X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Borden Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Borden, BARDZO dziekuję Ci za komentarz. Od prof. Jerzak dostałam Metę 500mg i Miovelię oraz skierowanie na ćwiczenia body balance albo body pump, plus dieta o niskim IG.

Wygląda jednak na to, że będę musiała przejść się do diabetologa...(to też zleciła, ale uznałam, że to jakieś przekłamanie, bo jestem szczupła 🤦‍♀️😁😁).

Ja też jestem bardzo szczupła, homa-ir 1,5 a tu takie cyrki po obiciążeniu. Nawet moja gin (jak do niej przyszłam po ponownym otwarciu kliniki z powodu covid) wykrzyknęła: ale przecież Pani jest szczuplutka ! w życiu bym nie powiedziała że ma pani problem z cukrem.

Maskara. Prasa medyczna często podaje, że cukrzyca jest chorobą ludzi otyłych i że badanie cukru na czczo dużo mówi. O matko, ale bzdet:) Powinni uświadamiać, że cukrzyca atakuje wszystkich i kluczem do niedopuszczenia do niej jest ruch, ruch ruch, zrównoważona dieta i niepodjadanie między posiłkami (jedzenie co 3,5-4h). :)))) Jest to dieta dla wszystkich - czy mają cukry w normie czy nie;)

Wady:
    # niedoczynność i Hashi i IO
    # MTHFR C677 homozygota
    # słabo dodatnie p/c kardiolipinie
    # ostatnio kiepskie endo - 6 mm
    #1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)

# NK - 25%
    # il 10 i il 5 - za nisko
    # szczepienia - dr Paśnik

Pozytywy:
    * KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
    * Amh - 2,7

Zalety:
    - 1 dziecko

Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14%
  • Maggi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borden wrote:
    Ja też jestem bardzo szczupła, homa-ir 1,5 a tu takie cyrki po obiciążeniu. Nawet moja gin (jak do niej przyszłam po ponownym otwarciu kliniki z powodu covid) wykrzyknęła: ale przecież Pani jest szczuplutka ! w życiu bym nie powiedziała że ma pani problem z cukrem.

Maskara. Prasa medyczna często podaje, że cukrzyca jest chorobą ludzi otyłych i że badanie cukru na czczo dużo mówi. O matko, ale bzdet:) Powinni uświadamiać, że cukrzyca atakuje wszystkich i kluczem do niedopuszczenia do niej jest ruch, ruch ruch, zrównoważona dieta i niepodjadanie między posiłkami (jedzenie co 3,5-4h). :)))) Jest to dieta dla wszystkich - czy mają cukry w normie czy nie;)
    Cukrzyca typu 2 związana jest z otyłością ( najczęściej). Typu 1 już nie...
    Jest też nietolerancja glukozy i tu właśnie często próba obciążenia glukozą wychodzi źle, ale wyniki glukozy na czczo mogą być ok. U takich ludzi jest ryzyko rozwinięcia się cukrzycy typu 2 ( głównie jak przytyją).
    Ci, co mają podwyższoną glukozę na czczo, z reguły mają już rozwinięta cukrzycę.
    A do zdiagnozowania cukrzycy stosuje się krzywą cukrzycową a nie test nietolerancji glukozy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 10:47

Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
    Niedrożny prawy jajowód
    Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
    3 cykle z clo 😢
    07.2018 AMH 2.32
    08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
    10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
    02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
    03.2019 start aku, supli itp.
    03.2019 AMH 1.16
    04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
    06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
    07.2019 kwalifikacja do AZ
    07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
    06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
    09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
    9ewnflw1wegxal6g.png
  • Borden Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi wrote:
    Cukrzyca typu 2 związana jest z otyłością ( najczęściej). Typu 1 już nie...
    Jest też nietolerancja glukozy i tu właśnie często próba obciążenia glukozą wychodzi źle, ale wyniki glukozy na czczo mogą być ok. U takich ludzi jest ryzyko rozwinięcia się cukrzycy typu 2 ( głównie jak przytyją).
    Ci, co mają podwyższoną glukozę na czczo, z reguły mają już rozwinięta cukrzycę.
    A do zdiagnozowania cukrzycy stosuje się krzywą cukrzycową a nie test nietolerancji glukozy...

No własnie Maggi nie zgodzę się że cukrzyca typu 2 związana jest z otylością. Tak własnie donoszą media i spora liczba lekarzy internistów. Realia są zupełnie inne. Na forach jest mnóstwo szczupłych kobiet z hierglikemią lub insulinemią, które gdyby nie wykonały krzywych nie wiedziałaby do tej pory że coś jest nie tak, bo na czczo wyniki miały w super normie.
    I odwrotnie, widziałam sporo wyników, gdzie na czczo wartość była 101-110 (podwyższone), a po obciążeniu cukry ledwo wzrastały lub były dwucyfrowe. (więc nie mają cukrzycy)
    Trzy: "każda kobieta z cukrzycą ciążową wcześniej czy później rozwinie pełnobjawową cukrzycę"- wypowiedzi diabetelogów, u których byłam. W mediach podają" może się rozwinąć" - diabetolodzy twierdzą zgodnie, że to kwestia czasu i takie stawianie sprawy usypia czujność kobiet po ciazy, które po wielu latach, nie starając się o kolejna ciąże i prowadząc "normalny" - średnio aktywny tryb życia "z grzeszkami" nawet nie wiedzą o istnieniu hiperglikemi.
    Czym się wg ciebie różni test nietolerancji glukozy (test obciążenia glukozą) od powszechnie stosowanej nazwy "krzywej cukrowej "?

niejednokrotnie podkreśla się ważną kwestię: cukrzyca nie boli, cukrzyca przez wiele lat nawet nie daje ŻADNYCH objawów a czyni straszne spustoszenie w organiźmie. Na krzywe prawie nikt nie kieruje zwykłych pacjentów przychodni, a to badanie powinno być obowiązkowe do zlecenia przez interniste każdemu po 50 roku życia raz na kilka lat (wiadomo jest obciążające). Szacuje się, że chorych na cukrzycę może byc 2x więcej i jest to obecnie najpowszechniejsza choroba cywilizacyjna bez względu na masę ciała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 13:00

Wady:
    # MTHFR C677 homozygota

# NK - 25%

Pozytywy:
    * Amh - 2,7

Zalety:
    - 1 dziecko

• Borden Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borden wrote:
    No własnie Maggi nie zgodzę się że cukrzyca typu 2 związana jest najczęściej z otylością.Takie myślenie powoduje uspienie czujności. Kwestię li tylko otylości podnoszą media i spora liczba lekarzy internistów, a realia są zupełnie inne. Na forach jest mnóstwo szczupłych kobiet z hierglikemią lub insulinemią, które gdyby nie wykonały krzywych nie wiedziałaby do tej pory że coś jest nie tak, bo na czczo wyniki miały w super normie.
    I odwrotnie, widziałam sporo wyników, gdzie na czczo wartość była 101-110 (podwyższone), a po obciążeniu cukry ledwo wzrastały lub były dwucyfrowe. (więc nie mają cukrzycy)
    Trzy: "każda kobieta z cukrzycą ciążową wcześniej czy później rozwinie pełnobjawową cukrzycę"- wypowiedzi diabetelogów, u których byłam. W mediach podają" może się rozwinąć" - diabetolodzy twierdzą zgodnie, że to kwestia czasu i takie stawianie sprawy usypia czujność kobiet po ciazy, które po wielu latach, nie starając się o kolejna ciąże i prowadząc "normalny" - średnio aktywny tryb życia "z grzeszkami" nawet nie wiedzą o istnieniu hiperglikemi.
    Wiem co się stosuje do zdiagnozowania cukrzycy - po prostu pisze szybko i wkradł się błąd- skrót myślowy:)

niejednokrotnie podkreśla się ważną kwestię: cukrzyca nie boli, cukrzyca przez wiele lat nawet nie daje ŻADNYCH objawów a czyni straszne spustoszenie w organiźmie. Na krzywe prawie nikt nie kieruje zwykłych pacjentów przychodni, a to badanie powinno być obowiązkowe do zlecenia przez interniste każdemu po 50 roku życia raz na kilka lat (wiadomo jest obciążające). Szacuje się, że chorych na cukrzycę może byc 2x więcej i jest to obecnie najpowszechniejsza choroba cywilizacyjna bez względu na masę ciała:)

Wady:
    # MTHFR C677 homozygota

# NK - 25%

Pozytywy:
    * Amh - 2,7

Zalety:
    - 1 dziecko

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chwilę się nie odzywałam ,w sumie to nic się nie działo ciekawego czekałam na to poronienie az wkońcu powtórzyłam betę i miałam prawe 9 tyś , poszlam do gina i dał mi poronne tabletki bo się nie zapowiadało że samo zejdzie no i dostalam okres kilka dni temu , nie jakoś bardzo obfity ale jest .Czekam aż się skończy i jadę na podgląd .

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna wrote:
    Cześć dziewczyny chwilę się nie odzywałam ,w sumie to nic się nie działo ciekawego czekałam na to poronienie az wkońcu powtórzyłam betę i miałam prawe 9 tyś , poszlam do gina i dał mi poronne tabletki bo się nie zapowiadało że samo zejdzie no i dostalam okres kilka dni temu , nie jakoś bardzo obfity ale jest .Czekam aż się skończy i jadę na podgląd .

Smutna, bardzo mi przykro 💔. Trzymaj się. Jak się czujesz? Mój okres po poronieniu również był raczej delikatny, spodziewałam się większego krwawienia .

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Smutna, bardzo mi przykro 💔. Trzymaj się. Jak się czujesz? Mój okres po poronieniu również był raczej delikatny, spodziewałam się większego krwawienia .

A nawet dobrze , brzuch mnie trochę pobolewa ,da się wytrzymać no też myślałam,że bd intensywniej , chciałabym podejść do kolejnego transferu ale pewnie będzie po następnym okresie dopiero , widzę że masz 2 śnieżynki jeszcze , kiedy myślisz podchodzić do transferu ?Myślisz ,że można zaraz po poronieniu podchodzić czy lepiej jest odczekać , mówił coś twój lekarz na ten temat ?

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna wrote:
    A nawet dobrze , brzuch mnie trochę pobolewa ,da się wytrzymać no też myślałam,że bd intensywniej , chciałabym podejść do kolejnego transferu ale pewnie będzie po następnym okresie dopiero , widzę że masz 2 śnieżynki jeszcze , kiedy myślisz podchodzić do transferu ?Myślisz ,że można zaraz po poronieniu podchodzić czy lepiej jest odczekać , mówił coś twój lekarz na ten temat ?

Lekarz powiedział, ze trzeba odczekać min 1 cykl. Podobno im wcześniej tym lepiej, organizm podobno „pamięta” ciąże dlatego łatwiej zajść, czy to prawda, niestety nie wiem..
    U nas niestety jest problem, ponieważ nie mieszkamy w Polsce, muszę poczekać, aż otworzą granicę.
    A Wy macie jeszcze mrozaczki? Kiedy masz teraz wizytę?

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Lekarz powiedział, ze trzeba odczekać min 1 cykl. Podobno im wcześniej tym lepiej, organizm podobno „pamięta” ciąże dlatego łatwiej zajść, czy to prawda, niestety nie wiem..
    U nas niestety jest problem, ponieważ nie mieszkamy w Polsce, muszę poczekać, aż otworzą granicę.

Tak mamy jednego jeszcze , jak mi się okres skończy pójdę na monitoring sprawdzić czy wszystko jest w porządku, no i zobaczę co doktorek zaleci , kiedy kolejny transfer . No to rzeczywiście kurcze , oby otworzyli jak najszybciej żebyście mogli wrócić po swoje mrozaczki .Trzymam kciuki jak najmocniej

Cherry78 lubi tę wiadomość

• Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borden wrote:

To prawda. Ja nie uwierzyłabym, że powinnam być na diecie, gdyby nie wyniki krzywej. Wg mojej pani endo mam idealne wyniki, ale sprawdzała mi tylko insulinę i glukozę na czczo 🤷‍♀️. Dopiero prof. Jerzak kazała sprawdzić krzywą i zapisała metforminę - chociaż jak sie okazało, dawkę, która niewiele zdziała...

Dziś pierwsze śniadanie po nowemu ☺️😉

Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
    43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
    On: wyniki nasienia w miarę ok

5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
    7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!

82do3e5e1vm21v9s.png
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:

Smutna, bardzo mi przykro 😔 Mam nadzieję, że kolejny trasfer będzie szczęśliwy 🤞🤞

Cherry78, podobno w czerwcu mają ruszyć linie lotnicze? Lot sie chwali, że można już kupować bilety. Patrzyłaś, kiedy moglibyście przylecieć?

smutna lubi tę wiadomość

43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?

5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:

82do3e5e1vm21v9s.png
  • Ark_a Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna wrote:
    Smutna 😢😢 tak mi przykro...

Początek starań: 2015
    2iui
    Zmiana kliniki
    04.2020 początek długiego protokołu ivf z mrożeniem zarodków

FAMSI - 3 blastki ❄️ 5.1.1 ❄️❄️5.2.2

Ja 35l. - FraX, AMH 1,36, poza tym ok
    Mąż 37l. - wyniki ok
    IVF ❄️27.01.2022; 18dpt beta 47,8; 22dpt beta 2,2💔
    Zostały ❄️❄️ z nieprawidłowym wynikiem PGD
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Smutna, bardzo mi przykro 😔 Mam nadzieję, że kolejny trasfer będzie szczęśliwy 🤞🤞

Cherry78, podobno w czerwcu mają ruszyć linie lotnicze? Lot sie chwali, że można już kupować bilety. Patrzyłaś, kiedy moglibyście przylecieć?

Jeszcze jest problem z kwarantanna w Polsce, dwa tyg w izolacji plus stymulacja, transfer bardzo się to wszystko wydłuża. Co za pech z tym wirusem.. 😔

A proszę napisz, jaka stosujesz dietę?

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna wrote:

Smutna-bardzo mi przykro...wiem przez co przechodzisz...ja poroniłam 3 razy. Mój udany transfer był w cyklu po poronieniu. Tylko jeden lekarz zgodził się na podejście aby nie tracić czasu(to była stymulacja od razu z tarnsferem)reszta kazała odczekać 3 miesiące. Miałam puste jajo , 7 tydzień...wybrałam tego lekarza i ta opcje i sie udało. Trzymam kciuki i obyś szybko zmieniła nick na Radosna, tego Ci życzę!

Kla_Mum, Cherry78, Ari lubią tę wiadomość

age.png
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Jeszcze jest problem z kwarantanna w Polsce, dwa tyg w izolacji plus stymulacja, transfer bardzo się to wszystko wydłuża. Co za pech z tym wirusem.. 😔

A proszę napisz, jaka stosujesz dietę?

No tak, jeszcze ta kwarantanna...oby w czerwcu się już sytuacja unormowała...😖😖 rozumiem, że Ty nie miałabyś już stymulacji, tylko od razu crio?

Znalazłam dietę dla osob z reaktywną hipoglikemią (spada mi cukier po posiłku), przygotowaną przez Szpital Uniwersytecki w Krakowie. Ale to raczej zbior rad, czego unikać i co jeść, niż konretna rozpiska z posiłkami...jak wpiszesz do internetu, powinien wyskoczyć od razu ☺️.

Dostałam dziś wyniki moich hormonów (3dc): FSH 5,82, LH 3,47, Estradiol 57, prolaktyna 9,89ng/ml.
    Wit B12 453pg/ml. Rozumiem, ze wit. B12 do poprawki.

A czy stosunek LH/FSH nie jest zbyt niski? 🧐 No nic, zaczęłam brać leki zgodnie z zaleceniem prof. Kuczyńskiego. 9.06 wizyta.

43 lata

82do3e5e1vm21v9s.png
  • Mila79 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    No tak, jeszcze ta kwarantanna...oby w czerwcu się już sytuacja unormowała...😖😖 rozumiem, że Ty nie miałabyś już stymulacji, tylko od razu crio?

Znalazłam dietę dla osob z reaktywną hipoglikemią (spada mi cukier po posiłku), przygotowaną przez Szpital Uniwersytecki w Krakowie. Ale to raczej zbior rad, czego unikać i co jeść, niż konretna rozpiska z posiłkami...jak wpiszesz do internetu, powinien wyskoczyć od razu ☺️.

Dostałam dziś wyniki moich hormonów (3dc): FSH 5,82, LH 3,47, Estradiol 57, prolaktyna 9,89ng/ml.
    Wit B12 453pg/ml. Rozumiem, ze wit. B12 do poprawki.

A czy stosunek LH/FSH nie jest zbyt niski? 🧐 No nic, zaczęłam brać leki zgodnie z zaleceniem prof. Kuczyńskiego. 9.06 wizyta.

Klu_Mum - a teraz masz wizyte przed kolejna stymulacja czy jaka? Bo ze stopki wynika, ze nie ma mrozkow juz :(. A to KD to sue zastanawuacie? Czy cos juz robicie w tym kierunku?

Ps ladne wyniki hormonow! I fsh jakie ladne

Cherrus78 - jak sie ciesze, ze Cie aktywna na forum widze, jakoa mi z Toba od razu cieplej i pozytywniej 😍😍😍😍😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 21:58

Kla_Mum lubi tę wiadomość

• Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 wrote:
    Klu_Mum - a teraz masz wizyte przed kolejna stymulacja czy jaka? Bo ze stopki wynika, ze nie ma mrozkow juz :(. A to KD to sue zastanawuacie? Czy cos juz robicie w tym kierunku?

Ps ladne wyniki hormonow! I fsh jakie ladne

Cherrus78 - jak sie ciesze, ze Cie aktywna na forum widze, jakoa mi z Toba od razu cieplej i pozytywniej 😍😍😍😍😘😘😘

Mila79, no właśnie po tych trzech nieudanych procedurach i biorąc pod uwagę mój wiek, uznaliśmy, że pora na KD. I dlatego od razu rozmawialiśmy z prof. Kuczyńskim o KD, ale on uznał, że jeszcze poda mi hormon wzrostu i zleci ultradługi protokół 🤷‍♀️. Dziś zaczęłam brać leki.

Mi po prostu już szkoda czasu na łudzenie się, że na moich komórkach damy radę, stąd decyzja o KD. Ale prof twierdzi, że nie ma wskazań jeszcze do KD, ta decyzja nastąpi np., jeżeli ten ultradługi protokoł się posypie...

A Ty kiedy podchodzisz do krio? Bo jak rozumiem, masz jeszcze 2 mrożaczki z lutego czy łącznie masz 4 (z października i lutego)?

43 lata

82do3e5e1vm21v9s.png
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum na temat wyników nie wypowiem się, ponieważ nie mam rozległej wiedzy w tej dziedzinie ale tez wydaje mi się, ze są dobre. Na pewni ktoś Ci odpisze, tutaj dziewczyny bardzo pomagają i wspierają 💜
    Podziwiam Cię, za decyzję o KD, nie jest łatwa i też myśle o takim rozwiązaniu, jeżeli wszystko inne zawiedzie.
    Mam nadzieje, ze Prof się nie myli i mimo wszystko stymulacja się powiedzie ✊🏻❤️

Milus, kochana, zaglądam tutaj czasami, szukam wsparcia, motywacji, nadziei, wiesz, lekko to my nie mamy..
    A Tobie chciałam dodać do pomysłu z bannerem, może dorzuć jakieś cukierki na zachętę? Lizaki? Sama nie wiem.. bo miśka chyba nie da się upchnąć? 😁

Milus, brałaś jakieś wspomagacze? Embrio glue? Atosiban? Monokoncentrat? Nutridrinki? Fryty z Maca? 😉
    Przesyłam ❤️❤️❤️

Kla_Mum, Mila79 lubią tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻

46l. 😅

event.png
  • Ari Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna wrote:
    Smutna, teraz zapewne przeżywasz ciężkie chwile. W tym całym nieszczęściu, niewątpliwie bardzo dobrze ,że udało Ci się wywołać miesiaczke przy tak wysokiej becie .U mnie przy wysokiej becie nie było szans na samoistne poronienie. Krótko mówiąc byl to koszmar .
    Ja po zabiegu miałam odczekać 3 miesiące, w innym przypadku mogłabym już po miesiącu próbować.
    Dodam tylko,ze po poronieniu statystycznie szanse wzrastają .

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Mila79, no właśnie po tych trzech nieudanych procedurach i biorąc pod uwagę mój wiek, uznaliśmy, że pora na KD. I dlatego od razu rozmawialiśmy z prof. Kuczyńskim o KD, ale on uznał, że jeszcze poda mi hormon wzrostu i zleci ultradługi protokół 🤷‍♀️. Dziś zaczęłam brać leki.

Mi po prostu już szkoda czasu na łudzenie się, że na moich komórkach damy radę, stąd decyzja o KD. Ale prof twierdzi, że nie ma wskazań jeszcze do KD, ta decyzja nastąpi np., jeżeli ten ultradługi protokoł się posypie...

A Ty kiedy podchodzisz do krio? Bo jak rozumiem, masz jeszcze 2 mrożaczki z lutego czy łącznie masz 4 (z października i lutego)?
    Na kd mysle,ze masz jeszcze czas ,cudownie, ze jest taka opcja,będzie to Twoj plan b.Teraz ✊✊✊✊za Twoje komoreczki.

Kla_Mum lubi tę wiadomość

"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
‹‹ 1741 1742 1743 1744 1745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ