IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezwykła wrote:Nie zapisalam sie na 24.10 . dopiero bo wczesniej nie ma mozliwosci bo brak terminów .Mam cicha nadzieje ze do tego czasu dostane.
tez nie mam żadnych objawów tylko mam śluz-bezbarwny tzn moze mialam w dniu miesiaczki bo zwykle byla max 3-4dni teraz juz nic
ja stawiam na ten duphaston ze mi zablokował cykl
a Ty go ile czasu bralas i 1szy raz?
bo ja pierwszy raz bralam i widzisz dupa ;/
daj znac prosze koniecznie jak po wizycie.
Duphaston raczej nie blokuje cyklu, gdyż jest przepisywany właśnie na wywołanie @, kiedy przyczyna tkwi w zaburzeniach pomiędzy estrogenami a progesteronem.
To jest syntetyczny progesteron, czyli korzystnie wpływa również na podtrzymanie ciąży.
Ja go brałam przez jakieś 8-9 dni, nie pamiętam dokładnie, w każdym razie u mnie też bez zmian, ale nie łączę tego z duphastonem.
Jasne, odezwę się po wizycie.
Niezwykła, Dżoana12 lubią tę wiadomość
SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
2017 - 2 x IMSI - PGS-NGS - transfer blastki - cb
Prolaktyna wreszcie prawidłowa
Histeroskopia zabiegowa
2018 - IMSI - 25.10. - transfer blastki
2019 - 09.03. - transfer 12A (3d) cb
NK 6%, ANA ujemne, KIR: Bx, PAI-1 - 4G/4G homozygota -
Jagoda7 wrote:Duphaston raczej nie blokuje cyklu, gdyż jest przepisywany właśnie na wywołanie @, kiedy przyczyna tkwi w zaburzeniach pomiędzy estrogenami a progesteronem.
To jest syntetyczny progesteron, czyli korzystnie wpływa również na podtrzymanie ciąży.
Ja go brałam przez jakieś 8-9 dni, nie pamiętam dokładnie, w każdym razie u mnie też bez zmian, ale nie łączę tego z duphastonem.
Jasne, odezwę się po wizycie.
No Tak masz racje ale ja mam nadzieje ze to nie koniec mojego okresu (menopauza) he he
Wogole to ździwilo mnie Twoje AMH 0,4 na 1,21. Szok ! ile suplementowalas D ? i oprocz tego cos jeszcze ?***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:No Tak masz racje ale ja mam nadzieje ze to nie koniec mojego okresu (menopauza) he he
Wogole to ździwilo mnie Twoje AMH 0,4 na 1,21. Szok ! ile suplementowalas D ? i oprocz tego cos jeszcze ?
Tak, też byłam tym zaskoczona, tym bardziej, że moje AMH było w pewnym momencie na poziomie 0,2 tylko tego nie pokazałam w klinice, bo bałam się, że mnie nie zakwalifikują do IVF. Potem wzrosło do 1,21 badanie robione tuż przed pierwszą stymulacją.
Brałam witaminę D3, metylowany kwas foliowy (bo mam mutację) i Omega med optima forte (kwasy omega), ale na AMH działa głównie witamina D.
Potem miałam spadki i wzrosty AMH zależnie od tego czy miałam jakieś zabiegi typu pukcja, transfer, histeroskopia - bo po ingerencji zawsze spada.
Teraz miałam nawet zamiar zbadać, ale już bez jakiejś presji, bo i tak zdecydowałam się na KD.
Niezwykła lubi tę wiadomość
Histeroskopia zabiegowa
Jagoda7 wrote:Tak, też byłam tym zaskoczona, tym bardziej, że moje AMH było w pewnym momencie na poziomie 0,2 tylko tego nie pokazałam w klinice, bo bałam się, że mnie nie zakwalifikują do IVF. Potem wzrosło do 1,21 badanie robione tuż przed pierwszą stymulacją.
Brałam witaminę D3, metylowany kwas foliowy (bo mam mutację) i Omega med optima forte (kwasy omega), ale na AMH działa głównie witamina D.
Potem miałam spadki i wzrosty AMH zależnie od tego czy miałam jakieś zabiegi typu pukcja, transfer, histeroskopia - bo po ingerencji zawsze spada.
Teraz miałam nawet zamiar zbadać, ale już bez jakiejś presji, bo i tak zdecydowałam się na KD.
PS. Witamina D4000 albo 2000 zależnie jaką akurat miałam na stanie.Niezwykła lubi tę wiadomość
Histeroskopia zabiegowa
Jagoda7 wrote:Tak, też byłam tym zaskoczona, tym bardziej, że moje AMH było w pewnym momencie na poziomie 0,2 tylko tego nie pokazałam w klinice, bo bałam się, że mnie nie zakwalifikują do IVF. Potem wzrosło do 1,21 badanie robione tuż przed pierwszą stymulacją.
Bo ja mam dośc wysoki z tego jak widzialas pisałam ale znowu Homocysteina Niska a Amh to już tragedia
Jaka wartosc mialas poziom witaminy d?***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:Oki Jak masz mutacje to zapewne miałas wysoki poziom kwasu tak?
Bo ja mam dośc wysoki z tego jak widzialas pisałam ale znowu Homocysteina Niska a Amh to już tragedia
Jaka wartosc mialas poziom witaminy d?
Nie pamiętam w tej chwili wartości, ale witaminę D, witaminę B12 i homocysteinę miałam w normie.
Przez jakiś czas brałam też DHEA ale tylko 1x25 bo miałam zawsze stosunkowo wysoki poziom DHEA i trochę obawiałam się większych dawek.SonoHSG - ok, Mutacja MTHFR, Kariotypy ok
Histeroskopia zabiegowa
Jagoda7 wrote:Nie pamiętam w tej chwili wartości, ale witaminę D, witaminę B12 i homocysteinę miałam w normie.
Przez jakiś czas brałam też DHEA ale tylko 1x25 bo miałam zawsze stosunkowo wysoki poziom DHEA i trochę obawiałam się większych dawek.***musi być dobrze.*
__________ -
Jagoda7 wrote:Dżoana, jak długo czekałaś na pierwszą wizytę i potem na znalezienie dawczyni w Invimedzie?
Ja jestem jeszcze na etapie badania immunologii, ale powinnam w końcu wybrać klinikę.
Czy dawczyni ma Twoją grupę krwi?
Przepraszam, jeżeli była już o tym mowa wcześniej, a ja nie doczytałam.KalinaP, Jagoda7, Ari lubią tę wiadomość
2/01/2020 transfer 2 zarodków
15/01 bhcg 580,12 17/01 bhcg 1546,10 😊
5/02 jest serducho -
Ari wrote:Cudownie😘😘🥰🥰🥰zaczyna się nowy etap nowego,lepszego zycia✊✊✊✊.Metypredu az 2 sztuki,no to uważaj na apetyt😁
ale na szczęście 1/2 tabsa 2x dziennie:)Ari lubi tę wiadomość
2/01/2020 transfer 2 zarodków
15/01 bhcg 580,12 17/01 bhcg 1546,10 😊
5/02 jest serducho -
Dżoana12 wrote:Wizytę miałam w ciągu 2 tygodni, gdzie ustaliliśmy fenotypy , plan działania . Wybór dawczyni do akceptacji dostałam następnego dnia:) no i 2 mce czekaliśmy na jajeczka:)
Maggi, Dżoana12 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja90 wrote:Byłam u lekarza zrobiła mi sie torbiel krwotoczna na 5 cm stad te plamienia
I co ci na to poradził ?
Laparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. -
Dżoana12 wrote:ooo kochana wiesz co to jest? mi powiedział, że steryd , w necie że hormony...
ale na szczęście 1/2 tabsa 2x dziennie:)Dżoana12 lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
Nadzieja90 wrote:Orgametril przez 20 dni 2 razy dziennie- oby pomogło. Jednak dobrze ze poszłam bo 5 cm to chyba spora"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Dżoana12 wrote:Wizytę miałam w ciągu 2 tygodni, gdzie ustaliliśmy fenotypy , plan działania . Wybór dawczyni do akceptacji dostałam następnego dnia:) no i 2 mce czekaliśmy na jajeczka:)
Dżoana, to w sumie całkiem sprawnie poszło. Trzymam mocno kciuki, aby się udało.
Maggi, Dżoana12 lubią tę wiadomość
Histeroskopia zabiegowa
Nadzieja90 wrote:Orgametril przez 20 dni 2 razy dziennie- oby pomogło. Jednak dobrze ze poszłam bo 5 cm to chyba spora
No dobrze ze poszłaś bo 5cm to dużoLaparotomia rak jajnika 2014
chemioterapia 2014
AMH 2015 0,05
AMH 2018 0,3
IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu
MTHFR układ homoz. 677C-T
IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór.