IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ktoras zaczynala stymulacje tuz przed okresem?? Mam juz wykupione leki i lekarz kazal mi sie wstawic kilka dni przed spodziewanym okresem wyznaczyl date usredniajac dlugosc cykli i wypada mi to na ok. 5 dni przed okresem...powiedzial ze tak ma byc ale ciekawi mnie czy zaczniemy czy to wizyta tylko w celu spr na usg czy faktycznie szykuje sie juz okres i kaze mi przyjsc po lilku dniach...Amh 0.13 😔
Hashimoto
prognoza in vito - 0.5% szans
Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
Punkcja -> 2 pęcherzyki
1 doba - 1 komorka zapłodniona
3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy
-> transfer 5AB / mrożony 4AA
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka
19 tydz- 300 gram dziewuszki
38.5 tyg -poród
Nasza córeczka jest juz z nami
Mały 0.5 % cud -
Sylwia8782 wrote:Czy ktoras zaczynala stymulacje tuz przed okresem?? Mam juz wykupione leki i lekarz kazal mi sie wstawic kilka dni przed spodziewanym okresem wyznaczyl date usredniajac dlugosc cykli i wypada mi to na ok. 5 dni przed okresem...powiedzial ze tak ma byc ale ciekawi mnie czy zaczniemy czy to wizyta tylko w celu spr na usg czy faktycznie szykuje sie juz okres i kaze mi przyjsc po lilku dniach...
Ja byłam na wizycie 17 dnia cyklu i na tej wizycie lekarka sprawdzała czy nie ma żadnych torbieli które mógłby powstać w ostatniej owulacji. Jako, że wszystko było ok to mam zielone światło na rozpoczęcie stymulacji w drugim dniu kolejnego cyklu. Myślę, że u Ciebie też będzie tak że będzie chciał zobaczyć jajniki i endometrium, dać zielone światło a na kolejną wizytę umówisz się 4-5 dnia stymulacji.
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kluska wrote:Ja byłam na wizycie 17 dnia cyklu i na tej wizycie lekarka sprawdzała czy nie ma żadnych torbieli które mógłby powstać w ostatniej owulacji. Jako, że wszystko było ok to mam zielone światło na rozpoczęcie stymulacji w drugim dniu kolejnego cyklu. Myślę, że u Ciebie też będzie tak że będzie chciał zobaczyć jajniki i endometrium, dać zielone światło a na kolejną wizytę umówisz się 4-5 dnia stymulacji.
I w tym cyklu tez tak będzie, czekam za małpa i się do niego umawiam...Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Czy bez problemu dostałyscie z kliniki zwolnienie na czas calej procedury? Po 1 nie mam szans brac urlopy czy sie zwalniac co chwile na dojazdy...po drugie to nasza jedyna sznasa nie chce sie stresowac chce odpoczac i w spokoju wszytsko sobie zalatwiac bez pospiechu i stresuAmh 0.13 😔
Hashimoto
Punkcja -> 2 pęcherzyki
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
38.5 tyg -poród
Mały 0.5 % cud -
Sylwia8782 wrote:Czy bez problemu dostałyscie z kliniki zwolnienie na czas calej procedury? Po 1 nie mam szans brac urlopy czy sie zwalniac co chwile na dojazdy...po drugie to nasza jedyna sznasa nie chce sie stresowac chce odpoczac i w spokoju wszytsko sobie zalatwiac bez pospiechu i stresu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 19:33
-
Sylwia8782 wrote:Czy bez problemu dostałyscie z kliniki zwolnienie na czas calej procedury? Po 1 nie mam szans brac urlopy czy sie zwalniac co chwile na dojazdy...po drugie to nasza jedyna sznasa nie chce sie stresowac chce odpoczac i w spokoju wszytsko sobie zalatwiac bez pospiechu i stresu
mi proponował lekarz l4 po punkcji a tak to nie -
Nowa na forum wrote:Żałuję, ze wcześniej nie trafiłam ba to forum, kopalnia wiedzy, lekarze powinni to poczytać 🤔 Szkoda, że trafiłam na podejście "dajemy max". Dużo to kosztowało, bo nie łapię się na żadne dofinansowanie, nie mówiąc o kosztach psychicznych, nie wiedziałam, że tak bardzo mnie te nieudane stymulacje dobiją. Efekt taki, że zmieniłam klinikę i czekam na kd. Jak dobrze pójdzie, to będzie w tym miesiącu.
W jakiej klinice czekasz na KD?
Trzymam kciuki, żeby dotarły i żeby to były te właściwe 😁🤰❤️katszo lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
-
Bazylia wrote:Zawsze udawało mi się z wizytami po pracy. Ale dostałam L4 również na samą wizytę, gdy była rano. No i oczywiście na punkcję i transfer. Ale tak żeby na całą procedurę to nawet nie pytałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 15:10
Amh 0.13 😔
Hashimoto
Punkcja -> 2 pęcherzyki
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
38.5 tyg -poród
Mały 0.5 % cud -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, trochę szukałam na tym wątku ale jest tak dużo stron że nie udało mi się jeszcze doszukać odpowiedzi na to co mnie martwi. Powiedzcie proszę jest sens podchodzić do in vitro z amh 0,90? Jest szansa że uzyskam jakieś komórki?
Za kilka dni mam wizytę w klinice, niewiem na co się nastawic, co może powiedzieć lekarz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 16:02
-
Kochana, tu sa osoby z 10 razy mniejszym AMH.
Zapytaj lekarza o suple, na pewno warto powalczyc o wyzsze amh.
Moze tez hormon wzrostu?
A moze dobrze odpowiesz na stymulacje i uda sie szybciutko?
Zycze powodzenia i uszy w gore:)Misiakowa, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Misiakowa wrote:Czesc dziewczyny, trochę szukałam na tym wątku ale jest tak dużo stron że nie udało mi się jeszcze doszukać odpowiedzi na to co mnie martwi. Powiedzcie proszę jest sens podchodzić do in vitro z amh 0,90? Jest szansa że uzyskam jakieś komórki?
Za kilka dni mam wizytę w klinice, niewiem na co się nastawic, co może powiedzieć lekarz...
Ja mam AMh 0.13 i od przyszlego cyklu stratuje juz mam wykupione leki i umowiony termin wizytyMisiakowa, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Amh 0.13 😔
Hashimoto
Punkcja -> 2 pęcherzyki
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
38.5 tyg -poród
Mały 0.5 % cud -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny ❤️ czekam jeszcze może jeszcze któraś z Was coś podpowie, miała podobnie i było dobrze ☺️
3 lata temu miałam amh 1,5 a ostatnie badanie pokazało taki spadek... Ogólnie to od lat biorę witaminy różnego rodzaju, zdrowa dieta, wszystkie wyniki badań ok, hormony ok, a to amh masakra, zaczęłam przyjmować ostatnio koenzym Q10 i napewno zapytam też lekarza co on proponuje
-
Nowa na forum wrote:Żałuję, ze wcześniej nie trafiłam ba to forum, kopalnia wiedzy, lekarze powinni to poczytać 🤔 Szkoda, że trafiłam na podejście "dajemy max". Dużo to kosztowało, bo nie łapię się na żadne dofinansowanie, nie mówiąc o kosztach psychicznych, nie wiedziałam, że tak bardzo mnie te nieudane stymulacje dobiją. Efekt taki, że zmieniłam klinikę i czekam na kd. Jak dobrze pójdzie, to będzie w tym miesiącu.
Hej, napisz coś więcej o tym, gdzie się leczyłaś i jaką klinikę wybrałaś do KD. Jestem w tym samym punkcie - przede mną ostatnia stymulacja, ale nie nastawiam się na nic. Myślę nad KD właśnie.36 lat
Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
AMH: <0,20
FSH: 19
wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)
pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
11 dpt - beta 2,30 💔
druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔
11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna
maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
6dpt - betaHCG 13,9
8dpt - betaHCG 77,40
11dpt - betaHCG 149,50
13dpt - betaHCG 84 💔
grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
❣️ jest dziewczynka
termin porodu: 07.09.2024 -
Trinity_Nea wrote:W jakiej klinice czekasz na KD?
Trzymam kciuki, żeby dotarły i żeby to były te właściwe 😁🤰❤️katszo, Hope2022 lubią tę wiadomość
-
Misiakowa wrote:Czesc dziewczyny, trochę szukałam na tym wątku ale jest tak dużo stron że nie udało mi się jeszcze doszukać odpowiedzi na to co mnie martwi. Powiedzcie proszę jest sens podchodzić do in vitro z amh 0,90? Jest szansa że uzyskam jakieś komórki?
Za kilka dni mam wizytę w klinice, niewiem na co się nastawic, co może powiedzieć lekarz...Misiakowa, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
katszo wrote:Hej, napisz coś więcej o tym, gdzie się leczyłaś i jaką klinikę wybrałaś do KD. Jestem w tym samym punkcie - przede mną ostatnia stymulacja, ale nie nastawiam się na nic. Myślę nad KD właśnie.
Która to stymulacja u Ciebie? Trzymam kciuki żeby się udało, i żebyś już nie musiała rozważać.katszo, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa na forum wrote:Jeśli chodzi o invitro, to całkiem dobre amh, szansa jest duża, tylko żebyś lekarza miała dobrego
Jaki jest w ogóle orientacyjny koszt stymulacji, tych wszystkich leków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 00:03
-
Nowa na forum wrote:Byłam w Vitrolive, teraz z kd zdecydowałam się na klinikę Bocian. Bocian przede wszystkim oferuje świeże komórki, od dawczyni z naszego kraju, a VL tylko mrożone z Hiszpanii. Dodatkowo ceny za komórki w B są niższe i liczone w pln a nie w euro, które ostatnio miało różne skoki. Ogólnie koszty całej procedury z kd są niższe w Bocianie. Moje środki finansowe są ograniczone, więc to wszystko ma znaczenie. Wolałabym swoje komórki, ale biorąc pod uwagę niepowodzenia stymulacji i wiek, myślę że kd to mniejsze ryzyko. Poza tym mam świadomość, że na swoich próbowałam i nie wyszło.
Która to stymulacja u Ciebie? Trzymam kciuki żeby się udało, i żebyś już nie musiała rozważać.
Super, popatrzę na ofertę Bociana w takim razie. Dzięki za odpowiedź!
To moja trzecia stymulacja - w tym cyklu miałam drugą - zerowa odpowiedź jajników - i zaraz zaczynam kolejną, ale szczerze wątpię, że cokolwiek da się jeszcze ze mnie wycisnąć. Moje jajniki są poważnie okaleczone przez endo i liczne operacje. Dlatego ze względu na tę sytuację i mój wiek myślę o KD jak o ostatniej desce ratunku i chcę spróbować.
36 lat
Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
AMH: <0,20
FSH: 19
wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)
pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
11 dpt - beta 2,30 💔
druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔
11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna
maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
6dpt - betaHCG 13,9
8dpt - betaHCG 77,40
11dpt - betaHCG 149,50
13dpt - betaHCG 84 💔
grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
❣️ jest dziewczynka
termin porodu: 07.09.2024