X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    A ja byłam dziś u hematologa, który ma zdecydować czy mam odstawić heparynę czy brać przez całą ciążę (klinika zaleciła bym się z nim skonsultowała). Lekarz wziął moje wyniki, poczytał. Stwierdził, że z wyników moich badań wynika, że jestem w grupie ryzyka, jeśli mam także przeciwciała antyfosfolipidowe (cokolwiek to znaczy 😅). Pobrał krew na badanie i jak już będą wyniki (jutro), to wtedy zobaczymy co dalej. Wizyta razem z pobraniem krwi trwała maks 5 min 😳
    A jakie badania Ci zlecił ? I można je robić jak się przyjmuje heparynę ? Bo przyjmujesz prawda ?

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    A ja byłam dziś u hematologa, który ma zdecydować czy mam odstawić heparynę czy brać przez całą ciążę (klinika zaleciła bym się z nim skonsultowała). Lekarz wziął moje wyniki, poczytał. Stwierdził, że z wyników moich badań wynika, że jestem w grupie ryzyka, jeśli mam także przeciwciała antyfosfolipidowe (cokolwiek to znaczy 😅). Pobrał krew na badanie i jak już będą wyniki (jutro), to wtedy zobaczymy co dalej. Wizyta razem z pobraniem krwi trwała maks 5 min 😳

Uwielbiam takie wizyty 🤦‍♀️ Jeszcxe najlepiej jest jak kasują za 5min 300zl 😆 Mogłaś miec telekonsultscje bo po co iść do lekarza na 5min 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dziewczyny gdzie można zbadać te komórki NK ? W diagnostyce ? To z krwi badanie ?
    To badanie nazywa się immunofenktyp / test IMK/ lub nieco ograniczony to subpopulacji limfocytów. 7 dni po owulacji zalecenia do robienia. Nie jest to jednoznaczne z wynikami z macicy ! Ale może wskazać ścieżkę

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A jakie badania Ci zlecił ? I można je robić jak się przyjmuje heparynę ? Bo przyjmujesz prawda ?
    Mati W wrote:
    Uwielbiam takie wizyty 🤦‍♀️ Jeszcxe najlepiej jest jak kasują za 5min 300zl 😆 Mogłaś miec telekonsultscje bo po co iść do lekarza na 5min 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Tak, przyjmuję heparynę i miałam wytyczne, by przyjąć ją dziś równo 3 godziny przed wizytą.
    Nie mam pojęcia co dokładnie będą mi badać (oprócz tych przeciwciał), bo lekarz nie był zbyt wylewny.
    Za to on sam osobiście pobrał mi krew w czasie wizyty. Pewnie by nie tracić cennego czasu 😬
    Na szczęście w Niemczech mam wszystkie badania i wizyty lekarskie na kasę chorych, także nie musiałam płacić za tę ekspresową wizytę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 12:18

Mati W. lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Tak, przyjmuję heparynę i miałam wytyczne, by przyjąć ją dziś równo 3 godziny przed wizytą.
    Nie mam pojęcia co dokładnie będą mi badać (oprócz tych przeciwciał), bo lekarz nie był zbyt wylewny.
    Za to on sam osobiście pobrał mi krew w czasie wizyty. Pewnie by nie tracić cennego czasu 😬
    Na szczęście w Niemczech mam wszystkie badania na kasę chorych, także nie musiałam płacić za tę ekspresową wizytę 😅
    Ja to bez badań po Twojej historii dałabym Ci heparynę do końca ciąży zapobiegawczo ale może po badaniach ustala dawke ? Bierzesz 0.4 ?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja to bez badań po Twojej historii dałabym Ci heparynę do końca ciąży zapobiegawczo ale może po badaniach ustala dawke ? Bierzesz 0.4 ?
    Tak, biorę Clexane 0,4. Wiem, że w Polsce raczej na 100% dostałabym zalecenie brania jej do końca ciąży (i połogu), ale w Niemczech nie są skorzy do przypisywania leków bez bardzo wyraźnych wskazań.
    Także wcale się nie zdziwię, jak stwierdzi, że nie muszę jej dalej przyjmować. Mimo, że mam na koncie późne poronienie o nieznanej przyczynie oraz mutację PAI homo i ANXA5 hetero 🤷‍♀️

age.png

Starania od 06.2012
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Tak
    Ja byłam w invicta i wiem na 100% jeśli dawczyni jest z innego oddziału jest możliwość przewiezienia komórek mrożonych z innego oddziału. Jako pacjentka dostałam maila z propozycją dawczyń 4 szt. U mnie miałam 1 dawczynie z Warszawy, 2 w WRC i 1 z Trojmiasta.
    W przypadku wybrania dawczyni z innego punktu w którym się leczę koszt transportu Ok 2000-2100zl za transport komórek.
    Niewiem z jakich korzystaliście ale przy mrożonych na pewno jest możliwość.
    Mam maile oficjalnie z Invicta z wyszczególnieniem wszystkich kosztów.
    Komorek świeżych niechcieliśmy bo prowadzący sugerował iż w Invicta mają stastyki gdzie mają więcej uzyskanych ciąż z komórek mrożonych niż świeżych.
    Jak jest w praktyce niewiem.
    Faktem jest ze na mrożonych mamy ciążę...
    Mam nadzieję że teraz Wam się uda...
    Trzymam kciuki..

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja mam mutacje:
    Pai-1- homozygotyczny-nieprawidlowy
    Mthr i v(r2)-heterozygotyczny
    I do końca ciąży mam brać Neoparinale jak to ma pomóc to czemu nie

• Nat91 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Bardzo dziekuje Wam za wsparcie. Nie znamy sie, a duzo o sobie wiemy. Nie tym razem.. beta spadła. Mam ostawić leki. Brak zapasowych zarodków. Niesamowite jest to jak pragnienie miesza w głowie… przed wizyta dostalam wyniki z labo. Chujowe. Wyłączamy sie z tego na jakiś czas.

Trzymam kciuki za każdą Waszą historię.

Bądź silna. Nic więcej nie napisze bo sama jestem przed i boje się jak cholera, że psycha mi wysiądzie po pierwszym niepowodzeniu.

1991
    ✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
    ✖️AMH 0,01
    🏥 Artemida Olsztyn
    🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
    🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
    🏥 Invicta Warszawa
    ▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lipa. 45. Uwzględniając godziny to mamy 66-67%. Przeczuwam biochema.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Cholera miałam nadzieje ze będzie dobrze :/

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Może jeszcze ruszy nietrać nadziei...słyszałam o takich sytuacjach gdzie małe przyrosty były a mimo wszystko ciąża się utrzymała...
    Ps.jakby niebyło zawsze jest progres i wiecie coś więcej np.ze problemu z implantacją niebyło..
    My jak mieliśmy niepowodzenia miałam biochema to lekarz powiedział widocznie to niebył trn zarodek ale mamy plus że się zaimplantował..
    Trzymam kciuki aby jednak chwilowe spowolnienie...

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda co pisze Elka na forum Reprofit jest dziewczyna która w 8 dpt miała betę 25 w 10 dpt tylko 48, a potem ruszyła z kopyta ! Nie wszystko stracone !

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tu na forum jest co najmniej kilka dziewczyn w zdrowej ciąży z niskimi przyrostami. Czas pokaże co dalej.

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak tu na forum jest co najmniej kilka dziewczyn w zdrowej ciąży z niskimi przyrostami. Czas pokaże co dalej.

Musisz powtórzyć betę. Trzymam kciuki żeby Kropek ostro ruszył 💚💚💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat91 wrote:
    Bądź silna. Nic więcej nie napisze bo sama jestem przed i boje się jak cholera, że psycha mi wysiądzie po pierwszym niepowodzeniu.

Nic milego… fizycznie to niefajne uczucie. Nie bede czarować. Boli i trwa dlugo wiec nie da sie nie odczuwać.

Psychicznie - jest bardzo różnie. Zdecydowałam się isc do pracy next day. Kieuje zespołem (mocno męskim), ktory bardzo wyczul co jest 5 i dodał otuchy. Mimo chlipania pod nosem jeden i drugi dzień zleciał szybciej. Dziś posto po tyrce wyjechalismy z miasta na weekend zeby zająć czymś łeb. Dodatkowo dzieki temu wiem, ze juz wiecej nie dzwigne i wybiore sie w koncu na terapie. Dopiero zdrowa i wolna od smuteczkow ponowie proby.

To co nam nie wychodzi mozna we wkurwieniu przekuć na plus… mam całą listę zastrzeżeń do kliniki i na ich podstawie bede szukać innej, takiej ktora sie mna zajmie od A do Z. Od Was ucze sie wiecej niz od typa, ktory kasowal 250 za 10 min…

Drugie podejście zrobimy najwczesniej jesienią…

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Trzymam dalej kciuki, żeby się rozpędziła 😉🍀✊

age.png

Starania od 06.2012
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Nic milego… fizycznie to niefajne uczucie. Nie bede czarować. Boli i trwa dlugo wiec nie da sie nie odczuwać.

Psychicznie - jest bardzo różnie. Zdecydowałam się isc do pracy next day. Kieuje zespołem (mocno męskim), ktory bardzo wyczul co jest 5 i dodał otuchy. Mimo chlipania pod nosem jeden i drugi dzień zleciał szybciej. Dziś posto po tyrce wyjechalismy z miasta na weekend zeby zająć czymś łeb. Dodatkowo dzieki temu wiem, ze juz wiecej nie dzwigne i wybiore sie w koncu na terapie. Dopiero zdrowa i wolna od smuteczkow ponowie proby.

To co nam nie wychodzi mozna we wkurwieniu przekuć na plus… mam całą listę zastrzeżeń do kliniki i na ich podstawie bede szukać innej, takiej ktora sie mna zajmie od A do Z. Od Was ucze sie wiecej niz od typa, ktory kasowal 250 za 10 min…

Drugie podejście zrobimy najwczesniej jesienią…
    Niestety IVF, tak jak i sama niepłodność, jest bardzo dużym obciążeniem dla psychiki. Bardzo się cieszę, że postanowiłaś zadbać o siebie także w tym aspekcie. Ja po każdej porażce robiłam długie przerwy od IVF, bo potrzebowałam przeżyć tę żałobę na swój sposób i w swoim czasie. Dopiero, gdy czułam się na siłach, to podchodziłam do kolejnej procedury. Oczywiście rozwlekło się to wszystko w czasie, ale potrzebowałam go by nie zwariować.
    Życzę Wam obojgu z mężem dużo siły. Pamiętaj, żeby zadbać też o niego, bo mężczyźni też to bardzo przeżywają mimo, że często tego nie okazują.
    Będziemy tu na Ciebie czekały, gdy wrócisz do nas z nową siłą jesienią 😊

WandaBerenika lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka, co u Ciebie? Wszystko w porządku?
    Byliście wczoraj w klinice? Co Wam powiedzieli?
    A może maleństwa nadgoniły i miałaś wczoraj transfer? 🙃

age.png

Starania od 06.2012
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    W przypadku wybrania dawczyni z innego punktu w którym się leczę koszt transportu Ok 2000-2100zl za transport komórek.
    To ja już bym się przejechała do innego miasta za te 2000 zł 😅

monester lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ