X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 23 października, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok czyli trochę nas jest przed transferem:) ja dopiero w styczniu będę miala, mam nadzieje, ze w pierwszej polowie
    a który u Was bedzie transfer dziewczyny?
    u mnie w tej procedurze 1, te 6 lat temu udal sie drugi, ale wyniki nasienia męża byly gorsze i nie mialam przygotowania imunologivcznego, wiec liczę, ze uda sie za 1 razem, ale będzie co ma byc

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 23 października, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    ok czyli trochę nas jest przed transferem:) ja dopiero w styczniu będę miala, mam nadzieje, ze w pierwszej polowie
    a który u Was bedzie transfer dziewczyny?
    u mnie w tej procedurze 1, te 6 lat temu udal sie drugi, ale wyniki nasienia męża byly gorsze i nie mialam przygotowania imunologivcznego, wiec liczę, ze uda sie za 1 razem, ale będzie co ma byc[/QUOTto będzie mój drugi transfer a ciaza obumarla była pierwsza w życiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 12:48

• Baylee Autorytet

Wysłany: 23 października, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuję poronienia:(
    oby teraz sie udalo
    ile zarodkow uzyskaliscie? bo teraz bedziesz miala kriotransfer?

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 23 października, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 transfery . To będzie mój czwarty i mam nadzieję że się uda a resztę zarodków oddamy do adopcji

Asssia, Baylee, małgorzatek lubią tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • youdith Koleżanka

Wysłany: 23 października, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 6 transferów na własnych komórkach, jedna ciąża poroniona w 9tc, jeden biochem, łącznie 7 procedur i nadal nic.
    Teraz będzie nasz pierwszy transfer z AK

Baylee, Angelles lubią tę wiadomość

• Baylee Autorytet

Wysłany: 23 października, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Ja miałam 6 transferów na własnych komórkach, jedna ciąża poroniona w 9tc, jeden biochem, łącznie 7 procedur i nadal nic.
    Teraz będzie nasz pierwszy transfer z AK

a kiedy bedziesz miala? cos wiadomo?

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• youdith Koleżanka

Wysłany: 23 października, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    a kiedy bedziesz miala? cos wiadomo?
    Myślę że się dowiem na wizycie 03.11

Baylee lubi tę wiadomość

• Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 23 października, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Ja miałam 3 transfery . To będzie mój czwarty i mam nadzieję że się uda a resztę zarodków oddamy do adopcji

A ile macie jeszcze zarodkow? Nie planujecie już wracać po ewentualne rodzeństwo 🙂?

age.png
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: 23 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czy ktoraś z was też ma albo miała bóle glowy? Odstawilam luteine tydzień temu, myślałam, że mi trochę odpuści, ale raptem dwa dni bylo lżej. Teraz znowu mam bóle, już mi się mózg lasuje chyba drugi miesiąc. Nie daje rady, ale nie chcę nic łykać. Męczy mnie jeszcze refluks i podrażnione gardło od niego. Gaviscon i isla trochę pomagają. I prawie codziennie mam 37 stopni, lekarz mówi, że to normalne, ale slaba się przez to czuję.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • glodia Autorytet

Wysłany: 23 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Taaaak wszystko gotowe, torba spakowana 🫣 dziś spanikowałam bo słabiutko czuję ruchy małej, na 15 jadę do lekarza. Mam detektor tętna i niby wszystko ok ale martwi mnie to że jeden dzień kopie mnie jak konik a kolejny cisza …
    I jak po wizycie?

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    A ile macie jeszcze zarodkow? Nie planujecie już wracać po ewentualne rodzeństwo 🙂?
    Łącznie mamy 5 zarodków z jednej stymulacji . Ja mam 40 lat i dwoje swoich dzieci więc po rodzeństwo nie będziemy wracać . Wiadomo że biorę pod uwagę to że może i dopoero 5 transfer się udać ale liczę na to że pójdzie szybko i mogę pomóc innym oddając zarodki

Mysikrolik lubi tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • Baylee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Cześć! Czy ktoraś z was też ma albo miała bóle glowy? Odstawilam luteine tydzień temu, myślałam, że mi trochę odpuści, ale raptem dwa dni bylo lżej. Teraz znowu mam bóle, już mi się mózg lasuje chyba drugi miesiąc. Nie daje rady, ale nie chcę nic łykać. Męczy mnie jeszcze refluks i podrażnione gardło od niego. Gaviscon i isla trochę pomagają. I prawie codziennie mam 37 stopni, lekarz mówi, że to normalne, ale slaba się przez to czuję.

wspólczuje, slyszalam o bólach głowy w ciazy, moze jednak wez czasem apap jesli bardzo boli
    są pewnie tez inne sposoby niekoniecznie farmakologiczne
    ja to sie troche boje na mysl o ciazy bo z jednej strony wiadomo chce byc a z drugiej jak pomysle ze mialabym sie czuc tak podle jak w poprzedniej pzrzez caly 1 trymestr i polowe drugiego to mnie lęk ogarnia

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• Janis Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny korzystające z Gyncentrum - w której dobie po zapłodnieniu dostawałyście informacje od embirologa? Mąż pytał na recepcji i kobieta mu powiedziała, że będzie wiadomość po 5 dniu. Wydawało mi się, że wcześniej powinni dać znać 🤔

• basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Dziewczyny korzystające z Gyncentrum - w której dobie po zapłodnieniu dostawałyście informacje od embirologa? Mąż pytał na recepcji i kobieta mu powiedziała, że będzie wiadomość po 5 dniu. Wydawało mi się, że wcześniej powinni dać znać 🤔

Hej! Jak byłam w Gyncentrum to dzwonili z informacją ile sie zapłodniło prawidłowo, jakoś chyba na drugi dzień po punkcji, a potem 5 dnia ile przetrwało, ale to było na moich komórkach. Może z komórkami dawczyni mają inne zasady.

Janis lubi tę wiadomość

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:

Tak, jeśli chodzi o informację to był duży problem. My wydzwanialismy tam, bo chcieliśmy wiedzieć cokolwiek. Ostatecznie po naszych interwencjach, zadzwonił embriolog w 4 dobie, ze mamy dwa zarodki (na tamtą chwilę oba były dość opóźnione) i wstępnie umówił nas na transfer następnego dnia. Powiedzieli, że jak nie będą dzwonić to mamy przyjechać na transfer, a jakby coś było nie tak to dadzą znać rano.
    Troche dziwne mi się to wydalo, bo w innej klinice, na własnych komórkach, embriolog dzwonil przynajmniej dwa razy.

age.png
  • Janis Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje 🙂
    Kurcze, to jestem ciekawa, jak to faktycznie będzie wyglądać. Szczerze mówiąc, spodziewałam się informacji już w pierwszej dobie po zapłodnieniu (tak miałam w poprzedniej klinice przy IVF na własnych komórkach), ale chyba nie ma się co nastawiać :/ No nic, będę czekać i postaram się nie stresować 🤪

‹‹ 786 787 788 789 790
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ