In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Ja też bym się nie odważyła sikać w 4 dpt. Ale w 5 dpt już jak najbardziej 😉
Pamiętaj by wrzucić nam tutaj fotkę testu! 🍀✊🍀✊ -
Giosiek wrote:Ja też bym się nie odważyła sikać w 4 dpt. Ale w 5 dpt już jak najbardziej 😉
Pamiętaj by wrzucić nam tutaj fotkę testu! 🍀✊🍀✊
Haha to nie na moje nerwy 😆 Na pewno wrzucę teścik ale nie w 5dpt ani w 6dpt 😆42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
monester wrote:Grunt to mieć plan b. Ale nie powiem, że nie frustruje mnie to, że nie mam tu absolutnie na nic wpływu .
monester, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Przynajmniej coś inaczej niż zawsze. Tak się zastanawiam, bo jakbym zobaczyła cień (szansy), i oczywiście w duchu, mimo prób realnego myślenia, zaczęła się cieszyć, to w razie biochema chyba i tak byłby to jakiś postęp. Krótki i nietrwały, ale zawsze jakiś, co dałoby nadzieję na pozytywny efekt w kolejnym podejściu. Tak czytam teraz o tej całej immunologii i mam nadzieję że to o to u nas chodziło. Już mam wszystkie wyniki, wg moich wstępnyxh amatorskich interpretacji cytokiny i immunofenotyp nie całkiem ok, kilku kirow brak i prawdopodobnie trombofilia. Ale na to są sposoby, więc może się udać 🙏
-
monester wrote:No niestety, u mnie happy endu nie będzie . Biochem.
Ale wiem też, że tu nikt z nas nie ma prostej drogi i ten biochem nie przekreśla przyszłości. Planuje w lipcu kolejny transfer .
Mati, czy siknelas na test ? Mam nadzieję, że przelamiesz ta zła passę !
TULĘ może lipiec miesiąc moich imienin,urodzin i ślubu będzie dla Cirbie szczęśliwy...Trzymam kciuki bezapelacyjnie...monester lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Przynajmniej coś inaczej niż zawsze. Tak się zastanawiam, bo jakbym zobaczyła cień (szansy), i oczywiście w duchu, mimo prób realnego myślenia, zaczęła się cieszyć, to w razie biochema chyba i tak byłby to jakiś postęp. Krótki i nietrwały, ale zawsze jakiś, co dałoby nadzieję na pozytywny efekt w kolejnym podejściu. Tak czytam teraz o tej całej immunologii i mam nadzieję że to o to u nas chodziło. Już mam wszystkie wyniki, wg moich wstępnyxh amatorskich interpretacji cytokiny i immunofenotyp nie całkiem ok, kilku kirow brak i prawdopodobnie trombofilia. Ale na to są sposoby, więc może się udać 🙏
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja też myślę że jutro możesz tak siknac dla nas kontrolnie , bo może będzie cień widać. U mnie w 6 była porządną kreska . Bardzo porządna. Ale potem jak one tak nie ciemniały ładnie to już wiedziałam, że co nie gra, nie lubię robić sobie złudnych nadziei, może to źle zabrzmi, ale poczułam ulgę, że już jest wyraźny spadek i mogę odstawić leki a nie tkwić w zawieszeniu kolejny tydzień.
Doskonale wiem co masz na myśli. Jak mi w marcowym transferze testy zaczęły blednąć, to też już wiedziałam, że jest po wszystkim i tylko czekałam na wyniki bety, by ze spokojnym sumieniem odstawić leki. Jeśli ma się skończyć, to lepiej wcześniej niż później.
A to, że miałaś biochem, to moim zdaniem dobry znak. Zawsze to jakiś progres. Ja po marcowym biochemie podeszłam odrazu do kolejnego transferu, który się udał. Trzymam kciuki by u Ciebie skończyło się tak samo! 😊monester, Dina lubią tę wiadomość
-
Mati W. wrote:Haha to nie na moje nerwy 😆 Na pewno wrzucę teścik ale nie w 5dpt ani w 6dpt 😆
Każesz nam czekać aż do 7 dpt? 😐
No nic! Trudno! 😅 Nie pozostaje nic innego jak nadal zaciskać kciuki! ✊🍀✊🍀 Poniedziałek już niedługo!! 😬Mati W. lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja nie wiem czy ja do końca wierzę w immunologie, ale przy tym transferze brałam szybciej encorton bo 5-6 dni przed i drgnelo. Ale masz rację to nastraja lepiej nawet taki biochem niż okrągłe 0 ciągle.
A prawda jest taka, że nigdy nie wiadomo co sprawiło, że dany transfer się udał. Gdyby to było takie proste, to wszystkim udawały by się pierwsze transfery w pierwszej procedurze. A same doskonale wiecie, że tak nie jest 🤷♀️
-
Giosiek wrote:Doskonale wiem co masz na myśli. Jak mi w marcowym transferze testy zaczęły blednąć, to też już wiedziałam, że jest po wszystkim i tylko czekałam na wyniki bety, by ze spokojnym sumieniem odstawić leki. Jeśli ma się skończyć, to lepiej wcześniej niż później.
A to, że miałaś biochem, to moim zdaniem dobry znak. Zawsze to jakiś progres. Ja po marcowym biochemie podeszłam odrazu do kolejnego transferu, który się udał. Trzymam kciuki by u Ciebie skończyło się tak samo! 😊 -
monester wrote:No właśnie Twój przykład jest idealny, że nie można się poddawać . Nic więcej nie miałaś innego robionego do tego transferu i udany. To loteria. A ja to zawsze kiepska w grach byłam.
Zgadzam się w pełni, że to loteria. Na szczęście nie wykorzystałaś jeszcze wszystkich swoich losów ☺️monester, WandaBerenika lubią tę wiadomość
-
Monester musi się w końcu udac, beta ruszyła a to już dobrze ! Ja szczerze mówiąc trz nie do końca wierze w immunologie ale do tegontransferu pojde z ostatnimi zalecaniami zobaczymy jak będzie.
monester lubi tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Nowa na forum wrote:Ja trochę uczepiłam się teraz tej immunologii, bo niczego innego nie mogę, więc wierzę, przynajmniej na razie, że w tym szansa. Poważnie też rozważam badania zarodków.
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Ja trochę uczepiłam się teraz tej immunologii, bo niczego innego nie mogę, więc wierzę, przynajmniej na razie, że w tym szansa. Poważnie też rozważam badania zarodków.
Bardzo popieram Twoją ścieżkę, bo sama też ją obrałam (tylko w ostatniej chwili z niej zboczyłam 😉).
Postanowiliśmy z mężem, że damy sobie jeszcze rok na zajście w ciąże, a później zamykamy ten temat i żyjemy szczęśliwie tylko we dwójkę (z naszą suczką 😬).
Wiedząc, że czas mi się kończy, postanowiłam zmaksymalizować szansę powodzenia i przebadać dwie ostatnie rzeczy, których wcześniej nie badałam - zarodki i immunologię. Przed ostatnim transferem byliśmy u docenta Paśnika, który zlecił komplet badań. Już miałam je wykonać i wdrożyć ewentualne leczenie, ale mąż chciał byśmy spróbowali jeszcze ostatni raz bez tego (jedynie z przebadanym zarodkiem). Naczytał się gdzieś o skutkach ubocznych leków typu Encorton, Accofil itd, i bardzo nie chciał bym je zażywała. Z racji, że uzyskaliśmy 3 zdrowe genetycznie zarodki, to zgodziłam się zaryzykować jeszcze jeden transfer bez obstawy immunologicznej. W głowie miałam już jednak plan B, który zakładał wyjazd do Czech lub Słowacji po immunoglobuliny.
Także jestem jak najbardziej za maksymalizowaniem szans na powodzenie transferu. To, że mam mieszane uczucia, wcale nie znaczy, że neguję zasadność czy skuteczność leczenia immunologicznego. Moim zdaniem lepiej zrobić za dużo niż za mało 😊
Osobiście polecam badanie genetyczne zarodków. Wiem, że zdania są podzielone, bo wielu uważa, że to osłabia zarodki itd. Nam klinika odradzała to badanie, bo mąż ma prawidłowy kariotyp i dawczyni była młoda. Ja mimo to chciałam je wykonać i nie żałuję wydanych na to pieniędzy. Świadomość, że przetransferowany został zdrowy genetycznie zarodek jest dla mnie bezcenna. Zdjęło to wielki ciężar z mojego serca i pozwoliło uwierzyć, że może tym razem ciąża zakończy się porodem, a nie poronieniem.Nowa na forum, Nowa na forum, Dina, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Ojej! Nawet nie w 6 dpt? ☹️
Każesz nam czekać aż do 7 dpt? 😐
No nic! Trudno! 😅 Nie pozostaje nic innego jak nadal zaciskać kciuki! ✊🍀✊🍀 Poniedziałek już niedługo!! 😬
Nie namawiaj bo jeszcxe się skuszę 😆
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
monester wrote:No siknij! 😀
Powiem Ci, że zawsze tak czekałam żeby zrobić betę albo test , a tym razem mam normalnie jakieś lęki. Naprawdę nie spieszy mi się, po tych 4 nieudanych transferach mam chyba jakąś traumę.42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Powiem Ci, że zawsze tak czekałam żeby zrobić betę albo test , a tym razem mam normalnie jakieś lęki. Naprawdę nie spieszy mi się, po tych 4 nieudanych transferach mam chyba jakąś traumę.
-
monester wrote:Wiem, rozumiem. A czujesz coś ? Bo ja czułam w miejscu podania a potem jakby jajnik - co dziwne bo wyciszone przecież lekami więc skąd niby miałam go czuc. Teraz też ten jajnik czuje i nawet mi przychodziły do głowy myśli czy ten kropek nie powędrował gdzieś gdzie nie trzeba
Nic nie czuje, oczywiście chce się czegoś doszukać ale nie mogę 🤦♀️🙈 Jestem tylko senna ale to pewnie po lekach.
Podchodzisz w następnym cyklu do kolejnego transferu ?42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm