Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • MalenaMi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimika85 wrote:
    Witajcie Dziewczyny
    Wracam po 15latach nie udanych staran.. czas leci a mi stuknęło 41lat.. nadal bardzo pragne z Męzem dzidziusia, lecz moje Amh spadlo 0.12 wiec szanse na poczęcie naturalne jest marne, tak samo jak invitro na swoich komorkach. Dlatego pragne sprobowac na komorkach dawczyni, wizyte mamy w invined 6lipca. Nie ukrywam ze im blizej wizyty tymbardziej psychicznie mi ciezko. Bardzo oragne dzidziusia wiem ze to bedzie dziecko mojego meza, ze jesli sie uda ja bede nosila je pod serduszkiem .. ale jednak nie bedzie mial moich cech, usmiechu.. staram.sie myslec pozytywnie ba bardzo chce byc Mamą.. jak Wy kochane sobie z tym radzilyscie? Pozdrawiam

Doskonale Cię rozumiem, sama właśnie to przechodzę. Zdecydowaliśmy się na KD po jednej stymulacji, z której uzyskaliśmy dwie komórki, ale zarodki przestały się rozwijać. Mimo, że jestem jak do tej pory po udanym transferze, to czasem jeszcze mam myśli, że może gdybyśmy wcześniej się suplementowali i odpowiednio przygotowali do stymulacji, to może by się udało.
    Dużo czytałam o ciążach z KD i o tym jak dzieci upodobniają się do matki, która je urodziła i to mnie przekonuje. Poczytaj trochę o tym, poszukaj troszkę informacji w necie, może to pomoże Ci podjąć właściwą decyzję. Daj znać, mam nadzieję że jednak dołączysz do nas. 🥰 Powodzenia.

preg.png
  • mimika85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenaMi wrote:
    Doskonale Cię rozumiem, sama właśnie to przechodzę. Zdecydowaliśmy się na KD po jednej stymulacji, z której uzyskaliśmy dwie komórki, ale zarodki przestały się rozwijać. Mimo, że jestem jak do tej pory po udanym transferze, to czasem jeszcze mam myśli, że może gdybyśmy wcześniej się suplementowali i odpowiednio przygotowali do stymulacji, to może by się udało.
    Dużo czytałam o ciążach z KD i o tym jak dzieci upodobniają się do matki, która je urodziła i to mnie przekonuje. Poczytaj trochę o tym, poszukaj troszkę informacji w necie, może to pomoże Ci podjąć właściwą decyzję. Daj znać, mam nadzieję że jednak dołączysz do nas. 🥰 Powodzenia.

Bardzo dziękuje , duzo czytam.. dlatego juz postanowilam i czeka Nas 6 lipca wizyta. W piątek Mąż bada basienie, aby miec juz wyniki. Dziekuje za slowa otuchy i trzymam za Ciebie kciuki. Na jakim teraz etapie jesteś? Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:12

Starania od 2013
    1cykl z Clo od 03.2018
    04.2018 CB
    12/2018 1 inseminacja:(
    02/2019 2 inseminacja, ciąża biochemiczna
    03/2019 3 inseminacja:(
    Nasienie Męża ok
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Hej Hope :*
    Dziś miałam mieć transfer więc dopiero dziś 5 doba od zaplodnienia. Nie dostałam jeszcze na portal pacjenta wypisu embriologicznego. Ale doktor w mailu mi napisał że jeden został zamrożony a reszta jest jeszcze w obserwacji :/ więc pewnie opóźnione są :/ ja nie wiem czemu mam takiego pecha :( ostatnia dawczyni 27 lat i jedna blastocysye uzyskali i to opóźniona bo nawet klasy nie miała, nawet mi się nie zagnieździła mimo idealnych warunków. Teraz dawczyni 21 lat tylko. Mąż po rozszerzonych badaniach nasienia i wyszły perfekcyjne…. I znowu lipa coś widzę….
    Współczuję , faktycznie pech

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    To faktycznie niezbyt rewelacyjne wyniki, ale zapewne teraz będzie więcej. Czy jesteście w klinice z dobrym zapleczem embriologicznym? My w Invicta uzyskaliśmy z 6 komórek 6 pięknych blastocyst. Pierwszy transfer z KD i jak na razie udany. Życzę Ci również, aby się udało.
    Prawdę mówiąc to my z Invicta Gdańsk i z 6 komórek też 4 blastocysty, obecnie 2 ciąża 🙂
    Dla przykładu w Novum warszawa uzyskaliśmy tylko w sumie jeden trzydniowy i transfer nieudany oczywiście ale to było nieporozumienie.

event.png[/url]
‹‹ 895 896 897 898 899
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ