In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Baylee, beta wysoka! Więc to raczej nie pozamaciczna. Przy 1100 moze nie byc jeszcze nic widać, poza tym w Invictmta jedna położna nie potrafi robić usg 🙈 u mnie za każdym.razem nie widziala jednego jajnika, raz prawego.raze lewego i pytała sie czy mam 😆Baylee wrote:dziś 17dpt
miałam USG o 7:30
nie było nic widać
położna robiła USG,miałam teleporade z lekarzem kilka godzin później
powiedział że na Plus że nie ma wcale płynu w zatoce Douglasa i mam czekać tydzień
beta wystrzeliła, w 4 dni ze 115 na 1100
w szoku byłam ,ale co z tego jak na USG nie widać nic
i tak nadal biorę leki, kupuje kolejne, dziś wlew za 550 zł
a nadal nie wiem na czym stoję
mam wrażenie jakby los ze mnie drwił
Nic innego w tej chwili nie zrobisz, tylko musisz brac leki i czekać. Kiedy kolejne usg? -
Cara wrote:Baylee, beta wysoka! Więc to raczej nie pozamaciczna. Przy 1100 moze nie byc jeszcze nic widać, poza tym w Invictmta jedna położna nie potrafi robić usg 🙈 u mnie za każdym.razem nie widziala jednego jajnika, raz prawego.raze lewego i pytała sie czy mam 😆
Nic innego w tej chwili nie zrobisz, tylko musisz brac leki i czekać. Kiedy kolejne usg?
mówił o równym tygodniu ale nie wiem czy dam radę czekać i nie pójdę wcześniej prywatnie2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Baylee wrote:dziś 17dpt
miałam USG o 7:30
nie było nic widać
położna robiła USG,miałam teleporade z lekarzem kilka godzin później
powiedział że na Plus że nie ma wcale płynu w zatoce Douglasa i mam czekać tydzień
beta wystrzeliła, w 4 dni ze 115 na 1100
w szoku byłam ,ale co z tego jak na USG nie widać nic
i tak nadal biorę leki, kupuje kolejne, dziś wlew za 550 zł
a nadal nie wiem na czym stoję
mam wrażenie jakby los ze mnie drwił
Spokojnie kochana, może jeszcze nie być nic widać. Czekaj cierpliwie i nie stresuj się tak, bo to nie pomaga. Wiem, że łatwo się mówi, ale doskonale Cię rozumiem i wiem jak stresujące jest to czekanie. Sama co chwilę robiłam testy i latałam spanikowana do lekarza, jak tylko coś mnie zabolalo. Kończę 28t i nadal mam stres za każdym razem, jak się tylko słabiej poczuję albo kręciołek więcej śpi niż buszuje. Niezmiennie trzymam za Was kciuki!!!
Baylee lubi tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Baylee może faktycznie wybierz się do lekarza wcześniej, na dobrym sprzęcie powinno być już coś widać. Wiem, że to ciężka sytuacja dla Ciebie, taka niepewność i czekanie potrafią dać w kość, ale trzeba mieć nadzieję, że jeszcze wszystko skończy się dobrze, trzymam kciuki nieustannie 🤗
Mam wyniki bety: 11.44, wiem, że to dopiero 5dpt, ale jakoś mało mi się wydaje 😶
Baylee, KarolinaKika lubią tę wiadomość
-
Janis wrote:Baylee może faktycznie wybierz się do lekarza wcześniej, na dobrym sprzęcie powinno być już coś widać. Wiem, że to ciężka sytuacja dla Ciebie, taka niepewność i czekanie potrafią dać w kość, ale trzeba mieć nadzieję, że jeszcze wszystko skończy się dobrze, trzymam kciuki nieustannie 🤗
Mam wyniki bety: 11.44, wiem, że to dopiero 5dpt, ale jakoś mało mi się wydaje 😶
Ważne, żeby dobrze przyrastała. Powtórz za dwa dni. Powodzenia!
Janis lubi tę wiadomość
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
U nas też kłopoty z brzuszkiem, tak dwa razy na dobę akcja bolący brzuch- pręży się, bulgocze w brzuchu, baki idą, nie może kupy zrobić. Nachodzi falami, potem się uspokaja. I tak potrafi nawet 3 godziny to trwać... czasem w dzien, czasem w nocy, nie ma reguly. położna podejrzewa nietolerancje laktozy, wizyta u pediatry za tydzień. Kupiłam dziś krople delicol, spróbujemy. Ja chodzę jak zombie, jestem półprzytomna. Mama jutro wraca do siebie nampare dni, zostanę z małą sama...dopiero będzie hardcore. Ale cóż, damy radę.małgorzatek wrote:cieszę się, że młody jest, choć daję nam popalić, problemy trawienne level hard.. aktualnie zmieniamy mleko, choć karmie też piersią, ale płacz godzinny o różnych porach dnia.. raz w dzień, raz o 3.30 rano i jesteśmy bezradni, będziemy to musieli skonsultować.
Decydując się na Kd liczyłam, że dziecko będzie podobne do męża, jednak podobne jest raczej do dawczyni.
ostatnio przy całej świadomości podjęcia takiej decyzji a nie innej zrobiło mi się przykro jak położna spytała czy wiemy już do kogo jest podobny., czy widzimy jakieś podobieństwa do siebie, później pediatra odnośnie chorób w rodzinie, przecież nie wiem, jakie choroby byly w rodzinie dawczyni..
.. trudny to jednak temat..
mąż jest bardzo związany ze swoją rodziną, szczególnie ze swoją młodszą siostrą i .. ostatnio mi powiedział, że jakoś myśli czy mi nie przykro jak mówią, że do mnie podobny.. i czy by jej nie mógł powiedzieć, bo ona nikomu nie powie- oczywiście póki co nie zgodziłam się, źle bym się z tym czuła, bo jest.. w sensie jasna karnacia, jasne włosy.. mąż ma ciemne wlosy i ogólnie ciemniejszą karnację.. ..
hormony, połóg też robią swoje... kocham małego, i cieszę się., że się udało, ale droga którą wszyscy tutaj idziemy nie jest prostą drogą.. czasem czuję się gorsza, że moje komórki zawiodły.. nie wyobrażam sobie rozmowy z kimkolwiek o tym na dzień dzisiejszy, chyba, że u psychologa. albo kogoś kto musi zachować tajemnicę..
i myślę, że nikt tego nie zrozumie, kto nie pójdzie tą ścieżką.. dla większości będzie to abstrakcja..
nie wiem co będzie kiedyś, czy mu powiem czy nie, ale póki co jest dobrze tak jak jest
A.co do mówienia o kd to już o tym pisałam, powiem bo uważam że takie rzeczy i tak wyjdą na jaw. Jakoś stopniowo będę takie informacje dawkować, jeszcze mam czas. I absolutnie nie zgadzam się że stwierdzeniem że nie jest do końca moja - no zesz kurcze ja ją nosiłam w brzuchu 9mcy, to czyja ma być?! Jest śliczna I cudowna , a.podobienstwo każdy widzi jakie chce.
basiaO., Raija86 lubią tę wiadomość
44 l/ 55 l
wzjg
AMH 09.22 - 0,7
I INV 12.22,I transfer , w 11 tyg serduszko się zatrzymało
II transfer - beta 0
II INV - 0 zarodków
decyzja o KD 08.23, 09.23 - 3 MR, transfer odwołany
04.25 transfer 3.2.2; 8 dpt - beta 42, 10 dpt - 149, 15 dpt - 1428, 22 dpt >10000, 29 dpt - mamy ❤️ -
Janis wrote:Baylee może faktycznie wybierz się do lekarza wcześniej, na dobrym sprzęcie powinno być już coś widać. Wiem, że to ciężka sytuacja dla Ciebie, taka niepewność i czekanie potrafią dać w kość, ale trzeba mieć nadzieję, że jeszcze wszystko skończy się dobrze, trzymam kciuki nieustannie 🤗
nie jest mało , beta dwucyfrowa:) zbadaj koniecznie za dwa dni
dziewczyny dziękuję za wsparcie, dam znać jak będę po USG,pójdę do dobrego lekarza
Janis lubi tę wiadomość
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
Baylee poczekaj ze dwa trzy dni i idź w inne miejsce .
Janis kreski widać 🥰
Janis lubi tę wiadomość
1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
Jeden zdegenerował
22.02.2025 ET 4.1.2
7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
07.04 poronienie 7/9 tc 💔
4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
18.12 FET 4.1.2
7dpt ⏸️
9dpt 164
11 dpt 460
25 dpt ♥️

AMH 10.23 -0,65
06.24 -0,47
05.25 - 0,44
On
10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%) -