IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
A najsmutniejsze to jest to, ze ja nie przeżyłam porodu, pierwszych miesciecy macierzyństwa tak jak mysle, ze teraz powinnam. I strasznie bym chciala naprawic ten blad. Kocham moje dziecko ponad życie ale nie lubilam bycia w ciazy-nie chodzilam glaskajac sie po brzuchu i gadajac do niego a chcialam zeby juz byl z nami. Nie zachwycalam sie cudem narodzin (u mnie to byla ciezka walka), cud karmienie piersia? Bzdura. Kolejna ciezka walka. Karmilam 7 miesięcy ale to tez dla jego dobra a nie jakis niebianskich doznan i więzi . Zamiast powoli patrzec jak moje dziecko pieknie sie rozwija, patrzyłam czy juz siada, raczkuje, gada i przede wszystkim, zeby juz zaczal przesypiac noce! Tak duzo rzeczy zrobilabym teraz inaczej... Pewnie nie ja jedna, pewnie wiele dziewczyn przy pierwszej ciazy tak ma. I pewnie sa to dziewczyny, ktore nie mialy problemow z ciążą. Dlatego mysle, ze kazda z Was na to wyczekane dziecko bedzie miala inne podejscie niz ja kiedys. Ale gdyby nieprzespane noce, popekane sutki Wam pomieszaly lekko w głowie to pamiętajcie, zeby sie zachwycac tym malym stworzeniem jak porabane. Robic miliony zdjec, dwa miliony filmow i totalnie zwolnic przynajmniej na pierwszy rok zycia.
Nie moge dac wiele rad jako starajaca sie i mam nadzieje, ze mimo wszystko nie stane sie ekspertem ale za to tym, którym juz sie udalo pare rzeczy moge doradzic
P.S.Nie, nie mialam bayby bluesa. Ale nie chodzilam pijana od szczescia a dzis mysle, ze tak to powinno wyglądać
P. S. 2 sorry mam okres i chyba hormony szalaje, ze mnie tak na przemyślenia wzięło!Muchacha, Magdala, klamka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak radzicie sobie z wagą?
Ja mam teraz kłopot ze sobą, tzn.z wagą właśnie. Widzę, że przez POF i brak intensywnych aktywności, zrobiłam się taka miękka i brzuch mi urósł, ciuchy zrobiły się za ciasne nigdy nie byłam przysłowiowym patykiem, ale było ok, a teraz brzuch jak miękki balon. A lekarz zabrania intensywnych ćwiczeń i co tu robić?Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Bea77_2 wrote:A mi się pomału zaczyna odechciewać. Dziecka w ogóle. Strasznie zniechęcona tym wszystkim jestem i zmęczona. Poza tym zaczynam pomału czuć się za stara na dziecko. Przyzwyczailiśmy się do naszego trybu życia i ciężko będzie się przestawić. Mój mąż też specjalnie nie prze do dzieci. To znaczy jest zawsze ze mną, ale wiem że jak tylko powiem dość to on z ulgą też odpuści.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Lil_m wrote:Dziewczyny, jak radzicie sobie z wagą?
Ja mam teraz kłopot ze sobą, tzn.z wagą właśnie. Widzę, że przez POF i brak intensywnych aktywności, zrobiłam się taka miękka i brzuch mi urósł, ciuchy zrobiły się za ciasne nigdy nie byłam przysłowiowym patykiem, ale było ok, a teraz brzuch jak miękki balon. A lekarz zabrania intensywnych ćwiczeń i co tu robić?
Lil czemu nie mozesz ćwiczyć? To jedna z najlepszych kuracji jako my mozemy sobie zafundowac.
-
He he... też byłam kiedyś zgrabna. I u mnie też to ten pierwszy rok, gdy zaczęłam kupować spódnice do kolan. Żeby nie było widać tego co nad.
Ale taka kolej rzeczy. Aż tak bardzo mnie to nie martwi, bo każdego to czeka, i sami odpowiadamy za to jak się czujemy w swoim wieku. Uważam, że z dwojga złego gorsze są kobiety, po których widać, że mają ogromny problem ze swoim wiekiem, tona makijażu na twarzy, ubrania jak u nastolatki. To bardziej mnie śmieszy niż naturalne starzenie się, parę zmarszczek, parę kilo więcej. Inna sprawa, że w pewnym wieku słodycze trzeba przestać jeść4me lubi tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
Muchacha jakie plany teraz u Ciebie?
Bea masz plan i musisz go wykonac, inaczej nie spoczniesz zadaniowcu
Klamka dziekuje za odpowiedzBea77_2, Lukrecja, klamka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Od jakiegoś czasu zastanawiam się co dalej. Moje amh w styczniu po 3 ivf spadło do 0,17. Wtedy myślałam, że została mi tylko kd lub az. Ale amh zbadane po kolejnych 4 miesiącach odbiło do 0,56. Kiedyś Bea chyba pisała, że tak się często zdarza. Wiecie jak się cieszyłam z tego wyniku? Jak to wszystko zależy od punktu odniesienia, warto sobie to powtarzać w tych naszych staraniach.
Więc teraz tak sobie dumam, czy warto jeszcze ostatni raz spróbować na własnych komórkach czy to tylko złudne nadzieje i niepotrzebna strata pieniędzy. Wiem, że muszę się pospieszyć z decyzją, czas biegnie. Ale dzięki Wam rozważam poważnie kd i nie przeraża mnie już ten temat tak jak kiedyś.Mimila, never_lose_hope, Bea77_2, klamka, eM80 lubią tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
klamka wrote:AMH z 2016 roku, potem nie badalam, więc pewnie teraz niższe. Ogólnie to chyba mam mocny organizm, bo takie wyniki po przebytej chemii, która najczęściej pozostawia dziewczyny bezplodne. A ja mam bardzo regularny okres i wyniki badań też były dobre. Dawczyni jest Rosjanką mieszkającą w Grecji. Leczymy się w Salonikach, więc wszystko dzieje się tam. I tam są nasze blastki zamrożone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 13:14
klamka lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualnyBea77_2 wrote:A mi się pomału zaczyna odechciewać. Dziecka w ogóle. Strasznie zniechęcona tym wszystkim jestem i zmęczona. Poza tym zaczynam pomału czuć się za stara na dziecko. Przyzwyczailiśmy się do naszego trybu życia i ciężko będzie się przestawić. Mój mąż też specjalnie nie prze do dzieci. To znaczy jest zawsze ze mną, ale wiem że jak tylko powiem dość to on z ulgą też odpuści.
Mimila, Bea77_2, Magdala, Dana721, never_lose_hope, sylwia80, eM80 lubią tę wiadomość
-
Lil_m wrote:Dziewczyny, jak radzicie sobie z wagą?
Ja mam teraz kłopot ze sobą, tzn.z wagą właśnie. Widzę, że przez POF i brak intensywnych aktywności, zrobiłam się taka miękka i brzuch mi urósł, ciuchy zrobiły się za ciasne nigdy nie byłam przysłowiowym patykiem, ale było ok, a teraz brzuch jak miękki balon. A lekarz zabrania intensywnych ćwiczeń i co tu robić?
no przy POF metabolizm mocno zwalnia, ja przytyłam z 10 kg, ale potem wzięłam się za siebie i zrzuciłam je, jedyną odpowiedzią jest fizyczna aktywność, i nie nażeranie się byle czym, ja np. regularnie biegam -
U mnie wszystko zalezy, czy sie wlasnie stymuluje, czy okres pomiedzy. Teraz, po dwoch miesiacach od ostatniej stymulacji spadlo mi dwa kilo samo.
Mialam Wam powiedziec, ze podczas ostatniej wizyty dowiedzialam sie czegos istotnego. Rozmawialismy o dawstwie. Dawstwo, jak wiemy, jest w Polsce calkowicie anonimowe. Aczkolwiek po uzyskaniu ciazy, w trakcie badan prenatalnych robi sie korekte biorac pod uwage wiek dawcy gamety. Co wydaje mi sie logiczne, bo po wpisaniu w program mojego wieku, ryzyko automatycznie jest wysokie.
Ja dzis na lezaku w ogrodzie. Jest akurat wystarczajaco cieplo, nieupalnie.
all lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
4me, ja głównie grałamw squasha i chodziłam na siłkę, a lekarz i pan od akupunktury zgodnie orzekli, że to są zbyt intensywne sporty przy moich wynikach i w ogóle staraniach. Jednak z jakiegoś powodu laski uprawiające sporty zawodowe często mają zaburzenia hormonalne. Teoretycznie biegać mogę, ale wiadomo, że nie mega intensywnie, ale jak biegałam to też był to raczej jogging, w wolnym tempie. Muszę do tego wrócić, byle regularnie, bo z diety naprawdę już nie mam co wyeliminować, zawsze odżywiałam się raczej zdrowo.Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
Lil a ile przytylas i w jakim czasie?
Ja mam ok 6kg +
Wrocilam z wakacji i zaczynam diete na endometrioze. Mam nadzieje wysuszyc na niej endomende i schudnacStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
Jeszcze chcialam podziekowac Magdali za post, w ktorym pisala o tym, ze nie powinno sie brac np ostropestu razem z ubichinolem albo innymi antyoksydantami.Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
Lil_m wrote:4me, ja głównie grałamw squasha i chodziłam na siłkę, a lekarz i pan od akupunktury zgodnie orzekli, że to są zbyt intensywne sporty przy moich wynikach i w ogóle staraniach. Jednak z jakiegoś powodu laski uprawiające sporty zawodowe często mają zaburzenia hormonalne. Teoretycznie biegać mogę, ale wiadomo, że nie mega intensywnie, ale jak biegałam to też był to raczej jogging, w wolnym tempie. Muszę do tego wrócić, byle regularnie, bo z diety naprawdę już nie mam co wyeliminować, zawsze odżywiałam się raczej zdrowo.
-
niezapominajka2017 wrote:Lil a ile przytylas i w jakim czasie?
Ja mam ok 6kg +
Wrocilam z wakacji i zaczynam diete na endometrioze. Mam nadzieje wysuszyc na niej endomende i schudnac
A jaka to dieta ma endomendę??Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
niezapominajka2017 wrote:Jeszcze chcialam podziekowac Magdali za post, w ktorym pisala o tym, ze nie powinno sie brac np ostropestu razem z ubichinolem albo innymi antyoksydantami.
A co wyjezdzasz gdzies, ze tak wszystkim dziekujesz?
Mialam o tym dyskusje z Alberta, co jest utleniaczem, a co antyutleniaczem. I wyszlo nam, ze kurkumina jest antyutleniaczem i teraz czytam, ze ostropest rowniez! O soku z grejfrutow nie wspomne.
Wiem na pewno, ze woda utleniona jest utleniaczem wiec jej na 100% nie mozna z niczym laczyc z grupy anty. Podobnie srebro koloidalne i MMS.
Kurka, musze chyba zedytowac tamten post.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
Lukrecja wrote:Ja lubię pływanie,jogę, rower. Tylko po cesarskim cięciu muszę delikatnie. Obecnie waze 3kg mniej niż przed ciąża. Dieta owocowo-warzywna ostatnio jest zachwalana, podobno ma też dobry wplyw na niepłodność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 17:51
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb