In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Robiłaś badanie przed lekami ?Janis wrote:O kurcze, dziewczyny, dużo zdrówka dla Was, mam nadzieję, że poczujecie się lepiej 🤗
Mnie trochę gardło boli, jakoś mi zimno, ale myślę, że to "zasługa" accofilu.
Dziś 2dpt, badałam progesteron rano (tak sobie życzyła klinika) i wynosi 38, więc jest ok. Nie mogę się doczekać wtorku, bo wtedy zatestuję 😜
Miałam zlecone zbadać 2h po wzięciu agolutinuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 17:26
12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
21dpt 🖤 -
Bardzo ładny wynik, ja po agolutinie a przed cyclogestem miałam 42. Zastanawiam się skąd to zalecenie po zastrzyku, przecież wynik z samego rana może być zaniżony. I teraz nie wiem jak zrobić z kolejnym badaniemJanis wrote:Tak, to wynik przed wzięciem leków 🙂
Przed transferem miałam proga na poziomie 27, więc też było ok.12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
21dpt 🖤 -
Dziewczyny zdrówka
Baylee lubi tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
25 dpt ♥️

AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Claudia Ferrari - czy Ty tu czasami jeszcze zaglądasz? Kompletnie nie wiem dlaczego, ale dzisiaj myślałam o Tobie i zastanawiałam się co tam u Ciebie słychać.
Hope_89, Angelles, Raija86 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
Cara wrote:Baylee a to na pewno grypa, robiłaś test? Może jednak Accofil Cie dojeżdża?
mąż ma grypę ,ja dostałam objawy dwa dni po nim
mam kaszel , gorączkę, bóle mięśni i głowy i osłabienie więc typowo jak na grypę
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Komanuss wrote:Dziewczyny a mnie 9 tc zmiotl . Wymioty, mdłości, brak apetytu. Lekarka przepisała bonjeste i 2 dzień już i w miarę jest ok ale znowu czuje straszne zmęczenie.
współczuję
mam nadzieję że lek Ci pomoże
mdłości są wykańczające, wymioty tym bardziej2017-endometrioza
2018-POF/POI
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
Komanuss wrote:Dziewczyny a mnie 9 tc zmiotl . Wymioty, mdłości, brak apetytu. Lekarka przepisała bonjeste i 2 dzień już i w miarę jest ok ale znowu czuje straszne zmęczenie.
współczuję.. oby później było lepiej, czasem trzeba niektóre momenty najzwyczajniej przetrwać.. ja mdłości nie miałam na szczęście, ale zmęczenie plus zaparcia..i brak apetytu..plus cukrzyca ciążowa, ale zleciało...
tak szybko, że aż człowiek nie wierzy..
-
To ile się czeka na kolejny transfer zależy trochę od indywidualnej sytuacji, jak wysoka była ciąża i ile ich było itp. Po poronieniu w 13tc lekarz kazał mi czekać 6 m-cy. Przed tym poronieniem z kd, miałam również poronienia ze swoich komórek, więc mój organizm był zmęczony i rozchwiany hormonalnie. Z reguły lekarze zalecają przerwę 3 m-ce.youdith wrote:O kurde przykro mi że miałaś tyle niepowodzeń ale najważniejsze że w końcu się udało
Długo czekałaś na kolejny transfer po poronieniu ? Rozumiem że on się nie udał ? -
Baylee mocno trzymam kciuki!
Olamonola współczuję strat. Dawaj znać po wizycie co ci Poronina Czechy[/QUOTE]
Dzięki KarolinaKika
Update :
Okazuje się że mam całkiem spoko jeszcze hormony i właściwie wszystko na miejscu (oprócz lat na karku). U mojego chłopa słabe zagęszczenie, ale bardzo chorował więc może być to powodem. Najwążniejsze że pływaja i są zdrowe.
Dostaliśmy się do progromau w WCLN.Mam wszystkie badania na NF łącznie z seminogramem. Mamy podpisane papiery , czekamy na komórkę. Czytam tu i ówdzie że tam nie jest za wesoło - na komórkę czeka się długo, nie ma też zbytnio wyboru dawczyni,. Ja żeby skorzystać z programu, muszę mieć transfer przed 45 urodzinami czyli przed połową maja.
Nie chce czekać tyle i równolegle rozmawiamy z Reprofitem. Widzę się z Dr Rokosovą w czwartek.
mamy kasę od dziadka i jestem dobrej myśli.
Trzyma za Was ksiuki i dziekuję za wszystko
Będę się odzywać
Baylee lubi tę wiadomość
44l
Ja : AMH 0,75
hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
Immunologia nieznana.
44 On: słabe zagęszczenie ale dobre ruchy
V 2024 7 tydz biochem naturals
XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals
2025 czekam na cud
2026 Cuda się nie dzieją, działamy
26 styczeń czekamy na KD w WCLN
rozważamy kliniki w Czechach, zagęszczam ruchy w Polsce -
Oj to słabo, współczuję. Kurujcie się ! Na pierwszej str wątku miesięcznego jest lista leków bezpiecznych w ciąży, moze coś Ci pomoże. A jesteś na Prografie? Nie wiem, czy nie trzeba tego odstawić w razie choroby 🤔Baylee wrote:mąż ma grypę ,ja dostałam objawy dwa dni po nim
mam kaszel , gorączkę, bóle mięśni i głowy i osłabienie więc typowo jak na grypę
Baylee lubi tę wiadomość
-
Też podczytuje wątek i sprawdzam kto tu zagląda 😊 wiosnyfanka czy wy będziecie młodemu mówić o KD ? W ogóle ktoś coś wie?WiosnyFanka wrote:Claudia Ferrari - czy Ty tu czasami jeszcze zaglądasz? Kompletnie nie wiem dlaczego, ale dzisiaj myślałam o Tobie i zastanawiałam się co tam u Ciebie słychać.
[/url] -
Hope_89 wrote:wiosnyfanka czy wy będziecie młodemu mówić o KD ? W ogóle ktoś coś wie?
Wtrącę się i spytam w jakim celu informować o tym dziecko? Bo tak napisała jakaś 27 letnia Pani psycholog w okularach bez szkieł korekcyjnych na 3/4 twarzy, w kolorowej gazetce? Co to w ogóle ma wnieść? Fajnie, że Cię mamy, kochamy Cię, ale nie jesteś do końca nasza/nasz ? No ludzie kochani.
Mary27 lubi tę wiadomość
wiem więcej -
Illuminati wrote:Wtrącę się i spytam w jakim celu informować o tym dziecko? Bo tak napisała jakaś 27 letnia Pani psycholog w okularach bez szkieł korekcyjnych na 3/4 twarzy, w kolorowej gazetce? Co to w ogóle ma wnieść? Fajnie, że Cię mamy, kochamy Cię, ale nie jesteś do końca nasza/nasz ? No ludzie kochani.
ja mam córkę z KD i nie mówiliśmy i raczej nie mamy zamiaru,ale argumenty jakie słyszałam za żeby mówić to : że dziecko ma prawo do prawdy, że jest coraz większą dostępności do badań genetycznych i może się dowiedzieć a lepiej od rodziców niz w taki sposób
ja nie bronie żadnego stanowiska,uważam że to sprawa indywidualna bardzo i decyzję każdy musi podjąć zgodnie ze swoimi przekonaniami
KarolinaKika, Janis, Olamonola, Raija86 lubią tę wiadomość
2017-endometrioza
2018-POF/POI
Baylee a jak wygląda Twoja beta? Co powiedzieli w klinice na tę sytuację?
Giosiek dzisiaj o Tobie myślałam? co u Ciebie? Chyba już niedługo?
Dziewczyny napiszcie w którym dpt blastocysty lekarz zobaczył serduszko na USG. Muszę zapisać się na wizytę bo zaraz po niej będę mieć drugi wlew immunoglobulin. Doktor zaleca ten drugi wlew i chyba się na niego zdecydujemy bo boje się, że stracę kolejna ciążę.Choć wiadomo koszty są spore i jestem trochę w rozterce.♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
Ona: AMH(1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26-1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: -
V Leiden: -
Czynnik II (protrombiny):-
Czynnik VR2: -
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI- brak zarodków
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
10 dni Metronidazol, Macmirror,Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom,4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2ok(511 i 522)
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10 transfer 511
15dpt:cb💔
12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02 wlew Privigen -
Ja byłam 25dpt i było serduszkoAngelles wrote:Baylee a jak wygląda Twoja beta? Co powiedzieli w klinice na tę sytuację?
Dziewczyny napiszcie w którym dpt blastocysty lekarz zobaczył serduszko na USG. Muszę zapisać się na wizytę bo zaraz po niej będę mieć drugi wlew immunoglobulin. Doktor zaleca ten drugi wlew i chyba się na niego zdecydujemy bo boje się, że stracę kolejna ciążę.Choć wiadomo koszty są spore i jestem trochę w rozterce.
Baylee, Angelles lubią tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
25 dpt ♥️

AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -
Angelles wrote:Baylee a jak wygląda Twoja beta? Co powiedzieli w klinice na tę sytuację?
Dziewczyny napiszcie w którym dpt blastocysty lekarz zobaczył serduszko na USG. Muszę zapisać się na wizytę bo zaraz po niej będę mieć drugi wlew immunoglobulin. Doktor zaleca ten drugi wlew i chyba się na niego zdecydujemy bo boje się, że stracę kolejna ciążę.Choć wiadomo koszty są spore i jestem trochę w rozterce.
wygląda kiepsko bo jest bardzo niska,ale nie jest to ciąża biochemiczna bo beta nie może spadać o nagle rosnąć, nie mówili za wiele ,że może to pozamaciczna ciąża ,w sensie dr Jeżak tak mówił
betę miałam w piątek badana i dopiero jutro Poznań nowe wyniki plus estradiolu i progesteronu, jadę na 7 rano wiec wyniki powinny być dość szybko
bardzo mnie frustruje ta sytuacja,nie wiem co będzie ..
to ostatni tydzień pracy ,mnie w niej nie ma przez grypę i co ja mam powiedzieć? ze może jestem w ciąży? jakaś chora sytuacja. Czekam na wtorek jak na zbawienie.2017-endometrioza
2018-POF/POI
Ściskam Cię mocno. Bardzo stresująca sytuacja. Jeszcze ta praca....Cokolwiek wyjdzie tak jak napisałaś masz cudowna córeczkę, kochającego męża. Trzymaj się cieplutko.Baylee wrote:wygląda kiepsko bo jest bardzo niska,ale nie jest to ciąża biochemiczna bo beta nie może spadać o nagle rosnąć, nie mówili za wiele ,że może to pozamaciczna ciąża ,w sensie dr Jeżak tak mówił
betę miałam w piątek badana i dopiero jutro Poznań nowe wyniki plus estradiolu i progesteronu, jadę na 7 rano wiec wyniki powinny być dość szybko
bardzo mnie frustruje ta sytuacja,nie wiem co będzie ..
to ostatni tydzień pracy ,mnie w niej nie ma przez grypę i co ja mam powiedzieć? ze może jestem w ciąży? jakaś chora sytuacja. Czekam na wtorek jak na zbawienie.
Baylee lubi tę wiadomość
♀️♂️ obydwoje po 38
On-zdrowy
Ona: AMH(1.26-2.2023, 1.08-5.2023,O.26-1.2024)
Allo:28.3
Cross:35.9
CMT:9%
przeciwciała: -
V Leiden: -
Czynnik II (protrombiny):-
Czynnik VR2: -
MTHFR: układ heterozygotyczny
Zespół łamliwego chromosomu X: -
KirBxzdel2DL5,2DS1,2DS5,
Obydwoje HLA-C: C2C2
od 2023 3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI- brak zarodków
DECYZJA KD (25l), INVICTA
6 kom, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
1 transfer: 11.2024 - beta 0
Atosiban na moją prośbę:
2 transfer: 03.2025- beta 0
Histeroskopia- stan zapalny endo(10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
3 tran: 06.2025, 8 t.c 💔
10 dni Metronidazol, Macmirror,Unidox
NOWA DAWCZYNI-25l
6 kom,4 blas(2x:511,2x:522)
Po PGT: 2ok(511 i 522)
Encorton,Accofil, Clexane,Nospa,Prolutex
15.10 transfer 511
15dpt:cb💔
12.01- 4transfer(Accofil, Encorton,Prolutex, Cyclogest,Estrofem, Immunoglobuliny, Prograf, NoSpa,Acard
ostatnia nadzieja ivig🍀
9.01-Flebogamma,
24dpt jest❤️
6.02 wlew Privigen