IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiakowa wrote:Sylza widzę po stopce że byłaś pacjentką Krakovi, ja się nastawiam na tą klinikę. Możesz coś więcej powiedzieć? Jak wrażenia?
Jest cały wątek o krakovi gdzie się trochę rozpisywałam, całość nie jest długa’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Bazylia wrote:A ja się dowiedziałam, że tam nie ma FSH lub AMH tylko, że oba muszą być spełnione.
Podobno dobra wola lekarza… ale temat śliski bo przy kontrolach jeśli zostanie wskazana bezzasadność to lekarz musi oddawać różnice tej refundacji dlatego bardziej się kierują wynikami AMH a nie FSH i wiekiem bo niby maja ocenić również szanse. U mnie wiek ledwo 27 na początku procedur ivf, FSH 6.8 i z AMH 0.5 dostałam odmowę u dwóch lekarzy.Bazylia lubi tę wiadomość
’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Bazylia wrote:A ja się dowiedziałam, że tam nie ma FSH lub AMH tylko, że oba muszą być spełnione.
To nieprawda."...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Sylza wrote:Podobno dobra wola lekarza… ale temat śliski bo przy kontrolach jeśli zostanie wskazana bezzasadność to lekarz musi oddawać różnice tej refundacji dlatego bardziej się kierują wynikami AMH a nie FSH i wiekiem bo niby maja ocenić również szanse. U mnie wiek ledwo 27 na początku procedur ivf, FSH 6.8 i z AMH 0.5 dostałam odmowę u dwóch lekarzy.
Masakra..."...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Sylza wrote:Podobno dobra wola lekarza… ale temat śliski bo przy kontrolach jeśli zostanie wskazana bezzasadność to lekarz musi oddawać różnice tej refundacji dlatego bardziej się kierują wynikami AMH a nie FSH i wiekiem bo niby maja ocenić również szanse. U mnie wiek ledwo 27 na początku procedur ivf, FSH 6.8 i z AMH 0.5 dostałam odmowę u dwóch lekarzy.
-
Dziewczyny, moja lekarka mówiła, że kontrole są rzadkie i najczęściej w przypadku nieubezpieczonych lub mających problemy z ubezpieczeniem pacjentek.
Ja przy amh 0.40, FSH 12 i w wieku 35 lat dałam się wyrolować lekarzowi i płaciłam jak idiotka za wszystkie zastrzyki, które wyniosły mnie prawie 7k do jednej stymulacji.
Składam teraz reklamację w mojej klinice i między innymi będę domagać się zwrotu kosztów za te leki.
A teraz pytanie z innej beczki. Sylza napisała mi o trawie pszenicznej, która podobno obniża FSH. Czy możecie doradzić mi, jak to pić i kiedy? Kupiłam taką w proszku, ale w necie jest tyle sprzecznych info, że wolę spytać was.36 lat
Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
AMH: <0,20
FSH: 19
wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)
pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
11 dpt - beta 2,30 💔
druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔
11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna
maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
6dpt - betaHCG 13,9
8dpt - betaHCG 77,40
11dpt - betaHCG 149,50
13dpt - betaHCG 84 💔
grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
❣️ jest dziewczynka
termin porodu: 07.09.2024 -
AGAaa wrote:Taniej nie jest, ale Czechy mają większe doświadczenie w invitro niż Pl. No i lepsze labolatorium i embriologów. Nie bawią się w zamrażanie nierokujacych zarodków.
A jaką klinikę w Czechach masz na myśli? Bo Gyncentrum w Ostrawie raczej do niej nie należy... -
Cześć! Kiedyś już się tu odzywałam Ja z moimi wynikami miałam refundację leków w pierwszych trzech procedurach. Lekarz nie robił z tym większych problemów. W każdej mojej stymulacji (raz długi i dwa krótkie protokoły) koszty leków bez refundacji to 4,5 - 6 tysięcy.
Misiakowa lubi tę wiadomość
-
Babzi wrote:A jaką klinikę w Czechach masz na myśli? Bo Gyncentrum w Ostrawie raczej do niej nie należy...
Ja jestem w Reproficie, ale korzystałam z KD i pierwszy transfer był tym szczęśliwym.
Robiłam rozeznania między Eurofertil, Reprofi, Unica i Europe IVF. Gyncentrum nie sprawdzałam wcale. -
nick nieaktualnyNobi wrote:Cześć! Kiedyś już się tu odzywałam Ja z moimi wynikami miałam refundację leków w pierwszych trzech procedurach. Lekarz nie robił z tym większych problemów. W każdej mojej stymulacji (raz długi i dwa krótkie protokoły) koszty leków bez refundacji to 4,5 - 6 tysięcy.
Dziewczyny z Reprofit powiedzcie proszę czy klinika akceptuje wyniki badań robione w Polsce? Wszystkie wymazy łącznie z wirusologia z krwi? Czy trzeba u nich robić?
Ja byłam pacjentka Gyncentrum w Ostrawie. Z opieki ogólnie jestem zadowolona. Dzięki nim mam jedną dzidzię. -
Misiakowa wrote:Dziękuję za odpowiedź ❤️ można spytać na jakim etapie jestes obecnie? Widzę po stopce Twojej że bywało że nie udawało się uzyskać komórek. Wiadomo z czego to wynikało? Badania masz ok? Wiesz pytam dlatego bo się boje podchodzić do stymulacji, boje się że będzie klapa.
Dziewczyny z Reprofit powiedzcie proszę czy klinika akceptuje wyniki badań robione w Polsce? Wszystkie wymazy łącznie z wirusologia z krwi? Czy trzeba u nich robić?
Ja byłam pacjentka Gyncentrum w Ostrawie. Z opieki ogólnie jestem zadowolona. Dzięki nim mam jedną dzidzię.
Nie znam powodu moich niepowodzeń, te trzy komórki które miałam w drugiej procedurze były dobrej jakości wg embriologow, wszystkie trzy się zaplodnily. Lekarz powiedział mi, ze jestem nierówna… nie mam IO, nie mam trombofilii, nie mam endometriozy, jajowody drożne, endometrium zawsze ładne, tak naprawdę to poza niskim AMH nic mi nie dolega. Albo o czymś nie wiem
Czwarta procedura to mild stimulation, aktualnie jestem 5 dni na letrozolu i w poniedziałek wizyta, na której zapadnie decyzja co dalej. Ponoć mogą dolozyc gonadotropin i coś na niepękanie pęcherzyków.
Ta sytuacja dla mnie to zaczyna być jakiś kosmos, bo powoli, po pół roku in vitro, dociera do mnie, że jest grubo… -
nick nieaktualnyNobi wrote:Twoje pierwsze dziecko jest z Twoich komórek? Bardzo gratuluję! Udało sie za pierwszym podejściem?
Nie znam powodu moich niepowodzeń, te trzy komórki które miałam w drugiej procedurze były dobrej jakości wg embriologow, wszystkie trzy się zaplodnily. Lekarz powiedział mi, ze jestem nierówna… nie mam IO, nie mam trombofilii, nie mam endometriozy, jajowody drożne, endometrium zawsze ładne, tak naprawdę to poza niskim AMH nic mi nie dolega. Albo o czymś nie wiem
Czwarta procedura to mild stimulation, aktualnie jestem 5 dni na letrozolu i w poniedziałek wizyta, na której zapadnie decyzja co dalej. Ponoć mogą dolozyc gonadotropin i coś na niepękanie pęcherzyków.
Ta sytuacja dla mnie to zaczyna być jakiś kosmos, bo powoli, po pół roku in vitro, dociera do mnie, że jest grubo…
Widzisz, z opisu Twojego przypadku wszystko jakby ok, to tak jakby troche o mnie. Też nic mi nie dolega. A lekarz nie zlecał jakichś innych badań dodatkowych zbey coś sprawdzić? Rany, trzymam kciuki by udało Ci sie, i podziwiam ❤️💪 Naprawdę te stymulacje wydają się być przerażające. I efekt końcowy który nigdy nie jest wiadomy -
Misiakowa wrote:Dziękuję za odpowiedź ❤️ można spytać na jakim etapie jestes obecnie? Widzę po stopce Twojej że bywało że nie udawało się uzyskać komórek. Wiadomo z czego to wynikało? Badania masz ok? Wiesz pytam dlatego bo się boje podchodzić do stymulacji, boje się że będzie klapa.
Ja byłam pacjentka Gyncentrum w Ostrawie. Z opieki ogólnie jestem zadowolona. Dzięki nim mam jedną dzidzię.
Reprofit akceptuje wyniki badań robione w Polsce. Zależy tylko,czy podchodzisz na własnych komórkach, czy z KD,bo jedyny wymóg to taki,że wirusologia musi być robiona u nich, ale jak to miałoby być z KD,to tylko partner robi wirusologię, Ty nie musisz. Ona jest w cenie pakietu.
Generalnie oni wymagają tylko cytologii,chyba,że coś jest nie tak,to lekarz może zlecić jeszcze inne badania,ale je wszystkie można zrobić u nas.Misiakowa lubi tę wiadomość
-
Misiakowa wrote:Kochana niestety nie z moich komórek ale z AZ - i udało się za pierwszym podejściem
Widzisz, z opisu Twojego przypadku wszystko jakby ok, to tak jakby troche o mnie. Też nic mi nie dolega. A lekarz nie zlecał jakichś innych badań dodatkowych zbey coś sprawdzić? Rany, trzymam kciuki by udało Ci sie, i podziwiam ❤️💪 Naprawdę te stymulacje wydają się być przerażające. I efekt końcowy który nigdy nie jest wiadomy
Co mógł to zlecił, resztę zrobiłam na własna rękę. Póki co zakładam jeszcze max 3 mini stymulacje i potem się zastanowimy co dalej.
Stymulacja sama w sobie nie jest przerażająca, ale oczekiwanie na embriologa po punkcji już tak
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Nobi wrote:Super, ze udało się za pierwszym podejściem!
Co mógł to zlecił, resztę zrobiłam na własna rękę. Póki co zakładam jeszcze max 3 mini stymulacje i potem się zastanowimy co dalej.
Stymulacja sama w sobie nie jest przerażająca, ale oczekiwanie na embriologa po punkcji już takNobi lubi tę wiadomość
-
Asia2000 wrote:Zgadza sie : ja stymulacji mialam 8 i juz je traktowalam jakos bez zbednego przejecia, glupio to zabrzmi ale nawet lubialam tak usmac przy puck up. Ale czekanie na wynik zawsze bylo stresujace… mialam amh 0.4 ale fsh 8 i ten wynik zgodnie z ustawa przedstawialam.
-
Dziewczyny czy po transwerze trzeba sie tez wstawiac do kliniki byc na miejscu czy poprstu spokojnie sie czeka na wynik bety ..plus minus jeśli wszytako pojdzie zgodnie z planem i liczac tak jak wy liczycie sttmulacje plus oczekiwanie na pobranie i transwer to ok 10 dni po ewentualnym transwerze wypada mi wyjazd wprawdzie nie wyjeżdżam za granice wypoczywam w PL ale czy trzeba byc blisko kliniki czy na spokojnie moge jechac na 2 tyg wypoczywac bez stresu czekac co sie zadzieje i tam gdzie bede robic sobie bete itd i jesli sie uda to poprostu sie wstawic po ulropie do swojego ginekologa czy jednak zaraz po tym jakby sie daj boze udalo trzeba sie wstawic do lekarza...wiem ze za bardzo mysle na zapas ale chcialabym przezyc to bez stresu i w miare sobie wszystko ulozyc co sie tylko da jeszcze przed tym wszystkim..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2022, 10:26
Amh 0.13 😔
Hashimoto
prognoza in vito - 0.5% szans
Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
Punkcja -> 2 pęcherzyki
1 doba - 1 komorka zapłodniona
3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy
-> transfer 5AB / mrożony 4AA
7dpt - beta 38.3
9dpt- beta 99
11dpt - beta 265
7,5 tyg - jest
13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka
19 tydz- 300 gram dziewuszki
38.5 tyg -poród
Nasza córeczka jest juz z nami
Mały 0.5 % cud -
Sylwia8782 wrote:Dziewczyny czy po transwerze trzeba sie tez wstawiac do kliniki byc na miejscu czy poprstu spokojnie sie czeka na wynik bety ..plus minus jeśli wszytako pojdzie zgodnie z planem i liczac tak jak wy liczycie sttmulacje plus oczekiwanie na pobranie i transwer to ok 10 dni po ewentualnym transwerze wypada mi wyjazd wprawdzie nie wyjeżdżam za granice wypoczywam w PL ale czy trzeba byc blisko kliniki czy na spokojnie moge jechac na 2 tyg wypoczywac bez stresu czekac co sie zadzieje i tam gdzie bede robic sobie bete itd i jesli sie uda to poprostu sie wstawic po ulropie do swojego ginekologa czy jednak zaraz po tym jakby sie daj boze udalo trzeba sie wstawic do lekarza...wiem ze za bardzo mysle na zapas ale chcialabym przezyc to bez stresu i w miare sobie wszystko ulozyc co sie tylko da jeszcze przed tym wszystkim..
Spokojnie. Zależnie od kliniki 10-15dni po transferze (zazwyczaj jest to 10) musisz zrobić betę i poinformować lekarza/klinikę o wyniku (mnie lekarz prosił o SMS). Jak wszystko się udało, to po kolejnych 2 tyg. masz pierwsze USG- termin na spokojnie umawiasz. Po drodze powtarzasz betę i robisz badanie poziomu progesteronu.
Jak widzisz, jeśli tylko będziesz miała dostęp do jakiegokolwiek laboratorium, to możesz spokojnie wypoczywać niekoniecznie pod nosem kliniki☀️"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
starania od 2017
AMH 0,5
FSH 13-15
stymulacje 10/11/12.2021
12dpt-1032
16dpt-6703
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️