X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Baylee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka1985 wrote:
    Dziewczyny wracam do was po długim czasie
    Z przerażeniem
    Tylko wy to zrozumiecie
    Mamy 2 procedurę z kominkami dawczyni
    I z 6 zarodków 3 się tylko dobrze rozmnożyły a z tych 3 tylko jeden zapłodnił
    Więc finalnie mamy tylko jedne możliwy zarodek i jeśli nic się nie zmieni jedyny transfer 12.11
    Oczywiście trochę się załamałam po tel bo ostatnio mieliśmy 2 zarodki i finalnie żaden transfer nie dał nawet dodatniej bety

Wiem że gdybanie nic nie da i strach nie pomaga
    Ale powiedzcie czy jest opcja zrobić jakieś badania do tego czasu lub wyłożyć coś by pomóc temu transferowi bo wariuje

Ja nie wiem ile zarodków będziemy mieli ale jestem na wypowiedzeniu wiec zanim się skończy i będę mogła iść na zwolnienie i meid ochronę to uda mi się tylko zrobić jeden transfer wiec rozumiem Cię

Ja już wiedziałam przy pierwszej ciąży z KD że mam problemy z immunologia,więc konsultowałam się ponownie w tej sprawie i mam zalecony accofil i encorton a jak wyjdzie że mam wysoki poziom komórek nk to intralipid. Sama z siebie zapisałam się na histeroskopie z biopsja żeby wykluczyć stan zapalny i przy okazji mieć scratching endometrium ( biopsja) mi transfer po scratchingu się udał. Dodatkowo kupiłam magnez żeby brać po transferze i dokupie buscopan forte( na skurcze macicy na wszelki wypadek) kupiłam też probiotyki doustne i dopochwowe,jedna dziewczyna pisaka że nie antybiotyki wyleczymy jej stan zapalny tylko solidna dawka probiotyków,a to na pewno nie zaszkodzi. Dodatkowo zbiijam homocysteine od ponad miesiąca i TSH. Nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić. Więc tak pisze co ja stosuje, musisz porobić badania przede wszystkim

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Asssia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Ja nie wiem ile zarodków będziemy mieli ale jestem na wypowiedzeniu wiec zanim się skończy i będę mogła iść na zwolnienie i meid ochronę to uda mi się tylko zrobić jeden transfer wiec rozumiem Cię

Ja już wiedziałam przy pierwszej ciąży z KD że mam problemy z immunologia,więc konsultowałam się ponownie w tej sprawie i mam zalecony accofil i encorton a jak wyjdzie że mam wysoki poziom komórek nk to intralipid. Sama z siebie zapisałam się na histeroskopie z biopsja żeby wykluczyć stan zapalny i przy okazji mieć scratching endometrium ( biopsja) mi transfer po scratchingu się udał. Dodatkowo kupiłam magnez żeby brać po transferze i dokupie buscopan forte( na skurcze macicy na wszelki wypadek) kupiłam też probiotyki doustne i dopochwowe,jedna dziewczyna pisaka że nie antybiotyki wyleczymy jej stan zapalny tylko solidna dawka probiotyków,a to na pewno nie zaszkodzi. Dodatkowo zbiijam homocysteine od ponad miesiąca i TSH. Nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić. Więc tak pisze co ja stosuje, musisz porobić badania przede wszystkim
    Baylee,
    A jak nazywają się te probiotyki? Bo wiadomo, że probiotyki to zawsze na plus...też myślę o tym, żeby nad tym popracować.

• basiaO. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z probiotykami nie ma co przesadzać, bo możecie nabawić się SIBO od nadmiaru bakterii probiotycznych, a to nic przyjemnego i ciężko się leczy. Lepiej zacząć od jednego szczepu, np. lactobacillus rhamnosus, jest najlepiej przebadany. Na jelita też dobrze robi maślan sodu. Ogólnie dużo chorób bierze się z dysbiozy jelit.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
‹‹ 795 796 797 798 799
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ