X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Alrauna moje kciuki na maxa!
    Wierze ze Paliga pomoze:)
    U mnie po 3 innych klinikach, IV in vitro, chyba 50 usg przez tyle lat i histeroskopii to ONA po pierwszym usg zobaczyla ze cos jest nie tak z endometrium i podczas zleconej histero znalazla 2cm przegrode w macicy ktora potem wycielam.
    Ani invicta wa-wa, ani gameta rzgow nic nie widzieli:(
    Natomiast cykl naturalny w novum to wogole byla porazka. Moze gdybym trafila wtedy do L. cos by wymysli a tak dr.D-J.i dwie inne olaly temat,nienawidze przechodzenia z wizyty na wizyte w inne rece.

Oj dobrze znam to z Novum. Jedno podejscie a co wizyta to inny lekarz. Nie wspominajac o Invikcie tam to wgl porazka na calego.
    Pierwszy raz dostalam od dr suple do lykania. Takto zawsze to byla jedynie moja inicjatywa zaden lekarz nawet o nich nie wspomnial. U mnie tez taki myk ze jak nie bedzie min 4 pecherzykow antralnych na prawym jajniku to nie bede sie stymulowac i pozostanie tylko AZ. Z lewego sa komorki ale nie nadajace sie do niczego. A Ty kochana jaki dalszy plan dzialania?

Bea77 lubi tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila, proszę powiedz, czy na pierwszej wizycie w Invicta byłaś na czczo (może jakiś badania będą robić) ?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisza wrote:
    Mimila, proszę powiedz, czy na pierwszej wizycie w Invicta byłaś na czczo (może jakiś badania będą robić) ?
    O której masz wizytę? Jeśli rano, to nie zaszkodzi, w razie czego zrobisz sobie badania za jednym zamachem, ale hormony w większości nie muszą być na czczo, dopiero morfologia, infekcyjne - ale to już jak dostaniesz kwalifikację do zabiegu i listę badań.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dostałaś suple?
    Ja musze odczekac teraz chwile. Poroniłam:(tym razem pusty pecherzyk. Mialam nadzieje ze transfer byl szczesliwy ale wyszlo niestety jak zawsze.

Powodzenia!&&&&&

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Bea, chyba nie pokazują zdjęć w Salve, nie pytałam o to. Ale tak jak mówiłam, dla mnie nie ma to znaczenia.

Jeśli na Ukrainie jest tak jak napisałaś to jakiś hardcore! Zamawiasz dziecko jak w sklepie.. Przeraża mnie to..
    Mnie to nie dziwi ani specjalnie nie przeraża. Ktoś mógłby powiedzieć że dobieranie sobie dawczyni z katalogu też jest niemoralne. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

A co powiedzieć o surogatkach? Ktoś też mógłby powiedzieć, że jest niemoralne zasilanie tego biznesu gdzie kobieta poświęca swoje życie i ciało na 9 miesięcy żeby urodzić komuś dziecko. Można by powiedzieć że to wykorzystywanie człowieka przez człowieka, ale skoro jest popyt to jest i podaż. Dla niektórych co nie mogą donosić własnego dziecka to jedyna szansa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 09:22

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jeśli na Ukrainie jest tak jak napisałaś to jakiś hardcore! Zamawiasz dziecko jak w sklepie.. Przeraża mnie to..[/QUOTE].

U nas w Polsce w klinikach tez jest taka możliwosc.
    Kwestia podejscia. To jak KD tylko z nasieniem dawcy.Koszt ok 20000
    Lub jak AZ tylko od "pary"
    O najlepszych komorkach i nasieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Oj dobrze znam to z Novum. Jedno podejscie a co wizyta to inny lekarz. Nie wspominajac o Invikcie tam to wgl porazka na calego.
    Pierwszy raz dostalam od dr suple do lykania. Takto zawsze to byla jedynie moja inicjatywa zaden lekarz nawet o nich nie wspomnial. U mnie tez taki myk ze jak nie bedzie min 4 pecherzykow antralnych na prawym jajniku to nie bede sie stymulowac i pozostanie tylko AZ. Z lewego sa komorki ale nie nadajace sie do niczego. A Ty kochana jaki dalszy plan dzialania?
    Biznes in vitro to jest jeden z najbardziej dochodowych biznesów. Bazuje na desperacji ludzi, którzy poddadzą się wszystkiemu i wydadzą każde pieniądze żeby tylko dać sobie szansę, nawet przy małych szansach powodzenia bo in vitro ma procentowo niewielką skuteczność. Niektórym in vitro się nie udało a udało się później naturalnie. Jednym to daje dziecko ale wielu nie. Ja też szłam z przeświadczeniem że to lekarze, a do lekarzy się ma zaufanie. Niestety w większości są to pracownicy korporacji...nie każdy z nich ma wiedzę i powołanie. Myślę że ogrom nieszczęścia z którym spotykają się na codzień powoduje u nich znieczulicę i działanie z automatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 09:28

Mimila, Fredka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już straciłam iluzoryczne przekonanie, że trafię na klinikę gdzie ktoś naprawdę głęboko zastanowi się nad naszym przypadkiem i pomoże nam mieć biologiczne dziecko.

Ja teraz tylko chcę żeby Lewandowski przejrzał naszą dokumentację i powiedział czy wg niego ma sens kolejna próba z własnymi komórkami (a jeśli tak to na jakich zasadach) czy może to już ten czas dla nas gdzie trzeba zmierzyć się z KD.

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea badaliscie KIRY?
    To wazne. Moze przyczyna tkwi w tym o czym wspominala Niezapominajka, ze jestescie do siebie podobni jako para- genetycznie. Wtedy kariotypy rowniez wychodza ok.

Bea77 lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ps. obejrzalam kilka odcinkow Dr Aimee. Wdrazam jej Hokus-pokus liste suplementow dla 40+. :-)

Mozesz podac tutaj taka liste :)

• Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m, mam wizytę o 07:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Bea badaliscie KIRY?
    To wazne. Moze przyczyna tkwi w tym o czym wspominala Niezapominajka, ze jestescie do siebie podobni jako para- genetycznie. Wtedy kariotypy rowniez wychodza ok.
    Nie badaliśmy. Myślałam że to ma znaczenie tylko dla implantacji a nie genetyki zarodka. My nigdy nie mieliśmy transferu tylko zawsze zarodki wychodzą z wadami genetycznymi

niezapominajka2017 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Mozesz podac tutaj taka liste :)
    Z całym szacunkiem ale sprawdziłam tą listę i to nic nie daje

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Zaplodnili wszystkie komórki,powstały 4 dobre zarodki, 2 mi podano,1 zaowocował ciąża. 2 są zamrożone.
    Lukrecja w jakim wieku była / jest Twoja dawczyni?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam miała 29 albo 30 lat. W tych okolicach.
    Powiem Wam,ze na 12 komorek to i tak mało 4 zarodki ale oczywiście wystarczy;chodzi kmi i tylko o to,ze tez nie ma gwarancji powodzenia z od ani z az.Ja na swoich i dobrym wieku mialam 3 blastocysty a się nie udało.

Lukrecja, Bea77 lubią tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Bea,zrób kiry;robilas kariotypy?

Bea77 lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Powiem Wam,ze na 12 komorek to i tak mało 4 zarodki ale oczywiście wystarczy;chodzi kmi i tylko o to,ze tez nie ma gwarancji powodzenia z od ani z az.Ja na swoich i dobrym wieku mialam 3 blastocysty a się nie udało.
    Nikt nie daje gwarancji ,że KD czy AZ się uda. Jeśli problem jest tylko w gametach to szansa jest po prostu większa.

Bea77 lubi tę wiadomość

• Marisza Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, może czytałaś o takim?

http://naukaitechnologie.plportal.pl/artykuly/medycyna-aktualnosci/medyczna-rewolucja-na-ukrainie-urodzilo-sie-dziecko-trojga-rodzicow

Piszą że w Wielkiej Brytanii władze przyjęły projekt ustawy pozwalającej na stosowanie tej metody

• Magdala Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:

Dobry :-)

Ta lista z jej programu jest troche inna od tego, co ja bralam.
    Tutaj sa to glownie antyoxydanty.

Pacjentki dr Aimee biora:
    acai berry 1000mg 2xdziennie
    resveratrol 1000mg
    tumeric
    melatonina 3mg na noc
    prenatalne witaminy plus fish oil(omega3)
    Co q10 600mg
    I w zaleznosci od przypadku DHEA, HGH

Srednia wieku w klinice 39, ale ma pacjentki 47, 48, 49. Co najwazniejsze te kobiety probuja na wlasnych komorkach. W jednm wideo wspominala. ze wlasnie 46 latka jest przed roziazaniem.
    Wszystkim kobietom robia tam PGS. Dzieci rodza sie zdrowe.

Mimila, Bea77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Mi się też wydaje że mało 4 zarodki trzydniowe na aż 12 komórek. To ja w wieku 40 lat miałam więcej dobrych zarodków w trzeciej dobie. Jedyna różnica że przy młodszej dziewczynie jest większa szansa ze będzie więcej poprawnych genetycznie.

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ