IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
kaska2000 wrote:dziewczyny mam zrobic badania HBC -Total,
ale w moim laboratorium sa :HBc przeciwciała całkowite
i HBc przeciwciała IgM....które mam zrobić??
Napisałam Priv do CiebieAMH 0,42Luty 2020
FSH 23 luty 2020
TSH 3,9 luty 2020
luty wdrożona suplementacja
TSH 1,5 maj 2020
Hashimoto, brak owulacji -
Drogie,
Mam pytanie do Was, pewnie szczególnie do Liolii, bo leczy się w Kriobanku. Miałam iść do dr Kuczyńskiej, ale niestety skrocił mi się cykl i trafiłam na profesora Kuczyńskiego (Kriobank).
Pooglądał moje wyniki, pooglądał i stwierdził, że źle mnie leczono, że wg niego mam wygasające policystyczne jajniki (pierwszy raz usłyszałam taką diagnozę). Byliśmy u niego ws. KD, ale wg niego powinnam pójść ultradługim protokołem, z hormonem wzrostu. I dopiero wtedy decyzja czy komórki własne (AMH 1,32, FSH 7,26, LH 6) czy KD. Bo wg moich wyników, jeszcze na KD za wcześnie...
Do tej pory miałam trzy procedury:
1IVF - Bocian Warszawa - krótki protokół, 4 komórki, 3 MII, 1 zarodek 3dn, beta 0
2IVF - Bocian Warszawa - krotki protokół, 6 komórek, 3MII, 2 zarodki 3dn, beta 0
3IV - Novum Warszawa - krótki protokół, 6 komórek, 3 MII, 2 zarodki 2dn, beta 0
Mam 43 lata, stąd decyzja u nas o KD..
Co dziewczyny myślicie? Jestem jeszcze umówiona na początku czerwca do dr Mrugacza (Bocian Białystok), i po prostu nie wiem co robić. Czy zaczynać przyjmować antyki (prof zaleca Diane 35, a chyba to już dawno nie jest stosowane??) czy odczekać na wizytę u dr Mrugacza, stracić miesiąc, ale upewnić się? 🤔
Widziałam, że Liolia miała super wynik po ultradługim protokole..Pytałam jeszcze Prof o cykl naturalny, ale wg niego ja się nie kwalifikuję 🤷♀️
Jestem w kropce, mam wrażenie, że kręce się w kołko...tym ultradługim protokołem mnie zaskoczył. Co dziewczyny myslicie?
Bardzo Wam dziekuję za wszelką radę 😘😘
Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Kla_Mum wrote:Drogie,
Mam pytanie do Was, pewnie szczególnie do Liolii, bo leczy się w Kriobanku. Miałam iść do dr Kuczyńskiej, ale niestety skrocił mi się cykl i trafiłam na profesora Kuczyńskiego (Kriobank).
Pooglądał moje wyniki, pooglądał i stwierdził, że źle mnie leczono, że wg niego mam wygasające policystyczne jajniki (pierwszy raz usłyszałam taką diagnozę). Byliśmy u niego ws. KD, ale wg niego powinnam pójść ultradługim protokołem, z hormonem wzrostu. I dopiero wtedy decyzja czy komórki własne (AMH 1,32, FSH 7,26, LH 6) czy KD. Bo wg moich wyników, jeszcze na KD za wcześnie...
1IVF - Bocian Warszawa - krótki protokół, 4 komórki, 3 MII, 1 zarodek 3dn, beta 0
2IVF - Bocian Warszawa - krotki protokół, 6 komórek, 3MII, 2 zarodki 3dn, beta 0
Co dziewczyny myślicie? Jestem jeszcze umówiona na początku czerwca do dr Mrugacza (Bocian Białystok), i po prostu nie wiem co robić. Czy zaczynać przyjmować antyki (prof zaleca Diane 35, a chyba to już dawno nie jest stosowane??) czy odczekać na wizytę u dr Mrugacza, stracić miesiąc, ale upewnić się? 🤔
Widziałam, że Liolia miała super wynik po ultradługim protokole..Pytałam jeszcze Prof o cykl naturalny, ale wg niego ja się nie kwalifikuję 🤷♀️
Jestem w kropce, mam wrażenie, że kręce się w kołko...tym ultradługim protokołem mnie zaskoczył. Co dziewczyny myslicie?
Kla_mum
Może ja się wypowiem, ponieważ zaczęłam leczenie u prof Kuczynskiego w styczniu tego roku. Moje AMH jest niższe niż Twoje, możesz sprawdzić w stopce, FSH o wiele wyższe(16), tez mam 43 lata. Decyzja prof to leczenie ultra długie, dokładnie jak Twoje; Diane, hormon wzrostu, Gonapeptyl i Menopur. Celowalismy w 4 komórki, otrzymaliśmy 8 z czego 4 zarodki. Pierwszy transfer dwóch dwudniowych zarodków, ciaza, niestety poroniłam. Dwie 5 dniowe śnieżynki czekają zamrożone. Niestety, mieszkam za granica i nie mogę po nie na razie przylecieć.
Ja zaufałam Profesorowi, jego wiedzy i doświadczeniu i było warto. Na jednej z wizyt była ze mną dziewczyna w poczekalni, lat 43 z 3 miesięczna córeczka. Jeżeli prof proponuje spróbować raz jeszcze, to moim zdaniem warto posłuchać, ma ogromne doświadczenie.
Trzymam kciuki i życzę powodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 20:33
Miracle, Kla_Mum, Liolia, Mała86, Ari, Maggi, Megii_81 lubią tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
Cześć Kla_mum,
Tak, mój ostatni protokół był długi i stosowalam pod czas protokołu hormon wzrostu i to był na pewno zaskokujacy jak dla mnie wynik, chociaż obawy miałam od początku, bo tutaj na forum dziewczyny pisali że z długim protokołem u nich byli slabe wyniki...
Powiem że podejście Agnieszki i podejście profesora są podobne, tylko Agnieszka może jest bardziej empatyczna. Chyba na następną wizytę można umówić się do córki, jak bym chciała.
Z tego co widzę ty miałaś 3 razy krótki protokół i można było bym spróbować coś innego, nie wiadomo jak to wypali ale próbować i zmieniać warto. A czym byłaś stymulowana w poprzednich podejściach?
Masz amh dosyć dobre i fsh też jest ok, tak że odpowiedź na stymulacje może być dobra, oby trafić na pasujący dla Ciebie lek.
Mój długi protokół też zaczynał się z antykoncepcji, a potem w 2 połowie cyklu zaczynałam zastrzyki gonapeptylu.
Kla_Mum lubi tę wiadomość
43 l., bardzo niskie AMH, endometrioza, kir aa, nk 23%
💥Novum
💫11.2018 - ICSI krótki, 2kom, 1 zarodek w 3dn 10 blastomerów
💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4kom, 2 zarodki w 2dn 2 i 3 blastomery
💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2kom, 2 zarodki w 3dn 14+AH i 6 blastomerów
💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0kom
💥Kriobank
💫12.2019 - ICSI krotki, 1kom w 2dn 2B
💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6kom, 3zarodki w 5dn. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2kom, 5dn - 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤
30.05.2021👶 synek
💫2.2022- ICSI krotki, 1kom, 5dn - 2AB. ET
12.2022 - natural cb(*)
💫4.2025 -KD FET ❄4AA 8dpt 34.7, 10-50,3, 12-32.8 cb(*) -
Cherry78 wrote:Kla_mum
Może ja się wypowiem, ponieważ zaczęłam leczenie u prof Kuczynskiego w styczniu tego roku. Moje AMH jest niższe niż Twoje, możesz sprawdzić w stopce, FSH o wiele wyższe(16), tez mam 43 lata. Decyzja prof to leczenie ultra długie, dokładnie jak Twoje; Diane, hormon wzrostu, Gonapeptyl i Menopur. Celowalismy w 4 komórki, otrzymaliśmy 8 z czego 4 zarodki. Pierwszy transfer dwóch dwudniowych zarodków, ciaza, niestety poroniłam. Dwie 5 dniowe śnieżynki czekają zamrożone. Niestety, mieszkam za granica i nie mogę po nie na razie przylecieć.
Ja zaufałam Profesorowi, jego wiedzy i doświadczeniu i było warto. Na jednej z wizyt była ze mną dziewczyna w poczekalni, lat 43 z 3 miesięczna córeczka. Jeżeli prof proponuje spróbować raz jeszcze, to moim zdaniem warto posłuchać, ma ogromne doświadczenie.
Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
Cherry78, dziękuję za odpowiedź! Nie wiedziałam, że i Ty leczysz się w Kriobanku ☺️. Piekny wynik, ja nigdy nie miałam blastek, a Ty masz jeszcze dwie czekające! ❄️❄️
Tak bardzo jestem tak wymęczona tym oczekiwaniem, tymi procedurami i zmianami klinik, że chciałabym już zacząć..
Z drugiej strony dr Mrugacz cieszy się dużą renomą. Z trzeciej strony byłam wcześniej u sławnego dr Lewandowskiego w Novum i niestety trochę się rozczarowałam. Cały czas słyszałam, że tylko KD albo w zasadzie surogatka na Ukrainie..
Porozmawiam jeszcze z Męzem i dam Wam znać, czy zaczynam brać leki już teraz i odpuszczam dr Mrugacza.
Bardzo Ci dziękuję! 😘
PS: mimo tych wynikow, niestety nigdy nie byłam w ciąży, nawet biochemicznej.Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
-
Kla_Mum wrote:Cherry78, dziękuję za odpowiedź! Nie wiedziałam, że i Ty leczysz się w Kriobanku ☺️. Piekny wynik, ja nigdy nie miałam blastek, a Ty masz jeszcze dwie czekające! ❄️❄️
Tak bardzo jestem tak wymęczona tym oczekiwaniem, tymi procedurami i zmianami klinik, że chciałabym już zacząć..
Z drugiej strony dr Mrugacz cieszy się dużą renomą. Z trzeciej strony byłam wcześniej u sławnego dr Lewandowskiego w Novum i niestety trochę się rozczarowałam. Cały czas słyszałam, że tylko KD albo w zasadzie surogatka na Ukrainie..
Porozmawiam jeszcze z Męzem i dam Wam znać, czy zaczynam brać leki już teraz i odpuszczam dr Mrugacza.
Bardzo Ci dziękuję! 😘
PS: mimo tych wynikow, niestety nigdy nie byłam w ciąży, nawet biochemicznej.
Klu_Mum nie poddawaj się, masz naprawdę dobre wyniki i moim zdaniem warto dać sobie jeszcze jedna szansę. Zawsze możesz pójść na kolejna wizytę do dr Agnieszki, na pewno jest bardziej przystępna ale prof tez ma ogromne doświadczenie.
Jak masz pytania to pisz.
Pozdrawiam serdecznie.Kla_Mum lubi tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
46l. 😅
-
Dodam jeszcze, ze do transferu wzięłam embrio glue i Atosiban. Nie wiem czy pomogło ale tez i nie zaszkodziło. 😊Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
46l. 😅
-
Liolia wrote:Cześć Kla_mum,
Tak, mój ostatni protokół był długi i stosowalam pod czas protokołu hormon wzrostu i to był na pewno zaskokujacy jak dla mnie wynik, chociaż obawy miałam od początku, bo tutaj na forum dziewczyny pisali że z długim protokołem u nich byli slabe wyniki...
Powiem że podejście Agnieszki i podejście profesora są podobne, tylko Agnieszka może jest bardziej empatyczna. Chyba na następną wizytę można umówić się do córki, jak bym chciała.
Z tego co widzę ty miałaś 3 razy krótki protokół i można było bym spróbować coś innego, nie wiadomo jak to wypali ale próbować i zmieniać warto. A czym byłaś stymulowana w poprzednich podejściach?
Masz amh dosyć dobre i fsh też jest ok, tak że odpowiedź na stymulacje może być dobra, oby trafić na pasujący dla Ciebie lek.
Mój długi protokół też zaczynał się z antykoncepcji, a potem w 2 połowie cyklu zaczynałam zastrzyki gonapeptylu.
Liolia, dziękuję za odpowiedź!☺️
W Bocianie byłam stymulowana Bemfolą i Mensinormem (1IVF), Puregonem i Menopurem (2IVF), a w Novum Rekovelle i Mensinormem.
Chciałam do dr Agnieszki, ale niestety skrócił mi się cykl i niestety był tylko termin do Prof. Ale pewnie i tak się konsultują.
Aaa, i jeszcze Prof przepisał mi 3x500mg Glucophage i Encortolon 5mg (ja biorę encorton i przeczytałam, że to samo działanie, tylko inne wchłanianie).
Piekne wyniki macie 💪🏻😍, tak jak pisałam, u mnie transfer był zawsze w 2-3dobie, a jak w Novum chciałam podhodować do blastki rozmrożonego dwudniowca, to niestety zdegenerował...
A Ty kiedy wracasz po swoje ❄️? Bo Cherry78 jak rozumiem musi jeszcze chwilę poczekać. Na szczęście loty wracają w połowie czerwca...
43 lata
-
Cherry78 wrote:Dodam jeszcze, ze do transferu wzięłam embrio glue i Atosiban. Nie wiem czy pomogło ale tez i nie zaszkodziło. 😊
Atosiban na skurcze? Ja nigdy nie miałam ani tego, ani embrio glue. Raz tylko AH.
Dziekuję, śledzę Wasze forum od kilku miesięcy, i trzymam za każdą z Was bardzo kciuki! Tak bardzo chciałabym, żeby sie nam wszystkim udało ☺️.
Liolia lubi tę wiadomość
43 lata
-
Bardzo Wam dziekuję za wszelką radę 😘😘Kla_Mum lubi tę wiadomość
-
Aaa, i jeszcze Prof przepisał mi 3x500mg Glucophage i Encortolon 5mg (ja biorę encorton i przeczytałam, że to samo działanie, tylko inne wchłanianie).
A mogę Cię zapytac, dlaczego prof przepisał Ci te leki? Masz jakieś wskazania z wcześniejszego leczenia?
Atosiban na skorcze.
Trzeba wierzyć i się nie poddawać, słońce dla nas wzejdzie bo my waleczne kobiety jesteśmy ✊🏻❤️. Będziemy tu wszystkie tulić nasze maluszki 🥰
Tylko czasami brakuje cierpliwości .. chciałybyśmy już .Liolia, Miracle lubią tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
46l. 😅
-
Wygasające jajniki przy takim AMH, FSH i LH? Chyba tez lekarz żartuje. Dla mnie wyniki są bardzo dobre, a już właszcza patrząc na twój wiek.
moim skromnym zdaniem gdyby przyszła do niego 34 latka z takimi wynikami to powiedziałby jej że nie ma się czym przejmowac.
Czy faktycznie masz w obrazie usg PCOS i w hormonach? (Hashi, IO, prolaktyna itp. ?)
Wady:
# niedoczynność i Hashi i IO
# MTHFR C677 homozygota
# słabo dodatnie p/c kardiolipinie
# ostatnio kiepskie endo - 6 mm
#1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)
# NK - 25%
# il 10 i il 5 - za nisko
# szczepienia - dr Paśnik
Pozytywy:
* KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14% -
Cherry78 wrote:Aaa, i jeszcze Prof przepisał mi 3x500mg Glucophage i Encortolon 5mg (ja biorę encorton i przeczytałam, że to samo działanie, tylko inne wchłanianie).
A mogę Cię zapytac, dlaczego prof przepisał Ci te leki? Masz jakieś wskazania z wcześniejszego leczenia?
Atosiban na skorcze.
Trzeba wierzyć i się nie poddawać, słońce dla nas wzejdzie bo my waleczne kobiety jesteśmy ✊🏻❤️. Będziemy tu wszystkie tulić nasze maluszki 🥰
Tylko czasami brakuje cierpliwości .. chciałybyśmy już .
No właśnie nie pytał o nic, ani o poziom insuliny, glukozy, krzywej insulinowej. Powiedział, że powinnam brać glucophage na poprawę jakości komórek. Przyznałam mu sie, że biorę 500mg (dostałam od prof. Jerzak), to powiedział, że taka dawka nie ma sensu i przepisał mi 3x500mg.
Oj to prawda, że podnosimy sie po każdym upadku, ale z drugiej strony powiem Wam, że jest mi coraz trudniej...Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
-
Borden wrote:Wygasające jajniki przy takim AMH, FSH i LH? Chyba tez lekarz żartuje. Dla mnie wyniki są bardzo dobre, a już właszcza patrząc na twój wiek.
moim skromnym zdaniem gdyby przyszła do niego 34 latka z takimi wynikami to powiedziałby jej że nie ma się czym przejmowac.
Czy faktycznie masz w obrazie usg PCOS i w hormonach? (Hashi, IO, prolaktyna itp. ?)
Dziękuję Borden. Wygasające jajniki ocenił oglądając mnie na usg (3 dzień cyklu), mialam kilka pęcherzyków...mam jeszcze dwurożna macicę, ale jak miałam robioną histeroskopię u dr Dońca (Novum), to powiedział, że nie ma wskazań do operacji.
Prolaktyna ok, a IO nie wiem właśnie...dziwny wynik miałam. Kiedyś nawet pytałam o to na innym wątku, tylko nie dostałam odpowiedzi:
Glukoza
0h 83,10 (70-99)
1h 73,10
2h 95,70
Insulina
0h 5,56 (2,6-24,9)
1h 11,30
2h 29,90
Hashi nie mam, biorę Letrox 50.
43 lata
-
Borden wrote:Wygasające jajniki przy takim AMH, FSH i LH? Chyba tez lekarz żartuje. Dla mnie wyniki są bardzo dobre, a już właszcza patrząc na twój wiek.
Ja mam AMH 1,36 i też usłyszałam że mam wygasające jajniki. W wieku 33 lat.
Początek starań: 2015
2iui
Zmiana kliniki
04.2020 początek długiego protokołu ivf z mrożeniem zarodków
FAMSI - 3 blastki ❄️ 5.1.1 ❄️❄️5.2.2
Ja 35l. - FraX, AMH 1,36, poza tym ok
Mąż 37l. - wyniki ok
IVF ❄️27.01.2022; 18dpt beta 47,8; 22dpt beta 2,2💔
Zostały ❄️❄️ z nieprawidłowym wynikiem PGD -
Kla_Mum wrote:Dziękuję Borden. Wygasające jajniki ocenił oglądając mnie na usg (3 dzień cyklu), mialam kilka pęcherzyków...mam jeszcze dwurożna macicę, ale jak miałam robioną histeroskopię u dr Dońca (Novum), to powiedział, że nie ma wskazań do operacji.
Prolaktyna ok, a IO nie wiem właśnie...dziwny wynik miałam. Kiedyś nawet pytałam o to na innym wątku, tylko nie dostałam odpowiedzi:
Glukoza
0h 83,10 (70-99)
1h 73,10
2h 95,70
Insulina
0h 5,56 (2,6-24,9)
1h 11,30
2h 29,90
Hashi nie mam, biorę Letrox 50.
Glukoza: hipoglikemia, wartość z 1h nie powinna być niższa od na czczo, generalnia krzywa płaska i na to powinna być dieta.
Insulina jak widzisz koreluje wprost proporcjonalnie do spadków i wzrostów cukrów u ciebie, ale po 2h (mimo że w normie, noma ={ 30) powinna być niższa niż ta po 1h. Jeśli cukier masz po 2h tylko 95 to mimo wszystko insulina powinna być niższa. Wystarczy że cukier podskoczy do większych wartości i insulina poszybuje ponad twoje 29.
Do rozważenia wizyta u diabetologa.
Meta / dieta.
Dawka 500 mety to dawka placebo. Wartości lecznicze / odziałujące na komórki jajowe to 1500-3000.
Wady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Ark_a wrote:Ja mam AMH 1,36 i też usłyszałam że mam wygasające jajniki. W wieku 33 lat.
Arka wszystko co jest powyżej 1 jest normą.
Oczywiście ze ważny jest obraz USG na początku cyklu, ale to żadna wyrocznia.
Bo taka 34 latka może utrzymać takie AMH jeszcze przez dobrych 6 lat z bardzo niewielkim spadkiem, może też świetnie się stymulować:)A inna może mieć AMH 4 i odnotowywać szybkie spadki w kolejnych latach.
Wszystko zależy od pierwszej stymulacji, co miesięcznych owulacji, długości cyklu, LH, FSH (te dwa ostatnie sa ważniejsze niż AMH). Po pierwszym in-vitro można cos powiedzieć, ocenić rozwój zapłodnionych komórek, ich przezywalnośc itp. Same wyniki nic nam jeszcze nie mówią
Nie wiem po co lekarze straszą pacjentki:)Ari, Ark_a, Maggi, Cherry78, Megii_81 lubią tę wiadomość
Wady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Borden wrote:Glukoza: hipoglikemia, wartość z 1h nie powinna być niższa od na czczo, generalnia krzywa płaska i na to powinna być dieta.
Insulina jak widzisz koreluje wprost proporcjonalnie do spadków i wzrostów cukrów u ciebie, ale po 2h (mimo że w normie, noma ={ 30) powinna być niższa niż ta po 1h. Jeśli cukier masz po 2h tylko 95 to mimo wszystko insulina powinna być niższa. Wystarczy że cukier podskoczy do większych wartości i insulina poszybuje ponad twoje 29.
Do rozważenia wizyta u diabetologa.
Meta / dieta.
Dawka 500 mety to dawka placebo. Wartości lecznicze / odziałujące na komórki jajowe to 1500-3000.
Borden, BARDZO dziekuję Ci za komentarz. Od prof. Jerzak dostałam Metę 500mg i Miovelię oraz skierowanie na ćwiczenia body balance albo body pump, plus dieta o niskim IG.
Wygląda jednak na to, że będę musiała przejść się do diabetologa...(to też zleciła, ale uznałam, że to jakieś przekłamanie, bo jestem szczupła 🤦♀️😁😁).
43 lata
-
Esperanza Mia wrote:Narazie to zaznaczamy i kreślimy wygląd mebli. Stwarzamy projekt. Strasznie to idzie przez narożniki.
Potem mój będzie malował naprawiał popękane ściany i zakładał panele.
Ja się nie tykam. Będę jak mówisz kierowniczka. Nie wiem ile to się znajdzie ale napewno nie szybko
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow
03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie
07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta
01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
Kla_Mum wrote:Atosiban na skurcze? Ja nigdy nie miałam ani tego, ani embrio glue. Raz tylko AH.
Dziekuję, śledzę Wasze forum od kilku miesięcy, i trzymam za każdą z Was bardzo kciuki! Tak bardzo chciałabym, żeby sie nam wszystkim udało ☺️."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI08.17r. IUI
09.17r. IUI
10.17r. IUI
11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow
03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie
07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta
01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych
07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎