In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:A ja byłam dziś u hematologa, który ma zdecydować czy mam odstawić heparynę czy brać przez całą ciążę (klinika zaleciła bym się z nim skonsultowała). Lekarz wziął moje wyniki, poczytał. Stwierdził, że z wyników moich badań wynika, że jestem w grupie ryzyka, jeśli mam także przeciwciała antyfosfolipidowe (cokolwiek to znaczy 😅). Pobrał krew na badanie i jak już będą wyniki (jutro), to wtedy zobaczymy co dalej. Wizyta razem z pobraniem krwi trwała maks 5 min 😳
-
Giosiek wrote:A ja byłam dziś u hematologa, który ma zdecydować czy mam odstawić heparynę czy brać przez całą ciążę (klinika zaleciła bym się z nim skonsultowała). Lekarz wziął moje wyniki, poczytał. Stwierdził, że z wyników moich badań wynika, że jestem w grupie ryzyka, jeśli mam także przeciwciała antyfosfolipidowe (cokolwiek to znaczy 😅). Pobrał krew na badanie i jak już będą wyniki (jutro), to wtedy zobaczymy co dalej. Wizyta razem z pobraniem krwi trwała maks 5 min 😳
Uwielbiam takie wizyty 🤦♀️ Jeszcxe najlepiej jest jak kasują za 5min 300zl 😆 Mogłaś miec telekonsultscje bo po co iść do lekarza na 5min 🤦♀️🤦♀️🤦♀️42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Jatosia wrote:Dziewczyny gdzie można zbadać te komórki NK ? W diagnostyce ? To z krwi badanie ?
-
monester wrote:A jakie badania Ci zlecił ? I można je robić jak się przyjmuje heparynę ? Bo przyjmujesz prawda ?Mati W wrote:Uwielbiam takie wizyty 🤦♀️ Jeszcxe najlepiej jest jak kasują za 5min 300zl 😆 Mogłaś miec telekonsultscje bo po co iść do lekarza na 5min 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Tak, przyjmuję heparynę i miałam wytyczne, by przyjąć ją dziś równo 3 godziny przed wizytą.
Nie mam pojęcia co dokładnie będą mi badać (oprócz tych przeciwciał), bo lekarz nie był zbyt wylewny.
Za to on sam osobiście pobrał mi krew w czasie wizyty. Pewnie by nie tracić cennego czasu 😬
Na szczęście w Niemczech mam wszystkie badania i wizyty lekarskie na kasę chorych, także nie musiałam płacić za tę ekspresową wizytę 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 12:18
Mati W. lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Tak, przyjmuję heparynę i miałam wytyczne, by przyjąć ją dziś równo 3 godziny przed wizytą.
Nie mam pojęcia co dokładnie będą mi badać (oprócz tych przeciwciał), bo lekarz nie był zbyt wylewny.
Za to on sam osobiście pobrał mi krew w czasie wizyty. Pewnie by nie tracić cennego czasu 😬
Na szczęście w Niemczech mam wszystkie badania na kasę chorych, także nie musiałam płacić za tę ekspresową wizytę 😅 -
monester wrote:Ja to bez badań po Twojej historii dałabym Ci heparynę do końca ciąży zapobiegawczo ale może po badaniach ustala dawke ? Bierzesz 0.4 ?
Także wcale się nie zdziwię, jak stwierdzi, że nie muszę jej dalej przyjmować. Mimo, że mam na koncie późne poronienie o nieznanej przyczynie oraz mutację PAI homo i ANXA5 hetero 🤷♀️ -
mar2śka wrote:Tak
W przypadku wybrania dawczyni z innego punktu w którym się leczę koszt transportu Ok 2000-2100zl za transport komórek.
Niewiem z jakich korzystaliście ale przy mrożonych na pewno jest możliwość.
Mam maile oficjalnie z Invicta z wyszczególnieniem wszystkich kosztów.
Komorek świeżych niechcieliśmy bo prowadzący sugerował iż w Invicta mają stastyki gdzie mają więcej uzyskanych ciąż z komórek mrożonych niż świeżych.
Jak jest w praktyce niewiem.
Faktem jest ze na mrożonych mamy ciążę...
Mam nadzieję że teraz Wam się uda...
Trzymam kciuki..
-
Pai-1- homozygotyczny-nieprawidlowy
Mthr i v(r2)-heterozygotyczny
I do końca ciąży mam brać Neoparinale jak to ma pomóc to czemu nie
-
WandaBerenika wrote:Bardzo dziekuje Wam za wsparcie. Nie znamy sie, a duzo o sobie wiemy. Nie tym razem.. beta spadła. Mam ostawić leki. Brak zapasowych zarodków. Niesamowite jest to jak pragnienie miesza w głowie… przed wizyta dostalam wyniki z labo. Chujowe. Wyłączamy sie z tego na jakiś czas.
Trzymam kciuki za każdą Waszą historię.
Bądź silna. Nic więcej nie napisze bo sama jestem przed i boje się jak cholera, że psycha mi wysiądzie po pierwszym niepowodzeniu.1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta -
monester wrote:U mnie lipa. 45. Uwzględniając godziny to mamy 66-67%. Przeczuwam biochema.
Cholera miałam nadzieje ze będzie dobrzeBadania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
monester wrote:U mnie lipa. 45. Uwzględniając godziny to mamy 66-67%. Przeczuwam biochema.
Ps.jakby niebyło zawsze jest progres i wiecie coś więcej np.ze problemu z implantacją niebyło..
My jak mieliśmy niepowodzenia miałam biochema to lekarz powiedział widocznie to niebył trn zarodek ale mamy plus że się zaimplantował..
Trzymam kciuki aby jednak chwilowe spowolnienie... -
To prawda co pisze Elka na forum Reprofit jest dziewczyna która w 8 dpt miała betę 25 w 10 dpt tylko 48, a potem ruszyła z kopyta ! Nie wszystko stracone !Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
monester wrote:Tak tu na forum jest co najmniej kilka dziewczyn w zdrowej ciąży z niskimi przyrostami. Czas pokaże co dalej.
Musisz powtórzyć betę. Trzymam kciuki żeby Kropek ostro ruszył 💚💚💚42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Nat91 wrote:Bądź silna. Nic więcej nie napisze bo sama jestem przed i boje się jak cholera, że psycha mi wysiądzie po pierwszym niepowodzeniu.
Nic milego… fizycznie to niefajne uczucie. Nie bede czarować. Boli i trwa dlugo wiec nie da sie nie odczuwać.
Psychicznie - jest bardzo różnie. Zdecydowałam się isc do pracy next day. Kieuje zespołem (mocno męskim), ktory bardzo wyczul co jest 5 i dodał otuchy. Mimo chlipania pod nosem jeden i drugi dzień zleciał szybciej. Dziś posto po tyrce wyjechalismy z miasta na weekend zeby zająć czymś łeb. Dodatkowo dzieki temu wiem, ze juz wiecej nie dzwigne i wybiore sie w koncu na terapie. Dopiero zdrowa i wolna od smuteczkow ponowie proby.
To co nam nie wychodzi mozna we wkurwieniu przekuć na plus… mam całą listę zastrzeżeń do kliniki i na ich podstawie bede szukać innej, takiej ktora sie mna zajmie od A do Z. Od Was ucze sie wiecej niz od typa, ktory kasowal 250 za 10 min…
Drugie podejście zrobimy najwczesniej jesienią…Wygaszenie czynności jajników
24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany
Zmiana kliniki
Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie -
-
WandaBerenika wrote:Nic milego… fizycznie to niefajne uczucie. Nie bede czarować. Boli i trwa dlugo wiec nie da sie nie odczuwać.
Psychicznie - jest bardzo różnie. Zdecydowałam się isc do pracy next day. Kieuje zespołem (mocno męskim), ktory bardzo wyczul co jest 5 i dodał otuchy. Mimo chlipania pod nosem jeden i drugi dzień zleciał szybciej. Dziś posto po tyrce wyjechalismy z miasta na weekend zeby zająć czymś łeb. Dodatkowo dzieki temu wiem, ze juz wiecej nie dzwigne i wybiore sie w koncu na terapie. Dopiero zdrowa i wolna od smuteczkow ponowie proby.
To co nam nie wychodzi mozna we wkurwieniu przekuć na plus… mam całą listę zastrzeżeń do kliniki i na ich podstawie bede szukać innej, takiej ktora sie mna zajmie od A do Z. Od Was ucze sie wiecej niz od typa, ktory kasowal 250 za 10 min…
Drugie podejście zrobimy najwczesniej jesienią…
Życzę Wam obojgu z mężem dużo siły. Pamiętaj, żeby zadbać też o niego, bo mężczyźni też to bardzo przeżywają mimo, że często tego nie okazują.
Będziemy tu na Ciebie czekały, gdy wrócisz do nas z nową siłą jesienią 😊WandaBerenika lubi tę wiadomość
-
Mar2śka, co u Ciebie? Wszystko w porządku?
Byliście wczoraj w klinice? Co Wam powiedzieli?
A może maleństwa nadgoniły i miałaś wczoraj transfer? 🙃 -
Elka198321 wrote:W przypadku wybrania dawczyni z innego punktu w którym się leczę koszt transportu Ok 2000-2100zl za transport komórek.
monester lubi tę wiadomość