X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 21 października, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie mnie bo zwariuje ze szczęścia. Beta 8 🥳

Baylee, Janis, Giosiek, basiaO., Brzoza, glodia, Raija86, Jatosia, małgorzatek, Mysikrolik, Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
    Allo:28.3
    Cross:35.9
    CMT:9%
    przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: brak
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    Pod opieką kliniki od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1)jedna blas,chora po PGT
    2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
    3) mini stymu - no answer
    DECYZJA KD (25l), INVICTA
    6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    Atosiban na moją prośbę:
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
    znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
    NOWA DAWCZYNI-25l
    6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
    Po PGT: 2 ok (511 i 522)
    Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
    15.10 transfer 511
    15 dpt: cb💔
    Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 21 października, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję:)
    Koniecznie weryfikuj za dwa dni

Angelles lubi tę wiadomość

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 21 października, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Trzymamy kciuki za przyrosty ♥️

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • Janis Koleżanka

Wysłany: 21 października, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    Tak, my z partnerem. Z 6 komórek uzyskaliśmy 5 zarodków. 1 transfer nieudany. 2 transfer udany obecnie 13t+4d.
    Super ❤️ Dajesz nadzieję, wszystkiego dobrego 😊

basiaO., glodia lubią tę wiadomość

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 21 października, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    to beda 2 dni niecierpliwe. ;*

Powodzenia

• Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Hej Dziewczyny, dzisiaj wybraliśmy dawczynię, fenotypowo zgodna w prawie 100%, jednak niestety nie ma potwierdzonej płodności. No i teraz zaczęłam się martwić, czy dokonaliśmy dobrego wyboru 😶 Czy któraś z Was podeszła do procedury z KD, która nie miała potwierdzonej płodności i wszystko było w porządku?
    Tak, ja. 3 zarodki, 1 transfer udany, obecnie 27+3tc 🙂
    Edit: dodam że przy bardzo słabym nasieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 17:51

Janis, basiaO., małgorzatek, Angelles lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • Janis Koleżanka

Wysłany: 21 października, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    Tak, ja. 3 zarodki, 1 transfer udany, obecnie 27+3tc 🙂
    Cudownie, dużo zdrówka! 🤗

Już jestem spokojniejsza, jeśli chodzi o nasz wybór.

• Angelles Autorytet

Wysłany: 21 października, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Hej Dziewczyny, dzisiaj wybraliśmy dawczynię, fenotypowo zgodna w prawie 100%, jednak niestety nie ma potwierdzonej płodności. No i teraz zaczęłam się martwić, czy dokonaliśmy dobrego wyboru 😶 Czy któraś z Was podeszła do procedury z KD, która nie miała potwierdzonej płodności i wszystko było w porządku?
    Nasze obydwie nie miały potwierdzonej płodności. Przy wyborze dawczyni bardziej sugerowaliśmy się tym, żeby była jak najmłodsza ( obydwie mają po 25 l). Z pierwszej uzyskałam ciążę ale poroniłam. Z komórek drugiej dzisiaj odebrałam pozytywną betę więc może tym razem się uda🙂

Janis, Asssia lubią tę wiadomość

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
    Allo:28.3
    Cross:35.9
    CMT:9%
    przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: brak
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    Pod opieką kliniki od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1)jedna blas,chora po PGT
    2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
    3) mini stymu - no answer
    DECYZJA KD (25l), INVICTA
    6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    Atosiban na moją prośbę:
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
    znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
    NOWA DAWCZYNI-25l
    6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
    Po PGT: 2 ok (511 i 522)
    Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
    15.10 transfer 511
    15 dpt: cb💔
    Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀
  • Janis Koleżanka

Wysłany: 21 października, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Nasze obydwie nie miały potwierdzonej płodności. Przy wyborze dawczyni bardziej sugerowaliśmy się tym, żeby była jak najmłodsza ( obydwie mają po 25 l). Z pierwszej uzyskałam ciążę ale poroniłam. Z komórek drugiej dzisiaj odebrałam pozytywną betę więc może tym razem się uda🙂
    Niech teraz beta szybuje w górę, trzymam kciuki 🤗

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 21 października, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    źle..... :) dużo osłabienie, trochę leci mi krew z nosa, morfologia leci mi od razu na łeb i szyję i zawsze mam zmniejszane dawki, ale za każdym razem z accofilem (na kir aa) zachodzę w ciążę.

Gloria jak u Ciebie ? Kiedy będziesz miała prenatalne ? Zdecydowałaś się na badanie panorama ?

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 21 października, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będące w ciąży:) podzielicie się rozpiska do transferu? Co brałyscie w tym cyklu i w jakich dawkach i w którym dc miałyście transfer?
    Od kiedy wlaczylyscie progesteron,w sensie od którego dnia cyklu?
    Czy brałyscie magnez, relanium albo nospe?
    Rozumiem że przed wlaczeniem leków progesteron powinien wynosić poniżej 1 a w dniu transferu, różnie piszą ale najlepiej powyżej 10 ?
    Czy miałyście badany przed transferem poziom też estrogenu? Czy tu są jakieś wytyczne?
    Wiem że dużo pytań,ale może ktoras z Was znajdzie czas mi odpisać,będę wdzięczna

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 21 października, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Dziewczyny będące w ciąży:) podzielicie się rozpiska do transferu? Co brałyscie w tym cyklu i w jakich dawkach i w którym dc miałyście transfer?
    Rozumiem że przed wlaczeniem leków progesteron powinien wynosić poniżej 1 a w dniu transferu, różnie piszą ale najlepiej powyżej 10 ?
    Czy miałyście badany przed transferem poziom też estrogenu? Czy tu są jakieś wytyczne?
    Wiem że dużo pytań,ale może ktoras z Was znajdzie czas mi odpisać,będę wdzięczna

Ja brałam 2x1 estrofem dopochwowo od 2 dnia cyklu. Przy drugim transferze w 2 dc progesteronu już mi nie badali tylko od razu estrofem. Kontrola endometrium w 12 dniu i włączenie progesteronu chyba dwa dni później. Transfer w 18 dc. Przed transferem miałam badany progesteron (18 i lekarz powiedział, że trochę niski) i estradiol. Dostałam luteinę 3x200 mg i besins doustnie. Razem z progesteronem miałam zalecenie brać nospe (drotafemme forte ta sama dawka a chyba 2x tańszy niż nospa), a w dniu transferu miałam wlew z atosibanu, embryoglue. Po transferze miałam 3 weryfikacje: beta, progesteron i estradiol. Brałam też heparynę od 2 dc i dalej biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 19:54

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 21 października, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Basia :)

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

• glodia Autorytet

Wysłany: 22 października, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Gloria jak u Ciebie ? Kiedy będziesz miała prenatalne ? Zdecydowałaś się na badanie panorama ?
    Prentalne już miałam, usg ok, ale mam wysokie ryzyka wewnątrzmacicznego zatrzymania wzrastania płodu i preeklampsji :( czekam na wizytę u doktor prowadzącej, żeby wypowiedziała się, co mam dalej robić, na co się nastawiać.

• Ewa85 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Z jednej strony chcemy jak najmłodsze dawczynię z drugiej potwierdzoną płodność. Ja osobiście nie chciałabym np 22 letniej dawczyni z potwierdzoną płodnoscią

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 22 października, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Osobiście bardziej zależało mi na dawczyni zgodniej fenotypowo, niż takiej z potwierdzoną płodnością.
    Szczerze, to nawet nie wiem czy z komórek mojej urodziły się też inne dzieci. Nie zależało mi na tej informacji i o to nie zapytałam.
    Teraz przynajmniej nie zastanawiam się, czy moja córka nie spotka kiedyś swojego przyrodniego rodzeństwa 😉

KarolinaKika, Angelles, Janis, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Prentalne już miałam, usg ok, ale mam wysokie ryzyka wewnątrzmacicznego zatrzymania wzrastania płodu i preeklampsji :( czekam na wizytę u doktor prowadzącej, żeby wypowiedziała się, co mam dalej robić, na co się nastawiać.
    U mnie tak samo wyszło. Slabe przyplywy w żyłach, ryzyka zatrzymania wzrostu i preklamsji wysokie. Kazali brać acard 150 do 36 tyg. Byłam tez u kardiologa, kazał mierzyć ciśnienie, dostałam lek w razie czego , jakby było za wysokie, a jakby nie pomógł to mam się zgłosić do szpitala. Ani razu tfu tfu nie skoczyło.

glodia lubi tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • Cara Ekspertka

Wysłany: 22 października, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Osobiście bardziej zależało mi na dawczyni zgodniej fenotypowo, niż takiej z potwierdzoną płodnością.
    Szczerze, to nawet nie wiem czy z komórek mojej urodziły się też inne dzieci. Nie zależało mi na tej informacji i o to nie zapytałam.
    Teraz przynajmniej nie zastanawiam się, czy moja córka nie spotka kiedyś swojego przyrodniego rodzeństwa 😉
    Mam tak samo. Szczerze, to chyba wolalabym, żeby nie bylo innych dzieci z jej komórek ;) Wiem, ze wiele z Was zwraca uwagę, żeby była potwierdzona płatność, Czechy tez to podkreślają, no ale dla mnie mentalnie nie.... Jesli juz, to wolę o tym nie wiedzieć. W PL chyba niechętnie podają tę informację.
    Dla mnie najważniejsze jest dopasowanie fenotypowe i wiek.

Janis lubi tę wiadomość

• Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Nie mam ze sobą rozpiski bo wyjechałam na kilka dni, ale miałam estrofem 2x1 doustnie od 2dc, żadnych badań proga, podgląd endo po jakiś 10 dniach chyba, dodany duphaston chyba 3x1, transfer 19dc, tez bez sprawdzania proga, po transferze dodany acard i chyba encorton ale nie pamiętam (encorton mi towarzyszył przez rok prawie w dawkach od 5 do 40 jak zaleczalam wzjg, przed transferem jeszcze, więc już mi się myli 🤣), betę kazał zrobić 10 dnia. Potem dodał cyclogest. W sumie standardowo, niezbędne minimum. Proga biorę do tej pory, 27+4tc, ale już luteinę, 2x1. Duphqston rozwalał mi żołądek, masakra. Po drodze były większe dawki ze względu na naderwane łożysko, krwawienie, potem podejrzenie przodującego. Zwiększone ryzyka po testach pappa wiec znowu acard, 150, do 36 tyg. I cały czas leki na jelita, doustne i dożylne co 4 tyg 😄 ale dajemy radę. Młoda jest duża, odwróciła się już głowa do dołu, ma dużo miejsca to się wierci jak stwierdził lekarz. Przytyłam 10 kg, apetytu nie mam czym tez lekarz kazał się nie martwić mówiąc że lepsze to niż obżarstwo haha, wyniki krwi idealne, także zaczynam wierzyć że będzie dobrze 🥰 tylko ze spaniem krucho, śpię po 4 godz i potem leżę do rana i tylko się przewracam z boku na bok...

Baylee, glodia, Cara lubią tę wiadomość

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
  • glodia Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    U mnie tak samo wyszło. Slabe przyplywy w żyłach, ryzyka zatrzymania wzrostu i preklamsji wysokie. Kazali brać acard 150 do 36 tyg. Byłam tez u kardiologa, kazał mierzyć ciśnienie, dostałam lek w razie czego , jakby było za wysokie, a jakby nie pomógł to mam się zgłosić do szpitala. Ani razu tfu tfu nie skoczyło.
    Super! Dajesz nadzieje. A jak u Ciebie wyglądały liczbowo te ryzyka? Ja poza słabymi przepływami, choruje na toczeń, który jest bardzo ryzykowny, w sumie to on wpłynął na te przepływy.

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ