Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 27 września 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Czy miala stymulacje również ?
    Nie,dostała tylko gonapeptyl na pęknięcie pęcherzyka. Mimo niskiego amh miała bardzo silny zarodek ,lykala koenzym oraz witaminę D i kwas foliowy.

    Maggi, Niezwykła lubią tę wiadomość

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 27 września 2019, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Wiem ze Ty zmieniłaś ale ja mam
    Lepszy kontakt z dr M zawsze odbiera moje telefony i widze ze jest przejęty moja sytuacja. Dr Agnieszka nie chciała mi dać swojego telefonu a jak dzwonilam na recepcje zeby cos zapytać i zeby oddzwoniła to tylko przekazała informacje recepcjonistce. O wiele wyższe koszty a brak lepszych efektów 🤷‍♀️ Podobno w 2 dobie noe stosuje sie kleju ani nacięcia otoczki dlatego tego nie miałam
    Ale nikt mnie o tym wcześniej nie poinformował i nie mowię tego złośliwie ze nie wyszło tylko nawet do męża mówiłam ze wracamy do bociana jak cos
    Najważniejsze, żebyś Ty się dobrze czuła, a o dr Mrugaczu czytałam same pozytywy, tak więc zbietaj siły do dalszej walki i działaj 😘

    Nadzieja90 lubi tę wiadomość

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Niezwykła Autorytet
    Postów: 776 396

    Wysłany: 27 września 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Nie,dostała tylko gonapeptyl na pęknięcie pęcherzyka. Mimo niskiego amh miała bardzo silny zarodek ,lykala koenzym oraz witaminę D i kwas foliowy.
    Keonzym o jakiej wartości na dzień 200?

    ***musi być dobrze.*
    __________
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 27 września 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Keonzym o jakiej wartości na dzień 200?
    Tak,dziennie dawkę 200 firmy Solgar.Drogi jest akurat z tej firmy.

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Skittles Autorytet
    Postów: 1254 1553

    Wysłany: 27 września 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Mi po poronieniu też nie było łatwo zaczynać od początku,ale nie ma co oglądać się za siebie tylko trzeba iść do przodu 😘
    Widziałam się we wtorek z przyjaciółką o której Wam wspominałam.Amh 0.44, lat 40,ma mieć cesarkę za 3 tygodnie,ciąża naturalna.A jej koleżanka po 3 poronieniach jest w 5 miesiącu ciąży.Leczy się u doktora Wieczorek w Warszawie. Trzeba patrzeć optymistycznie mimo że czasem cholernie to trudne.
    Fajne historie, które dają nadzieje, ze jednak warto próbować, a ta koleżanka po 3 poronieniach tez w takim wieku? Czy ten lekarz to dr Marcin Wieczorek?

    Nadzieja90, Niezwykła, Monalisar, Ari lubią tę wiadomość

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Skittles Autorytet
    Postów: 1254 1553

    Wysłany: 27 września 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    On mowi ze musze czekac na dobry cykl i dobra komórkę, teraz ta procedurę moalam w Kriobanku Ale jednak w bocianie lepiej sie czuje i czuje ze dr M sie mną interesuje
    To ważne, żeby czuć się dobrze z lekarzem, który Cię leczy. Skoro tak mówi, ze to kwestia dobrego cyklu i komórki to trzeba się tego trzymać. Jesteś na tej diecie plodnosciowej? Dostałaś olej?

    Nadzieja90, Maggi, Ari lubią tę wiadomość

    07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 27 września 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    To ważne, żeby czuć się dobrze z lekarzem, który Cię leczy. Skoro tak mówi, ze to kwestia dobrego cyklu i komórki to trzeba się tego trzymać. Jesteś na tej diecie plodnosciowej? Dostałaś olej?
    Tak dostałam olej i różaniec modlę sie codziennie i smaruje :) zacznę dietę od 1 października tylko ze nie jem mięsa a tam jest w menu hmm

  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 27 września 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziskuje Wam dziewczyny bede teraz brać zioła od Mongolki z Warszawy i czekam na trawę pszeniczna. Zrobię fsh i zobaczymy co dalej. Ciekawa jestem czemu tak wyszło niby zarodek ładny progesteron na poziomie 94! A nic nie wyszło

    Ari lubi tę wiadomość

  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 27 września 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Fajne historie, które dają nadzieje, ze jednak warto próbować, a ta koleżanka po 3 poronieniach tez w takim wieku? Czy ten lekarz to dr Marcin Wieczorek?
    Ta koleżanka mojej przyjaciółki po poronieniach też ma 40 lat.Tak to ten lekarz Marcin Wieczorek,pracuje w szpitalu na Żelaznej też.

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 27 września 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Fajne historie, które dają nadzieje, ze jednak warto próbować, a ta koleżanka po 3 poronieniach tez w takim wieku? Czy ten lekarz to dr Marcin Wieczorek?
    Tez jestem ciekawa czemu były te poronienia czy postawili diagnozę

  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 27 września 2019, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Mi po poronieniu też nie było łatwo zaczynać od początku,ale nie ma co oglądać się za siebie tylko trzeba iść do przodu 😘
    Widziałam się we wtorek z przyjaciółką o której Wam wspominałam.Amh 0.44, lat 40,ma mieć cesarkę za 3 tygodnie,ciąża naturalna.A jej koleżanka po 3 poronieniach jest w 5 miesiącu ciąży.Leczy się u doktora Wieczorek w Warszawie. Trzeba patrzeć optymistycznie mimo że czasem cholernie to trudne.
    Ja juz niestety przeszłam 2 poronienia i 4 pełne procedury ale trzeba isc dalej próbuje do kolejnej ciazy jak nie wyjdzie to jest jeszcxe kd

    MEGI 123, Monalisar, Mała86, Maggi, Dżoana12, Ari lubią tę wiadomość

  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 27 września 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Tez jestem ciekawa czemu były te poronienia czy postawili diagnozę
    Na pewno miała nieprzyswajalnosc kwasu foliowego.

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2026 2952

    Wysłany: 27 września 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Nadzieja90 bardzo przykry czas dla Ciebie doskonale Cie rozumiem :(
    Ale nie poddawaj się słońce Walcz napewno sie uda Trzymam mega kciuki !

    Dziewczyny co do diety macie czasem dzien że skusicie się na mały grzeszyk w sensie kawałeczka pizzy ? Bo mam ochotę a obawiam sie że sobie zawalę Wszystko jak trzymam sie mega diety

    Nie wiem jak inne ale ja się kusze , nie dajmy się zwariować :)

    Maggi lubi tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Dzięki dziewczyny:( takie niestety miałam przeczucia od samego poczatku... bede dzwonić do embriologa za godz pytac jaki to był zarodek i czy były procedury jak nacięcie otoczki itd.

    Nadzieja ogromnie mi przykro kochana :( Ehhh....


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Nie wiem jak inne ale ja się kusze , nie dajmy się zwariować :)


    A ja się wyłamię... Żadnej diety nie trzymam. :D Jedyne co na siłownię regularnie chodzę dla podtrzymania dobrej formy. Jestem strasznie niezdyscyplinowana jeśli chodzi o jakieś diety. Po prostu odżywiam się zdrowo. Gotuję obiady dla całej rodzinki w domu, więc... czuje się rozgrzeszona. :D

    Nadzieja90, Dżoana12, sisi, Ari lubią tę wiadomość

  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 27 września 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała86 wrote:
    Nie wiem jak inne ale ja się kusze , nie dajmy się zwariować :)
    Ja tez

    Dżoana12 lubi tę wiadomość

  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 27 września 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa78 wrote:
    Nadzieja ogromnie mi przykro kochana :( Ehhh....
    😰

  • Chcę być mamą Autorytet
    Postów: 824 1105

    Wysłany: 27 września 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- 😰
    Przykro mi.
    Trzymam kciuki by dalsza walka była bardziej owocna.

    Ja ostatnio byłam zapisać się na akupunkture- Ale tutaj gdzie jestem. Dowiedziałam się żeby wogole nie jeść mięsa wieprzowego bo zawiera dużo hormonów i troszkę się zdziwiłam. O dziwo o mleku słyszałam żeby nie pić i od jakiegos czasu nie pije. Ale z miesem się nie spodziewałam bo jednak obojetnie jakie by tp bylo to bedzie zawierac hormony.
    A wy co o tym myślicie?

    [link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

    Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.


    Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

    Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Dżoana12 Autorytet
    Postów: 369 1010

    Wysłany: 27 września 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja..
    Jesteś naszą jedyną Nadzieją na tym forum...
    Także odpocznij i nabierz sił :)
    Tak bardzo wierzymy , że w końcu się uda.

    Maggi, Ari lubią tę wiadomość

    f2wli09kdwzw3u6b.png

    2/01/2020 transfer 2 zarodków
    15/01 bhcg 580,12 :) 17/01 bhcg 1546,10 😊
    5/02 jest serducho
  • Nadzieja90 Autorytet
    Postów: 1479 831

    Wysłany: 27 września 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana12 wrote:
    Nadzieja..
    Jesteś naszą jedyną Nadzieją na tym forum...
    Także odpocznij i nabierz sił :)
    Tak bardzo wierzymy , że w końcu się uda.
    Teraz Ty jestes nasza nadzieja ze sie uda ! Ja pewnie bede musiała odczekać znowu .... ;(

    Maggi, Dżoana12, Ari lubią tę wiadomość

‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego