Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Yuki Autorytet
    Postów: 453 479

    Wysłany: 16 kwietnia, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b właśnie będę go męczyć przy następnym transferze o zmianę leku lub zwiększenie dawki.
    Teraz mam mieć zrobioną biopsję dla sprawdzenia endometrium. Mam duże wątpliwości co do niej, bo to cykl straty. Ale masz rację może to pomóc i da pewność, że wszystko jest ok.
    Ciężkie to wszystko.

    A Ty jak się czujesz? Rośniecie? :)

    Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
  • Kaś28 Autorytet
    Postów: 1388 546

    Wysłany: 16 kwietnia, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂 wiem, że to nie mój wątek ale mam pytanie.
    Dziewczyny jakiegoś mialyscie proga w dniu transferu?
    Wczoraj miałam transfer 3dniowego zarodka, transfer świeży , progesteron 60🙂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 15:20

    -starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Paula24 Autorytet
    Postów: 1962 1386

    Wysłany: 16 kwietnia, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem stymulowana menopurem 9 dzień dziś na drugim podglądzie wyszło że mam pęcherzyki 2x17 i 4 x 13 czy jest szansa że do poniedziałku /wtorku bo tak ma być punkcja te pęcherzyki 13mm dojrzeją ? Wyrównają się jakoś ? Bo nie ukrywam że z 2 pęcherzykami do punkcji nie będę podchodzić...czy miała któraś taka sytuacje ?

    24.04.2021 transfer blastki 3.2.2. 😔
    1x❄️ blastocysta kl.2
    19.04 punkcja pobrano 6 ocytów - 2 zaplodnione🍀🍀✊
    08.04.2021 menopur💉💉
    03.2021 Pierwsza wizyta klinika niepłodności 🍀✊
    02.2021 Histerolaparoskopia- niedrozne jajowody
    CP 06.2017 laparoskopia 6 tydz 😔
    Aniołek 04.2016 😔
    Synuś 11.09.2012 ❤️
  • emm80 Koleżanka
    Postów: 39 48

    Wysłany: 16 kwietnia, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula24 wrote:
    Hej dziewczyny jestem stymulowana menopurem 9 dzień dziś na drugim podglądzie wyszło że mam pęcherzyki 2x17 i 4 x 13 czy jest szansa że do poniedziałku /wtorku bo tak ma być punkcja te pęcherzyki 13mm dojrzeją ? Wyrównają się jakoś ? Bo nie ukrywam że z 2 pęcherzykami do punkcji nie będę podchodzić...czy miała któraś taka sytuacje ?
    Jestem w podobnej sytuacji, w 10 dniu stymulacji menopur 1x18 2x17 oraz 1x15 i 1x16 jutro punkcja, dr się zastanawiał czy te dwa dogonią resztę. Jutro się dowiem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 19:29

  • Liolia Autorytet
    Postów: 1092 1716

    Wysłany: 16 kwietnia, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula24 wrote:
    Hej dziewczyny jestem stymulowana menopurem 9 dzień dziś na drugim podglądzie wyszło że mam pęcherzyki 2x17 i 4 x 13 czy jest szansa że do poniedziałku /wtorku bo tak ma być punkcja te pęcherzyki 13mm dojrzeją ? Wyrównają się jakoś ? Bo nie ukrywam że z 2 pęcherzykami do punkcji nie będę podchodzić...czy miała któraś taka sytuacje ?

    To bardzo różnie bywa, bo ja miałam dojrzałą komórkę z piechezyka 13 w dzień punkcji, a drugim razem miałam puste pechezyki na 18 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    Twoji na 13 do poniedziałku muszą dorosnąć do 16 przynajmniej, tak że szansy są, ale nikt nie powie z pewnością czy będą tam komórki...

    A jaki masz estradoil? Mówią że około 300 na jedną komórkę, ale to też nie zawsze sprawdza się 🤷‍♀️

    Cherry78 lubi tę wiadomość

    ckais65g77zpqsml.png
    39 l., AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dn 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dn 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dn 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom w 2 dn 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dn. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 dn - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤
    NACE - będzie chłopak
    Czekamy 👪
  • Paula24 Autorytet
    Postów: 1962 1386

    Wysłany: 16 kwietnia, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Jestem w podobnej sytuacji, w 10 dniu stymulacji menopur 1x18 2x17 oraz 1x15 i 1x16 jutro punkcja, dr się zastanawiał czy te dwa dogonią resztę. Jutro się dowiem.
    Daj koniecznie znać co tam u ciebie wyszło

    24.04.2021 transfer blastki 3.2.2. 😔
    1x❄️ blastocysta kl.2
    19.04 punkcja pobrano 6 ocytów - 2 zaplodnione🍀🍀✊
    08.04.2021 menopur💉💉
    03.2021 Pierwsza wizyta klinika niepłodności 🍀✊
    02.2021 Histerolaparoskopia- niedrozne jajowody
    CP 06.2017 laparoskopia 6 tydz 😔
    Aniołek 04.2016 😔
    Synuś 11.09.2012 ❤️
  • Paula24 Autorytet
    Postów: 1962 1386

    Wysłany: 16 kwietnia, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liolia wrote:
    To bardzo różnie bywa, bo ja miałam dojrzałą komórkę z piechezyka 13 w dzień punkcji, a drugim razem miałam puste pechezyki na 18 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    Twoji na 13 do poniedziałku muszą dorosnąć do 16 przynajmniej, tak że szansy są, ale nikt nie powie z pewnością czy będą tam komórki...

    A jaki masz estradoil? Mówią że około 300 na jedną komórkę, ale to też nie zawsze sprawdza się 🤷‍♀️
    Właśnie nie wiem jaki mam bo mi nie mówili w dziś nie miałam badanego bo jutro mam jeszcze raz przyjść na USG

    24.04.2021 transfer blastki 3.2.2. 😔
    1x❄️ blastocysta kl.2
    19.04 punkcja pobrano 6 ocytów - 2 zaplodnione🍀🍀✊
    08.04.2021 menopur💉💉
    03.2021 Pierwsza wizyta klinika niepłodności 🍀✊
    02.2021 Histerolaparoskopia- niedrozne jajowody
    CP 06.2017 laparoskopia 6 tydz 😔
    Aniołek 04.2016 😔
    Synuś 11.09.2012 ❤️
  • Ova Autorytet
    Postów: 540 364

    Wysłany: 17 kwietnia, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta :)
    Miałam się zameldować po wizycie.
    Dziś 2dc, jest kilka pęcherzyków.
    Leki zaordynowane :)
    Następna wizyta w piątek i zobaczymy co dalej.

    Cherry78, Zocha, Kla_Mum, ZielonaPaprotka, russty, karolcia35, Cherry, Joana23, MartucHa, happilyeverafter, Tanguera, Maggi lubią tę wiadomość

    02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

    06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

    AMH 0,62

    04.02. Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2

    18.02 beta <0,1 ;(

    02/03 Kriobank - przygotowania do procedury
  • Cherry78 Autorytet
    Postów: 2146 3221

    Wysłany: 17 kwietnia, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ova wrote:
    Dziewczęta :)
    Miałam się zameldować po wizycie.
    Dziś 2dc, jest kilka pęcherzyków.
    Leki zaordynowane :)
    Następna wizyta w piątek i zobaczymy co dalej.

    Ova 👏🏻👏🏻👏🏻 za piękny kurniczek 💪🏻💗💗💗

    Ova, russty lubią tę wiadomość

    Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

    1.Poronienie 5.5.18
    7t3d [*]😔
    Transfer ❤️❤️ Poronienie 14.3.20
    ❤️ CB 31.7.20
    ❤️❤️CB 26.10.20 😔
    HW,Heparyna, acard, accofil, Atosiban,Metypred
    Transfer ❤️❤️ Grudzień 2020 beta 0

    Warszawa - Bocian
    23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰

    c55f5vsmhz93rhjz.png
  • emm80 Koleżanka
    Postów: 39 48

    Wysłany: 17 kwietnia, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula24 wrote:
    Daj koniecznie znać co tam u ciebie wyszło
    Jestem już po :) pobrano 6 komórek! W poniedziałek będę widziała więcej. Ale było więcej niż się spodziewałam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 16:03

    Kla_Mum, Zocha, Cherry78, Yuki, Paula24, Ova, russty, karolcia35, Cherry, Joana23, MartucHa, happilyeverafter, Tanguera, Maggi lubią tę wiadomość

  • Cherry78 Autorytet
    Postów: 2146 3221

    Wysłany: 17 kwietnia, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Jestem już po :) pobrano 6 komórek! W poniedziałek będę widziała więcej. Ale było więcej niż się spodziewałam :)

    To teraz trzymamy za tłuściutkie jajeczka 🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚✊🏻i śliczne zarodeczki 💝💝💝🙏

    russty, Kla_Mum, MartucHa lubią tę wiadomość

    Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

    1.Poronienie 5.5.18
    7t3d [*]😔
    Transfer ❤️❤️ Poronienie 14.3.20
    ❤️ CB 31.7.20
    ❤️❤️CB 26.10.20 😔
    HW,Heparyna, acard, accofil, Atosiban,Metypred
    Transfer ❤️❤️ Grudzień 2020 beta 0

    Warszawa - Bocian
    23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰

    c55f5vsmhz93rhjz.png
  • Paula24 Autorytet
    Postów: 1962 1386

    Wysłany: 17 kwietnia, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Jestem już po :) pobrano 6 komórek! W poniedziałek będę widziała więcej. Ale było więcej niż się spodziewałam :)
    Super oby wszystkie były dojrzałe i wszystkie się zaplodnily ! Mocne kciuki ✊✊🍀

    24.04.2021 transfer blastki 3.2.2. 😔
    1x❄️ blastocysta kl.2
    19.04 punkcja pobrano 6 ocytów - 2 zaplodnione🍀🍀✊
    08.04.2021 menopur💉💉
    03.2021 Pierwsza wizyta klinika niepłodności 🍀✊
    02.2021 Histerolaparoskopia- niedrozne jajowody
    CP 06.2017 laparoskopia 6 tydz 😔
    Aniołek 04.2016 😔
    Synuś 11.09.2012 ❤️
  • emm80 Koleżanka
    Postów: 39 48

    Wysłany: 17 kwietnia, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to troszkę "cud". Moje AMH z listopada to 0,14! Po 4 mc suplementacji DHEA i wszystkich witamin 0,52 nie wiem jeszcze jak komórki i co będzie z zarodkami ale miałyście wcześniej rację żeby się nie poddawać. Myślałam że może 2-3 komórki się wystymulują ale 6 to niezła niespodzianka:)

    karolcia35, Liolia, Cherry, Kla_Mum, ZielonaPaprotka, Cherry78, Mum2b, russty, Tanguera, Maggi lubią tę wiadomość

  • karolcia35 Autorytet
    Postów: 4111 3380

    Wysłany: 17 kwietnia, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Dziewczyny u mnie to troszkę "cud". Moje AMH z listopada to 0,14! Po 4 mc suplementacji DHEA i wszystkich witamin 0,52 nie wiem jeszcze jak komórki i co będzie z zarodkami ale miałyście wcześniej rację żeby się nie poddawać. Myślałam że może 2-3 komórki się wystymulują ale 6 to niezła niespodzianka:)
    Piękny wynik. Kciuki za śliczne zarodki 🍀🍀🍀😍

    Kla_Mum lubi tę wiadomość

    AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Kla_Mum Autorytet
    Postów: 808 1286

    Wysłany: 17 kwietnia, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Dziewczyny u mnie to troszkę "cud". Moje AMH z listopada to 0,14! Po 4 mc suplementacji DHEA i wszystkich witamin 0,52 nie wiem jeszcze jak komórki i co będzie z zarodkami ale miałyście wcześniej rację żeby się nie poddawać. Myślałam że może 2-3 komórki się wystymulują ale 6 to niezła niespodzianka:)

    Naprawdę duży sukces!! Brawo!! 👏🏻👏🏻 To teraz trzymamy kciuki za kolejne etapy ✊🏻✊🏻🍀☺️

    Cherry78 lubi tę wiadomość

    ckai9jcg3pd62h5m.png

    Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
    43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
    On: wyniki nasienia w miarę ok

    1IVF - Bocian Warszawa (11.2018) - krótki protokół, 3 dojrzałe, 1 zarodek 3dn 7AB, beta 0
    2IVF - Bocian Warszawa (03.2019)- krotki protokół, 3 dojrzałe, 2 zarodki 3dn 8A i 6A, beta 0
    3IV - Novum Warszawa (11.2019) - krótki protokół, 3 dojrzałe, 2 zarodki 2dn 4A i 5A, beta 0
    4IVF - Kriobank Białystok (6.2020) - ultradługi protokół, 6 dojrzałych, 2 blastki: 2BB i 3BB, 1cb
    5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
    7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
    Wyniki Sanco Plus: zdrowy synek 💗
    Walczymy z krwiakiem...🙏
  • Mum2b Autorytet
    Postów: 1886 1567

    Wysłany: 18 kwietnia, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emm80 wrote:
    Dziewczyny u mnie to troszkę "cud". Moje AMH z listopada to 0,14! Po 4 mc suplementacji DHEA i wszystkich witamin 0,52 nie wiem jeszcze jak komórki i co będzie z zarodkami ale miałyście wcześniej rację żeby się nie poddawać. Myślałam że może 2-3 komórki się wystymulują ale 6 to niezła niespodzianka:)
    Kciuki za zarodki!

    Cherry78 lubi tę wiadomość

    ckaiflw193gfy1g3.png

    l22ngu1rfxnodepc.png
  • Stokrotka2000 Ekspertka
    Postów: 141 87

    Wysłany: 18 kwietnia, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liolia wrote:
    Co do mnie, to u mnie spoko:)
    Szpital wybrany, wyprawka w trakcie :)
    Niestety łożysko moje nie poszlo do góry i już na pewno będzie cc, już mam nawet datę ustaloną.
    Teraz najważniejsze żeby udało się do tego terminu dosiedzieć bez nagłej cesarki z powodu krwotoku, którym mnie wszyscy straszą.
    Tak że wśród mnie, Kla_Mum, Goni i Maggi, które mają zbliżone terminy, to chyba będę rozpakowana jako pierwsza nawet z planowym cc.
    Takie sprawy u nas :)
    Jestem pozytywnej myśli i siedzę na dupkę cichutko w oczekiwaniu na nasz mały duży cud ❤❤❤
    Jeszcze ja mam zblizony termin do Was. U mnie cc 31.05😊 Pamietam jak rozmawialysmy na temat bety i wielkosci zarodkow, a tu juz rozwiazanie na horyzoncie. Kiedy to minelo🤔

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 23:35

    Kla_Mum, MartucHa, Liolia, Ova, Tanguera, Cherry78 lubią tę wiadomość

  • MartucHa Przyjaciółka
    Postów: 81 252

    Wysłany: 19 kwietnia, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj usg, trzymajcie kciukasy✊

    Cherry, Zocha, gonia729, Kla_Mum, Mum2b, karolcia35, Tanguera, Cherry78, russty lubią tę wiadomość

    Ona 91'
    Starania od 02.2017
    Niedrożny jajowód
    Amh 0,3 - 0,7
    05.2019 IMSI - 3 pęcherzyki, 2 zapłodnione, 1 podany w 3dobie, 1 przestał się rozwijać - brak efektów i ❄️😔
    03.2021 PICSI - krótki protokół, 17.03 punkcja - 3 pęcherzyki, transfer 22.03 - 2blastki
    7dpt bhcg 57,3
    10dpt bhcg 212,2
    12dpt bhcg 516,7
    18dpt bhcg 6593 - na usg widoczne dwa pęcherzyki
    28dpt w jednym pecherzyku ❤️, drugi puste jajo płodowe

    On 91'
    Teratozoospermia

    hchyflw1yfrnok40.png
  • Cherry Przyjaciółka
    Postów: 73 177

    Wysłany: 19 kwietnia, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem w trakcie hodowli pecherzykow, mam nadzieje, ze z jajkami. 🍀

    W srodku stymulacji bylo ich tylko 4-5szt. dzis po 10dniach jest 6szt.od 19/18mm do 16mm (+ 2szt.mniejsze, ktore raczej nie dogonia).
    Punkcja planowana na czwartek.
    Spieta jestem dziko.

    U mnie w klinice ostatni raz badaja proga i estradiol 2 dni przed punkcja. I zastanawiam sie czy dobrze by bylo gdybym dla samej siebie zbadala proga z estradiolem jeszcze dzien przed? Czy jest sens tak zrobic?

    Z transferem jeszcze nie wiadomo czy bedzie swiezy czy odroczony. Ze wzgledu na ladne endo lekarz mysli o swiezym, choc poczatkowo mial byc odroczony by wlaczyc przed encorton i accofil 5 dni przed transferem. W swiezym mialabym encorton i accofil w dniu transferu. Nie wiem czy sie upierac przy odroczonym czy w zaleznosci od sytuacji przy stac na to co lekarz wybierze...

  • gonia729 Autorytet
    Postów: 913 1180

    Wysłany: 19 kwietnia, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry miałaś już usg serduszkową? Musiałam przeoczyć. Widze w stopce ❤️Moje gratulacje, jesteś przykładem ze warto walczyć do końca mimo wszystkich przeciwności po drodze. Bardzo się cieszę Kochana 😀

    Kla_Mum, Cherry78 lubią tę wiadomość

    p19u43r8ypnkeqih.png
    35 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego