Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mała86 Autorytet
    Postów: 2028 2957

    Wysłany: 7 listopada 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Powtórzyłam dziś betę,wynik 2403.

    Monaliser 😍😍

    Monalisar, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    Laparotomia rak jajnika 2014
    chemioterapia 2014
    AMH 2015 0,05
    AMH 2018 0,3
    IVF 02.2019 dwa pęcherzyki, brak transferu :(
    MTHFR układ homoz. 677C-T
    IVF 11.2019 8 pęcherzyków , 2 jajeczka, 1 zapłodnione , transfer 3-dnio., 10 -komór. :(
  • MEGI 123 Autorytet
    Postów: 424 605

    Wysłany: 7 listopada 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Czasami są inne przeszkody, niedrożne jajowody, polipy, wodniaki, słaba sperma, immunologia....
    Sperma ok, wszystko drozne, naprawdę jest przebadana. Tylko właśnie przy amh 2.7 pęcherzyki naturalnie rosną do Max 16 mm i koniec ani nie pękają ani nic

  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Powtórzyłam dziś betę,wynik 2403.
    Po ilu dniach to była powtórka? Przyrost mega, super 😀👏😘♥️

    Monalisar lubi tę wiadomość

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • macz Koleżanka
    Postów: 40 74

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Znam wiele cudów,po odpuszczeniu😉
    Ari mi się takie rzeczy w życiu nie zdarzają..ale mocno trzymam za Was wszystkie kciuki aby się Wam udało.. bo macierzyństwo to coś pięknego i wierzę że się wam uda doświadczyć tych uczuć, na każdego przyjdzie czas...

    Ari, Maggi lubią tę wiadomość

    2008 - 2016 :5 poronień, czwarta ciąża r.2012 "cud" udana jest córcia. 2017- 2018 leczenie immunologiczne. 01.2019 I IVF nie udane (6 pobranych komórek, nadawało się do zapłodnienia 3, żadna się nie zapłodniła:-() 05.2019 II IVF wszystkie możliwe dodatkowe procedury (4 komórki pobrane , trzy się zapłodniły, 2 blastki podane - nie udało się). koniec 10-letnich strań
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Po ilu dniach to była powtórka? Przyrost mega, super 😀👏😘♥️
    Po 2 dniach

    happilyeverafter, Mała86, Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    macz wrote:
    Ari mi się takie rzeczy w życiu nie zdarzają..ale mocno trzymam za Was wszystkie kciuki aby się Wam udało.. bo macierzyństwo to coś pięknego i wierzę że się wam uda doświadczyć tych uczuć, na każdego przyjdzie czas...
    Mimo wszystko również trzymam kciuki,by w końcu los się do Ciebie uśmiechnął 😉✊✊✊

    Maggi lubi tę wiadomość

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • happilyeverafter Autorytet
    Postów: 1697 1524

    Wysłany: 7 listopada 2019, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Powtórzyłam dziś betę,wynik 2403.

    Cudownie <3 <3 <3

    Monalisar lubi tę wiadomość

    Ja nie wierzę w cuda, ja na nich polegam ☘️
    ~ Yogi Bhajan

    2020r. 3400g cudu 56cm miłości, witaj na świecie córeńko 🤍💕🐝

    Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko się skończyło.
    To właśnie będzie początek 🍀
    ~ Louis L'Amour

    The true miracle is having faith no matter what 👣
    klz99vvjueiwzyfd.png
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Powtórzyłam dziś betę,wynik 2403.
    Cudownie 😍 Może to bliźniaki 👶👶

    Monalisar, Maggi, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Cudownie 😍 Może to bliźniaki 👶👶
    Zastanawiam się czy ten przyrost nie jest za duży....

    Dżoana12 lubi tę wiadomość

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4601 3848

    Wysłany: 7 listopada 2019, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar gratuluje 😀

    Skittels Tobie także. Podziwiam za sn bez znieczulenia 😘

    Powodzenia dziewczyny. Ja narazie odpoczywam w tym temacie.

    Monalisar, Maggi, sisi, Liolia, Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • polly8725 Autorytet
    Postów: 1153 546

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra1983 wrote:
    Dziekuje dziewczyny za odpowiedz Nasienie jest super dobre lekarz androlog byl nim zachwycony :) wiramind d 3 nie badalam ale ja suplementuje od ponad roku wraz z innymi suplementami ktore wy tutaj podawalyscie :) bo was podczytuje od czasu do czasu Jakniki drożne żadnych zabiegów na jajnikach hormony tarczycy ok progesteron prolaktyna tez dobrze Monitoring potwierdza owulacje ciazy brak To moj ostatni cykl na letrozolu I dr chce inseminacje robic w nastepnym cyklu taki jest plan
    A sprawdzałaś czy nie masz tzw wrogiego śluzu? To tez może być przyczyną, wtedy może pomóc inseminacja.

    Maggi, Ari lubią tę wiadomość

    Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Po 2 dniach
    Jejciu to przyrost czterokrotny, jeszcze się okaże, że masz bliźniaki! 👏😀

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Monalisar Autorytet
    Postów: 1309 2301

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Jejciu to przyrost czterokrotny, jeszcze się okaże, że masz bliźniaki! 👏😀
    Zaczynam się bardzo martwić tym przyrostem,wyczytałam że tak jest też przy zespole Downa.

    atdchdgexzsa3c7x.png

    AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Zaczynam się bardzo martwić tym przyrostem,wyczytałam że tak jest też przy zespole Downa.
    Idę dziś na aku to się podpytam o to profesora jak chcesz i dam Ci znać. Na razie się nie martw ✊🍀🙏

    Monalisar, Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Mialam pytać,czy powtarzalas i czy byłaś na wizycie,a tu taka piękna wiadomość.🥰🥰🥰👍👍👍🏋️‍♂️
    Trzymam mocno kciuki niech rosnie 🙂🍀👍👍👍

    Monalisar, Maggi, Ari lubią tę wiadomość

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 7 listopada 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Cudownie 😍 Może to bliźniaki 👶👶
    To trzymajmy mocno kciuki

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 7 listopada 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Zastanawiam się czy ten przyrost nie jest za duży....
    Lepszy za duży niż za mały 😉 Znaczy, że maluch jest bardzo silny i najprawdopodobniej szybko złapią Cię mdłości 😉

    Ari lubi tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 7 listopada 2019, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisar wrote:
    Zaczynam się bardzo martwić tym przyrostem,wyczytałam że tak jest też przy zespole Downa.
    Przestań czytać, żaden ZD! Mały siłacz poprostu!

    Maggi, Monalisar, Maja25, Ari, Dżoana12 lubią tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Maggi Autorytet
    Postów: 3605 5198

    Wysłany: 7 listopada 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Lepszy za duży niż za mały 😉 Znaczy, że maluch jest bardzo silny i najprawdopodobniej szybko złapią Cię mdłości 😉
    Wpisałam Twoje wyniki w kalkulator i wyszło, że przyrost jest w normie. Bardzo silna ciąża, na pewno się utrzyma, ale profesorka podpytam, żebyś była spokojniejsza ✊😀

    Monalisar, Ari lubią tę wiadomość

    Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • sisi Autorytet
    Postów: 4094 3857

    Wysłany: 7 listopada 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała? 😍

    Maggi, Ari lubią tę wiadomość

    20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ