IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Lukrecja, mówisz o poście Dąbrowskiej? Próbowałam kiedyś, po 1 dniu tak mnie poskładało (przeczyszczenie i odwodnienie), że już nigdy więcej nie spróbujęRocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Magdala wrote:A co wyjezdzasz gdzies, ze tak wszystkim dziekujesz?
Mialam o tym dyskusje z Alberta, co jest utleniaczem, a co antyutleniaczem. I wyszlo nam, ze kurkumina jest antyutleniaczem i teraz czytam, ze ostropest rowniez! O soku z grejfrutow nie wspomne.
Wiem na pewno, ze woda utleniona jest utleniaczem wiec jej na 100% nie mozna z niczym laczyc z grupy anty. Podobnie srebro koloidalne i MMS.
Kurka, musze chyba zedytowac tamten post.
Aha czyli bralam dobrze jednak haha
Nie wyjezdzam narazie, dopiero wrocilam haha
A komu jeszcze podziekowalam?
Serio przeczytalam na urlopie Twoj post i mowie kurcze caly czas zle lykam suple i rownowaze ich dzialanie. Ale skoro mowisz, ze antyutleniacz to jednak ok, uffStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Lil_m wrote:Lukrecja, mówisz o poście Dąbrowskiej? Próbowałam kiedyś, po 1 dniu tak mnie poskładało (przeczyszczenie i odwodnienie), że już nigdy więcej nie spróbuję
To jest normalna reakcja.
Po kilku 2-3 dniach przechoodzi.
Wymioty i biegunka to efekt oczyszczania organizmu.Bea77_2 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa mam 40 lat i we,wrześniu zaczynam drugie invitro. W pierwszym niestety wszystkie zarodki których bylo 5 okazały sie po pgd nieprawidłowe. Byłam juz na wizycie w invikcie i lekarz kazał brać q10 plus omega 3 plus l carnityne i tego nie rozumiem bo o ile q10 i omega 3 jest ok to dlaczego l karnityna na poprawę komórek. Czytam Was i widzę ze bierzecie l agnityne. Czy mój lekarz sie pomylił???
Mimila lubi tę wiadomość
Wiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
Bea ja nie wiem jak to jest z tym pgd i cały czas sie zastanawiam czy teraz znów robić. Przy pierwszym invitro poziom DHEA mialam ponad 300 a mimo to faszerowana byłam DHEA 50 mg dziennie i to.podczas stymulacji podejrzewam ze mogło to mieć wpływ na komórki bo.po prostu mialam zaduzo testosteronu a co w Novum twierdza na temat pgd. Oni tam chyba badają same komórki?Wiek - rocznik 1977
Dodam ze stymulowana byłam menopurem w dawce 300 a jak wiadomo menopur z,dhea sie nie lubią ale tego dopiero dowiedziałam sie z,tego forumWiek - rocznik 1977
Bea tak zbierałam zarodki z pierwszej stymulacji mialam 4 zarodki a z,drugiej tylko jeden. Teraz zmieniłam lekarza i in Od razu powiedział ze przy poziomie dhea 200 nie należy juz suplementowac. Ja powiem szczerze jak teraz mi sie uda to zastanawiam nad wytoczeniem im procesu takie kliniki nie mogą być bezkarne i wykorzystywać ludzka desperacje do posiadania dziecka wogole dziwie sie ze kobiety tego nie robią tylko wszystko przyjmują na klatę
Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
Wiek - rocznik 1977
dzień dobry
jak większość z Was zauważyła:-) póki co na razie zawieszam temat KD, będę Was nadal podglądaćBea77_2, Lil_m, Lukrecja, AmVormittag, Kitty.Noir, Dana721, never_lose_hope, sylvuś, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Bea a jaki miałaś odstęp miedzy stymulacjami jakimi protokolami szałas ja miałam odstep miesiąc pierwszy protokół długo drugi krotki. W Novum bedziesz badać komórkę genetycznie czy wogole juz bez badań. Ja chyba tez sie zdecyduje bez pod a masz moze link do tego artykułu o sprzecznych wynikach pgd
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Wiek - rocznik 1977
Dziewczeta, paczcie na to.
Scientists have discovered that infertile women who are forced to use donor eggs do still pass their own DNA to their child.
It has been hailed as 'an amazing discovery' by Nick Macklon, professor of obstetrics and gynaecology at the University of Southampton.
It was previously believed that the fertilised egg used to make the embryo only had DNA from the father and donor mother.
The study involved 20 women based at a leading Spanish fertility clinic, IVI Valencia. It led to the discovery that fluid in the uterus of the mother contains genetic material.
Such a finding reveals a major step in the understanding of how the womb environment affects the development of the embryo
Bea77_2, Dana721, 4me lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
4me wrote:A najsmutniejsze to jest to, ze ja nie przeżyłam porodu, pierwszych miesciecy macierzyństwa tak jak mysle, ze teraz powinnam. I strasznie bym chciala naprawic ten blad. Kocham moje dziecko ponad życie ale nie lubilam bycia w ciazy-nie chodzilam glaskajac sie po brzuchu i gadajac do niego a chcialam zeby juz byl z nami. Nie zachwycalam sie cudem narodzin (u mnie to byla ciezka walka), cud karmienie piersia? Bzdura. Kolejna ciezka walka. Karmilam 7 miesięcy ale to tez dla jego dobra a nie jakis niebianskich doznan i więzi . Zamiast powoli patrzec jak moje dziecko pieknie sie rozwija, patrzyłam czy juz siada, raczkuje, gada i przede wszystkim, zeby juz zaczal przesypiac noce! Tak duzo rzeczy zrobilabym teraz inaczej... Pewnie nie ja jedna, pewnie wiele dziewczyn przy pierwszej ciazy tak ma. I pewnie sa to dziewczyny, ktore nie mialy problemow z ciążą. Dlatego mysle, ze kazda z Was na to wyczekane dziecko bedzie miala inne podejscie niz ja kiedys. Ale gdyby nieprzespane noce, popekane sutki Wam pomieszaly lekko w głowie to pamiętajcie, zeby sie zachwycac tym malym stworzeniem jak porabane. Robic miliony zdjec, dwa miliony filmow i totalnie zwolnic przynajmniej na pierwszy rok zycia.!
A ja myślę, ze te emocje są zupełnie normalne, nie jesteśmy z brązu. Mój Synek był wyczekany, wytęskniony, a jednak i tak doświadczyłam całej gamy również i tych trudnych uczuć, znużenia, zniecierpliwienia, płaczu z bezsilności i złości... Przy drugim dziecku tez mówiłam sobie teraz będę "lepiej", "więcej", " bardziej"...a i tak czasem dopada mnie "proza życia" ale i tak jest cudownie
Lukrecja, Dana721, 4me lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Erika wrote:Bea tak zbierałam zarodki z pierwszej stymulacji mialam 4 zarodki a z,drugiej tylko jeden. Teraz zmieniłam lekarza i in Od razu powiedział ze przy poziomie dhea 200 nie należy juz suplementowac. Ja powiem szczerze jak teraz mi sie uda to zastanawiam nad wytoczeniem im procesu takie kliniki nie mogą być bezkarne i wykorzystywać ludzka desperacje do posiadania dziecka wogole dziwie sie ze kobiety tego nie robią tylko wszystko przyjmują na klatęStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Erika wrote:Dodam ze stymulowana byłam menopurem w dawce 300 a jak wiadomo menopur z,dhea sie nie lubią ale tego dopiero dowiedziałam sie z,tego forum
Bea77_2 lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:To dotyczy i KD i AZ. Po prostu kobieta, w której łonie rozwija się dziecko (wszystko jedno z czyich gamet), ma wpływ na ekspresję genów u tego dziecka, np kolor włosów, oczu itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 00:16
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Reni,gratuluje i trzymam mocno za Was kciuki, Twoja historia bardzo mi przypomina moja,coraz czesciej slysze o naturalnej ciazy po nieudanych IUI i IVF, wszystko bedzie dobrze ❤
Reni, Bea77_2 lubią tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
Bea77_2 wrote:To dotyczy i KD i AZ. Po prostu kobieta, w której łonie rozwija się dziecko (wszystko jedno z czyich gamet), ma wpływ na ekspresję genów u tego dziecka, np kolor włosów, oczu itp.
klamka lubi tę wiadomość
-
Erika wrote:Bea tak zbierałam zarodki z pierwszej stymulacji mialam 4 zarodki a z,drugiej tylko jeden. Teraz zmieniłam lekarza i in Od razu powiedział ze przy poziomie dhea 200 nie należy juz suplementowac. Ja powiem szczerze jak teraz mi sie uda to zastanawiam nad wytoczeniem im procesu takie kliniki nie mogą być bezkarne i wykorzystywać ludzka desperacje do posiadania dziecka wogole dziwie sie ze kobiety tego nie robią tylko wszystko przyjmują na klatę
Mimila lubi tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Poziom dhea trzeba kontrolować przy suplementacji i nie wolno tego brać w czasie stymulacji . Można sobie tylko zaszkodzić ale mało który lekarz niestety o tym uprzedza . Za każdym razem byłaś stymulowana menopurem ?