In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Mati W. wrote:Powiem Ci, że zawsze tak czekałam żeby zrobić betę albo test , a tym razem mam normalnie jakieś lęki. Naprawdę nie spieszy mi się, po tych 4 nieudanych transferach mam chyba jakąś traumę.
Z KD jest jednak inaczej. W poprzedniej procedurze chciałam już wcześniej wiedzieć czy jestem w ciąży, by móc jak najszybciej odstawić leki. Wtedy robiłam testy 7 dpt i dostawałam jasną odpowiedz.
A w Reprofit jestem tak pozytywnie nastawiona, że się uda, że zaczęłam robić testy już 5 dpt. W marcu nic wtedy nie wyszło i trochę płakałam, mimo, że doskonale wiedziałam, że tak wcześnie może nic nie wyjść. Kreska pojawiła się następnego dnia. Obiecałam sobie wtedy już nie robić testów 5 dpt, tylko czekać do 6dpt.
Ale oczywiście przy kolejnym transferze, zrobiłam znowu test 5 dpt 😅 Tym razem pod odpowiednim kątem i przy odpowiednim świetle było już coś widać 😬
Mimo, że nie mogę doczekać się efektu Twojego transferu, to nie będę namawiała Cię na robienie testu wcześniej niż jesteś na to gotowa 😊
Ale 6-7 dpt, to już powinno coś wyjść 😉😬monester lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Mati W., doskonale Cię rozumiem. Ja przy transferach na moich komórkach też nie robiłam testów, tylko grzecznie czekałam do wyznaczonego przez klinikę dnia by zrobić betę (chyba 14 dpt 😅). Lubiłam jak najdłużej mieć nadzieję, że jestem w ciąży i nie chciałam by negatywny test mi tę nadzieję zabrał.
Z KD jest jednak inaczej. W poprzedniej procedurze chciałam już wcześniej wiedzieć czy jestem w ciąży, by móc jak najszybciej odstawić leki. Wtedy robiłam testy 7 dpt i dostawałam jasną odpowiedz.
A w Reprofit jestem tak pozytywnie nastawiona, że się uda, że zaczęłam robić testy już 5 dpt. W marcu nic wtedy nie wyszło i trochę płakałam, mimo, że doskonale wiedziałam, że tak wcześnie może nic nie wyjść. Kreska pojawiła się następnego dnia. Obiecałam sobie wtedy już nie robić testów 5 dpt, tylko czekać do 6dpt.
Ale oczywiście przy kolejnym transferze, zrobiłam znowu test 5 dpt 😅 Tym razem pod odpowiednim kątem i przy odpowiednim świetle było już coś widać 😬
Mimo, że nie mogę doczekać się efektu Twojego transferu, to nie będę namawiała Cię na robienie testu wcześniej niż jesteś na to gotowa 😊
Ale 6-7 dpt, to już powinno coś wyjść 😉😬
Przy poprzednich transferach robiłam betę w 7dpt wcześniej miałam obawy że nic nie wyjdzie. Tylko przy pierwszym transferze zrobiłam dopiero w 10dpt bo tak kazał lekarz, a ja zielona wiec się dostosowałam 😉
Ja mam odwrotnie na swoich komórkach spieszyło mi się z betą a teraz w ogóle także musicie jeszcze trochę poczekać na mojego sikacza 😉🙈Giosiek lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Nowa na forum wrote:Mati, asertywność masz normalnie level master 😁
Hahah, jest opcja że mnie dziewczyny namówią 🙈😆 Ale na pewno nie dziś 😆Nowa na forum lubi tę wiadomość
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
monester wrote:Mati bylo coś o czym powinnyśmy wiedzieć ?
Prawie było, Chciałam zrobic test ale mąż mnie opieprzył i zakazał 🤣🙈 A ja głupia posluchalam 🤦♀️🙈42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Prawie było, Chciałam zrobic test ale mąż mnie opieprzył i zakazał 🤣🙈 A ja głupia posluchalam 🤦♀️🙈
Mati W., Giosiek, Virginia, Angelles lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Mężowie nie rozumieją, ja też jak mojego 6 dni po obudziłam i zameldowałam co widzę to on powiedział, że klinika mówila 14 dni po a nie 6 i poszedł spać dalej 😅
🤣🤣🤣
Mój zazwyczaj lekarzy nie słucha a w tym przypadku patrz jaki wzorowy pacjent 🤣🙈monester lubi tę wiadomość
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞
-
Wracam z urlopu i trochę się pogubiłam - czy Mati w końcu siknęła?
Monester - bardzo mi przykro. Twarda babka jesteś. Super, że już masz plan na kolejny transfer.
Ja w środę miałam wizytę u immunologa, żeby skonsultować ścieżkę do kolejnego transferu (pierwszego po ciąży pozamacicznej). W sumie jestem zadowolona - zalecenia zostają takie same jak były ostatnio, czyli miesiąc przed transferem kuracja immunomodulująca, na początku cyklu transferowego Smoflipid i 3 dni przed transferem immunoglobuliny. Do tego w piątek mam zaplanowaną biopsje endometrium, a za niecałe 2 tygodnie punkcja dawczyni. Zarodki przejdą badanie PGT-A. Już więcej chyba nie da się zrobić.monester, WandaBerenika lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Wracam z urlopu i trochę się pogubiłam - czy Mati w końcu siknęła?
Monester - bardzo mi przykro. Twarda babka jesteś. Super, że już masz plan na kolejny transfer.
Ja w środę miałam wizytę u immunologa, żeby skonsultować ścieżkę do kolejnego transferu (pierwszego po ciąży pozamacicznej). W sumie jestem zadowolona - zalecenia zostają takie same jak były ostatnio, czyli miesiąc przed transferem kuracja immunomodulująca, na początku cyklu transferowego Smoflipid i 3 dni przed transferem immunoglobuliny. Do tego w piątek mam zaplanowaną biopsje endometrium, a za niecałe 2 tygodnie punkcja dawczyni. Zarodki przejdą badanie PGT-A. Już więcej chyba nie da się zrobić.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Super plan ! A u kogo byłaś ? I co na immunosupresję ? Pytam bo na przykład moja pani doktor do której chodzę na monitoringi mówi że część leków się wyklucza i kazała mi wybrać czy intralipid czy więcej encortonu a tu widzę, że masz totalnie inne zalecenia.
Jestem po opieką Litmanowicza i Paśnika. Mi bliżej jest do zaleceń Litmanowicza, dlatego to z jego zaleceniami będę podchodziła do kolejnego transferu. U mnie dotychczasowe zalecenia Paśnika się nie sprawdziły (ani szczepienia nie pomogły, ani Accofil). U mnie nie ma wskazań do Encortonu, ani żadnych innych sterydów.
A jeśli chodzi o miesięczną terapię immunomodulującą to będzie to będzie to Zocor (ze względu na symwastatynę, którą zawiera) i Groprinozin (ze względu na wysokie u mnie dodatnie CMV i EBV w klasie IgG). Accofilu też nie zamierzam brać (u mnie Haplotyb Bx bez 4 kirów implantacyjnych).Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Wracam z urlopu i trochę się pogubiłam - czy Mati w końcu siknęła?
Ja w środę miałam wizytę u immunologa, żeby skonsultować ścieżkę do kolejnego transferu (pierwszego po ciąży pozamacicznej). W sumie jestem zadowolona - zalecenia zostają takie same jak były ostatnio, czyli miesiąc przed transferem kuracja immunomodulująca, na początku cyklu transferowego Smoflipid i 3 dni przed transferem immunoglobuliny. Do tego w piątek mam zaplanowaną biopsje endometrium, a za niecałe 2 tygodnie punkcja dawczyni. Zarodki przejdą badanie PGT-A. Już więcej chyba nie da się zrobić.
WiosnyFanka, osobiście bardzo podoba mi się Twój plan i nie przychodzi mi do głowy nic, co mogłabyś jeszcze dodatkowo zrobić by zmaksymalizować szansę na powodzenie transferu ☺️
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Jestem po opieką Litmanowicza i Paśnika. Mi bliżej jest do zaleceń Litmanowicza, dlatego to z jego zaleceniami będę podchodziła do kolejnego transferu. U mnie dotychczasowe zalecenia Paśnika się nie sprawdziły (ani szczepienia nie pomogły, ani Accofil). U mnie nie ma wskazań do Encortonu, ani żadnych innych sterydów.
A jeśli chodzi o miesięczną terapię immunomodulującą to będzie to będzie to Zocor (ze względu na symwastatynę, którą zawiera) i Groprinozin (ze względu na wysokie u mnie dodatnie CMV i EBV w klasie IgG). Accofilu też nie zamierzam brać (u mnie Haplotyb Bx bez 4 kirów implantacyjnych). -
monester wrote:O to coś nowego w podejściu, a powiedz badany miałaś cholesterol ? Bo ten lek to mój tata bierze na obniżenie cholesterolu i teraz czytam właśnie, że w kontekście rzs działa na cytokiny / przeciwzapalnie. Jakie masz dawkowanie tego leku ? A Groprinosin ten najzwyklejszy który tylko w Polsce podają jako lek przeciwwirusowy ale nie wiadomo czy on działa ? Będę szukać badań w temacie;) widzę, że ma bardzo niestandardowe podejście.
To leczenie Litmanowicz stosuje od lat. To tak zwane leczenie "off label", czyli wprowadzanie leków do leczenia immunologicznego spoza wskazań zaleconych na ulotce leku. Często immunolodzy stosują takie leczenie. Intralipid/Smoflipid też stosujemy wszystkie przy in vitro "off label", ponieważ głównym zastosowaniem leku jest leczenie pozajelitowe jeśli dobrze kojarzę. Jeżeli chodzi i symwastatynę zawartą w Zocorze to też podobno jest coraz więcej badań, które ukazują jej pozytywne działania w leczeniu niepłodności o podłożu immunologicznym. U mnie cholesterol jest idealny
Jeśli chodzi o groprynozynę natomiast to tak, chodzi o zwykły Groprinozin dostępny w aptece do kupienia bez recepty. U mnie właśnie chodzi o regulację wysokich przeciwciał wirusowych.
monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Mati W., daj znać, jeśli zrobisz sikańca lub betę! 😬
Tak czy siak, mocne kciuki! 🍀✊🍀✊ -
Giosiek wrote:Mati W., daj znać, jeśli zrobisz sikańca lub betę! 😬
Tak czy siak, mocne kciuki! 🍀✊🍀✊
Kochana trzymaj mocno kciuki a na betę pójdę w środę to będzie juz 9dpt więc albo będzie porządna beta albo d.....
Obiecuje ze w środę będzie już wynik 😆🙈🙈😆42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm