In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Lea1111 wrote:basiaO. a badałaś proga przed włączeniem progesteronu ? bo rozumiem, że byłaś na cyklu sztucznym ?
Przy 1 transferze miałam badany, ale przy drugim już nie. Od razu w 2dc kazali mi brać estrofem dopochwowo.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Lea1111 wrote:ok , ale czy już po kontroli endometrium i przed włączeniem progesteronu badałaś go ?
Kontrolę endometrium mialam w 12 dniu cyklu i wtedy lekarz mówił mi kiedy zacząć progesteron i kiedy będzie transfer, miałam w 18 dniu cyklu i dopiero wtedy badali mi poziom progesteronu, przed samym transferem.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
A ja po histeroskopii i przeszłam ja bardzo źle. Po czułam się dobrze, wracałam do domu sama ,w metrze jeszcze było ok ,ale w autobusie panika bo czułam się już bardzo słabo,na granicy omdlenia. Moja mama po mnie wyjechała na pętlę bo mój mąż nie może prowadzić aż do stycznia. W domu zjadłam kanapkę i poszłam spać i po godzinie dostałam okropnych mdłości i tak co godzinę szłam do łazienki zwymiotować,aż 6 razy:/ nie miałam czym bo jadłam tylko kanapkę od rana więc męczarnia straszna. Rano się budzę i na szyi wybroczyny od wymiotów:/ od południa już lepiej ,ale zaczął mnie boleć brzuch na dole od zabiegu i wzięłam Apap, teraz już się czuje dobrze ale wczorajszy dzień cały z głowy. Nigdy już więcej nie zdecyduje się wracać sama po zabiegu, jeśli już to go przełoże albo odwołam. Plus jedyny że moja macica podobno wygląda ładnie,nie miałam żadnych polipów ani widocznego stanu zapalnego ale czekam jeszcze na wynik cd138. Przy okazji doktor powiedział mi że bardzo dobrze,że się zdecydowałam na biopsję endometrium podczas histeroskopii bo on miał problem z pobraniem materiału nawet podczas zabiegu pipetą i gdybym miała mieć to normalnie robione bez znieczulenia to byłoby dla mnie bardzo bolesne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 18:39
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Dziewczyny nie wiem co myśleć. Miałam dziś histeroskopie, opis będę miała w poniedziałek razem z wypisem. Wynik pobranego hisopatu z endometrium za 2/3tyg. Ale rozmawiałam dziś po zabiegu z lekarzem który wykonywał u mnie zabieg. Powiedział że oprócz dwóch małych zrostów na górnej ścianie macicy, nic innego do usunięcia nie było. Więc pytanie, czy takie dwa znikome zrosty mogły być przyczyną że nie chce mi rosnąć endometrium do transferu…..? Mimo wlewów i dużych dawek leków…? Bo jak rozmawiałam też z moim prywatnym ginekologiem dziś o tym przez tel, to on stwierdził że jego zdaniem takie małe zrosty nie miały nic wspólnego…..:I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Baylee wrote:A ja po histeroskopii i przeszłam ja bardzo źle. Po czułam się dobrze, wracałam do domu sama ,w metrze jeszcze było ok ,ale w autobusie panika bo czułam się już bardzo słabo,na granicy omdlenia. Moja mama po mnie wyjechała na pętlę bo mój mąż nie może prowadzić aż do stycznia. W domu zjadłam kanapkę i poszłam spać i po godzinie dostałam okropnych mdłości i tak co godzinę szłam do łazienki zwymiotować,aż 6 razy:/ nie miałam czym bo jadłam tylko kanapkę od rana więc męczarnia straszna. Rano się budzę i na szyi wybroczyny od wymiotów:/ od południa już lepiej ,ale zaczął mnie boleć brzuch na dole od zabiegu i wzięłam Apap, teraz już się czuje dobrze ale wczorajszy dzień cały z głowy. Nigdy już więcej nie zdecyduje się wracać sama po zabiegu, jeśli już to go przełoże albo odwołam. Plus jedyny że moja macica podobno wygląda ładnie,nie miałam żadnych polipów ani widocznego stanu zapalnego ale czekam jeszcze na wynik cd138. Przy okazji doktor powiedział mi że bardzo dobrze,że się zdecydowałam na biopsję endometrium podczas histeroskopii bo on miał problem z pobraniem materiału nawet podczas zabiegu pipetą i gdybym miała mieć to normalnie robione bez znieczulenia to byłoby dla mnie bardzo bolesne
Ja miałam dziś. Po 3h powiedzieli że mogę iść do domu (czułam się super ) a wychodząc ze szpitala (był mój mąż ze mną całe szczęście i mama moja) zemdlałam 🙈 zrobiło mi się słabo i fiknęłam. Stwierdzili że za szybko się spionizowalam i że powinnam była poleżeć dłużej. Ale sami powiedzieli mi że poc3h już można iść. Także ten…
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
No mi robiliok 11 a do domu pozwolili mi iść przed 13 gdzie dzien wcześniej Pani anestezjolog mi powiedziała że jak nie wychodzę pod opieką tylko sama to 3 h mnie potrzymają a tu nawet 2 nie leżałam po tylko z godzinę, także moim zdaniem oni też zawinili
Jeśli chodzi o twoje zrosty to szkoda że nie zapytałaś też lekarza który Ci robił histeroskopie, warto zapytać jeszcze kogoś ,teraz najważniejsze że nie masz juz tych zrostów
U mnie za to na portalu pacjenta pojawil się wynik badań progesteronu z dnia 5.12 kiedy nie byłam w klinice ale rejestracja jest z 4.12 kiedy byłam . Nikt mi nie pobierał krwii a przynajmniej nie jak byłam przytomna, nikt mi nie mówił że będą robić jakiejkolwiek badania z krwii,a tu jakiś wynik progesteronu i to jeszcze powyżej 3 ng co nie jest dobrym znakiem kiedy tylko estradiol brałam i zresztą nie mam owulacji od dawna. Napisałam do invicty że nie mam pojęcia skąd taki wynik u mnie widnieje, i napisali że przepraszają i będą to wyjaśniać
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:50
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -