In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymajcie mnie bo zwariuje ze szczęścia. Beta 8 🥳
Baylee, Janis, Giosiek, basiaO., Brzoza, glodia, Raija86, Jatosia, małgorzatek, Mysikrolik, Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On - zdrowy
Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: ujemne
V Leiden: ujemny
Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
Czynnik VR2: brak mutacji
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: brak
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
Pod opieką kliniki od 2023
3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
1)jedna blas,chora po PGT
2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
3) mini stymu - no answer
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2 ok (511 i 522)
Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
15.10 transfer 511
15 dpt: cb💔
Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀 -
Gratuluję

Koniecznie weryfikuj za dwa dni
Angelles lubi tę wiadomość
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Trzymamy kciuki za przyrosty ♥️Angelles wrote:Dziewczyny trzymajcie mnie bo zwariuje ze szczęścia. Beta 8 🥳
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Tak, ja. 3 zarodki, 1 transfer udany, obecnie 27+3tc 🙂Janis wrote:Hej Dziewczyny, dzisiaj wybraliśmy dawczynię, fenotypowo zgodna w prawie 100%, jednak niestety nie ma potwierdzonej płodności. No i teraz zaczęłam się martwić, czy dokonaliśmy dobrego wyboru 😶 Czy któraś z Was podeszła do procedury z KD, która nie miała potwierdzonej płodności i wszystko było w porządku?
Edit: dodam że przy bardzo słabym nasieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 17:51
Janis, basiaO., małgorzatek, Angelles lubią tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Nasze obydwie nie miały potwierdzonej płodności. Przy wyborze dawczyni bardziej sugerowaliśmy się tym, żeby była jak najmłodsza ( obydwie mają po 25 l). Z pierwszej uzyskałam ciążę ale poroniłam. Z komórek drugiej dzisiaj odebrałam pozytywną betę więc może tym razem się uda🙂Janis wrote:Hej Dziewczyny, dzisiaj wybraliśmy dawczynię, fenotypowo zgodna w prawie 100%, jednak niestety nie ma potwierdzonej płodności. No i teraz zaczęłam się martwić, czy dokonaliśmy dobrego wyboru 😶 Czy któraś z Was podeszła do procedury z KD, która nie miała potwierdzonej płodności i wszystko było w porządku?
Janis, Asssia lubią tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On - zdrowy
Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: ujemne
V Leiden: ujemny
Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
Czynnik VR2: brak mutacji
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: brak
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
Pod opieką kliniki od 2023
3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
1)jedna blas,chora po PGT
2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
3) mini stymu - no answer
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2 ok (511 i 522)
Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
15.10 transfer 511
15 dpt: cb💔
Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀 -
Niech teraz beta szybuje w górę, trzymam kciuki 🤗Angelles wrote:Nasze obydwie nie miały potwierdzonej płodności. Przy wyborze dawczyni bardziej sugerowaliśmy się tym, żeby była jak najmłodsza ( obydwie mają po 25 l). Z pierwszej uzyskałam ciążę ale poroniłam. Z komórek drugiej dzisiaj odebrałam pozytywną betę więc może tym razem się uda🙂
-
glodia wrote:źle.....
dużo osłabienie, trochę leci mi krew z nosa, morfologia leci mi od razu na łeb i szyję i zawsze mam zmniejszane dawki, ale za każdym razem z accofilem (na kir aa) zachodzę w ciążę.
Gloria jak u Ciebie ? Kiedy będziesz miała prenatalne ? Zdecydowałaś się na badanie panorama ?❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Dziewczyny będące w ciąży:) podzielicie się rozpiska do transferu? Co brałyscie w tym cyklu i w jakich dawkach i w którym dc miałyście transfer?
Od kiedy wlaczylyscie progesteron,w sensie od którego dnia cyklu?
Czy brałyscie magnez, relanium albo nospe?
Rozumiem że przed wlaczeniem leków progesteron powinien wynosić poniżej 1 a w dniu transferu, różnie piszą ale najlepiej powyżej 10 ?
Czy miałyście badany przed transferem poziom też estrogenu? Czy tu są jakieś wytyczne?
Wiem że dużo pytań,ale może ktoras z Was znajdzie czas mi odpisać,będę wdzięczna2017-endometrioza
2018-POF/POI
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
Baylee wrote:Dziewczyny będące w ciąży:) podzielicie się rozpiska do transferu? Co brałyscie w tym cyklu i w jakich dawkach i w którym dc miałyście transfer?
Rozumiem że przed wlaczeniem leków progesteron powinien wynosić poniżej 1 a w dniu transferu, różnie piszą ale najlepiej powyżej 10 ?
Czy miałyście badany przed transferem poziom też estrogenu? Czy tu są jakieś wytyczne?
Wiem że dużo pytań,ale może ktoras z Was znajdzie czas mi odpisać,będę wdzięczna
Ja brałam 2x1 estrofem dopochwowo od 2 dnia cyklu. Przy drugim transferze w 2 dc progesteronu już mi nie badali tylko od razu estrofem. Kontrola endometrium w 12 dniu i włączenie progesteronu chyba dwa dni później. Transfer w 18 dc. Przed transferem miałam badany progesteron (18 i lekarz powiedział, że trochę niski) i estradiol. Dostałam luteinę 3x200 mg i besins doustnie. Razem z progesteronem miałam zalecenie brać nospe (drotafemme forte ta sama dawka a chyba 2x tańszy niż nospa), a w dniu transferu miałam wlew z atosibanu, embryoglue. Po transferze miałam 3 weryfikacje: beta, progesteron i estradiol. Brałam też heparynę od 2 dc i dalej biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 19:54
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Dziękuję Basia
2017-endometrioza
2018-POF/POI
Prentalne już miałam, usg ok, ale mam wysokie ryzyka wewnątrzmacicznego zatrzymania wzrastania płodu i preeklampsjiJatosia wrote:Gloria jak u Ciebie ? Kiedy będziesz miała prenatalne ? Zdecydowałaś się na badanie panorama ?
czekam na wizytę u doktor prowadzącej, żeby wypowiedziała się, co mam dalej robić, na co się nastawiać.
-
Z jednej strony chcemy jak najmłodsze dawczynię z drugiej potwierdzoną płodność. Ja osobiście nie chciałabym np 22 letniej dawczyni z potwierdzoną płodnosciąJanis wrote:Hej Dziewczyny, dzisiaj wybraliśmy dawczynię, fenotypowo zgodna w prawie 100%, jednak niestety nie ma potwierdzonej płodności. No i teraz zaczęłam się martwić, czy dokonaliśmy dobrego wyboru 😶 Czy któraś z Was podeszła do procedury z KD, która nie miała potwierdzonej płodności i wszystko było w porządku?
-
Osobiście bardziej zależało mi na dawczyni zgodniej fenotypowo, niż takiej z potwierdzoną płodnością.Janis wrote:Hej Dziewczyny, dzisiaj wybraliśmy dawczynię, fenotypowo zgodna w prawie 100%, jednak niestety nie ma potwierdzonej płodności. No i teraz zaczęłam się martwić, czy dokonaliśmy dobrego wyboru 😶 Czy któraś z Was podeszła do procedury z KD, która nie miała potwierdzonej płodności i wszystko było w porządku?
Szczerze, to nawet nie wiem czy z komórek mojej urodziły się też inne dzieci. Nie zależało mi na tej informacji i o to nie zapytałam.
Teraz przynajmniej nie zastanawiam się, czy moja córka nie spotka kiedyś swojego przyrodniego rodzeństwa 😉
KarolinaKika, Angelles, Janis, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
U mnie tak samo wyszło. Slabe przyplywy w żyłach, ryzyka zatrzymania wzrostu i preklamsji wysokie. Kazali brać acard 150 do 36 tyg. Byłam tez u kardiologa, kazał mierzyć ciśnienie, dostałam lek w razie czego , jakby było za wysokie, a jakby nie pomógł to mam się zgłosić do szpitala. Ani razu tfu tfu nie skoczyło.glodia wrote:Prentalne już miałam, usg ok, ale mam wysokie ryzyka wewnątrzmacicznego zatrzymania wzrastania płodu i preeklampsji
czekam na wizytę u doktor prowadzącej, żeby wypowiedziała się, co mam dalej robić, na co się nastawiać.
glodia lubi tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Mam tak samo. Szczerze, to chyba wolalabym, żeby nie bylo innych dzieci z jej komórekGiosiek wrote:Osobiście bardziej zależało mi na dawczyni zgodniej fenotypowo, niż takiej z potwierdzoną płodnością.
Szczerze, to nawet nie wiem czy z komórek mojej urodziły się też inne dzieci. Nie zależało mi na tej informacji i o to nie zapytałam.
Teraz przynajmniej nie zastanawiam się, czy moja córka nie spotka kiedyś swojego przyrodniego rodzeństwa 😉
Wiem, ze wiele z Was zwraca uwagę, żeby była potwierdzona płatność, Czechy tez to podkreślają, no ale dla mnie mentalnie nie.... Jesli juz, to wolę o tym nie wiedzieć. W PL chyba niechętnie podają tę informację.
Dla mnie najważniejsze jest dopasowanie fenotypowe i wiek.
Janis lubi tę wiadomość
-
Nie mam ze sobą rozpiski bo wyjechałam na kilka dni, ale miałam estrofem 2x1 doustnie od 2dc, żadnych badań proga, podgląd endo po jakiś 10 dniach chyba, dodany duphaston chyba 3x1, transfer 19dc, tez bez sprawdzania proga, po transferze dodany acard i chyba encorton ale nie pamiętam (encorton mi towarzyszył przez rok prawie w dawkach od 5 do 40 jak zaleczalam wzjg, przed transferem jeszcze, więc już mi się myli 🤣), betę kazał zrobić 10 dnia. Potem dodał cyclogest. W sumie standardowo, niezbędne minimum. Proga biorę do tej pory, 27+4tc, ale już luteinę, 2x1. Duphqston rozwalał mi żołądek, masakra. Po drodze były większe dawki ze względu na naderwane łożysko, krwawienie, potem podejrzenie przodującego. Zwiększone ryzyka po testach pappa wiec znowu acard, 150, do 36 tyg. I cały czas leki na jelita, doustne i dożylne co 4 tyg 😄 ale dajemy radę. Młoda jest duża, odwróciła się już głowa do dołu, ma dużo miejsca to się wierci jak stwierdził lekarz. Przytyłam 10 kg, apetytu nie mam czym tez lekarz kazał się nie martwić mówiąc że lepsze to niż obżarstwo haha, wyniki krwi idealne, także zaczynam wierzyć że będzie dobrze 🥰 tylko ze spaniem krucho, śpię po 4 godz i potem leżę do rana i tylko się przewracam z boku na bok...Baylee wrote:Dziewczyny będące w ciąży:) podzielicie się rozpiska do transferu? Co brałyscie w tym cyklu i w jakich dawkach i w którym dc miałyście transfer?
Wiem że dużo pytań,ale może ktoras z Was znajdzie czas mi odpisać,będę wdzięczna
Baylee, glodia, Cara lubią tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
Super! Dajesz nadzieje. A jak u Ciebie wyglądały liczbowo te ryzyka? Ja poza słabymi przepływami, choruje na toczeń, który jest bardzo ryzykowny, w sumie to on wpłynął na te przepływy.Brzoza wrote:U mnie tak samo wyszło. Slabe przyplywy w żyłach, ryzyka zatrzymania wzrostu i preklamsji wysokie. Kazali brać acard 150 do 36 tyg. Byłam tez u kardiologa, kazał mierzyć ciśnienie, dostałam lek w razie czego , jakby było za wysokie, a jakby nie pomógł to mam się zgłosić do szpitala. Ani razu tfu tfu nie skoczyło.