X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    Mi też kiedyś się wydawało, że bliźnięta to by była fajna sprawa. Teraz jak już mam jednego rozbójnika to jednak przy dwójce tak żywiołowych dzieci nie dałabym rady sama.
    Jakby były to wiadomo jakoś by się to poukładało, ale nie zdecydowałabym się na transfer dwóch zarodków, wiedząc jak może być ciężko z jednym.
    To fakt daje pewnie w kość
    Ale ja nadmiernie o tym myślę 😂 miałam co prawda transfer dwóch ale niestety nie było pozytywnej bety

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
  • Baylee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wlasnie sie nie udalo z 2 i nigdy bym juz nie transferowala 2 wlasnie dlatego, ze dla mnie za duze ryzyko zmarnowania zarodkow

ale roznie bywa, kazdy przypadek inny

strasznie dzisiaj jestem spiąca:/ dzisiaj pojde spac przezd polnoca

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety….mimo 6 estrofenow dziennie (w tym dopochwowo) + wlewu domacicznego, endometrium nie ruszyło …. Miało zaledwie 6,6 mm…. Nigdy nieśmiałym problemu z Endo , a miałam 3 in vitro :( nie wiem czy to efekt dwóch łyżeczkowan czy co…
    Brak pomysłu co dalej. dostałam skierowanienie na HISTEROSKOPIE. czy któraś z Was miała ten zabieg…? Jak długo trwal? Czy po zabiegu bolało ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:34

Baylee lubi tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Baylee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam, lekkie plamienie po
    Bólu sobie nie przypominam, podczas zabiegu byłam uśpiona i nieprzytomna
    Teraz też mam mieć 4.12 z biopsja

Nie ma się co obawiać:)

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Asssia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Niestety….mimo 6 estrofenow dziennie (w tym dopochwowo) + wlewu domacicznego, endometrium nie ruszyło …. Miało zaledwie 6,6 mm…. Nigdy nieśmiałym problemu z Endo , a miałam 3 in vitro :( nie wiem czy to efekt dwóch łyżeczkowan czy co…
    Brak pomysłu co dalej. dostałam skierowanienie na HISTEROSKOPIE. czy któraś z Was miała ten zabieg…? Jak długo trwal? Czy po zabiegu bolało ?
    Ja miałam w połowie września. Też w narkozie. Mnie nie bolało nic. Krwawienie trochę. Ogólnie nie ma co się bać.

• Angelles Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Zabieg w uśpieniu. Po zabiegu nic mnie nie bolało tylko lekko krwawilam. Parę godzin po poszłam do domu.

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
    Allo:28.3
    Cross:35.9
    CMT:9%
    przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: brak
    KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
    Obydwoje HLA-C: C2C2
    Pod opieką kliniki od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1)jedna blas,chora po PGT
    2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
    3) mini stymu - no answer
    DECYZJA KD (25l), INVICTA
    6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    Atosiban na moją prośbę:
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
    znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
    NOWA DAWCZYNI-25l
    6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
    Po PGT: 2 ok (511 i 522)
    Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
    15.10 transfer 511
    15 dpt: cb💔
    Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀
  • basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Ja miałam bez narkozy, tylko głupiego jasia dostałam. Samo badanie nie bolało jakoś szczególnie. Tylko czułam lekkie rozpieranie, po zabiegu bolało mnie po pobraniu jakos z 30 minut, taki silny ból miesiączkowy i lekkie plamienie. Ogólnie do przeżycia.

Przykro mi, że się nie udało z endometrium. A suplementujesz l-arginine? Spróbuj może coś pomoże.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
‹‹ 793 794 795 796 797
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ