Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • basiaO. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Dziewczyny, a po czym u Was stwierdzono że problem jest z komorka ? Bo my mamy taki problem, że komorki po stymulacji są, zapladniaja się, ale zarodki padają po 3 dobie... fragmentacja dna 20%, lekarz sugeruje zła jakosc komorek.

U nas po stymulacji komórki były, chociaż mało. Zarodki rozwijały się dobrze do 5 doby, ale po badaniu pgt każdy z nich był nieprawidłowy. W 3 procedurach nie uzyskaliśmy ani jednego prawidłowego.

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    U nas po stymulacji komórki były, chociaż mało. Zarodki rozwijały się dobrze do 5 doby, ale po badaniu pgt każdy z nich był nieprawidłowy. W 3 procedurach nie uzyskaliśmy ani jednego prawidłowego.
    Widziałam w opisie, że wysoka fragmentacja, mimo wszystko orzy tak wysokiej fragmentacji obstawiają ze to problem z komórkami?

• Cara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Dziewczyny, a po czym u Was stwierdzono że problem jest z komorka ? Bo my mamy taki problem, że komorki po stymulacji są, zapladniaja się, ale zarodki padają po 3 dobie... fragmentacja dna 20%, lekarz sugeruje zła jakosc komorek.
    U mnie tylko po peselu ;) U mnie komórek było niedużo, ale zapladnialy sie i dożywały do blastocysty. Nawet kiedyś mualam tylko 2 MII i obie stały się pięknymi blastkami. Lekarze twierdzi , ze to przez moj wiek albo zarodkii są aneuploidalne albo moje komórki mają juz slabe mitochondria i nie mają energii do dalszego rozwoju zarodka i implantacji.
    Fragmentacja 20% nie jest tragiczna. Niestety plemnik w większości przypadków nie odpowiada za niepowodzenie.
    Lekarze wtedy nie brali pod uwagę innych czynników niepowodzenia u mnie jak immunologia i endometrium. KD to u mnie miala byc formalność 😅 tymczasem 3 transfery zakończyły sie niepowodzeniem, a na efekty 4go czekam ;)

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Widziałam w opisie, że wysoka fragmentacja, mimo wszystko orzy tak wysokiej fragmentacji obstawiają ze to problem z komórkami?

Tak. Komórki miały bardzo dużo wad, których nawet nie było sensu wymieniać. Wiek też swoje zrobił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:45

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    U mnie tylko po peselu ;) U mnie komórek było niedużo, ale zapladnialy sie i dożywały do blastocysty. Nawet kiedyś mualam tylko 2 MII i obie stały się pięknymi blastkami. Lekarze twierdzi , ze to przez moj wiek albo zarodkii są aneuploidalne albo moje komórki mają juz slabe mitochondria i nie mają energii do dalszego rozwoju zarodka i implantacji.
    Fragmentacja 20% nie jest tragiczna. Niestety plemnik w większości przypadków nie odpowiada za niepowodzenie.
    Lekarze wtedy nie brali pod uwagę innych czynników niepowodzenia u mnie jak immunologia i endometrium. KD to u mnie miala byc formalność 😅 tymczasem 3 transfery zakończyły sie niepowodzeniem, a na efekty 4go czekam ;)
    Trzymam mocno kciuki. Ja mam allo 0 i cross match 30 po immunosupresji transfer nieudany ale po poronieniu cross wzrósł do 55. Czekam na kolejną immunosupresje.

Cara lubi tę wiadomość

• Justyna1501. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dlugo czeka sie na Kd? Czy one w jakiś sposób są dobierane ?

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1501. wrote:
    Dziewczyny a dlugo czeka sie na Kd? Czy one w jakiś sposób są dobierane ?

To zależy od kliniki. My po zgłoszeniu się dostaliśmy propozycję od razu, ale nam nie pasowała. Poza tym już wcześniej w banku znalazłam kandydatkę zanim zgłosiliśmy się do kliniki. Jak tylko aktywowałam konto pacjenta w klinice zarezerwowaliśmy ją i opłaciliśmy transport komórek.

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    ruchliwość 63%

AMH 04.2024 -2,17 ng/ml

AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    transfer nr 2 - 4.08
  • Justyna1501. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiaO. wrote:
    To zależy od kliniki. My po zgłoszeniu się dostaliśmy propozycję od razu, ale nam nie pasowała. Poza tym już wcześniej w banku znalazłam kandydatkę zanim zgłosiliśmy się do kliniki. Jak tylko aktywowałam konto pacjenta w klinice zarezerwowaliśmy ją i opłaciliśmy transport komórek.
    Ok, tylko dalej nie rozumiem jak ja ją wybieram ? Mam jakiś opis jak ona wygląda, o co chodzi, nie potrafię sobie wyobrazić tego

‹‹ 831 832 833 834 835
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ