In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
glodia wrote:Z leków został mi juz tylko utrogestan 3x1,. Rozciąganie macicy czuję czasami, ale to nie to, pod wieczór/ popołudniami puchnie mi brzuch, staje się twardy, mocno się powiększa, dosłownie od samej góry i boli całościowo. Najpierw mówili, że to od infekcji pęcherza, potem, że jelita się przemieszczają, teraz dostałam skierowanie do gastrologa. Biorę magnez 2x2, ale niewiele pomaga. Mam nadzieję, że niedługo samo przejdzie.
Ja mam ciągle nadęty brzuch. Czasem mocniej, czasem mniej, ale u mnie to chyba wzdęcia raczej. Brzuch jak w zaawansowanej ciąży. Na początku strasznie mnie od tego bolały kiszki, ale biorę ulgix i jest troszkę lepiej.Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
gratulacje:) z 6 komórek? bardzo dobry wynik
dziewczyny mialyscie scratching endometrium?
zastanawiam sie nad nim, podobno nawet do 20% moze zwiekszyc powodzenia w implantacji
mialam go te x lat temu przed udanym transferem, ale mialam w znieczuleniu podczas histeroskopii
boje sie troche bólu, kiedys mialam biopsje endo jeszcze przed staraniami i bolalo strasznie jakby ktos mnie ciął w srodku:/
macie jakies doswiadczenia z tym?
dodatkowo czy wit d, omega 3, wit z gr b ( z kwasem foliowym metl) wystarcza jezeli chodzi o suplementy przedd transferem?
czy bralyscie cos jeszcze? na pewno chce kupic magnez2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Baylee wrote:gratulacje:) z 6 komórek? bardzo dobry wynik
dziewczyny mialyscie scratching endometrium?
zastanawiam sie nad nim, podobno nawet do 20% moze zwiekszyc powodzenia w implantacji
mialam go te x lat temu przed udanym transferem, ale mialam w znieczuleniu podczas histeroskopii
boje sie troche bólu, kiedys mialam biopsje endo jeszcze przed staraniami i bolalo strasznie jakby ktos mnie ciął w srodku:/
macie jakies doswiadczenia z tym?
dodatkowo czy wit d, omega 3, wit z gr b ( z kwasem foliowym metl) wystarcza jezeli chodzi o suplementy przedd transferem?
czy bralyscie cos jeszcze? na pewno chce kupic magnez
Ja brałam cały czas tylko pueria uno ok 2 lata przed in vitro i kontynuowałam do końca I trymestru i miałam dobre poziomy witamin i kwasu. Magnezu nie brałam i też był ok. Tylko nospę od dnia włączenia progesteronu i jakos chyba 2 lub 3 tygodnie po transferze.
Scratchingu nie miałam tylko embryoglue.
Baylee lubi tę wiadomość
Ona 42
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 43
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -