X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Selen bralam ok 17tej. 200mg.
    Dobrze jest polaczyc z wit e.

Jak chodzilam do chinki to zawsze jej pierwsze pytanie bylo ( po obejrzeniu jezyka i sprawdzeniu pulsu) czy wit e biore. Ona podobno ma wplyw na wysciolke endometrium.
    Czyli Wit e jest wskazana przed ivf?Jakie ilości?Selen też?Tyle juz biorę Ale jeszcze tego nie...

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam witaminę E przed ostatnim podejściem . Bea niech Cię tam dr pomyślnie naprawi ;)

Bea77_2 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a jakie ilość witaminy E?I jaka?Normalna,z apteki?Bea,trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Dziewczyny,a jakie ilość witaminy E?I jaka?Normalna,z apteki?Bea,trzymam kciuki!

Ja biore: aliness Naturalna Witamina E 400 iu, 100kaps za ok 35zl

Mimila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam rozkmine nad moim AMH :)
    Pierwszy raz zbadalam jakos na poczatku 2016, wynik 1. Lekarz przed IUI mnie 'opierniczyl' ze gdzie ja przehandlowalam moje jajeczka, bo taki maly wynik, mialam wtedy 33lata. Po 4 IUI bylo juz 0.87, potem przerwa w 'procedurach wspomaganego rozrodu', bralam inozytol, q10 (sporadycznie,male dawki)witaminki ciazowe i tyle, przed IVF w 2017 mialam znowu 1 z groszami. Potem ciaza naturalna, nie badalam, wiadomo. Dopiero zbadalam w marcu tego roku i bylo 1,12. Nawet troche wzroslo po wczesniejszym pomiarze. Zdzwilam sie ze nie zmalalo, w koncu w miedzyczasie in vitro. Aha, przy tym IVF naprodukowalam tylko 2 komorki przy ogromnej dawce lekow, wiec marnie.

I oto nadchodzi najnowszy wynik...1,67!!! jeszcze nigdy nie bylo tak wysoko. Wiem, AMH nie rosnie, jezeli juz to maleje z czasem. Dziwi mnie tylko ten monstrualny wynik i zastanawiam sie czy mozna sie troche cieszyc? czy ten wynik cokolwiek przeklada sie na jakosc?

Poza tymi procedurami nie mialam nigdy stymulacji, bo drżałam ze wypstrykam sie z jaj. Od listopada'17 biore q10, najpierw po 30mg dziennie, potem 2x30mg uniqinol a od paru tygodni 100mg ubiqinol (tak w koncu kupilam ten dobry!), wieksza dawke wit E...oraz od 2 miesiecy DHEA 3xdziennie.

Czy komus udalo sie tak sztucznie podrasowac AMH i byly potem lepsze komorki?
    Czy to tylko liczba a natura naturą...

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że najlepiej ten wynik "uśrednić" tzn przyjąć na klatę, że masz obniżona rezerwę, ale bez paniki. Wiek i to, ze trafiła Ci się ciąża naturalna przemawia na Twoją korzyść! Komórek może być mniej, ale za to jest duża szansa, ze sa dobrej jakości. Napisz jeszcze proszę jak stoisz z fsh.
    Ku pokrzepieniu - ja z amh 0.8 poległam na 3 iui i jednym ivf, a zaliczyłam dwie ciaze naturalne w wieku 33 i 35 lat

Ps. Swoja drogą jestem bardzo ciekawa mojego amh. Nie pod kątem starań oczywiście, tylko ze tak powiem, w celach "badawczych"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 12:08

mojnick lubi tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Magdala :) do sierpnia luzik, chill i w ogóle fajrant?;)

Jaki fajrant. Seks trza robic. :-/

W sierpniu dlatego, ze mamy urlop.

sylwia80, 4me, karolcia35 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am Vormittag mowisz, ze konczysz z naturalsami i poprzestajesz na dwoch synkach?

Tez biore wit E, zreszta czego ja nie biore ;)

karolcia35 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojnick wrote:
    Ja biore: aliness Naturalna Witamina E 400 iu, 100kaps za ok 35zl
    Bierzesz jedna dziennie?

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Am Vormittag mowisz, ze konczysz z naturalsami i poprzestajesz na dwoch synkach?;)

Niewtajemniczeni jeszcze mi córeczkę prorokują, ale ja już raczej wyczerpałam limit cudów :D no i jednak przy dwóch małych szkrabach jest co robić, trzeciego chyba bym już nie ogarnęła ;-) lata już nie te ;-)

Dana721, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, kciuki ogromne za dziś!!! :) :)

Magdala, sierpień, miesiąc moich urodzin :D Oby szczęśliwy! Ja też pokładam w nim nadzieje :) Oby do tego czasu były komóreczki!

Bea77_2, Dana721, Lukrecja, karolcia35 lubią tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea jak się czujesz co orzekł dr D?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerzy Zięba na Youtube twierdzi, że mięśniaki, cysty a nawet endometrioza mogą zniknąć po kuracji płynem Lugola oraz Wit C,A, D3+K2, B2, B3, cynk, selen, chlorek magnezu. Radzi też eliminację glutenu, nabiału, ograniczenie cukru. Pić dużo wody ze szczyptą soli kłodawskiej. Nie pić w trakcie posiłków. Dopiero 2 godziny po.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Bierzesz jedna dziennie?

Tak jedna dziennie, tam jest 294mg. Wiecej nie wcisne bo tyle tego wszystkiego lykam ze mi zaraz watroba padnie.

Mimila lubi tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Ja mam Swansona zamawiałam przez internet z apteki gemini . Brałam zazwyczaj 2 tab na dzień

Mimila lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Napisz jeszcze proszę jak stoisz z fsh.
    Ku pokrzepieniu - ja z amh 0.8 poległam na 3 iui i jednym ivf, a zaliczyłam dwie ciaze naturalne w wieku 33 i 35 lat

Ps. Swoja drogą jestem bardzo ciekawa mojego amh. Nie pod kątem starań oczywiście, tylko ze tak powiem, w celach "badawczych"

FSH mialam ostatnio 8,05 u/i a troche wczesniej robilam ze stosunkiem do LH i wyszlo okolo 1, zdziwilam sie bo dawno temu mialam ten stosunek wywalony w kosmos.

W celach badawczych dobrze by bylo wiedziec, tylko ze to takie drogie... ;)

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dr Doniec stwierdził, że moje endometrium jest super. Nie ma zrostów, polipów, mięśniaków. No po prostu nic. Mam poczekać 3 tygodnie na wyniki biopsji i biochemii ale generalnie doktor powiedział, że nie wygląda mu żeby coś się działo. Zrobił scratching.

Powiedział, że starać się możemy od razu.

Wygląda na to, że ta histeroskopia nie była w ogóle potrzebna.
    A co z tym „nadprogramowym” endometrium ? Czy miałaś je jakoś odchudzane ?? Czy wystarczy farmakologiczne leczenie ?

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyniki czeka się zazwyczaj dwa tygodnie. Oby natura zadziałała bo do ewentualnej stymulacji podchodzisz we wrześniu?
    Czyli nie ściągnął błony tylko orgametril masz brać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:29

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ