X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 30 października, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Tak, potwierdzam, wlew z osocza spulchnia endo. Accofil miałam podawany zawsze później na implantację, nie na przyrost endo. Ani jednego ani drugiego nie odczuwasz fizycznie.
    Klaudia, a bierzesz estrofem dopochwowo? Chociaż 1 tabletkę zastosuj dopochwowo i zobaczysz jak zacznie rosnąć.

Tak. Biorę dwie dopochwowo i 4 doustnie - dziennie.

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • glodia Autorytet

Wysłany: 30 października, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Tak. Biorę dwie dopochwowo i 4 doustnie - dziennie.
    Sporo! No to nadzieja w czymś dodatkowo (accofil/ osocze). Chociaż ja miałam robione transfery przy endo 7-8, u mnie klinika twierdzi, że to wynik ok.

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 30 października, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chce chociaż to 8-9. Mówi że na 7 rzadko udają się transfery :(i że szkoda zarodków. Czy osocze jest płatne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 18:53

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 30 października, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mój chce chociaż to 8-9. Mówi że na 7 rzadko udają się transfery :(i że szkoda zarodków. Czy osocze jest płatne ?

Trzymam kciuki żeby urosło do 8. Też miałam problem z wyhodowaniem endometrium. Transfer się udał chociaż miało zaledwie 8 mm, było jednak trojlinijne to ponoć też ma znaczenie.

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 30 października, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl na straty
    Endometrium niejednorodne , te krwawienie wygląda jak miesiączka , odstawiam leki i czekam na okres i zaczynam cykl naturalny
    Zawsze pod górkę :/

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • glodia Autorytet

Wysłany: 30 października, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ja płaciłam około 800 - 1000 zł (nie pamiętam dokładnie), nie wiem jak jest w ministerialnym programie.

• Angelles Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 116 😭 przyrasta już tylko 10%
    Będę powtarzać. Raczej nie mam złudzeń 🥹 Czeka mnie ostatnie podejście i chyba znowu muszę wrócić do immunologii bo wychodzi na to, że nie wszystkie karty zostały odkryte. Jatosia Ty chyba podchodziłas z immunoglobulinami? Możesz napisać coś więcej? Kiedy immunoglobuliny a kiedy intralipid? Bo to chyba nie to samo? Jaki koszt? Gdzie podają? Trzeba szukać jakiejś pielęgniarki na wlasna rękę czy szpital? Kiedy to się podaje? Sydor wspominał, że w przypadku niepowodzenia mi to poleci. Chyba że któraś z Was ma doświadczenie z tymi lekami to będę wdzięczna za każdą pomoc.

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
    Allo:28.3
    Cross:35.9
    CMT:9%
    przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: brak
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    Pod opieką kliniki od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1)jedna blas,chora po PGT
    2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
    3) mini stymu - no answer
    DECYZJA KD (25l), INVICTA
    6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    Atosiban na moją prośbę:
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
    znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
    NOWA DAWCZYNI-25l
    6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
    Po PGT: 2 ok (511 i 522)
    Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
    15.10 transfer 511
    15 dpt: cb💔
    Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Będę powtarzać. Raczej nie mam złudzeń 🥹 Czeka mnie ostatnie podejście i chyba znowu muszę wrócić do immunologii bo wychodzi na to, że nie wszystkie karty zostały odkryte. Jatosia Ty chyba podchodziłas z immunoglobulinami? Możesz napisać coś więcej? Kiedy immunoglobuliny a kiedy intralipid? Bo to chyba nie to samo? Jaki koszt? Gdzie podają? Trzeba szukać jakiejś pielęgniarki na wlasna rękę czy szpital? Kiedy to się podaje? Sydor wspominał, że w przypadku niepowodzenia mi to poleci. Chyba że któraś z Was ma doświadczenie z tymi lekami to będę wdzięczna za każdą pomoc.
    Przykro mi ;(

• Baylee Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:

współczuję:(
    jesli chodzi o immunoglobuliny to nie mam doswiadczenia, ale intralipid mialam 4 razy przy poprzednim in vitro i dodam ze transfer z nim udany a bez niego nie mimo ze zarodki lepszej klasy
    ja mam zlecony wstepnie smofilipid, to jest odpowiednik intralipidu i wyglada to tak ze immunolog daje Ci zalecenie i musisz isc w miejsce gdzie go podaja, on jest w lecznictwie zamknietym wiec Ty go nie kupisz , niektore dziewczyny tak kombinuja ze udaje sie im kupis iod kogos i podaje pielegniarka, wychofdzi wtedy o wiele taniej
    ja mieszkam w Warszawie a ceny za intralipid sa tu koszmarne, invicta robi wlew jeden za 1300 zl co jest chore
    salve medica za chyba 600-700 ale mimo zalecen immunologa z innej kliniki trzeba do nich isc na konsultacje, oczywiscie dla mnie to wyciaganie kasy tylko
    potem mam jeszvze jeden punkt niezwiazany z in vitro i tam na zalecenia wlew tez ponad 600 zl
    bocian w Warszawie ma za 300 wiec super cena ale niestety tytlko dla pacjentek kliniki
    ja mam zrobic subpolacje limf i jesli wyjdzie wysoki wynik komorek nk to mam zlecone az 8 wlewow ale szczerze mowiac daruje sobie taka ilosc i zrobie z 4 max, w poprzedniej ciazy tyle wystaczylo a nie mialam nawet accofilu mimo kiru AA, teraz bede miec accofil

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 31 października, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Cykl na straty
    Endometrium niejednorodne , te krwawienie wygląda jak miesiączka , odstawiam leki i czekam na okres i zaczynam cykl naturalny
    Zawsze pod górkę :/

eh, no tak bywa , zdaje sobie sprawe ze to frustrujace
    ale rozumiem ze zacznie Ci sie liczyc nowy cykl od okresu i wtedy pewnie transfer i tak wyupadnie w listopadzie?

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Angelles, bardzo mi przykro:(

Podłączam się również do pytania. Mam już wynik cross - match i niestety pozytywny i całkiem duży mam procent powyżej wyniku pozytywnego:( Nie wiem co teraz:( Czekam jeszcze na allo-mlr.
    Wiecie w ogóle jakie są optymalne wartości dla cross-match i allo (tu chyba 40% mówił mi immunolog)?

• Baylee Autorytet

Wysłany: 31 października, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Angelles, bardzo mi przykro:(

Podłączam się również do pytania. Mam już wynik cross - match i niestety pozytywny i całkiem duży mam procent powyżej wyniku pozytywnego:( Nie wiem co teraz:( Czekam jeszcze na allo-mlr.
    Wiecie w ogóle jakie są optymalne wartości dla cross-match i allo (tu chyba 40% mówił mi immunolog)?

tu jest temat dr jarosz ( ona jest immunologiem), dziewczyny pisza tylk o immunologii i na pewno tam uzyskasz info

Asssia lubi tę wiadomość

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• Baylee Autorytet

Wysłany: 31 października, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    My też już po kwalifikacji, udało nam się dobrać fenotypowo dawczynię, zarezerwowaliśmy komórki i czekamy do stycznia, bo w Invikcie kasa się skończyła, więc teraz po prostu czekamy. Trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞🏼

w której invikcie jestes?:)
    ja w Warszawie i mam wstepnie wlasnie miec transfer w styczniu
    kazali mi sie przygotowac juz w tym roku, a jak wyrazilam watpliwosci czy na poczatku stycznia beda juz srodki na transfaer i hodowle zarodkow to powiedzieli, ze na pewno i mam sie nie martwic
    mam nadzieje, ze tak bedzie bo jsli wydalam kase na leki i faszeruje sie hormonami a oni powiedza ze w pierwszym tyg stycznia nie da rady to sie wkurze strasznie:/

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 31 października, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    eh, no tak bywa , zdaje sobie sprawe ze to frustrujace
    ale rozumiem ze zacznie Ci sie liczyc nowy cykl od okresu i wtedy pewnie transfer i tak wyupadnie w listopadzie?
    O ile dostanę okres na czas tak jak powinien być za 2 tygodnie ale powiedziała mi wczoraj lekarz że może się przestawić teraz że może będzie za 2 albo 4 lub nawet 6 tygodni 😏
    Liczę na to że będzie na czas i w listopadzie transfer się odbędzie

Baylee lubi tę wiadomość

Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 31 października, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles bardzo ci współczuję :(

Angelles lubi tę wiadomość

Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 31 października, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    współczuję:(
    jesli chodzi o immunoglobuliny to nie mam doswiadczenia, ale intralipid mialam 4 razy przy poprzednim in vitro i dodam ze transfer z nim udany a bez niego nie mimo ze zarodki lepszej klasy
    ja mam zlecony wstepnie smofilipid, to jest odpowiednik intralipidu i wyglada to tak ze immunolog daje Ci zalecenie i musisz isc w miejsce gdzie go podaja, on jest w lecznictwie zamknietym wiec Ty go nie kupisz , niektore dziewczyny tak kombinuja ze udaje sie im kupis iod kogos i podaje pielegniarka, wychofdzi wtedy o wiele taniej
    ja mieszkam w Warszawie a ceny za intralipid sa tu koszmarne, invicta robi wlew jeden za 1300 zl co jest chore
    salve medica za chyba 600-700 ale mimo zalecen immunologa z innej kliniki trzeba do nich isc na konsultacje, oczywiscie dla mnie to wyciaganie kasy tylko
    potem mam jeszvze jeden punkt niezwiazany z in vitro i tam na zalecenia wlew tez ponad 600 zl
    bocian w Warszawie ma za 300 wiec super cena ale niestety tytlko dla pacjentek kliniki
    ja mam zrobic subpolacje limf i jesli wyjdzie wysoki wynik komorek nk to mam zlecone az 8 wlewow ale szczerze mowiac daruje sobie taka ilosc i zrobie z 4 max, w poprzedniej ciazy tyle wystaczylo a nie mialam nawet accofilu mimo kiru AA, teraz bede miec accofil
    Dzięki wielkie za obszerne wyjaśnienie. Widzisz to miałaś podobnie jak ja. Dobrej klasy zarodki po PGT i klapa. Dajesz nadzieję może faktycznie z tymi wlewami się uda. Zobaczę co zleci mi doktor i Wam tu napisze ale widzę że to będzie grubsza akcja 😉 a te wlewy masz/miałaś w jakiej częstotliwości zalecone? P.S za wszystko licza sobie miliony monet.

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Atosiban na moją prośbę:
    NOWA DAWCZYNI-25l
    15.10 transfer 511
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 31 października, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:

Kurczę przykro mi bardzo :(((((
    Tak podchodziłam z immunoglobulinami. Wcześniej 11 transferów (!!!) ładnych blastek i dupa.
    Więc u mnie to na bank problem z odrzucaniem zarodków. Szczerze mówiąc nie robiłam specjalnych badań typu cross match czy allo. U mnie jedynie kir AA i wcześniejsze niepowodzenia, w tym na acofilu zadecydowały o pójście w immunoglobuliny jako ostatnia deska ratunku. Receptę wypisał mi Sydor, leki zamawiałam mailowo w Czechach i na umówiony dzień je odebrałam. Koszt spory bo wyszło jakieś 5k PLN za dawkę. Jak szykowałam się do transferu to i na podglądzie endo było ok dzwoniłam do Katowic Vigor Point i umówiłam termin podania tych immunoglobulin. Z tego co pamiętam to podaje się jakoś 4-5 dni przed transferem. Koszt podania wynosił 400 zł i trzeba mieć zalecenia od lekarza jak je podać (miałam od Sydora).
    Dodam jeszcze ze to co dorzucił Sydor a czego wcześniej nie brałam to malutka dawka Prografu doustnie na 7 dni przed transferem (wzięłam 5 dni przed bo nie wiedziałam jak będzie z endometrium)
    Po wizycie serduszkowej podałam jeszcze jedną dawkę immunoglobulin - ale tutaj wiem że nie jest to must have ja się uparłam dla spokoju ducha.
    Identyczne zalecenia miała Valetta i też jej się udał transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 15:30

Valletta, Angelles lubią tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 31 października, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Kurczę przykro mi bardzo :(((((
    Tak podchodziłam z immunoglobulinami. Wcześniej 11 transferów (!!!) ładnych blastek i dupa.
    Więc u mnie to na bank problem z odrzucaniem zarodków. Szczerze mówiąc nie robiłam specjalnych badań typu cross match czy allo. U mnie jedynie kir AA i wcześniejsze niepowodzenia, w tym na acofilu zadecydowały o pójście w immunoglobuliny jako ostatnia deska ratunku. Receptę wypisał mi Sydor, leki zamawiałam mailowo w Czechach i na umówiony dzień je odebrałam. Koszt spory bo wyszło jakieś 5k PLN za dawkę. Jak szykowałam się do transferu to i na podglądzie endo było ok dzwoniłam do Katowic Vigor Point i umówiłam termin podania tych immunoglobulin. Z tego co pamiętam to podaje się jakoś 4-5 dni przed transferem. Koszt podania wynosił 400 zł i trzeba mieć zalecenia od lekarza jak je podać (miałam od Sydora).
    Dodam jeszcze ze to co dorzucił Sydor a czego wcześniej nie brałam to malutka dawka Prografu doustnie na 7 dni przed transferem (wzięłam 5 dni przed bo nie wiedziałam jak będzie z endometrium)
    Po wizycie serduszkowej podałam jeszcze jedną dawkę immunoglobulin - ale tutaj wiem że nie jest to must have ja się uparłam dla spokoju ducha.
    Identyczne zalecenia miała Valetta i też jej się udał transfer.

Dokładnie, podpisuje się pod tym co napisała Jatosia :)
    U mnie kir bx, większość implantacyjnych, generalnie sam Sydor nam powiedział,że raczej nie jestem pacjentka immunologiczną ale.. przy KD organizm może odrzucać zarodki bo to całkowicie obcy materiał genetyczny. Też dostałam prograf tak jak Jatosia, miałam też accofil (mimo obecnych kirów Sydor powiedział,że ileś tam razy bardziej wspiera implantację a ja mam endometriozę więc są problemy z tym). Immunoglobuliny są do wagi dawka, ja płaciłam ok 4tys w marcu, ale też dla bezpieczeństwa robiliśmy drugi wlew po serduszku.
    Prograf po skończonym opakowaniu zamieniliśmy na encorton.
    Cross nigdy nie robiłam, alko tak i wyszło ok 30% więc mieliśmy trop z Sydorem, że były nieudane próby implantacji wcześniej.
    Polecam też vigor point bo tylko 400zl podanie wlewu a np w mojej klinice chcieli 1000zl.

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 31 października, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Trzymam kciuki żeby urosło do 8. Też miałam problem z wyhodowaniem endometrium. Transfer się udał chociaż miało zaledwie 8 mm, było jednak trojlinijne to ponoć też ma znaczenie.

U mnie udany transfer był na endometrium najgorszym wśród wszystkich moich podejść, bo tylko 7.8 ale było trojlinijne, późny transfer ok 24dc sztucznego, już na końskich dawkach estrogenów ale podczas procedury zmarła bliska mi osoba i stres zrobił swoje.. transfer udany..

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 31 października, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiem Wam,że jesteście skarbnicą wiedzy. Jestem już po wizycie u dr.Sydora.
    Mam powtórzyć jeszcze raz kurację na stan zapalny endometrium. Dostałam Flebogamma DIF czyli immunoglobuliny przed transferem i jak się uda w 4 tc. Dołączył mi Prograf, Acard. Zostawił Accofil i kazał zrezygnować z Encortonu.
    Oczywiście muszę upewnić się że beta spadła więc zaraz jadę oddać krew może jutro będą wyniki. Chciałabym jeszcze w listopadzie z tym podziałać . A jak się czulyście podczas i po podaniu tych immunoglobulin. I w sumie to jest chore, że skoro człowiek ma skierowanie i dawkowanie to nie podadzą mu tego w szpitalu na jakimś oddziale dziennym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 20:21

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Atosiban na moją prośbę:
    NOWA DAWCZYNI-25l
    15.10 transfer 511
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ