In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy mówisz o mnie ale ja miałam ogromny zawód w Novum Warszawa z KD z ovobanku. Jeden transfer 3 dniówca i tyle, bez szans na kolejne , tylko kasa stracona.Elka198321 wrote:Oj była tu ba forum jakaś dziewczyna co właśnie mocno narzekala na komórki z ovubsnku z Hiszpanii ze jakość ich kiepska i nic z trgo niewyszlo,poza opustoszrnirm portfela.. .
W jakiej klinice robisz procedurę jeśli Novuum odradzam...niemają badań zarodka i były tu dziewczyny co narzekały na kd od nich.
Ja juz fabryka zamknięta 2 stanie jest, najmłodsze dziecko na 4 i pół miesiąca i właśnie taką kupę uwalił ze cała włącznie z bodziakiem do przebiórki...
U Nas udało sie w Invicta tylko jedynie ostatni transfer załapaliśmy sie z programu rządowego...wszystko wcześniej komercyjnie robiliśmy.
Na stanie chlopiec 2 latka I cora 4 ipol miesiąca.
Udany pierwszy transfer Invicta Gdańsk z KD 😊
[/url] -
Jak tam Ela u Was ? Jak mały zareagował na siostrzyczkę ? Jak ogarniasz życie ?😀Elka198321 wrote:Jatosia gratulacje
Potwierdzam jak już masz w rękach ten cud to przepadasz....Genetyka genetyką ale mój syn np. Ma z tyłu loczki na dole jak mój tata jsk był młody, a z kolei przód ma taki jak mój dziadek.. a tak to ksero męża.
A cora ksero prababci swojej-męza babci.
[/url] -
Raija86 wrote:Ja też po cichu marzę, chociaż ja bym chciała spróbować, jakby córeczka skończyła dwa lata (więc w 2027). Ale nie wiem... będę już wtedy po 40, pewnie już z dzieckiem mniej wymagającym uwagi, zakorzeniona w nowej rzeczywistości... Ale z drugiej strony chciałabym jeszcze raz przeżyć ciążę, bo dla mnie to był cudowny czas... czas pokaże. Chociaż jak wcześniej mąż przebąkiwał o rodzeństwie, to ostatnio powiedział, że pewnie tak na 70% zostanie jedynaczką. Jednak zrozumiał, że ojcostwo to nie bułka z masłem

Wy macie chyba jeszcze jeden zarodek, dobrze kojarzę?
My musielibyśmy zaczynać od zera.
Ja chwilami w ciąży myślałam, że nie dotrwam do końca z powodu ciągłego bolu przez endometrioze (wtedy nie wiedziałam, że faktycznie nie dotrwam do tego końca, ale z niewiadomo jakiego powodu). Ale mimo wszystko chętnie przeżyłam ciążę jeszcze raz.
Zobaczymy co to będzie, nie ma też co planować, bo życie weryfikuje wszystkie plany. Ale zawsze miło pomarzyć 🙂
.
-
Cześć piszesz o 7 transferach to sporo. Ile z nich to KD? Wiesz jaki jest problem u Ciebie? Pytam bo za mną też sporo podejść: 3 na moich komorkach i 4 na przebadanych KD i chwilę zeszło mi dochodzenie do przyczyn.Pilola wrote:Myślę że za tydzień w sobotę zrobię betę. Miałam nadzieję że może cos już się zadziało bo embriolog tak go chwaliła ze taki ładny i że zrobiła nacięcie otoczki i że wieczorek już może przeskoczyć na wyższą numerację więc pomyślałam że może już się implantuje. Szczególnie że ja po skrechingu więc coś tam naruszone jest. Ech to mój 7 transfer… jak tu głowę wyłączyć.♀️♂️ obydwoje po 38
On - zdrowy
Ona: AMH (1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26- 1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: ujemne
V Leiden: ujemny
Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
Czynnik VR2: brak mutacji
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: brak
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
Pod opieką kliniki od 2023
3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
1)jedna blas,chora po PGT
2)nic nie dotrwało do5dob, Zoladex
3) mini stymu - no answer
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
znowu:10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom, 4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2 ok (511 i 522)
Encorton, Accofil, Clexane,No spa,Prolutex
15.10 transfer 511
15 dpt: cb💔
Immunoglobuliny-ostatnia nadzieja🍀 -
Angelles,Angelles wrote:Cześć piszesz o 7 transferach to sporo. Ile z nich to KD? Wiesz jaki jest problem u Ciebie? Pytam bo za mną też sporo podejść: 3 na moich komorkach i 4 na przebadanych KD i chwilę zeszło mi dochodzenie do przyczyn.
A co w zasadzie u Ciebie jest nie tak? Z badań widzę, że cross trochę za wysoki, allo trochę za niskie, czy o coś innego chodzi?
U mnie allo 34.5%, ale cross match 65% dostałam antybiotyki ale czy pomoże? -
Hej dziewczyny! 💅🏻
U mnie z kolei sytuacja wygląda tak, że kilka lat temu siadły mi jajniki i obecnie AMH 0.01. Generalnie od lat lecę na HTZ, do tego Hashimoto więc wleciał też Euthyrox i niestety doszła depresja i napady lęku także dodatkowo biorę Asertin.
Komórki jajowe mieliśmy załatwiane z Ovobanku w Hiszpanii, czekają już na mnie w klinice i póki co czekamy do połowy stycznia na moją konsultacje z psychiatrą. Po uzgodnieniu z kliniką i lekarzem prowadzącym, powiedział że to właśnie od psychiatry zależy kiedy zaczniemy całą procedurę.
Endometrium mam zdrowe, żadnych wahań hormonalnych bo lece na sztucznych od lat także wiem że to wszystko u mnie działa. Klinika oceniła szansę za pierwszym podejściem na 60% co jak później się okazało wypada naprawdę dobrze.
Problem w tym że im więcej czytam i oglądam to coraz bardziej mnie to wszystko przeraża 😳
Czy macie jakieś sposoby jak uspokoić te myśli? Czy może to po prostu ze mną jest coś nie tak że zamiast się cieszyć z tego wszystkiego to zaczęłam się bać? 😫 -
A korzystasz z psychoterapii? Masz z kim omówić te lęki wokół procedury? Ja myślę, że szczególnie w takim okresie warto mieć różne źródła wsparcia, tym bardziej, jak mamy lękowe skłonności, także polecam.kurczakk wrote:Hej dziewczyny! 💅🏻
U mnie z kolei sytuacja wygląda tak, że kilka lat temu siadły mi jajniki i obecnie AMH 0.01. Generalnie od lat lecę na HTZ, do tego Hashimoto więc wleciał też Euthyrox i niestety doszła depresja i napady lęku także dodatkowo biorę Asertin.
Komórki jajowe mieliśmy załatwiane z Ovobanku w Hiszpanii, czekają już na mnie w klinice i póki co czekamy do połowy stycznia na moją konsultacje z psychiatrą. Po uzgodnieniu z kliniką i lekarzem prowadzącym, powiedział że to właśnie od psychiatry zależy kiedy zaczniemy całą procedurę.
Endometrium mam zdrowe, żadnych wahań hormonalnych bo lece na sztucznych od lat także wiem że to wszystko u mnie działa. Klinika oceniła szansę za pierwszym podejściem na 60% co jak później się okazało wypada naprawdę dobrze.
Problem w tym że im więcej czytam i oglądam to coraz bardziej mnie to wszystko przeraża 😳
Czy macie jakieś sposoby jak uspokoić te myśli? Czy może to po prostu ze mną jest coś nie tak że zamiast się cieszyć z tego wszystkiego to zaczęłam się bać? 😫👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
2015-2018 starania naturalne
2019-2024 przerwa w staraniach
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️ -
Z tego wszystkiego co przerabialam:Asssia wrote:Angelles,
A co w zasadzie u Ciebie jest nie tak? Z badań widzę, że cross trochę za wysoki, allo trochę za niskie, czy o coś innego chodzi?
U mnie allo 34.5%, ale cross match 65% dostałam antybiotyki ale czy pomoże?
Trop 1 - moje fatalne komórki. 3 podejścia na moich i nie było nawet co transferować.
Trop 2- wysokie komórki NK z krwi i TNF alfa - brałam parę miesięcy Encorton i doszłam do odpowiednich norm ( przebadany zarodek z KD, beta0)
Trop 3- stan zapalny endometrium - histeroskopia potwierdziła, przeszłam antybiotykoterapię i zaszłam w ciążę, poroniłam w 8 TC. Myślałam, że to ogromny pech. Dodatkowa konsultacja z immunologia
Trop 4- Mój organizm zwalcza zarodek. W styczniu podchodzę z immunoglobulinami.
Gdybym nie badała wszystkich zarodków pewnie teraz zastanawialabym się czy to nie ich wina. Immunologię miałam robiona przy podejściach naturalnych jeszcze. Wiec ostatni rok to trochę po nitce do kłębka. Dziewczyny piszą tu, że te immunoglobuliny faktycznie działają więc mam nadzieję.
Jaki antybiotyk dostałaś? I tylko to masz poza normami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 08:18
♀️♂️ obydwoje po 38
On - zdrowy
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Atosiban na moją prośbę:
NOWA DAWCZYNI-25l
15.10 transfer 511
Cześć! My zaczęliśmy 18 tydzień. Jelita już trochę mniej pobolewają, ale czasem jeszcze coś rozkurczowego muszę brać i cały czas zażywam simeticon, babkę płesznik i otręby z suszonymi owocami. Lekarz polecił też makrogol. Ból spojenia też złagodniał, pojawia się falami jak długo chodzę. Znowu lepiej śpię w nocy chociaż ciężko mi znaleźć dogodną pozycję. Wizyta kontrolna 4.12 a drugie prenatalne 12.12. Wydaje mi się, że już czuję małe pukanie małutkiej od środka szczególnie wieczorem, ale z tymi jelitami to mam wątpliwości
Trzymajcie się dziewczyny i powodzenia w walce o dzidziusia. Trzymam mocno za was wszystkie kciuki!
Raija86, Baylee, małgorzatek, Brzoza, Kasikos, Asssia, Mysikrolik lubią tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
A nawet dwaMysikrolik wrote:Wy macie chyba jeszcze jeden zarodek, dobrze kojarzę?
My musielibyśmy zaczynać od zera.
Ja chwilami w ciąży myślałam, że nie dotrwam do końca z powodu ciągłego bolu przez endometrioze (wtedy nie wiedziałam, że faktycznie nie dotrwam do tego końca, ale z niewiadomo jakiego powodu). Ale mimo wszystko chętnie przeżyłam ciążę jeszcze raz.
Zobaczymy co to będzie, nie ma też co planować, bo życie weryfikuje wszystkie plany. Ale zawsze miło pomarzyć 🙂
.
Mysikrolik lubi tę wiadomość

Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239
12 dpt: beta 457.4
14dpt: beta 1377
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok -
ja koncze brac trisequens i za jakies 4-5 dni powinnam dostac krwawienia i od 2 dc mam brac estrofem i w kolejnym cyklu juz transfer. Mam nadzieje, ze nie bede miec problemu ani z endo ani z progesteronem.
Pamiętacie dziewczyny jakie miałyscie dawki do transferu?
na razie mam przepisany jedynie utrogestan
no i oczywiscie mam komórki NK na poziomie 15% i niestety intralipid bedzie grany, tak kazala dr Jarosz ( immunolog)
takze czeka nas kolejny wydatek, ale dowiedzialam sie ze robia w salve za 550 zł za wlew więc cena do przezycia2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Baylee wrote:ja koncze brac trisequens i za jakies 4-5 dni powinnam dostac krwawienia i od 2 dc mam brac estrofem i w kolejnym cyklu juz transfer. Mam nadzieje, ze nie bede miec problemu ani z endo ani z progesteronem.
Pamiętacie dziewczyny jakie miałyscie dawki do transferu?
na razie mam przepisany jedynie utrogestan
no i oczywiscie mam komórki NK na poziomie 15% i niestety intralipid bedzie grany, tak kazala dr Jarosz ( immunolog)
takze czeka nas kolejny wydatek, ale dowiedzialam sie ze robia w salve za 550 zł za wlew więc cena do przezycia
Ja też w 2 transferze miałam utrogestan 100 lub 200 mg 3xdziennie, ale słabo mi się wchłaniał, bo w dniu transferu miałam progesteronu 18 i zmienili mi na luteinę, żeby podnieść. Za to luteina wchłaniała mi się znakomicie i przy 1 transferze, choć nieudanym, miałam przy tych samych dawkach ok. 40.
Baylee lubi tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
basiaO. wrote:Ja też w 2 transferze miałam utrogestan 100 lub 200 mg 3xdziennie, ale słabo mi się wchłaniał, bo w dniu transferu miałam progesteronu 18 i zmienili mi na luteinę, żeby podnieść. Za to luteina wchłaniała mi się znakomicie i przy 1 transferze, choć nieudanym, miałam przy tych samych dawkach ok. 40.
dzięki za info2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
A te wyniki co masz w stopce dla allo-mlr i cross match to z jak dawna?Angelles wrote:Z tego wszystkiego co przerabialam:
Trop 1 - moje fatalne komórki. 3 podejścia na moich i nie było nawet co transferować.
Trop 2- wysokie komórki NK z krwi i TNF alfa - brałam parę miesięcy Encorton i doszłam do odpowiednich norm ( przebadany zarodek z KD, beta0)
Trop 3- stan zapalny endometrium - histeroskopia potwierdziła, przeszłam antybiotykoterapię i zaszłam w ciążę, poroniłam w 8 TC. Myślałam, że to ogromny pech. Dodatkowa konsultacja z immunologia
Trop 4- Mój organizm zwalcza zarodek. W styczniu podchodzę z immunoglobulinami.
Gdybym nie badała wszystkich zarodków pewnie teraz zastanawialabym się czy to nie ich wina. Immunologię miałam robiona przy podejściach naturalnych jeszcze. Wiec ostatni rok to trochę po nitce do kłębka. Dziewczyny piszą tu, że te immunoglobuliny faktycznie działają więc mam nadzieję.
Jaki antybiotyk dostałaś? I tylko to masz poza normami?
Ja mam ten cross match strasznie duży i jakąś relacje w cytokichach trochę za wysoka - chyba cd4/cd8, ale teraz pewna nie jestem.
Dostałam augunentin na 2 tyg. I nystatyne i probiotyki do tego. Po 2 tyg. Mam powtórzyć badanie cross match. Ale nie wiem czy coś więcej będzie dokładał. Ciągnęłam za język, ale konkretów nie dostałam. Aby wiem, że cross match musi spadać i wtedy można transferować, nie musi osiągnąć wartości prawidłowej, ale ważne, aby spadało.
A czy chcialby coś dokładać...chociaż te intralipidy może byłoby warto...
Miałam lekko podniesione NK w macicy i krwi. Ale stanu zapalnego nie miałam.
Poprzednio spowolniony rozwój zarodka jakby właśnie organizm mój atakował. Ale zarodków nie badałam niestety. -
Cześć 🙂 U nas początek 32 tyg, Młoda waży 2150g. Jak tak dalej będzie rosła to lekarz straszy cc 😅 mnie wszystko jedno, najważniejsze że wszystko ok. Szyjka długa, wód dużo, kieszonka duża. Czuję się dobrze, tylko słaby apetyt i bezsenność. Brzuch coraz większy więc coraz trudniej się turlać 🤣 większość rzeczy skompletowana, zostały drobiazgi do kupienia. Trzymam kciuki niezmiennie za Was, i wiem że warto to wszystko przejść 😍
małgorzatek, KarolinaKika, Angelles, basiaO., Raija86 lubią tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Brzoza wrote:Cześć 🙂 U nas początek 32 tyg, Młoda waży 2150g. Jak tak dalej będzie rosła to lekarz straszy cc 😅 mnie wszystko jedno, najważniejsze że wszystko ok. Szyjka długa, wód dużo, kieszonka duża. Czuję się dobrze, tylko słaby apetyt i bezsenność. Brzuch coraz większy więc coraz trudniej się turlać 🤣 większość rzeczy skompletowana, zostały drobiazgi do kupienia. Trzymam kciuki niezmiennie za Was, i wiem że warto to wszystko przejść 😍
U mnie 34 tc I też słaby apetyt, do tego koszmary senne ,myślałam ze tylko ja tak mam z tym apetytem no i mecza mnie straszne zaparcia... ale ten czas leci co -
Prawda 😄 a pamiętam jakby dopiero co transfer i niedowierzanie we wpatrywaniu się w wynik pierwszej bety 🤭 brakiem apetytu lekarz kazał się nie przejmować,.mówi że lepiej tak niż się obżerać i tyć. A wyniki krwi w normie. A z jelitami to u mnie oddzielna historia bo mam wzjg, więc U mnie jak coś to w drugą stronę 😅 ale jestem w remisji, i wszystko w normie. Rzut może się pojawić po porodzie, ale moi gastrolodzy mówią że po to dostaje biologię co 4 tyg ( wedolizumab dozylnie) żeby było ok. Nie wiem jak będę chodzić do szpitala po porodzie bo nie mam z kim Młodej zostawić, ale to się będę martwić w styczniu 🙂małgorzatek wrote:U mnie 34 tc I też słaby apetyt, do tego koszmary senne ,myślałam ze tylko ja tak mam z tym apetytem no i mecza mnie straszne zaparcia... ale ten czas leci co
Angelles, basiaO. lubią tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Pierwszy raz cross i allo robiłam 2-3 lata temu. Cross powtórzyłam początkiem tego roku i wyszedł bardzo podobny. Immunolog stwierdził że nie ma tragedii i wtedy zasugerował biopsję endometrium ( tylko tego badania mi wtedy brakowało). Myślałam, że to strzał w 10 bo wyszedł mi stan zapalny a po przeleczeniu zaszłam w ciążę. Po poronieniu w 8 TC zaszłam w kolejną ale zaliczyłam biochema. Kolejna konsultacja z immunologiem - immunoglobuliny. Klinika się na wszystko zgadza bo nie mają chyba na mnie już pomysłu. Lekarz stąd powiedział mi tylko, że jednak problemy z implantacją bo dwie ciąże ze zdrowym zarodkiem i poronienia więc ewidentnie coś jest nadal nie tak. Zdecydowaliśmy się na immunoglobuliny bo mamy ostatni zdrowy zarodek w ramach programu rządowego. Nie mam planu co dalej jeśli się nie uda ..Asssia wrote:A te wyniki co masz w stopce dla allo-mlr i cross match to z jak dawna?
Ja mam ten cross match strasznie duży i jakąś relacje w cytokichach trochę za wysoka - chyba cd4/cd8, ale teraz pewna nie jestem.
Dostałam augunentin na 2 tyg. I nystatyne i probiotyki do tego. Po 2 tyg. Mam powtórzyć badanie cross match. Ale nie wiem czy coś więcej będzie dokładał. Ciągnęłam za język, ale konkretów nie dostałam. Aby wiem, że cross match musi spadać i wtedy można transferować, nie musi osiągnąć wartości prawidłowej, ale ważne, aby spadało.
A czy chcialby coś dokładać...chociaż te intralipidy może byłoby warto...
Miałam lekko podniesione NK w macicy i krwi. Ale stanu zapalnego nie miałam.
Poprzednio spowolniony rozwój zarodka jakby właśnie organizm mój atakował. Ale zarodków nie badałam niestety.♀️♂️ obydwoje po 38
On - zdrowy
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Atosiban na moją prośbę:
NOWA DAWCZYNI-25l
15.10 transfer 511
małgorzatek wrote:U mnie 34 tc I też słaby apetyt, do tego koszmary senne ,myślałam ze tylko ja tak mam z tym apetytem no i mecza mnie straszne zaparcia... ale ten czas leci co
Też mam zaparcia i wzdęcia, ale pomaga błonnik, makrogol i czopki doraźnie. Może też spróbuj, makrogol polecił mi ginekolog.
małgorzatek lubi tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
transfer nr 2 - 4.08 -
Do jakiego momentu przyjmowałyście progesteron? Do kliniki już nie chodzę bo nie zajmują się ciążą. Recepty miałam jeszcze z kliniki i nie wiem czy ginekolog w przychodni będzie wiedział kiedy przestać brać. Jutro idę badać jego poziom ale nie wiem za bardzo czy jest sens.