X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam pytanko o Omnitrope, która brała? Jakiego pena używacie? Od Omnitrope dedykowany czy np ktoś używał od Puregonu? Jaka dawkę ustawiacie na penie wówczas? Kurde zapomniałam wypożyczyć pena z kliniki i będę musiała coś pokombinować. Z góry dziękuję dobrej Duszy za instruktaż 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 13:51

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Cześć Dziewczyny, mam pytanko o Omnitrope, która brała? Jakiego pena używacie? Od Omnitrope dedykowany czy np ktoś używał od Puregonu? Jaka dawkę ustawiacie na penie wówczas? Kurde zapomniałam wypożyczyć pena z kliniki i będę musiała coś pokombinować. Z góry dziękuję dobrej Duszy za instruktaż 😘
    Ja używałam pena od puregonu, miałam brać dawkę 0,6 co drugi dzień co na penie puregonu odpowiada 150 jednostkom. Jest on fajny bo cienka igla i wchodzi jak w masełko 🙂 Zaczynasz już stymulację czy wcześniej musisz brać hw przez jakiś czas ?

happilyeverafter lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73

Wysłany: 10 czerwca 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Ja używałam pena od puregonu, miałam brać dawkę 0,6 co drugi dzień co na penie puregonu odpowiada 150 jednostkom. Jest on fajny bo cienka igla i wchodzi jak w masełko 🙂 Zaczynasz już stymulację czy wcześniej musisz brać hw przez jakiś czas ?

Dziękuję Ci Goniu 😘 Jestem w trakcie stymulacji już. No właśnie a ja mam wziąć jutro i pojutrze po 2,5 mg - ile to może być na penie Puregonu? 🙃 Dopomóż proszę 🙈

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję Ci Goniu 😘 Jestem w trakcie stymulacji już. No właśnie a ja mam wziąć jutro i pojutrze po 2,5 mg - ile to może być na penie Puregonu? 🙃 Dopomóż proszę 🙈
    Kurcze to jakas strasznie duża dawka się wydaje. Wychodziłoby ze 0,6 x4 czyli 600, ale to jakiś kosmos się wydaje. Zadzwoń najlepiej do kliniki i dopytaj bo nie ma co ryzykować ma chybił trafił. Za drogi to jest interes i zdrowia szkoda. A jak z lekami do stymulacji? Dostałaś małe dawki? Bo takie chyba lepiej się sprawdzają przy niskim amh 🤔

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • NatiN Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dostalam za darmo w aptece pena do omnitrop
    Może przejdź się do apteki i podpytaj?
    I dla porównania zaczęłam od dawki 50 a potem lekarz zwiększył mi do 150

• NatiN Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiN wrote:
    Hej
    Ja dostalam za darmo w aptece pena do omnitrop
    Może przejdź się do apteki i podpytaj?
    I dla porównania zaczęłam od dawki 50 a potem lekarz zwiększył mi do 150
    Przepraszam, wprowadziłam w błąd, ja przecież stosowałam ovaleap... A nie omnitrop... Sorka

Ale może idąc tym tokiem to może do Twojego leku też jest darmowy Pen?

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Kurcze to jakas strasznie duża dawka się wydaje. Wychodziłoby ze 0,6 x4 czyli 600, ale to jakiś kosmos się wydaje. Zadzwoń najlepiej do kliniki i dopytaj bo nie ma co ryzykować ma chybił trafił. Za drogi to jest interes i zdrowia szkoda. A jak z lekami do stymulacji? Dostałaś małe dawki? Bo takie chyba lepiej się sprawdzają przy niskim amh 🤔

Chciałam zapytać odnośnie małych dawek przy niskim amh. Amh mam 0,66 a dawki ovaleap dostałam maxymalne: pierwsza stymulacja 375 j., druga 450, obie zakończone totalną porażką i przerwane około 8 dnia 🙁. Przy pierwszej dwa pęcherzyki, przy drugiej tylko jeden. Myślisz, że lekarz niepotrzebnie dał duże dawki?

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 10 czerwca 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

Stymulacje mam mensinorm 75, puregon 300, orgalutran i właśnie omnitrope 2,5 mg (dzwoniłam do kliniki i Lekarz potwierdził dawkę hmm dziwne ze aż taka duża bo nawet dzwoniłam do innej kliniki odnośnie tego dawkowania z pena puregon i się dziwili ze taka duża dawka, no ja mam nadzieję że ten lekarz mnie w maliny nie wpuszcza bo długo czekałam na lepszy cykl). I w końcu muszę jechać po tego pena omnitrope do kliniki bo nawet oni nie wiedzieli jak dawkować to z pena puregon, oj serio? To jestem pierwsza pacjentka z takim leczeniem czy jak? Słabo to trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 20:18

Wysłany: 10 czerwca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiN wrote:
    Przepraszam, wprowadziłam w błąd, ja przecież stosowałam ovaleap... A nie omnitrop... Sorka

Ale może idąc tym tokiem to może do Twojego leku też jest darmowy Pen?

Dziękuję za podpowiedź, właśnie niestety nie ma penów do nich dostępnych w aptekach, mogę tylko wypożyczyć z kliniki.

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Chciałam zapytać odnośnie małych dawek przy niskim amh. Amh mam 0,66 a dawki ovaleap dostałam maxymalne: pierwsza stymulacja 375 j., druga 450, obie zakończone totalną porażką i przerwane około 8 dnia 🙁. Przy pierwszej dwa pęcherzyki, przy drugiej tylko jeden. Myślisz, że lekarz niepotrzebnie dał duże dawki?
    Słyszałam ze efekty przy niskim amh są lepsze z małymi dawkami i u mnie to się sprawdziło, przy wysokich dawkach tj puregonu 300 była klapa, niedojrzałe komórki zero zapłodnień a z lekkiej stymulacji mam synka. Nie wiem dlaczego lekarze w takich sytuacjach przepisują duże dawki czasem myśle ze może chcą zarobić …

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Stymulacje mam mensinorm 75, puregon 300, orgalutran i właśnie omnitrope 2,5 mg (dzwoniłam do kliniki i Lekarz potwierdził dawkę hmm dziwne ze aż taka duża bo nawet dzwoniłam do innej kliniki odnośnie tego dawkowania z pena puregon i się dziwili ze taka duża dawka, no ja mam nadzieję że ten lekarz mnie w maliny nie wpuszcza bo długo czekałam na lepszy cykl). I w końcu muszę jechać po tego pena omnitrope do kliniki bo nawet oni nie wiedzieli jak dawkować to z pena puregon, oj serio? To jestem pierwsza pacjentka z takim leczeniem czy jak? Słabo to trochę.
    Spokojnie lekarz powinien wiedzieć co robi. Ale dawka faktycznie duża. Ja leczę się w kriobanku oni od dawna stosują hw przepisują go wielu pacjentkom, ja stosowałam go dwa razy w odstępie 2 lat i za każdym razem miałam w dawce 0,6. Ale może masz go krócej brać i stad taka duża dawka ? Ile ampułek kazali Ci kupić ?

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️

Wysłany: 11 czerwca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Spokojnie lekarz powinien wiedzieć co robi. Ale dawka faktycznie duża. Ja leczę się w kriobanku oni od dawna stosują hw przepisują go wielu pacjentkom, ja stosowałam go dwa razy w odstępie 2 lat i za każdym razem miałam w dawce 0,6. Ale może masz go krócej brać i stad taka duża dawka ? Ile ampułek kazali Ci kupić ?

Dziękuję, ja będę brać 2,5 mg już podczas stymulacji (od 7 DC) ale nie wiem czy do punkcji czy tylko kilka ampułek. Właśnie ja dostałam Puregon 300 i Mensinorm 75, martwię się czy to nie będzie tak jak pisałaś wyżej że niedojrzałe komórki, puste pęcherzyki itp. Bardzo boję się tej stymulacji bo wreszcie trafiliśmy na cykl gdzie jest 3 pęcherzyki a nie 1-2 jak zazwyczaj. Ehhh muszę chyba zaufać lekarzowi.

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję, ja będę brać 2,5 mg już podczas stymulacji (od 7 DC) ale nie wiem czy do punkcji czy tylko kilka ampułek. Właśnie ja dostałam Puregon 300 i Mensinorm 75, martwię się czy to nie będzie tak jak pisałaś wyżej że niedojrzałe komórki, puste pęcherzyki itp. Bardzo boję się tej stymulacji bo wreszcie trafiliśmy na cykl gdzie jest 3 pęcherzyki a nie 1-2 jak zazwyczaj. Ehhh muszę chyba zaufać lekarzowi.

Tak bym radziła. Możesz go zapytać na wizycie o wielkość dawek. Na pewno chętnie Ci wyjaśni swój zamysł. A nawet jeśli mniej chętnie, to i tak powinien wyjaśnić 😉

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Bazylia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Słyszałam ze efekty przy niskim amh są lepsze z małymi dawkami i u mnie to się sprawdziło, przy wysokich dawkach tj puregonu 300 była klapa, niedojrzałe komórki zero zapłodnień a z lekkiej stymulacji mam synka. Nie wiem dlaczego lekarze w takich sytuacjach przepisują duże dawki czasem myśle ze może chcą zarobić …

Mój lekarz od początku mówił, że bez sensu przepłacać za duże dawki jak i tak będzie ten sam efekt.

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    9 dpt: 163,4 mlU
    11 dpt: 450,3 mlU
    13 dpt: 1920 mlU
    ♥️
  • arzu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:

2,5 mg to jest pół ampułki na raz, jakaś końska dawka, mnie ampułka starczała na 6 dawek co 2 dni po 0,8, czyli na ok. 2 tygodnie... Koniecznie dopytaj lekarza o co tu chodzi jaka strategia bo to też nie cukierki te leki, które nie są tanie przecież też.. daj znać co ci powie

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia wrote:
    Mój lekarz od początku mówił, że bez sensu przepłacać za duże dawki jak i tak będzie ten sam efekt.
    Żałuję, ze wcześniej nie trafiłam ba to forum, kopalnia wiedzy, lekarze powinni to poczytać 🤔 Szkoda, że trafiłam na podejście "dajemy max". Dużo to kosztowało, bo nie łapię się na żadne dofinansowanie, nie mówiąc o kosztach psychicznych, nie wiedziałam, że tak bardzo mnie te nieudane stymulacje dobiją. Efekt taki, że zmieniłam klinikę i czekam na kd. Jak dobrze pójdzie, to będzie w tym miesiącu.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras zaczynala stymulacje tuz przed okresem?? Mam juz wykupione leki i lekarz kazal mi sie wstawic kilka dni przed spodziewanym okresem wyznaczyl date usredniajac dlugosc cykli i wypada mi to na ok. 5 dni przed okresem...powiedzial ze tak ma byc ale ciekawi mnie czy zaczniemy czy to wizyta tylko w celu spr na usg czy faktycznie szykuje sie juz okres i kaze mi przyjsc po lilku dniach...

Amh 0.13 😔
    Hashimoto
    prognoza in vito - 0.5% szans

Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
    Punkcja -> 2 pęcherzyki
    1 doba - 1 komorka zapłodniona
    3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
    5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy

-> transfer 5AB / mrożony 4AA
    7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka <3
    19 tydz- 300 gram dziewuszki
    38.5 tyg -poród

Nasza córeczka jest juz z nami <3
    Mały 0.5 % cud
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    Czy ktoras zaczynala stymulacje tuz przed okresem?? Mam juz wykupione leki i lekarz kazal mi sie wstawic kilka dni przed spodziewanym okresem wyznaczyl date usredniajac dlugosc cykli i wypada mi to na ok. 5 dni przed okresem...powiedzial ze tak ma byc ale ciekawi mnie czy zaczniemy czy to wizyta tylko w celu spr na usg czy faktycznie szykuje sie juz okres i kaze mi przyjsc po lilku dniach...

Ja byłam na wizycie 17 dnia cyklu i na tej wizycie lekarka sprawdzała czy nie ma żadnych torbieli które mógłby powstać w ostatniej owulacji. Jako, że wszystko było ok to mam zielone światło na rozpoczęcie stymulacji w drugim dniu kolejnego cyklu. Myślę, że u Ciebie też będzie tak że będzie chciał zobaczyć jajniki i endometrium, dać zielone światło a na kolejną wizytę umówisz się 4-5 dnia stymulacji.

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • NatiN Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Ja byłam na wizycie 17 dnia cyklu i na tej wizycie lekarka sprawdzała czy nie ma żadnych torbieli które mógłby powstać w ostatniej owulacji. Jako, że wszystko było ok to mam zielone światło na rozpoczęcie stymulacji w drugim dniu kolejnego cyklu. Myślę, że u Ciebie też będzie tak że będzie chciał zobaczyć jajniki i endometrium, dać zielone światło a na kolejną wizytę umówisz się 4-5 dnia stymulacji.
    Moj to nawet karze mi przychodzić w 2 albo 3 dniu cyklu, twierdzi że najlepiej widzi stan macicy podczas miesiączki 🙈🙈🙈

I w tym cyklu tez tak będzie, czekam za małpa i się do niego umawiam...

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bez problemu dostałyscie z kliniki zwolnienie na czas calej procedury? Po 1 nie mam szans brac urlopy czy sie zwalniac co chwile na dojazdy...po drugie to nasza jedyna sznasa nie chce sie stresowac chce odpoczac i w spokoju wszytsko sobie zalatwiac bez pospiechu i stresu

Amh 0.13 😔
    Hashimoto
    prognoza in vito - 0.5% szans

Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
    Punkcja -> 2 pęcherzyki
    1 doba - 1 komorka zapłodniona
    3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
    5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy

-> transfer 5AB / mrożony 4AA
    7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka <3
    19 tydz- 300 gram dziewuszki
    38.5 tyg -poród

Nasza córeczka jest juz z nami <3
    Mały 0.5 % cud
‹‹ 2335 2336 2337 2338 2339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ