IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Erika wrote:Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa mam 40 lat i we,wrześniu zaczynam drugie invitro. W pierwszym niestety wszystkie zarodki których bylo 5 okazały sie po pgd nieprawidłowe. Byłam juz na wizycie w invikcie i lekarz kazał brać q10 plus omega 3 plus l carnityne i tego nie rozumiem bo o ile q10 i omega 3 jest ok to dlaczego l karnityna na poprawę komórek. Czytam Was i widzę ze bierzecie l agnityne. Czy mój lekarz sie pomylił???
Inne dziewczyny tez to braly-to chyba nie pomylka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 23:30
-
4me wrote:Dziewczyny czemu nie mozna dhea podczas stymulacji? Musz emiec jakies argumenty na lekarze jak bedzie chcial mi to przepisac!Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
4me wrote:Ja tez mam l-karnityna przepisana i to 200mg dziennie. Niestety czemu to pomaga to nie wiem. Nawet maz juz teraz ma.
Inne dziewczyny tez to braly-to chyba nie pomylka
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
mar2śka wrote:Poziom dhea trzeba kontrolować przy suplementacji i nie wolno tego brać w czasie stymulacji . Można sobie tylko zaszkodzić ale mało który lekarz niestety o tym uprzedza . Za każdym razem byłaś stymulowana menopurem ?
mar2śka lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
4me wrote:Dziewczyny czemu nie mozna dhea podczas stymulacji? Musz emiec jakies argumenty na lekarze jak bedzie chcial mi to przepisac!
Bea77_2, 4me lubią tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:
Ja też brałam tam DHEA 75 podczas gdy w ogóle nie potrzebowałam!!! W Novum powiedziano mi, że przy moich wynikach DHEA-S mam nie suplementować tego. Ja też miałam 3 stymulacje Menopurem. Nie słyszałam, żeby Invicta używała innych leków.
.
Bea a jakie badanie się robi aby to sprawdzić? DHEA, DHEA-S?? czy to to samo badanie? czy jeszcze coś innego? -
Bea77_2 wrote:Czytałam, że zarówno LH zawarte w Menopurze jak i DHEA są metabolizowane do testosteronu. A o ile trochę testosteronu jest dobre i potrzebne w procesie dojrzewania komórek jajowych, o tyle nadmiar testosteronu niszczy ich jakość.
Dla osób mówiących po angielsku polecam bloga dr Geoffrey Sher. Jest to doktor amerykański, który ma lata doświadczeń w wykonywaniu ivf. Tam jest to przystępnie wytłumaczone.
AniaT, badasię DHEAS bo jest to jakaś bardziej stabilna forma i wskazuje na poziom DHEA.AniaT lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Mimila wrote:Ale wytlumaczcie mi to jakoś logicznie,jak to działa,bo nie lapie...Kobieta nie przekazuje dziecku przeciez swoich genów przez pepowine. To dotyczy tylko cech fenotypowych czy też charakteru i innych? W takim razie to samo dziecko u swojej matki genetycznej w brzuchu wyglądałoby inaczej niż to samo ale u innej kobiety w brzuchu. W takim razie surrogatki tez przekazują dzieciom swoje cechy...Nie mialam o tym pojęcia...
It led to the discovery that fluid in the uterus of the mother contains genetic material. Laboratory studies confirmed the embryos then absorb this DNA information.
Czyli odkryto, ze plyn w macicy matki zawiera jej material genetyczny, a zarodek zasysajac ten plyn absorbuje informacje DNA.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyMagdala wrote:It led to the discovery that fluid in the uterus of the mother contains genetic material. Laboratory studies confirmed the embryos then absorb this DNA information.
Czyli odkryto, ze plyn w macicy matki zawiera jej material genetyczny, a zarodek zasysajac ten plyn absorbuje informacje DNA.Magdala, sylwia80, Grosiaa, Reni, Mimila, never_lose_hope, 4me, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Jak masz wyniki w połowie normy referencyjnej dla labu, albo w górnych granicach, to suplementacja DHEA jest niepotrzebna. Jak masz DHEA-S poniżej normy lub w dolnych granicach normy to wtedy można lekko suplementować.
Mam 181,9 norma 25,9-460,2.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Upss, ja miałam badanie robione w UK w innych jednostkach. Nie miałam takiego rozstrzału. Zapytaj lekarza. Mi się wydaje, że nie musisz suplementować, albo co najwyżej minimalną dawką 25 jednostek. Lekarz powinien to wiedzieć (teoretycznie).
Zamora w Novum nic nie powiedział na konsultacji, ja AMH mam chyba Ok, tylko sadze ze jakość jajek jest średnia przez lekkie PCO. Tak mi tez rok temu embriolozka z Invicty powiedziała. Jeżeli będę musiała podejść do kolejnej procedury to na pewno nie tam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:55
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Właśnie z tą jakością jajek jest najgorzej bo nie bardzo się to daje czymkolwiek polepszyć. Ważne żeby nie schrzanić jeszcze bardziej źle dobranym protokołem stymulacyjnym. Przy problemie z jakością wydaje mi się, że główną rolę odgrywa świetnie dobrany protokół stymulacji. Czyli bardzo dobry lekarz prowadzący i świetne laboratorium.
Dokładnie tak jak napisałaś. Suplementów brałam już sporo, został mi jeszcze jeden zarodek w Invikcie.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
mar2śka wrote:Poziom dhea trzeba kontrolować przy suplementacji i nie wolno tego brać w czasie stymulacji . Można sobie tylko zaszkodzić ale mało który lekarz niestety o tym uprzedza . Za każdym razem byłaś stymulowana menopurem ?Wiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
Bea77_2 wrote:L-karnityna jest super na nasienie. Mój mąż bierze, ale ja nie.
Ja biorę L-argininę, na lepsze ukrwienie jajników.Wiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20