkowych objawów..i to mija po jakimś momencie.. bo mnie to nie boli, czuję tylko takie napięcie..

Ja miałam takie twardnienia w połowie ciąży. Robiła się taka kulka i po chwili znikała. Ale z dużą czestotliwoscia. Lekarka kazała brać magnez, a w razie braku poprawy szpital. Byłam w szpitalu kilka dni, dostawałam magnez w kroplówkach. Nigdy mi to do końca nie przeszło i nikt mi nie wytłumaczył co to są za skurcze na tak wczesnym etapie ciąży.

age.png
  • Magdalena. Nowa

Wysłany: 27 października, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja dzisiaj chciałam zapytać tak bardziej od psychologicznej strony, tzn. czy informować dziecko o prawdzie, tzn. wykorzystaniu komórki dawczyni? Psycholog/terapautka, pod której opieką jestem zaczęła rozmawiać z nami na ten temat i tak jak przed ciążą było naturalne żeby już od małego utrzymywać dziecko w prawdzie, tak teraz, już będąc w ciąży, mam straszny mętlik w głowie. Wiem że jest wcześnie ale hormony i psychika szaleją...
    Jeżeli to jest aspekt, krórym chciałabyście się podzielić, to będę bardzo wdzięczna ale zrozumiem też, jeśli nie chcecie w ten temat wchodzić.

Dziękuję i pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Ja - obecnie 35 lat.
    Endometrioza i adenomioza, niedoczynność tarczycy.
    2016 - operacyjne usunięcie cysty endometrialnej jajnika ze sporymi konsekwencjami - po latach właściwie całkowity zanik jajnika.
    Krytycznie niskie AMH:
    maj 2023: 0.02
    wrzesień 2024: 0.1

Mąż - 38 lat.
    Do tego roku wszystkie badania dobre, we wrześniu podczas IVF stwierdzona teratozoospermia.

Eurofertil Ostrava
    2023 - dwie ministymulacje pod rząd - pierwsza i zarazem ostatnia procedura na własnych komórkach. Pobrana jedna komórka - jeden zarodek zamrożony.
    2024 - transfer i ciąża biochemiczna 💔

Maj - histeroskopia (dr Janowiec)
    Czerwiec, lipiec, sierpień - zastrzyki Diphereline.

Reprofit Brno
    Wrzesień 2025 - IVF z komórką dawczyni. Pobrano 10 komórek, 10 zapłodniono, uzyskano 10 zarodków. 9 zamrożonych ❄ (2x5AA, 1x5AB, 1x5BA, 2x6BB, 3xBB), jeden przetransferowany.

08/09/25 - świeży transfer (6AA)
    10dpt - beta 348
    12dpt - beta 1041

07/10/25 - 9mm szczęścia i serduszko 💗
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ