X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muchacha wrote:
    E tam... ja to już powinnam sobie wiek w stopce zmienić, a mimo to wciąż chcę być mamą. I przede wszystkim wcale nie czuję się staro... mój wiek mnie dziwi ;)
    A co ja mam powiedzieć?Mam 44,5. Niektóre moje koleżanki sa juz babciami Ale mi to nie przeszkadza,wygladam młodo i tak się czuję i wiem,ze wychował jeszcze to dziecko. Nawet nikt nie będzie wiedział ile mam lat jak będę w ciazy i z małym dzieckiem,bo wygladam o 10 mniej ale tak naprawdę mam to gdzieś co ludzie będą mówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:43

klamka lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:23

Lukrecja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bea77_2, Mimila, eM80 lubią tę wiadomość

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka widzieliscie dawczynie?
    Nasienie jest meza czy tez od dawcy?

Ile czasu potrzebowaliscie na podjecie decyzji?
    Nie mogli Cie stymulowac czy sie baliscie ze wzgledu na chorobe?

klamka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Ja się ostatnio czuje za staro na pierwsze dziecko a mam 38 :(
    Ja mam to samo, jesteśmy w tym samym wieku, za pare miesięcy urodziny. Już na 37 urodziny miałam być w ciąży i dupa...

klamka lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Ja mam to samo, jesteśmy w tym samym wieku, za pare miesięcy urodziny. Już na 37 urodziny miałam być w ciąży i dupa...
    Ja byłam pewna,ze na 40 urodziny będę w ciazy,a tu już tyle lat minęło...

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka naiwności Bea, znam to :D :D
    Ja pamiętam pierwsze 'starania' w dni płodne, każdy szczegół :D Żeby wspominać jak zostało poczęte nasze dziecko, hahahahaha, śmieję się sama z siebie :D
    Miało być tak pięknie :D

A mój organizm wariuje, chyba po tym dziadowskim estrofemie :/ Okres spóźnia mi się 6 dzień :/ Nie wierzę w cuda, za dużo przeszkód, ale zrobiłam test ciążowy przed dzisiejszym grillem u znajomych, jedna wielka gruba krecha oczywiście..
    Miałyście podobnie po estrofemie? Odstawiłam go prawie 3 tyg temu..

Bea77_2, Dana721, sylwia80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka,co to jest badanie BRCA? Ja tez już sobie poukladalam w głowie i myślę,ze dziecko to dziecko i będzie zawsze moje,bo ja je urodze nawet jeśli nie będzie moje genetycznie,jestem na to gotowa.

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:24

Mimila lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Mutacja genetyczna, która powoduje, że jest ogromne ryzyko zachorowania na raka piersi lub jajników. To ten sam powód dla którego Angelina Jolie zrobiła mastektomnie i usunęła jajniki zdaje się (?). U mnie zdiagnozowano raka piersi w wieku 35 lat i ponieważ było to wczesnie istnieje ryzyko, że ta mutacja jest przyczyną. Przekazuje się to w linii żeńskiej, więc jeślibym użyła jajeczek swoich, miała mutacje to bym przekazała córce, jeśli by się takowa urodziła. Dlatego doradzali zrobienie badań.
    A,to o to chodzi...Slyszalam o tym a propos Angeliny.Rozumiem,ze Ty tej mutacji nie badalas?Mama mojej koleżanki zmarła mlod o na raka piersi,a moha koleżanka jest w moim wieku i póki co jest zdrowa,ma dwie,juz duze córki,to chyba nie zawsze musi się przekazac

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mimila Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Z tego co wiem to się zawsze przekazuje. Ale też należy pamiętać, że ta mutacja występuje bardzo rzadko. Więc nawet jeśli ktoś zachorował w młodym wieku, nie znaczy to, że przyczyną była mutacja. No ale ogólnie warto się przebadac. Ja narazie nie miałam odwagi.
    Rozumiem ale mogę zapytać czy z tego powodu zrezygnowalas z własnych komórek?Bo w końcu nie zbadalas tego genu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mimila, Lukrecja, eM80 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    To była jedna z wielu przyczyn. W jednej z wypowiedzi powyżej podałam ich więcej. Np. fakt, że doktor powiedział, żebym nie podchodziła więcej niż 4 razy. Dostałam statystyki powodzenia invitro dla kobiet w moim wieku. U nas dodatkowo jest problem męski, więc oprócz starych jajek, słaby materiał od męża obniża te statystyki. Istniało więc duże prawdopodobieństwo, że na 4 próbach by się nie skończyło. No i co wtedy? Swojego własnego zdrowia nie chce ryzykować, bo oprócz samego urodzenia to dziecko trzeba też wychować.

KD daje mi realną szansę na doświadczenie bycia matką. Też dodam, że sama ciąża jako taka nie wpływa na ryzyko nawrotu choroby. A po, wpływ ma ochronny na organizm.
    Ale Ty masz takie ladne amh jak w opisie?

• Mimila Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka,a komórki masz od dawczyni,Greczynki?Gdzie są zarodki zamrożone?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lukrecja, Mimila lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam rodzic jakos po obecnych wakacjach-taki mialam piekny plan. Miedzy dziecmi mialo byc 3 lata roznicy, ja mialam przepracowac przynajmniej rok w swojej pracy przed kolejnym macierzynskim. A pozniej miałam odejsc, rozwinąć swoj interes lub przejsc na czesc etatu by miec czas dla dzieci...
    Az kiedys sie lekarka internista przy okazji moich badan smiala, ze mam zaplanowane tak dokladnie ciaze. Nie rozumialam o co jej chodzi-przeciez to dobrze i ciaze sie planuje
    ;)
    W ogole w okol mnie bylo strasznie malo takich przypadkow, ze ktos nie moze. Wszyscy pierwszy cykl, bach, dziecko. Kazdy dwoje, troje dzieci. Pozniej jak juz byłam w ciazy dowiedziałam sie ze dwie znajome maja problemy, a pozniej zaczelam patrzeć na osiedlowe wozki blizniacze i zaczelam rozumiec, ze to nie sa naturalne cuda... I pomyslam, ide, przepadam sie. Chociaz bylam pewna ze raczej panikuje i pewnie zanim przyjda wyniki beda juz w ciazy. Nie wpsomne juz ze myslalam jak wiekszosx spoleczenstwa ze jednak in vitro zalatwia sprawe w większości przypadkow. Jakaz ja bylam naiwna...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaluje, bardzo zaluje, ze nie zaczelam staran po roku od pierwszej ciazy. To bylo jednak 12 miesięcy wczesniej, iles tam komorek wiecej albo nawet szybszy start z tymi wszystkimi badaniami i diagnozami.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Kochane, ja to samo, czuję się staro patrząc na dowód, ale w lustrze się sobie podobam. Zaczęłam mega dbać o siebie, a motywacją jest, żeby potencjalne dziecko się mnie nie wstydziło. Koniec końców same plusy, bo jak wiadomo ładnemu zawsze łatwiej, hihihih.

A tak serio, to ten Estrofem daje mi okropne skutki uboczne. Ja jestem do nich przyzwyczajona, no tak samo mam po moim naturalnie produkowanym estrogenie, ale teraz to jak estrogen na sterydach. Mam taką energię w sobie, że przez jej nadmiar chodzę po ścianach. Więc biegam. Dzięki temu ta energia się gdzieś pożytkuje. Bez tego odczuwam okropny niepokój. W sklepie znowu nie mógłam oddychać, nie wiem, serce mi szybciej biło? Booosz, dam radę, ale chyba mam mega wrażliwy organizm.

Ja nie wiem, mam geny takiej wiejskiej dziołchy, która dzięki pracy w polu była zdrowa i ten estrogen gdzieś wykorzystywała, dodatkowo z tych biednych chłopów, co głównie na ziemniorach żyła, bo od mięcha to mam wysoki cholesterol...

Mam podobnie, nie znosze estrofemu, jak nie mam zajecia to siedze puchne i sie martwię...

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ