IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, po wielu zwrotach akcji ( immuno nas zatrzymała jesienią a covid w styczniu) wracam do gry. Od dzisiaj estrofem i clexane i mam nadzieję wystartować do Ostrawy tuż przed Świętami. Prima aprilis najbardziej prawdopodobmy.
arzu, Kla_Mum, karolcia35, Cherry78, emimor89, Tanguera, russty, sisi, happilyeverafter, Liolia, Maggi lubią tę wiadomość
-
Zocha wrote:Dziewczyny, po wielu zwrotach akcji ( immuno nas zatrzymała jesienią a covid w styczniu) wracam do gry. Od dzisiaj estrofem i clexane i mam nadzieję wystartować do Ostrawy tuż przed Świętami. Prima aprilis najbardziej prawdopodobmy.
Mooooocno, ale to mocno trzymam kciuki!! niech to będzie udany prima aprilis!!! Całym sercem jestem z Tobą!!!Zocha, Kla_Mum lubią tę wiadomość
-
arzu wrote:Mooooocno, ale to mocno trzymam kciuki!! niech to będzie udany prima aprilis!!! Całym sercem jestem z Tobą!!!
karolcia35, arzu lubią tę wiadomość
-
Zocha wrote:Dziewczyny, po wielu zwrotach akcji ( immuno nas zatrzymała jesienią a covid w styczniu) wracam do gry. Od dzisiaj estrofem i clexane i mam nadzieję wystartować do Ostrawy tuż przed Świętami. Prima aprilis najbardziej prawdopodobmy.
Zocha kochana, bardzo bardzo kibicuję, oby teraz poszło już z górki!! ✊🏻✊🏻💖 Jakie leki dodatkowe będziesz jeszcze brała? Encorton? Atosiban? Accofil?Cherry78 lubi tę wiadomość
Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Kla_Mum wrote:Zocha kochana, bardzo bardzo kibicuję, oby teraz poszło już z górki!! ✊🏻✊🏻💖 Jakie leki dodatkowe będziesz jeszcze brała? Encorton? Atosiban? Accofil?
-
Zocha trzymam kciuki 🍀🍀🍀😘
Zocha lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Zocha wrote:Encorton biorę już od listopada, więc zostaje ze mną do 12 tyg po transferze. Mam zamiar dopytać jeszcze lekarza co jeszcze można dorzucić. Chcę się jeszcze na akupunkturę wybrać kilka razy. A co sugerujecie z leków?
A ile bierzesz encortonu? Zwiększasz od dnia transferu? W dniu transferu dobrze wziąć kroplówkę z atosibanu, a 5 dni przed transferem mieć wlew z accofilu. No i potem już acard, heparyna, bryophyllum i frytki z Maca 😉✊🏻Zocha, Cherry78 lubią tę wiadomość
Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Kla_Mum wrote:A ile bierzesz encortonu? Zwiększasz od dnia transferu? W dniu transferu dobrze wziąć kroplówkę z atosibanu, a 5 dni przed transferem mieć wlew z accofilu. No i potem już acard, heparyna, bryophyllum i frytki z Maca 😉✊🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 15:39
Kla_Mum, Tanguera, Cherry78, Maggi lubią tę wiadomość
-
russty wrote:Nie nie, nastawiałam się już na co by było gdyby. Dziś 10 dpt i beta 26!!!!💗💗💗😁
oby tak dalej🤞🍀
Także Kochane! trzymajcie proszę kciuki dalej, bo przyniosłyście mi szczęście nadspodziewane!😘
A ja mam nadzieję niniejszym otworzyłam stawkę marcowej szczęśliwej fali 🙈🍀🤞
Russty, wspaniała wiadomość ❤️
Zarażaj nas wszystkie tą swoją betą 😘
Czekam na dalsze info o przyrostach 🍀🤞russty lubi tę wiadomość
Ona:
rocznik '76
starania od XI 2018 przy AMH 0,37
I.2019 - ciąża naturalna, zakończona poronieniem w 7t.c.
V.2019 - ciąża naturalna, zakończona poronieniem w 7t.c.
od I.2021 Kriobank, AMH 0,05, endometrioza, wygasające PCO, torbiel endometr. + 2 torbiele czynnościowe.
1 IVF 03.03.21 stymulacja Gonapeptyl + HW + Menopur 300; przerwana w 8 d.c. - brak odp. jakników (pęcherzyki nie rosły)
29.03.21 stymulacja Letrozolem + HW, brak pęcherzyków
On:
rocznik '71, wyniki bardzo dobre -
Kibicuję Ci z całego serca ❤️ Wierzę, że już żadne przeszkody nie staną Wam ba drodze 🍀🤞Zocha lubi tę wiadomość
Ona:
rocznik '76
starania od XI 2018 przy AMH 0,37
I.2019 - ciąża naturalna, zakończona poronieniem w 7t.c.
V.2019 - ciąża naturalna, zakończona poronieniem w 7t.c.
od I.2021 Kriobank, AMH 0,05, endometrioza, wygasające PCO, torbiel endometr. + 2 torbiele czynnościowe.
1 IVF 03.03.21 stymulacja Gonapeptyl + HW + Menopur 300; przerwana w 8 d.c. - brak odp. jakników (pęcherzyki nie rosły)
29.03.21 stymulacja Letrozolem + HW, brak pęcherzyków
On:
rocznik '71, wyniki bardzo dobre -
Zocha wrote:Frytki i ananas z przyjemnością umiescila9na liście. Co do leków dopytam lekarza. Encortonu biorę 20mg na dobę. Dzięki za sugestie
Zocha lubi tę wiadomość
Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
niedoczynność tarczycy - Euthyrox
11.2020 Kriobank
11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt
02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
03.21 III procedura nieudana.
05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
Kir AA
transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9 -
sisi wrote:Dziękuję 😁 Tak, nudy nie ma ale snu za dużo też nie 😉
sisi, Kla_Mum, happilyeverafter, Cherry78, Maggi lubią tę wiadomość
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Zocha wrote:Frytki i ananas z przyjemnością umiescila9na liście. Co do leków dopytam lekarza. Encortonu biorę 20mg na dobę. Dzięki za sugestie
Zocha trzymam kciuki za prostą drogę do transferu i po nim 🍀✊🍀Zocha lubi tę wiadomość
starania od 09.2018
ja - rocznik 86
ch. Hashimoto
po drodze próby stymulacji letrozolem bez skutku
10.2019 pierwszy raz torbiel endometrialna
03.2020 diagnoza Endometrioza IV st
08.2020 lap. endometriozy
11.2020 HSK polip endometrium
11.2020 AMH 0,1 FSH 22
02.2021 hormony b.z.
U męża plemniki wporzo
1. IVF 2.2021
primolut+HW
potem HW+gonapeptyl+recovelle, na koniec 2×mensinorm
3 pęcherzyki,2 kumulusy, 1 zarodek - transfer 2-dniowca 4A(6A?)
beta:10dpt-26, 12dpt-80, 14dpt-219, 19dpt-2335, 26dpt-11998, 29dpt-❤🙏🍀💚
-
Stokrotka23 wrote:Zocha ogromne kciuki, żeby wszystko się udało !! Kochana a czemu masz taka duża dawkę od listopada ? Domyślam się ze na Nk, to pewnie intralipidu już nie bedziesz potrzebowała ?
-
Hej Dziewczyny!
Jestem tu nowa, aczkolwiek poczytuję Was juz od kilku mcy:) bardzo trzymam kciuki za Wasze dobre rozwiązania a każda pozytywna informacja bardzo podnosi na duchu:)
Kilka zdań o mnie- mam 32lata, z mężem staramy się od ok 3lat. Kilka mcy temu zdiagnozowano u mnie endo, u męza słaba ruchliwość plemników. Moje amh we wrześniu wynosilo ok 1.2. Lekarz skierowal nas od razu na in vitro, niestety bezskuteczne.
Planujemy podchodzić do kolejnej procedury natomiast zmieniliśmy tryb życia- stosujemy diety płodnosciowe, biorę ovarin i ubichinol. Planuje zapisac sie na akupunkture, joge hormonalna i zaczac pic ziółka. I tutaj własnie mam dylemat- czy dziewczyny, ktore stosowały ziółka moglyby polecic jakie ziółka? I czy taka joge czy akupunkture powinno stosowac sie czesto? Co jeszcze z supple byście poleciły? Widzialam też wpis o melatoninie.
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady:)
happilyeverafter, Kla_Mum, sisi lubią tę wiadomość
1. ICSI 3 komórki, 2 niedojrzałe, 1 zdegenerowana
---> brak zarodków
2. ICSI 7 komórek, 6 dojrzałych, 4 zapłodnione
---> 3 zarodki 4AA !!
2022 udany ET -
russty wrote:Nie nie, nastawiałam się już na co by było gdyby. Dziś 10 dpt i beta 26!!!!💗💗💗😁
oby tak dalej🤞🍀
Także Kochane! trzymajcie proszę kciuki dalej, bo przyniosłyście mi szczęście nadspodziewane!😘
A ja mam nadzieję niniejszym otworzyłam stawkę marcowej szczęśliwej fali 🙈🍀🤞
Kochana gratulacje ogromne!! 😘❤️😃russty lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
arzu wrote:w czwartek
Arzu kciuki za czwartek ✊✊✊arzu lubi tę wiadomość
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
sisi wrote:Gratuluję ❤
Sisi a u Was Anielka już na świecie? Gratulacje 🥰 Niech Malutka zdrowo się chowa 😘sisi lubi tę wiadomość
Meggie wrote:Hej Dziewczyny!
Jestem tu nowa, aczkolwiek poczytuję Was juz od kilku mcy:) bardzo trzymam kciuki za Wasze dobre rozwiązania a każda pozytywna informacja bardzo podnosi na duchu:)
Kilka zdań o mnie- mam 32lata, z mężem staramy się od ok 3lat. Kilka mcy temu zdiagnozowano u mnie endo, u męza słaba ruchliwość plemników. Moje amh we wrześniu wynosilo ok 1.2. Lekarz skierowal nas od razu na in vitro, niestety bezskuteczne.
Planujemy podchodzić do kolejnej procedury natomiast zmieniliśmy tryb życia- stosujemy diety płodnosciowe, biorę ovarin i ubichinol. Planuje zapisac sie na akupunkture, joge hormonalna i zaczac pic ziółka. I tutaj własnie mam dylemat- czy dziewczyny, ktore stosowały ziółka moglyby polecic jakie ziółka? I czy taka joge czy akupunkture powinno stosowac sie czesto? Co jeszcze z supple byście poleciły? Widzialam też wpis o melatoninie.
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady:)
Witaj Maggie,
Wrzucam listę supli od naszej niezastąpionej Ari (Kochana jeśli nas czytasz moc uścisków 😘):
"mogę o czymś zapomnieć.Wit d 4×1000( ale tylko lek ,a nie suplement )tu masz w dobrej cenie https://www.aptekagemini.pl/vigantoletten-1000j-m-90-tabletek.html .I nie kupuj tych z innymi wartościami,bo to już suplement.Dr kazała brać 2000,ale po roku suplementacji wynik był na minimalnym poziomie wystarczającym i miałam zwiększyć do 4000.Kolejne,to wiesiolek 6 sztuk ,tylko do owulacji( teraz kupuje ten,bo maz tez ma łykać i trochę drogo wychodziło https://www.aptekagemini.pl/wiesiolek-apteo-500mg-120-kapsulek.html),po obu olej lnianyWit.e 400,resveratrol, ahvaganda,maca,Wit.c w proszku z wodą i z sokiem z granatami,dhea×3( wcześniej Eliot,potem swansona),koenzym q10×6(zmieniłam na tańszą formę,bo ponoć każda się wchlania),MyoFolic ( symfolic,infolic itp)×2,jagody goi( Max 20 sztuk i tu najważniejsze w czasie stymulacji na pęcherzyki,by rosly),zelazo i najlepiej z Wit c,ale nie łączyć z b i magnezem,fertilcare,magnez,zioła o.srojki( na noc),algi,mleczko pszczele( ja piłam pierzge),SHATAVARI,niacyna2×100,nac( glutation),Ala,
Larginina,lcarnityna.cynk,selen.No i ostatnie odkrycie,gdy dr kazała mi szukać naturalnych zamienników hormonu wzrostu,to woda kokosowa,która ma mnóstwo cennych właściwości.Podczas stymulacji zel androtop( na recepte).Pewnie jeszcze o czymś zapomnialam😉Efekty ponoć po 3msc,ale myślę,że każdy czas jest dobry.Moze zaczynaj stopniowo.Wazna jest odpowiednia dieta np.avokado,owoce morza,makrela,orzechy,jagody,maliny,morele suszone bez siarki,slonecznik itp.( przy stymulacji najwazniejsze). "
Powodzenia ✊✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 16:03
Cherry78, Meggie, russty, Joana23, Kla_Mum, arzu lubią tę wiadomość
O matko, jaka dawka supli! Robię prnt screen, bo jeszcze nie wszystko mam wplecione w dietę
Co do jogi - polecam gorąco, nie tylko hormonalną. Joga wycisza, pomaga odciągnąć myśli i uczy cierpliwościjak z każdą aktywnością nie ma co przegrzewać i najlepiej zwiększać ilość praktyk stopniowo
na początek 1-2 w tygodniu będzie rozsądnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 22:37
happilyeverafter lubi tę wiadomość