X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    dziś kompletowałam rzeczy do szpitala.. jeszcze brakuje mi kombinezonu zimowego, i kilka rzeczy..

jakoś mi wyjątkowo ciężko.. brzuch mi twardnieje w różnych miejscach, zastanawiam się jak młody leży.. ostatnio leżał już głową w dół, ale jeszcze może zmieniać pozycję.. tak to czuć bo już mało jest miejsca... zadyszki, przyspieszone tętno.. najchętniej siedziałabym już w domu:) wywaliło mi już tak brzuchol do przodu, że funkcjonuje jak wańka wstańka

jeszcze stresujące to bo do wyboru mam dwa szpitale.. bo rodzę na przełomie grudnia, stycznia.. wskazania do cesarki mam i mam nadzieję, że dobrze trafię, boję się bo to jednak poważny zabieg.. i nie chciałabym niespodzianek po tym wszystkim co już przeszłam.. ogólnie nastawiona jestem na koniec grudnia, ale to znów fakt, że dziecko będzie młodsze od innych w jego roczniku, i nie wiem czy to sie nie odbiję na jego rozwoju.. więc wolałabym aby to był styczeń.. i ogólnie mam na styczeń, ale cesarkę robią wcześniej i wypadałoby to w grudniu raczej.. eh.

jak ja nienawidzę szpitali, ale trzeba to jakoś przeżyć....nie ma już wyjścia;)

także tak to wygląda..

lekarka która mnie prowadzi nie pracuje w szpitalu, a jedynie kieruje po znajomości do kogoś sprawdzonego.. w szpitalu.

podziwiam wszystkich tych, którzy przechodzą przez to kilka razy..
    Hehe...też nienawidzę szpitali i wizyt u lekarzy;)

A to na kiedy masz wylicozny termin na naturalny poród? I nad jakimi szpitalami się zastanawiasz?

Dobrze będzie, odpoczywaj i nie stresuj się, wtedy młody będzie też spokojniejszy, to i chętniej posiedzi do stycznia;)

• małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 25 listopada, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Hehe...też nienawidzę szpitali i wizyt u lekarzy;)

A to na kiedy masz wylicozny termin na naturalny poród? I nad jakimi szpitalami się zastanawiasz?

Dobrze będzie, odpoczywaj i nie stresuj się, wtedy młody będzie też spokojniejszy, to i chętniej posiedzi do stycznia;)

8 styczeń mi wypada..

jeśli miał by to być grudzien to inny szpital. bo wlasnie pod koniec roku ten oddział jest zamykany, a lekarz który miałby robić cesarkę przez to, że zamyka się ten oddział będzie się rozglądał za innym szpitalem, i nie wie jeszcze na jaki...

także wiszę między dwoma szpitalami..

w styczniu natomiast byłby to całkowicie inny szpital, z którą zacznie klinika wspołpracować.. , i też niby lekarz z polecenia, mamy tam jechać na rozmowę, zobaczyć jak to wygląda..ale jakoś mnie to stresuje wszystko, nastawiałam się na grudzień.. lekarz który wykonywałby cięcie ma dobre opinie.. nie chcę trafić w ciemno.. a cesarkę też wykonuje się wcześniej.. żeby poród się nie zaczął..

sporo już miałam zabiegów różnych podczas leczenia niepłodnościowego, ale przed cesarką mam jakiś irracjonalny strach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 20:30

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Karolina,
    A Ty wiesz może coś w temacie czy mają kasę wciąż w gamecie? Bo na koniec roku w wielu klinikach cienko...Ale ja na razie się nie interesowałam.
    Na stronie bociana była informacja że mają , na stronie kliniki jeszcze niedawno potwierdzali , ja na początku grudnia pewnie będę się odzywać to zapytam no ale to było by chamstwo jakby na koniec roku zabrakło

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    8 styczeń mi wypada..

jeśli miał by to być grudzien to inny szpital. bo wlasnie pod koniec roku ten oddział jest zamykany, a lekarz który miałby robić cesarkę przez to, że zamyka się ten oddział będzie się rozglądał za innym szpitalem, i nie wie jeszcze na jaki...

w styczniu natomiast byłby to całkowicie inny szpital, z którą zacznie klinika wspołpracować.. , i też niby lekarz z polecenia, mamy tam jechać na rozmowę, zobaczyć jak to wygląda..ale jakoś mnie to stresuje wszystko, nastawiałam się na grudzień.. lekarz który wykonywałby cięcie ma dobre opinie.. nie chcę trafić w ciemno.. a cesarkę też wykonuje się wcześniej.. żeby poród się nie zaczął..

sporo już miałam zabiegów różnych podczas leczenia niepłodnościowego, ale przed cesarką mam jakiś irracjonalny strach...

Piona - u mnie też 8.01 😂
    Jak przygotowania?;)

małgorzatek lubi tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • gwen143 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Tak masz trochę racji te kolejne ciosy znieczulają ;)

Ja dzisiaj mam 41 dc 😀 idzie oszaleć . Nie wiem kiedy bed wmówić okres apka wtłoczyła mi na podstawie owu 01.12 i mam nadzieję że tak będzie bo chce już ten transfer

41dc? o boze chyba juz bym jajko zniosla tyle czekając.. trzymam kciuki !

2019 urodziłam syna ( naturals) w wieku 35l

41l. on 39l.

Od 2022 starania o rodzeństwo
    AMH=0,8, wiek 40l ( 2024.11)
    FSH - 5,37 ( 20.08.24)
    LH - 4,5 (20.08.24)
    TSH - 1,7

05.2024 ciąża naturalna, poronienie w 9t,

09.2024 pierwsze podejście do IVF , krótki protokół, 5 jajeczek, 3 zapłodnione , żadne nie rozwinęło się do blastocysty

11.2024 drugie podejscie do IVF , dlugi protokół, 4 jajeczka, 3 zapłodnione ,1 blastka niestety beta 10 dpt 2,1 :(

02.2025 trzecie podejscie do IVF , długi protokól duże dawki menopur 225+ gonal 150
    10 pobranych , 8 dojrzałych , 5 się zapłodniło tylko 1 blastka 3.A.B transfer nieudany

05.2025 4 podejście do IVF
    Długi protokół te same dawki co w 3 próbie
    Z 7 które było widać na USG żadne nie nadawało się do zapłodnienia - albo puste albo niedojrzałe :(

2 ministymulacje w Czechach - brak blastocysty..

Startuje z KD..
    z 6 KD ( 23l) zapłodniły się tylko 2 , finalnie jedna 3.A.A
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 26 listopada, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Piona - u mnie też 8.01 😂
    Jak przygotowania?;)

Prawie wszystko mamy, ale i tak ciągle coś mi do głowy przychodzi:) jeszcze kilka rzeczy zostało, nigdy tyle nie zamawiałam:D już mam dość paczkomatu, nam nikt nic nie dał, wszystko sami, bo każdy ten etap ma już za sobą.. mam rzeczy z drugiej ręki też, ale to głównie vinted..

jak człowiek nie zdąży to kupi jak już będzie na świecie, najważniejsze, żeby były rzeczy na start..żeby goły nie wyszedł ze szpitala;)

jeszcze czeka załatwienie położnej, która zrobi te wizyty patronażowe, i wybranie lekarza pediatry, już ogólnie mamy, ale w ogóle nie wiem jak to się odbywa, trzeba pewnie jakiś wniosek złożyć w przychodnii. Pierwszy raz to się przerabia wszystko..a że rodzę na przełomie, to pewnie to wszystko potrwa.. , bo myślę, że jednak możliwy jest poród w grudniu ze wzgl na cesarkę, ale nie wiem jeszcze jak to się poukłada.

wierzyć mi się nie chcę, że to już nie długo, mam nadzieję, że wszystko dobrze będzie, i młody faktycznie się urodzi tak jak powinien, po tych przejściach, które człowiek miał, to czasem nie wierzy w szcześliwe zakończenie..

dzisiaj jakoś lepiej się młody ułożył bo już tak nie naciska na brzuch.. więc mogę więcej rzeczy porobić, bo wczoraj sporo musiałam jednak odpoczywać.. i leżeć..

stresuję mnie też powrót do pracy, bo będe rozkręcać własną działalność i mam nadzieję, że to jakoś uda mi się pogodzić wszystko, ale ponoć paradoksalnie są osoby, które twierdzą, że dziecko jednak motywuje do zmian..;) mnie już motywuje...

nie żyję tylko macierzyństwem, leczenie tyle trwało. Początki starań to byłam zafiksowana tylko na dziecku, na staraniach, ale czas biegnie i trzeba się zajmować innymi rzeczami, więc obecnie moje myśli biegną dwu torowo.. pewnie ze względu też na dojrzalszy wiek człowiek musi myśleć o wszystkim...

a u was jak?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 10:37

Angelles lubi tę wiadomość

• Valletta Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    Prawie wszystko mamy, ale i tak ciągle coś mi do głowy przychodzi:) jeszcze kilka rzeczy zostało, nigdy tyle nie zamawiałam:D już mam dość paczkomatu, nam nikt nic nie dał, wszystko sami, bo każdy ten etap ma już za sobą.. mam rzeczy z drugiej ręki też, ale to głównie vinted..

jak człowiek nie zdąży to kupi jak już będzie na świecie, najważniejsze, żeby były rzeczy na start..żeby goły nie wyszedł ze szpitala;)

jeszcze czeka załatwienie położnej, która zrobi te wizyty patronażowe, i wybranie lekarza pediatry, już ogólnie mamy, ale w ogóle nie wiem jak to się odbywa, trzeba pewnie jakiś wniosek złożyć w przychodnii. Pierwszy raz to się przerabia wszystko..a że rodzę na przełomie, to pewnie to wszystko potrwa.. , bo myślę, że jednak możliwy jest poród w grudniu ze wzgl na cesarkę, ale nie wiem jeszcze jak to się poukłada.

wierzyć mi się nie chcę, że to już nie długo, mam nadzieję, że wszystko dobrze będzie, i młody faktycznie się urodzi tak jak powinien, po tych przejściach, które człowiek miał, to czasem nie wierzy w szcześliwe zakończenie..

dzisiaj jakoś lepiej się młody ułożył bo już tak nie naciska na brzuch.. więc mogę więcej rzeczy porobić, bo wczoraj sporo musiałam jednak odpoczywać.. i leżeć..

stresuję mnie też powrót do pracy, bo będe rozkręcać własną działalność i mam nadzieję, że to jakoś uda mi się pogodzić wszystko, ale ponoć paradoksalnie są osoby, które twierdzą, że dziecko jednak motywuje do zmian..;) mnie już motywuje...

nie żyję tylko macierzyństwem, leczenie tyle trwało. Początki starań to byłam zafiksowana tylko na dziecku, na staraniach, ale czas biegnie i trzeba się zajmować innymi rzeczami, więc obecnie moje myśli biegną dwu torowo.. pewnie ze względu też na dojrzalszy wiek człowiek musi myśleć o wszystkim...

a u was jak?:)

U mnie na razie szykuje się na naturalny poród, ale jak się skończy finalnie zobaczymy (z uwagi na endometriozę). Wyprawka skompletowana, prasuje, w przyszłym tygodniu chyba zacznę pakować torbę 🫣 strasznie ten czas leci

Angelles, glodia lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwen143 wrote:
    41dc? o boze chyba juz bym jajko zniosla tyle czekając.. trzymam kciuki !
    A sorry sprawdziłam że 42 dzień 😂😂😂😂
    Ale od dwóch dni chodzę wkurw… więc pewnie 🙈 za rogiem 😂

Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    8 styczeń mi wypada..

Miałam cc i tak się zestresowałam cała sytuacja ( stan przedrzucawkowy ) ze jak zobaczyli ze płacze to od razu podali mi coś dożylnie i nic nie wiem, nawet nie pamiętam,ze małego mi do twarzy przyłożyli.

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Miałam cc i tak się zestresowałam cała sytuacja ( stan przedrzucawkowy ) ze jak zobaczyli ze płacze to od razu podali mi coś dożylnie i nic nie wiem, nawet nie pamiętam,ze małego mi do twarzy przyłożyli.

Na szczescie oni muszą zachować zimną krew:-)ale dostalas tam stanu przedrzucawkowego ze stresu? Czy jak, czy dostalas tego stanu i było ciecie, obawiam sie ze mi tez cos podadzą;-) sama swiqdomosc ze jestes przytomna, niby fajnie ale do tej pory do zabiegow bylam usypiana, a tak slyszysz co sie dzieje, duzo juz do tej pory zniosłam, ale ta wizja mnie przerasta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 10:45

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam trochę plamić więc okres za rogiem
    Wstępnie wizyta w klinice 8.12

Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto tam się szykuje na transfer jeszcze w tym roku?:)
    Mąż już w domu od wczoraj wrócił ze szpitala,więc cieszę się .

Dr wymienił mi w tym cyklu utrogestan na duphaston żeby nie kolidowało z histeroskopią którą mam w czwartek.
    No a kiedy transfer to nie wiem ,czekam na okres po odstawieniu dupka i wtedy zobaczymy.

Angelles lubi tę wiadomość

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Mysikrolik Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    Na szczescie oni muszą zachować zimną krew:-)ale dostalas tam stanu przedrzucawkowego ze stresu? Czy jak, czy dostalas tego stanu i było ciecie, obawiam sie ze mi tez cos podadzą;-) sama swiqdomosc ze jestes przytomna, niby fajnie ale do tej pory do zabiegow bylam usypiana, a tak slyszysz co sie dzieje, duzo juz do tej pory zniosłam, ale ta wizja mnie przerasta

Sama wizja CC jest przerażająca, ale w trakcie mi już było obojętne. Wręcz byłam szczęśliwa, że ból minal. Czuć cięcie (nie boleśnie, ale wiesz kiedy to robią), szarpanie itp. - nieprzyjemne uczucie. Słychać wszystko co mówią, u mnie lekarka zwróciła uwagę instrumentariuszce, że jej zle narzędzie podała. Lekarka jakoś sobie poradziła, ale słysząc takie coś podczas swojej własnej operacji jest trochę dziwne.
    Nie ma się co martwić na zapas 🙂.

małgorzatek lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że ja ale okres myślałam że dzisiaj będzie a coś słabo i pewnie jutro się rozkręci. Lipa bo gdzie ja zbadam proga w niedzielę ?

Baylee lubi tę wiadomość

Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to w 2 DC kazali Ci proga badać? Po co tak szybko? Przecież go się chyba bada przed włączeniem progesteronu w cyklu sztucznym więc bliżej połowy cyklu a nie na początku

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Ale to w 2 DC kazali Ci proga badać? Po co tak szybko? Przecież go się chyba bada przed włączeniem progesteronu w cyklu sztucznym więc bliżej połowy cyklu a nie na początku

Musi być 2dc mniejszy od 1, wtedy zaczyna się estorfem. Ponoć jak prog większy od 1, to endo nie rośnie.

Baylee lubi tę wiadomość

• Asssia Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaKika wrote:
    Myślę że ja ale okres myślałam że dzisiaj będzie a coś słabo i pewnie jutro się rozkręci. Lipa bo gdzie ja zbadam proga w niedzielę ?
    To zrobisz 3dc, ten 1 dzień niewiele zmieni:) Ja miałam tak, że badałam 3dc, po badaniu wzięłam estofem, bo miałam brać od 3dc. Jakby prog wyszedł źle to bym po prostu dalej nie brała.

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 28 listopada, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asssia wrote:
    Musi być 2dc mniejszy od 1, wtedy zaczyna się estorfem. Ponoć jak prog większy od 1, to endo nie rośnie.

Mi przy drugim transferze już nie badali progesteronu na początku cyklu, od razu kazali brać estrofem od 2dc. Endometrium rosło bardzo ładnie przy dawce estrofemu dopochowo 2x1. Transfer udany.

Asssia lubi tę wiadomość

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Tak jak dziewczyny piszą musi być poniżej 1.

Macie racje zbadam najwyżej w poniedziałek

Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 29 listopada, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że musi być poniżej 1 a właściwie słyszałam że do 1 przed włączeniem progesteronu na cyklu sztucznym lub przed punkcja ale nie słyszałam żeby w 2dc trzeba było to sprawdzać,ja przynajmniej nie miałam nigdy i mój dr mi nie kazał ,będę mieć weryfikację ale raczej pod transfer już czy jest odpowiednio wysoki
    Ja nie mam owulacji więc mój próg teraz jest skrajnie niski

2017-endometrioza
    2018-POF/POI

‹‹ 803 804 805 806 807
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ