X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Brzoza Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa85 wrote:
    Do jakiego momentu przyjmowałyście progesteron? Do kliniki już nie chodzę bo nie zajmują się ciążą. Recepty miałam jeszcze z kliniki i nie wiem czy ginekolog w przychodni będzie wiedział kiedy przestać brać. Jutro idę badać jego poziom ale nie wiem za bardzo czy jest sens.
    Ja biorę do tej pory, teraz tylko luteina 2x1. Brałam długo cyclogest.

44 l/ 55 l
    wzjg
    AMH 09.22 - 0,7
    I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
    II transfer - beta 0
    II INV - 0 zarodków
    decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
    04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️
  • glodia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoza wrote:
    Ja biorę do tej pory, teraz tylko luteina 2x1. Brałam długo cyclogest.
    A dlaczego tak długo bierzesz?

• glodia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa85 wrote:
    Do jakiego momentu przyjmowałyście progesteron? Do kliniki już nie chodzę bo nie zajmują się ciążą. Recepty miałam jeszcze z kliniki i nie wiem czy ginekolog w przychodni będzie wiedział kiedy przestać brać. Jutro idę badać jego poziom ale nie wiem za bardzo czy jest sens.
    W zaleceniach z Invicty miałam odstawienie estrofemu w 10tc, progesteronu w 13tc. Ginekolog ciążowy zadecydował o przedłużonym braniu progesteronu ze względu na ból brzucha i poronną przeszłość.

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa85 wrote:

Ja miałam zalecenie luteine do 12t+0 brać, przy czym ostatnie dwa tygodnie tylko raz dziennie.

Ona 42
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 43
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
‹‹ 799 800 801 802 803
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ