Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona91 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mam pytanie do Was, czy możecie polecić jakiegoś naprawdę dobrego specjalistę, który pochyli się nad moim MEGA trudnym przypadkiem? Ktoś kto poświęci czas, nie będzie taśmowo podchodził do pacjenta. Byłam w Novum ale podejście do człowieka jest tam jakąś porażką…
    Wchodzi w grę Poznań, Łódź, Warszawa.
    Dajcie proszę znać 💚
    A jakie masz problemy, dlaczego twierdzisz, że jesteś mega trudnym przypadkiem? Od siebie mogę powiedzieć, że nie da się z 1 lekarzem zrobić wszystkiego, potrzeba dużo własnej wiedzy i działania na wielu polach jednocześnie, z różnymi specjalistami.

• Cara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    oszaleje, wynik z dzisiaj 76
    o co chodzi?
    O kurde... To 11 dpt? Albo jakimś cudem zarodek sie podzielił, a w konsekwencji jeden obumarł a drugi się zagnieżdża, stad te dziwne ruchy na becie albo ryzyko pozamacicznej... wtedybyez beta dziwnie sie zachowuje. Umówiłaś konsultację z lekarzem?

• Cara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janis wrote:
    Czy miałyście po transferze plamienia? Ja w trakcie czułam taki dyskomfort, jak podczas pobierania cytologii i właśnie pojawiło się to plamienie, cały czas się utrzymuje, choć nie jest dużo.
    To plamienie to pewnie podrażnienie po wejściu do szyjki. Miałam tak dwa razy. A ostatnio dopiero kolejnego dnia taka brązową astrużka ze śluzem. Tez czulam takie nieprzyjemne uczucie w trakcie jak.przy cytologii.
    Na plamienie implantacyjne za wcześnie;)

• Baylee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    O kurde... To 11 dpt? Albo jakimś cudem zarodek sie podzielił, a w konsekwencji jeden obumarł a drugi się zagnieżdża, stad te dziwne ruchy na becie albo ryzyko pozamacicznej... wtedybyez beta dziwnie sie zachowuje. Umówiłaś konsultację z lekarzem?

lekarz wydzwaniał jak nie miałam wyniku,potem dostałam go i wysłałam klinice na maila
    w międzyczasie dzwoniłam do kliniki i kazali mi wysłać wynik a jutro o 10:30 zadzwonić ma do mnie jakikolwiek lekarz z Invicty

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Zielona91 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    A jakie masz problemy, dlaczego twierdzisz, że jesteś mega trudnym przypadkiem? Od siebie mogę powiedzieć, że nie da się z 1 lekarzem zrobić wszystkiego, potrzeba dużo własnej wiedzy i działania na wielu polach jednocześnie, z różnymi specjalistami.

Tak w skrócie:
    2024- laparotomia ratująca życie i relaparotomia
    2025- wodniak jajowodu. próba wejścia laparoskopowo- wycofanie się ze względu na duży bałagan w brzuchu (choroba zrostowa) plus endometrioza 4 stopnia. Po wycofaniu się otworzyli mnie znowu, czyli 3 laparotomia.
    Obecnie powracające co miesiąc torbiele, raz na jednym jajniku, w kolejnym na drugim i tak w kółko. Do tego wodniak kolejnego jajowodu. Lekarze ginekolodzy, którzy mnie operowali radzą w moim przypadku, żeby już się nie operować, bo zagraża to mojemu życiu. Natomiast lekarze od invitro, z którymi miałam kontakt, nie patrzą na moją historię indywidualnie, tylko lecą schematami i proponują operację.
    Do tego jeszcze czynnik męski.
    Chcę skonsultować się z lekarzem, który weźmie pod uwagę moją całą historię i jeśli to możliwe dobierze indywidualne leczenie.

• glodia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    dla mnie takie różnice nie są normalne
    to jest z 40% różnicy
    co dalej z tym zrobiłaś? sprawdzałas dalej i jaka była wartość?
    z tego jednego starego laboratorium beta zawsze była niższa, na przestrzeni lat wielokrotnie to się potwierdziło. Dlatego ja badam zawsze w tym samym labie.

‹‹ 830 831 832 833 834
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ