In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna1501. wrote:Dziewczyny, a po czym u Was stwierdzono że problem jest z komorka ? Bo my mamy taki problem, że komorki po stymulacji są, zapladniaja się, ale zarodki padają po 3 dobie... fragmentacja dna 20%, lekarz sugeruje zła jakosc komorek.
U nas po stymulacji komórki były, chociaż mało. Zarodki rozwijały się dobrze do 5 doby, ale po badaniu pgt każdy z nich był nieprawidłowy. W 3 procedurach nie uzyskaliśmy ani jednego prawidłowego.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
cukrzyca II typu - avamina, amaryl
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
ruchliwość 63%
fragmentacja 85,81% prawidłowych
05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
IVF 02.2025 start procedury z KD
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Widziałam w opisie, że wysoka fragmentacja, mimo wszystko orzy tak wysokiej fragmentacji obstawiają ze to problem z komórkami?basiaO. wrote:U nas po stymulacji komórki były, chociaż mało. Zarodki rozwijały się dobrze do 5 doby, ale po badaniu pgt każdy z nich był nieprawidłowy. W 3 procedurach nie uzyskaliśmy ani jednego prawidłowego.
-
U mnie tylko po peseluJustyna1501. wrote:Dziewczyny, a po czym u Was stwierdzono że problem jest z komorka ? Bo my mamy taki problem, że komorki po stymulacji są, zapladniaja się, ale zarodki padają po 3 dobie... fragmentacja dna 20%, lekarz sugeruje zła jakosc komorek.
U mnie komórek było niedużo, ale zapladnialy sie i dożywały do blastocysty. Nawet kiedyś mualam tylko 2 MII i obie stały się pięknymi blastkami. Lekarze twierdzi , ze to przez moj wiek albo zarodkii są aneuploidalne albo moje komórki mają juz slabe mitochondria i nie mają energii do dalszego rozwoju zarodka i implantacji.
Fragmentacja 20% nie jest tragiczna. Niestety plemnik w większości przypadków nie odpowiada za niepowodzenie.
Lekarze wtedy nie brali pod uwagę innych czynników niepowodzenia u mnie jak immunologia i endometrium. KD to u mnie miala byc formalność 😅 tymczasem 3 transfery zakończyły sie niepowodzeniem, a na efekty 4go czekam
-
Justyna1501. wrote:Widziałam w opisie, że wysoka fragmentacja, mimo wszystko orzy tak wysokiej fragmentacji obstawiają ze to problem z komórkami?
Tak. Komórki miały bardzo dużo wad, których nawet nie było sensu wymieniać. Wiek też swoje zrobił.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:45
Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe
histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
transfer nr 2 - 4.08 -
Trzymam mocno kciuki. Ja mam allo 0 i cross match 30 po immunosupresji transfer nieudany ale po poronieniu cross wzrósł do 55. Czekam na kolejną immunosupresje.Cara wrote:U mnie tylko po peselu
U mnie komórek było niedużo, ale zapladnialy sie i dożywały do blastocysty. Nawet kiedyś mualam tylko 2 MII i obie stały się pięknymi blastkami. Lekarze twierdzi , ze to przez moj wiek albo zarodkii są aneuploidalne albo moje komórki mają juz slabe mitochondria i nie mają energii do dalszego rozwoju zarodka i implantacji.
Fragmentacja 20% nie jest tragiczna. Niestety plemnik w większości przypadków nie odpowiada za niepowodzenie.
Lekarze wtedy nie brali pod uwagę innych czynników niepowodzenia u mnie jak immunologia i endometrium. KD to u mnie miala byc formalność 😅 tymczasem 3 transfery zakończyły sie niepowodzeniem, a na efekty 4go czekam
Cara lubi tę wiadomość
-
Justyna1501. wrote:Dziewczyny a dlugo czeka sie na Kd? Czy one w jakiś sposób są dobierane ?
To zależy od kliniki. My po zgłoszeniu się dostaliśmy propozycję od razu, ale nam nie pasowała. Poza tym już wcześniej w banku znalazłam kandydatkę zanim zgłosiliśmy się do kliniki. Jak tylko aktywowałam konto pacjenta w klinice zarezerwowaliśmy ją i opłaciliśmy transport komórek.Ona 43
tarczyca zdrowa,
brak endometriozy,
kariotyp prawidłowy
brak chorób przewlekłych
homocysteina w normie
On 44
kariotyp prawidłowy
morfologia 3%
ruchliwość 63%
AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
AMH 01.2025 0.96 ng/ml
transfer nr 2 - 4.08 -
Ok, tylko dalej nie rozumiem jak ja ją wybieram ? Mam jakiś opis jak ona wygląda, o co chodzi, nie potrafię sobie wyobrazić tegobasiaO. wrote:To zależy od kliniki. My po zgłoszeniu się dostaliśmy propozycję od razu, ale nam nie pasowała. Poza tym już wcześniej w banku znalazłam kandydatkę zanim zgłosiliśmy się do kliniki. Jak tylko aktywowałam konto pacjenta w klinice zarezerwowaliśmy ją i opłaciliśmy transport komórek.
-