Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    monster- właśnie doczytałam i przykro mi, że tym razem się nie udało.
    Czekam na jakieś dobre informacje na forum.
    Dziękuję. Też czekam na dobre info, najlepiej w środę od Mati

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Looo ale silna wola ! I bez sikanca ? Cichaczem po kryjomu ?

Bez, nie było sikańcow 🙈 jakbym zrobila to miałybyście teścik forum 😃

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Ja też nierobiłam by się dodatkowo nie stresować jedynie w 7 dpt zrobiłam bhcg tqk jak moja chciała...Dr zalecił

Mati W., WandaBerenika lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Miałam to leczenie u Litmanowucza i zakończyło się dobrze, czego nie mogę powiedzieć o leczeniu u Paśnika i Jerzak. Podawanie sterydów, accofilu czy prografu to szaleństwo takie moje zdanie osoby, która właśnie na accofilu i prografie przeszła sepse w ciąży. Uważam że leczenie u Lutmanowicza może i jest drogie ale bezpiecznie. Poza tym jest on także ginekologiem z wieloletnim doświadczeniem także na stanowisku ordynatora. Wizyty trwają nie 15 minut tylko tyle ile trzeba. Jak wyśle fo niego smsa zawze do mnie oddzwoni, wyjaśni, doradzi. Zawsze będę go chwalić bo takiej opieki nie doświadczyłam ani u Paśnika ani tym bardziej u Jerzak. Uważam że yo leczenie przecibakteryjne i przeciwirusowe ma sens bo to właśnie m.in bakterie i wirusy powodują stan zapalny czy zaburzenia cytokin. Szkoda, że pozostali immunolodzy o tym nie mówią.

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja Jerzak tez przerobiłam :)

Emily0723, WandaBerenika lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Nie żeby mi się to podobało, ale doskonale rozumiem 😅 Czekanie na wyniki testu, to najdłuższe i mega stresujące 3 minuty w życiu. Czekam więc na wyniki środowej bety i trzymam kciuki by była gruuuba! 😁🍀✊

Mati W. lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:

Podziwiam za wytrwałość :) Mati czy do transferu miałaś jakieś dodatki na immunologie ?

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Podziwiam za wytrwałość :) Mati czy do transferu miałaś jakieś dodatki na immunologie ?

Nie miałam nic z immuno. W Pl dostałam encorton od immunologa od dnia transferu. Jak napisałam o encortonie to Rakosova kazała sobie przyslac wszystkie wyniki immuno, po czym odpisali że encorton nie jrst mi potrzebny.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się tylko, że udało się dobrać nową dawczynię. Fenotypowo pasuje, wiek 22 lata i bardzo podobał mi się opis jej osobowości . Koordynatorka to naprawdę przemiła osoba i bardzo pomaga w doborze. Miło jest wiedzieć coś więcej.

Jatosia, WiosnyFanka, Giosiek, monester, Mati W., Elka198321, WandaBerenika lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Pochwalę się tylko, że udało się dobrać nową dawczynię. Fenotypowo pasuje, wiek 22 lata i bardzo podobał mi się opis jej osobowości . Koordynatorka to naprawdę przemiła osoba i bardzo pomaga w doborze. Miło jest wiedzieć coś więcej.
    Świetna wiadomość. Startujesz wraz z okresem ? Bo ja tak 😀 czyli od jutra wjeżdża estrofem.

Mati W., WiosnyFanka, mar2śka, Elka198321, Giosiek lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Świetna wiadomość. Startujesz wraz z okresem ? Bo ja tak 😀 czyli od jutra wjeżdża estrofem.

Powodzenia! :)

monester lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Aktualnie mam 6dc a jutro wizytę wiec zaczęłam brać estrofem od 2dc na własną rękę.Nie byłam pewna czy uda nam się wszystko zgrać ale skoro dawczynie mamy wybraną i jutro możemy podpisywać dokumenty to chyba warto było zaryzykować. Nie chciałam tracić kolejnego cyklu, nie spodziewałam się, że od razu po odstawieniu leków dostanę okres. Będziemy podchodzić w podobnym czasie ☺️

monester, Elka198321 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie spodziewałam okresu tak szybko, w piątek ostatni raz leki, beta wówczas 35 jezcze a tu dzisiaj niespodzianka ...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też się nie spodziewałam okresu tak szybko, w piątek ostatni raz leki, beta wówczas 35 jezcze a tu dzisiaj niespodzianka ...
    To trzymamy kciuki!!!!

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Aktualnie mam 6dc a jutro wizytę wiec zaczęłam brać estrofem od 2dc na własną rękę.Nie byłam pewna czy uda nam się wszystko zgrać ale skoro dawczynie mamy wybraną i jutro możemy podpisywać dokumenty to chyba warto było zaryzykować. Nie chciałam tracić kolejnego cyklu, nie spodziewałam się, że od razu po odstawieniu leków dostanę okres. Będziemy podchodzić w podobnym czasie ☺️
    Powodzenia!!!

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Możesz podać jak długo czekałaś i w jakiej klinice jesteś? Super że masz coś takiego jak opis osobowości

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 13 czerwca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Juz jutro, ale szybko

age.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Możesz podać jak długo czekałaś i w jakiej klinice jesteś? Super że masz coś takiego jak opis osobowości
    Wybrałam sama 3 kandydatki i poprosiłam o kontakt telefoniczny. Mam dostęp do bazy dawczyń. Ostatnio w ciągu jednego dnia do mnie oddzwoniono ale tym razem ze względu na długi weekend wczoraj koordynatorka napisała mi e-mail i zaproponowała rozmowę telefoniczną dzień później czyli dzisiaj. Po tej rozmowie ostatecznie wybrałam. Wiadomo, że cechy fenotypowe są ważne ale szukałam tez innych podobieństw. Jestem w invicta.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Wybrałam sama 3 kandydatki i poprosiłam o kontakt telefoniczny. Mam dostęp do bazy dawczyń. Ostatnio w ciągu jednego dnia do mnie oddzwoniono ale tym razem ze względu na długi weekend wczoraj koordynatorka napisała mi e-mail i zaproponowała rozmowę telefoniczną dzień później czyli dzisiaj. Po tej rozmowie ostatecznie wybrałam. Wiadomo, że cechy fenotypowe są ważne ale szukałam tez innych podobieństw. Jestem w invicta.

Super ze jest taka opcja żeby dowiedzieć się czegos więcej o dawczyni jak osobowość czy zainteresowania

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • GaGa2103 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Przeczytałam Wasze rozmowy od początku choć ciężko było wszystko zapamiętać 🥴
    Może trochę o mnie…
    Mam 42lata i nie mam dzieci choć byłam w ciąży 3razy w przeciągu 2,5roku. Późno zaczęłam starania bo wcześniej jakoś nie miałam takiej wewnętrznej potrzeby ani odpowiedniego partnera. Pierwsza ciąża to wielkie zaskoczenie po niecałych 2miesiacach „starań” i wszystko było super aż do początku 5miesiaca kiedy nagle odeszły mi wody i okazało się zakażenie i niestety synka straciłam…później pół roku później puste jajo płodowe No i przerwa w staraniach bo już mieliśmy dosyć bólu i rozczarowań…później choroba mojej mamy i jej smierć wiele nerwów i powracająca depresja…w tym roku w marcu okres mi się spóźniał i była blada kreska na dwóch testach ciążowych No i tydzień później krwawienia czyli mniemam biochemiczna….
    Żadnych badań nie robiłam, choć widze po moich cyklach które znacznie się skracają ze mój czas jest na wyczerpaniu… mama dosyć rozczarowań i są momenty ze mówię sobie ze nie chce być w ciąży ze względu na ból i rozczarowanie ale tak naprawdę bardzo chciałabym byc matka! Myśle ze jedynym rozwiązaniem jest dla mnie komórka dawczyni…
    Wiem ze Wy staracie się przez lata a tu ktoś kto przebimbal młodość Wam „wtrąca”-przepraszam.
    Mój partner również nawet nie chce myśleć o invitro a o KD to mu narazie nawet boje sie wspomnieć…on tak boi sie o mnie, mój ból fizyczny i zdrowie, słysząc co sie teraz dzieje w szpitalach, jeszcze moja kuzynka straciła ostatnio synka w ósmym miesiącu ciąży…mówi ze nie wie czy nawet naturalnie chce sie starać a mowa z „probówki” gdzie ja musze brać tyle leków i cały ten stres…
    Chciałam Was zapytać z Waszych doświadczeń jaki jest odsetek ciąż z KD i jaki jest koszt mniej więcej? Ile „podejść trzeba-tak średnio? Jestem wogole w tym wszystkim zielona! Z tego co u Was czytałam to chyba lepsze są Czechy?
    Sorki ze sie wywnetrzylam…
    Bardzo gratuluje wszystkich ciąż i wytrwałości w staraniach kobitki 😀
    Pozdrawiam Was 🥰

LaughLoveLive

Wysłany: 13 czerwca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Gaga, fajnie że dałaś radę wszystko przeczytać 🙂. Nikt tu nie pomyśli, że "przebimbałas", bo nasze historie są różne, lepiej późno niż zbyt szybko i nie docenić macierzyństwa przez co można nieświadomie skrzywdzić dziecko. Czasem tak się pp prostu życie układa. Ja w klinice Bocian, koszt 18 tys za świeże kom.6 szt, transfer z lekami, ah, embrioglue, wizytami i badania progesteron i estrofem wynosi ok4-4,5 tys.

GaGa2103 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ