X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już pojawiły się jakieś pęcherzyki u mnie, to teraz nie chcą pękać! I dalej muszę czekać na letrozol, czy pęcherzyk łaskawie pęknie albo się wchłonie. No to jest czysta złośliwość!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:52

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A warto badac DHEA w czasie jego brania czy myslicie zeby to odstawic na troche?

Ostatnio badalam XII 2016 i mialam 247 przy normie do 340. Wczoraj lekarz w novum powiedzial ze w takim razie nie powinnam brac...ale potem sie zastanowil, ze skoro w pierwszym in vitro (I 2017) byly tylko 2 komorki to niech biore. Ale troche to bylo niepewne, jednak bym chciala zbadac to dla swojego spokoju bo biore 75mg.

• Mimila Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojnick wrote:
    A warto badac DHEA w czasie jego brania czy myslicie zeby to odstawic na troche?

Ostatnio badalam XII 2016 i mialam 247 przy normie do 340. Wczoraj lekarz w novum powiedzial ze w takim razie nie powinnam brac...ale potem sie zastanowil, ze skoro w pierwszym in vitro (I 2017) byly tylko 2 komorki to niech biore. Ale troche to bylo niepewne, jednak bym chciala zbadac to dla swojego spokoju bo biore 75mg.
    Należy kontrolować dhea i testosteron w trakcie brania,pisałam o tym już,ja kontroluje raz w miesiącu i w zależności od wyniku lekarz dobiera mi dawki,dhea bardzo szybko się uzupełnia i w miesiąc suplementacji potrafi skoczyć ponad normę.

mojnick lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Jak już pojawiły się jakieś pęcherzyki u mnie, to teraz nie chcą pękać! I dalej muszę czekać na letrozol, czy pęcherzyk łaskawie pęknie albo się wchłonie. No to jest czysta złośliwość!
    To tak jak u mnie teraz,tyle,ze u mnie to ewidentnie po mezo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 19:27

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erika wrote:
    pabi dexamethazon
    Ja tez to biorę i tez supelementuje przez to więcej DHEA.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojnick wrote:

Ostatnie badanie mialas w 2016?i caly czas bierzesz??? Ja juz bym dzis nie wzięła a jutro pobiegla na badanie. Przy czym jesli norma jest do 340 a Ty mialas 247 to juz taka duza dawka jak 75mg od poczatku jest chyba dziwna.
    Bierzesz jakis steryd albo cos co obniza testosteron?

Mimila lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • scania Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa - pęcherzyk 17mm, endometrium 8 mm (to mój rekord z ostatnich miesięcy, bo walczyłam o 7 mm przed transferem w lutym). Wyglada na to że za kilka dni będę mieć owulację. Nie mam pojęcia jak to możliwe w cyklu z mezo ale najwyraźniej jakiś pęcherzyk się obudził i rośnie.

4me, Lukrecja, Lil_m, Magdala, Dana721, Bea77_2, Kitty.Noir, Grosiaa, karolcia35, Alberta, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    Byłam u ginekologa - pęcherzyk 17mm, endometrium 8 mm (to mój rekord z ostatnich miesięcy, bo walczyłam o 7 mm przed transferem w lutym). Wyglada na to że za kilka dni będę mieć owulację. Nie mam pojęcia jak to możliwe w cyklu z mezo ale najwyraźniej jakiś pęcherzyk się obudził i rośnie.
    Czyli pozytywne efekty po mezo? :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto jest miec zbadany poziom DHEA. Nawet dla siebie. A jezeli lekarz zaleca suplementacje przed ivf to wtedy mozna pomachac mu wynikiem przed nosem i na pewno wezmie to pod uwage przy ustalaniu dawki.
    Suplementacje sa sprawa indywidualna. :-)
    Kazdemu mozna vit d zalecac jedynie, bo jako narod mamy braki. A dzieciom i starszym to juz nawet lekarze maja wytyczne przepisywac.
    Pozatym jezeli organizm nie funkcjonuje jak trzeba i dajmy na to nie przyswaja, zyjemy w stresie lub mamy inne ukryte choroby, to mozna pol apteki zjesc i g z tego bedzie. Bo lyknac kapsulke mozna, ale czy bedzie przyswojona to inna para kaloszy.
    Ja juz nie wiem jak sie do tej suplementacji zabrac. Moze post jakis warzywny, oczyszczajacy i wtedy? :-/

Lukrecja, mojnick lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Czyli pozytywne efekty po mezo? :D
    Fajnie,że coś pozytywnego,u mnie niestety same negatywne jak na razie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi ta dieta warzywno-owocowa chodzi po głowie,detoks,spalanie złogów różnorakich, bez skoków insuliny. Chyba się na nią skuszę jak skończę karmić piersią.

Magdala, Bea77_2, Dana721, karolcia35 lubią tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Fajnie,że coś pozytywnego,u mnie niestety same negatywne jak na razie.
    Nie wiem jeszcze jak ten cykl się skończy, bo może też torbielą. U mnie niestety torbiel to nie byłaby nowość.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Moja kuzynka bardzo zachwalała jakiś post z suplementem na bazie aloesu. Zaszła po tej diecie w ciążę, choć wcześniej długo się starała bez skutku. Nie znam szczegółów. Może jakaś dieta oczyszczająca to nie jest zły pomysł.

O to chyba wiem o co chodzi. Slyszalam o tej diecie.
    Teraz najlepszy czas na diety sie zaczyna, bo obfitosc warzyw i owocow jest!

Rozmawialam dzis z moim dr co by o nas nie zapomnial. Wspominal o estrofemie od 3dc (w cyklu z transferem) to znaczy cykl sztuczny, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:24

Magdala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jedyny i szczęśliwy transfer na cyklu sztucznym .

klamka, sylwia80, Magdala lubią tę wiadomość

• Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi? Czym sie rozni sztuczny od naturalnego?

• Magdala Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty.Noir wrote:
    A o co chodzi? Czym sie rozni sztuczny od naturalnego?

Naturalny cykl: czekasz na owulacje naturalna, monitoruje sie rosniecie jajeczka, po czym, po podaniu ovitrelle, transfer jest w trzecim lub piatym dniu po owulacji (w zaleznosci od wieku zarodka).

Cykl sztuczny: od 2-3 dc zaczyna sie brac estrofem, po 7-10 dniach podglad i mozna zaplanowac transfer w dowolnym dniu byleby endometrium bylo wypasione. Owulacja w tym wypadku nie ma znaczenia.

To tak z grubsza.

ja nigdy nie mialam crio na sztucznym. Dla mnie tez to nowosc.

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cisnac na sztuczny? czy jednak lekarze preferują ten cykl jak sa konkretne wskazania?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis rozpoczynam nasz forumowy sezon w Grecji. Jade Wam przygotować grunt :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ