X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 28 października, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Z leków został mi juz tylko utrogestan 3x1,. Rozciąganie macicy czuję czasami, ale to nie to, pod wieczór/ popołudniami puchnie mi brzuch, staje się twardy, mocno się powiększa, dosłownie od samej góry i boli całościowo. Najpierw mówili, że to od infekcji pęcherza, potem, że jelita się przemieszczają, teraz dostałam skierowanie do gastrologa. Biorę magnez 2x2, ale niewiele pomaga. Mam nadzieję, że niedługo samo przejdzie.

Ja mam ciągle nadęty brzuch. Czasem mocniej, czasem mniej, ale u mnie to chyba wzdęcia raczej. Brzuch jak w zaawansowanej ciąży. Na początku strasznie mnie od tego bolały kiszki, ale biorę ulgix i jest troszkę lepiej.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Janis Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzwoniła embirolog - mamy 3 zarodki bardzo dobrej jakości ❤️

Baylee, KarolinaKika, basiaO., Asssia lubią tę wiadomość

• Baylee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje:) z 6 komórek? bardzo dobry wynik

dziewczyny mialyscie scratching endometrium?
    zastanawiam sie nad nim, podobno nawet do 20% moze zwiekszyc powodzenia w implantacji
    mialam go te x lat temu przed udanym transferem, ale mialam w znieczuleniu podczas histeroskopii
    boje sie troche bólu, kiedys mialam biopsje endo jeszcze przed staraniami i bolalo strasznie jakby ktos mnie ciął w srodku:/

macie jakies doswiadczenia z tym?
    dodatkowo czy wit d, omega 3, wit z gr b ( z kwasem foliowym metl) wystarcza jezeli chodzi o suplementy przedd transferem?
    czy bralyscie cos jeszcze? na pewno chce kupic magnez

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Janis Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z 6 komórek :)
    Teraz przede mną przygotowania do transferu, które pewnie trochę potrwają, w poniedziałek wizyta, więc wszystkiego się dowiem.

• basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    gratulacje:) z 6 komórek? bardzo dobry wynik

dziewczyny mialyscie scratching endometrium?
    zastanawiam sie nad nim, podobno nawet do 20% moze zwiekszyc powodzenia w implantacji
    mialam go te x lat temu przed udanym transferem, ale mialam w znieczuleniu podczas histeroskopii
    boje sie troche bólu, kiedys mialam biopsje endo jeszcze przed staraniami i bolalo strasznie jakby ktos mnie ciął w srodku:/

macie jakies doswiadczenia z tym?
    dodatkowo czy wit d, omega 3, wit z gr b ( z kwasem foliowym metl) wystarcza jezeli chodzi o suplementy przedd transferem?
    czy bralyscie cos jeszcze? na pewno chce kupic magnez

Ja brałam cały czas tylko pueria uno ok 2 lata przed in vitro i kontynuowałam do końca I trymestru i miałam dobre poziomy witamin i kwasu. Magnezu nie brałam i też był ok. Tylko nospę od dnia włączenia progesteronu i jakos chyba 2 lub 3 tygodnie po transferze.
    Scratchingu nie miałam tylko embryoglue.

Baylee lubi tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
‹‹ 789 790 791 792 793
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ