Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Cara Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdus46 wrote:
    Dziewczyny jaki jest tańszy zamiennik Prolutexu ? Mam siedem zastrzyków, kosztują one tu 65 Euro. Mam nadzieję że później dostanę refundowane.
    Tańszy jest czeski Agolutin, czasami dziewczyny na forum sprzedają. Ale to jest zastrzyk domięśniowy, nie zrobisz go sobie sama (chyba) ;)

Magdus46 lubi tę wiadomość

• Magdus46 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Tańszy jest czeski Agolutin, czasami dziewczyny na forum sprzedają. Ale to jest zastrzyk domięśniowy, nie zrobisz go sobie sama (chyba) ;)
    To nic,dzisiaj np zastrzyk z Prolutexu zrobiła mi pielęgniarka u mojego lekarza. Tzn pokazała jak robic. Robiłam podskórnie. Jak trzeba będzie to poproszę żeby pokazała jak robic domięśniowo.

Poza tym czytam ze w ramach utrzymania ciazy Prolutex i ogólnie progesteron jest refundowany. W poniedziałek poproszę ginekologa tutaj o receptę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 20:41

• Cara Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Prolutex macie refundowany, to super ;) U nas niestety pełnopłatny a do tego czasamu ciężko dostępny.

Angelles lubi tę wiadomość

• Baylee Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj zaczęło się od delikatnego plamienia rano , bardzo długo się rozkręcalo az w końcu doszło normalne krwawienie jak na okres z delikatnymi skrzepami.
    ból brzucha był ale nie bardzo silny,miałam o wiele boleśniejsze okresy,na cały dzień wzięłam dwa Ibupromy
    wypadło ze mnie raz coś naprawdę dużego i dziwnego, to było bezbarwne. podejrzewam że to jajo płodowe. potem już przestal boleć brzuch i krwawienie bardzo delikatne,w nocy praktycznie zero.
    miałam bardzo grube endometrium bo aż 2 cm z gdyby nie to jajo płodowe wyglądałoby to jak okres jednodniowy.
    Boje się że trwało to za krótko i za skąpo i się nie oczyscilam prawidłowo
    myślicie że warto pojechać do szpitala ponownie na USG?
    i tak potrzebuje L4 albo zaświadczenia o poronieniu jeśli chciałabym skrócony macierzyński
    po drugie czy myślicie że invicta udzieli mi informacji o płci zarodka jeśli doszło do poronienia czy tw informacje nadal będą utajnione?

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Cara Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    dziewczyny wczoraj zaczęło się od delikatnego plamienia rano , bardzo długo się rozkręcalo az w końcu doszło normalne krwawienie jak na okres z delikatnymi skrzepami.
    ból brzucha był ale nie bardzo silny,miałam o wiele boleśniejsze okresy,na cały dzień wzięłam dwa Ibupromy
    wypadło ze mnie raz coś naprawdę dużego i dziwnego, to było bezbarwne. podejrzewam że to jajo płodowe. potem już przestal boleć brzuch i krwawienie bardzo delikatne,w nocy praktycznie zero.
    miałam bardzo grube endometrium bo aż 2 cm z gdyby nie to jajo płodowe wyglądałoby to jak okres jednodniowy.
    Boje się że trwało to za krótko i za skąpo i się nie oczyscilam prawidłowo
    myślicie że warto pojechać do szpitala ponownie na USG?
    i tak potrzebuje L4 albo zaświadczenia o poronieniu jeśli chciałabym skrócony macierzyński
    po drugie czy myślicie że invicta udzieli mi informacji o płci zarodka jeśli doszło do poronienia czy tw informacje nadal będą utajnione?
    Baylee, jedz jutro do szpitala, niech zobią USG i sprawdzą, czy sie oczyściłaś dobrze. Trochę krótkie to krwawienie jak na endometrium 2 cm, ale może jest ok. W szpitalu mogliby Ci od razu wypisać L4.
    A to był badany zarodek? Nie miałaś świeżego ttansferu? Bez PGT-a nie da sie ustalić płci.

• Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z nowelizacją przepisów z sierpnia 2025r. Nie trzeba ustalać płci ,żeby uzyskać skrócony urlop macierzyński. W szpitalu: Prosisz o wystawienie zaświadczenia o martwym urodzeniu na podstawie dokumentacji medycznej. Lekarz wystawia je bez względu na to, w którym tygodniu ciąży nastąpiła strata i bez wpisywania płci.

Baylee lubi tę wiadomość

01.2012 13tc💔
    🙍‍♀️'84 🙍‍♂️'77
    2018 - usunięcie guza lewego jajnika
    09.2024 I IVF / 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    6.11.2024- I transfer 4BB ❌ beta HCG< 3,2
    11.2024 II IVF / 7🥚→4xMII→ brak zarodków❌
    📆 10.01.2025 histeroskopia i usunięcie polipa
    📆 31.01.2025 zmiana kliniki. Start III Procedury.
    Długi protokół - 💉💉Gonapeptyl/ Omnitrope 2,5 j./GonalF330 + 150 Menopur/450 Menopur
    03.2025 III IVF / 17🥚→14xMII→ 6❄️(5 doba)✔️
    03.2025- II transfer 8A/ 🍀17.03.2025 10dpt Bhcg 25, 12 dpt 43, 14 dpt 35 cb💔
    📆02.04.2025 histeroskopia❌ukryty stan zapalny/Doksycyklina 14 dni
    🍀12.05.2025 III FET 4.2.2
    29.07.2025 14tc💔/Franuś/ Zespół Edwardsa
    28.10.2025 IV transfer 4BB/ 4AB padła po rozmrożeniu ❌ beta HCG< 3,2
    27.11.2025 V transfer ❌ beta HCG< 3,2
    12.2025 VI transfer 2 zarodków❌ beta HCG< 3,2
    02.2026 IV IVF ⏳4MII
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w szpitalu na swiatecznej opiece, mlody ma albo nop posvzepienny albo nie wiem,jestem zalamana ,pobrali krew i mocz zaraz bedzie bo mu zzlozyli cos na siusiaka i podaje pierś: a w szpitalu grypa, modle sie zeby nie zachorowal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 14:43

• Baylee Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatek współczuję , mam nadzieję że szybko wyjdziecie

Cara tak uzgodniłam z mężem że pojedziemy do szpitala w poniedziałek rano
    odwieziemy tylko mała do zerówki

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Cara Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Małgorzatek współczuję , mam nadzieję że szybko wyjdziecie

Cara tak uzgodniłam z mężem że pojedziemy do szpitala w poniedziałek rano
    odwieziemy tylko mała do zerówki
    To dobrze. I tak jak pisze Lunkaaway, juz nie trzeba znać płci, żeby skorzystać z tego urlopu macierzyńskiego. W tym roku zmienili przepisy w końcu, bo to było nieludzkie.

Baylee lubi tę wiadomość

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee 🫂

Baylee lubi tę wiadomość

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07.2024 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09.2024 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki
    Jeden zdegenerował
    22.02.2025 ET 4.1.2
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
    4 IVF czerwiec 2025 długi protokół - 3🥚-1 zarodek nie przetrwał . Brak transferu
    5 IVF KD ❄️❄️❄️❄️❄️
    18.12 FET 4.1.2
    7dpt ⏸️
    9dpt 164
    11 dpt 460
    25 dpt ♥️

preg.png

AMH 10.23 -0,65
    06.24 -0,47
    05.25 - 0,44
    On
    10.2023 azzospermia ( po odblokowaniu wszystkie wyniki wróciły do normy poza fragmentacją 30%)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee, bardzo mi przykro!
    Miałam nadzieję, że Twoja historia będzie miała inne zakończenie 😔

Baylee lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Baylee, bardzo mi przykro!
    Miałam nadzieję, że Twoja historia będzie miała inne zakończenie 😔
    Baylee bardzo mi przykro, przytulam.
    Giosiek, Ty już na ostatnich nogach! Jak się czujesz?

Baylee lubi tę wiadomość

• Magdus46 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta dzisiaj 435 ale progesteron 13,74 . To 12 dpt.

Jutro mam tu termin u ginekologa na cito. Biore juz dodatkowo Prolutex ale progres nie jest znaczny

KarolinaKika, Nikki0304, glodia, Angelles, Raija86 lubią tę wiadomość

• Cara Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdus, przypomnisz, jaki inny progesteron bierzesz? Mnie lekarz przy takim wyniku dołożył Prolutex x2.

• Magdus46 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Magdus, przypomnisz, jaki inny progesteron bierzesz? Mnie lekarz przy takim wyniku dołożył Prolutex x2.
    Biore lutinus 3×1 dopochwowo i Luteinę 50mg 2x3 doustnie. No i Prolutex raz dziennie

• basiaO. Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdus46 wrote:
    Biore lutinus 3×1 dopochwowo i Luteinę 50mg 2x3 doustnie. No i Prolutex raz dziennie

Jak da radę to poproś o zmianę luteiny na 200mg i bierz też dopochwowo, powinna podnieść progesteron.

Ona 43
    tarczyca zdrowa,
    brak endometriozy,
    kariotyp prawidłowy
    brak chorób przewlekłych
    homocysteina w normie

On 44
    cukrzyca II typu - avamina, amaryl
    kariotyp prawidłowy
    morfologia 3%
    całkowita liczba plemników 279,9 ml/ejak.
    ruchliwość 63%
    fragmentacja 85,81% prawidłowych

05.2023 poronienie zatrzymane ciąża naturalna
    AMH 04.2024 -2,17 ng/ml
    IVF 08.2024 słaba odpowiedź na stymulację - 2 oocyty, oba nieprawidłowe
    IVF 09.2024 uzyskano 4 oocyty, dwa przetrwały do 5 doby. transfer świeży - nieudany, drugi zarodek nieprawidłowy
    IVF 10.2024 uzyskano 6 komórek, 4 dojrzałe, 2 zarodki w 5 dobie oba nieprawidłowe

histeroskopia - wynik niejednoznaczny (mała ilość materiału do badania) -wprowadzono 3 rodzaje antybiotyków

IVF 02.2025 start procedury z KD
    AMH 01.2025 0.96 ng/ml
    6 komórek zapłodnionych, 5 zarodków uzyskanych, 3 zbadane, 1 nieprawidłowy. 2 zdrowe zarodki
    transfer nr 2 - 4.08
  • Cara Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Basia pisze, jeśli nie chcesz kłuć się dwa razy Prolutexem, to zmień dawki na większe. I skontroluj znowu za 2 dni, czy się podniosło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 13:47

• Cara Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to gratuluję pięknej bety, Magdus 😀

Nikki0304, Magdus46 lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatek wrote:
    Jestesmy w szpitalu na swiatecznej opiece, mlody ma albo nop posvzepienny albo nie wiem,jestem zalamana ,pobrali krew i mocz zaraz bedzie bo mu zzlozyli cos na siusiaka i podaje pierś: a w szpitalu grypa, modle sie zeby nie zachorowal

Malgorzatek co u was ? Jak mały ? Mam nadzieję że ok. Co w ogóle się stało że wylądowaliście w szpitalu?

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • małgorzatek Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Malgorzatek co u was ? Jak mały ? Mam nadzieję że ok. Co w ogóle się stało że wylądowaliście w szpitalu?

bo strasznie płakał prawie ciągle, szczególnie po jedzeniu, okazalo się, że to kolka.. ale płacz był tak przeraźliwy, że baliśmy się, że coś innego się dzieje..dostaliśmy zalecenia i jest lepiej, ale i tak młody jest z tych płaczliwych.. jestem zmęczona.. gdyby to było kolejne dziecko pewnie wówczas inaczej bym sobie radziła, ale nie radzę sobie zbytnio.. młody płaczę przy zasypianiu, i budzeniu się, płaczę przez większość dnia, wpierw myślałam, że to nop po szczepienny..dlatego też decyzja o szpitalu, ja nie miałam kolek, mąż też nie, no ale w tej sytuacji.. nie wiem co było u dawczyni..

nie wiedziałam, że będzie tak trudno..
    nie mam też wsparcia ze strony męża.. kilka razy mnie zastąpił, jak odsypiałąm nocki, ale nie ma czegoś takiego, że sam wpadnie na to, że może być mi ciężko. ...

robie wszystko co mogę.. i dlatego to takie deprymujące..

no to się wygadalam

‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ