In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
MalenaMi wrote:Cieszę się, że wszystko u Was zakończyło się dobrze… oby tak zostało! ✊🏼🥰
Dziękuję za Twoje pomocne podpowiedzi. Muszę zgłębić temat i poważnie zastanowić się, co w naszym przypadku będzie najlepsze.
Z tym badaniem zarodków jest dokładnie tak jak piszesz… lekarz stwierdził, że biorąc pod uwagę wiek dawczyni, nie ma takiej potrzeby.[/QUOTE
Badania jasno mówią że u nawet z komorką dawczyni to jest ok 20% nieprawidłowych, jest jeszcze męski czynnik przecież. A każdy chory zarodek to nieudany transfer, albo taki koszmar jaki mnie spotkał w naturalnej ciąży. Kiedy szukałam kliniki to było dla mnie istotne jakie mają do tego podejście. Dlatego wybrałam PFC w Pradze.
MalenaMi lubi tę wiadomość
45l
Ja : AMH 0,75
hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
Immunologia nieznana.
45 On: wszystko ok
Kariotyp OK
V 2024 7 tydz biochem naturals
XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals
2025 czekam na cud
2026 Cuda się nie dzieją, działamy
26 styczeń czekamy na KD w WCLN
10.04.2026 Prague Fertility center
Dawczyni 23 lata, potwierdzona płodność.
12.04 7 rozwijających się zarodeczków
16.04 6 dotarło do blastocysty i poszło do PGTA
11.05 6 zdrowych zarodków po PGTa
22.05 pierwszy tranfer
26.05 7,9 BHCG prog 22,8
29.05 82 bHCG prog 15
2.06 523 Bhcg prog 19
5.06 1805 Bhcg prog 22
11.06 14700 bhcg prog 20
21dpt jest 🫀 -
Olamonola wrote:MalenaMi wrote:Cieszę się, że wszystko u Was zakończyło się dobrze… oby tak zostało! ✊🏼🥰
Dziękuję za Twoje pomocne podpowiedzi. Muszę zgłębić temat i poważnie zastanowić się, co w naszym przypadku będzie najlepsze.
Z tym badaniem zarodków jest dokładnie tak jak piszesz… lekarz stwierdził, że biorąc pod uwagę wiek dawczyni, nie ma takiej potrzeby.[/QUOTE
Badania jasno mówią że u nawet z komorką dawczyni to jest ok 20% nieprawidłowych, jest jeszcze męski czynnik przecież. A każdy chory zarodek to nieudany transfer, albo taki koszmar jaki mnie spotkał w naturalnej ciąży. Kiedy szukałam kliniki to było dla mnie istotne jakie mają do tego podejście. Dlatego wybrałam PFC w Pradze.
Domyślam się, że masz za sobą bardzo przykre doświadczenia. 🥺
Muszę udać się do lekarza w mojej miejscowości i umówić PAPP ( których nie zaleca nasz prowadzący z kliniki 🤷🏼♀️). Poza tym lekarz na miejscu raczej wskazany, bo nie uśmiecha mi się jeździć w wysokiej ciąży 200 km na wizyty.
Jak to jest z lekarzem prowadzącym… w klinice na ostatniej wizycie założyli nam kartę ciąży. Czy jak pójdę do innej poradni, to nie będzie to problem? …zupełnie się nie orientuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 13:39
-
Mozesz isc gdzie indziej . To nie ma znaczenia. Ja mialam karte zalaozona w sobote a w poniedzialek bylam u innego lekarza i na ta druga sie zdecydowalam. Ona zapytala czy zostaje u niej czy bede tam prowadzicMalenaMi wrote:Domyślam się, że masz za sobą bardzo przykre doświadczenia. 🥺
Muszę udać się do lekarza w mojej miejscowości i umówić PAPP ( których nie zaleca nasz prowadzący z kliniki 🤷🏼♀️). Poza tym lekarz na miejscu raczej wskazany, bo nie uśmiecha mi się jeździć w wysokiej ciąży 200 km na wizyty.
Jak to jest z lekarzem prowadzącym… w klinice na ostatniej wizycie założyli nam kartę ciąży. Czy jak pójdę do innej poradni, to nie będzie to problem? …zupełnie się nie orientuję.
MalenaMi lubi tę wiadomość
-
Baylee co tam u Ciebie?Baylee wrote:Chciałabym zebrać dziewczyny które planują lub są w trakcie procedury adopcji komórki jajowej lub zarodka
Ja mam już córeczkę z kd i chciałabym rodzeństwo dla niej . -