X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak właśnie podczytywalam Twoja historię i ten szczęśliwy transfer ;) ja nie wykluczam wcale kd, wręcz przeciwnie, ta możliwość daje mi nadzieję 😀 nawet od kwietnia mam termin wizyty w Czechach na wrzesień, ale pewne sprawy trzeba domknąć i wykorzystać chociaż ta refundację na leki.

Jasne, że próbować 😁

Życzę Wam wszystkim takiego szczęścia- tych mdłości, migren, bólów kręgosłupa i innych ciążowych przyjemności 😉🤰❤️
    Wierzę, że każda z nas ma swój czas

monester, Annulla01, Annulllka lubią tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Dziewczyny, u mnie ministymulacja z lametta dała 3 pecherzyki, ale wszystkie były puste, znów… czy ma któraś z Was podobną historię? Albo może kojarzycie kogoś kto ma podobny problem i go pokonał? Już powoli tracimy nadzieję… gdyby nie jedna procedura, w której były komórki, to już byśmy się poddali.
    Teraz zrobię sobie detoks dr Dąbrowskiej, zaczynam chwytać się każdej deski ratunku. Trudno jest nie zwariować w takiej sytuacji i przyjmować wszystko „na spokojnie”…
    Miałam tak w styczniu - od 2-5 dnia 3 x aromek i w 6i7 dniu 75 puregonu- - były 3 pęcherzyki, szybko urosły , punkcja w 10 dniu - jeden niedojrzały pęcherzyk tylko. Potem w marcu kolejna próba z dawką 150 puregonu- tu znów niedojrzałe komórki tym razem trzy . Teraz mam 300 bemfola i mam mieć dłuższą stymulację tzn 9 dni i 10 dnia trigger , zobaczymy czy to coś pomoże . Z tego co widzę po tym forum to te czeskie mini stymulację są dłuższe i z clo a nie z lametta i różni się też sposób zakończenia - może to jest rozwiązanie ?

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Przywitam się na wątku : w trakcie 4 stymulacji , niskie amh- ostatnio 0.2 ale próbka jechala daleko, do tej pory tylko z pierwszej procedury miałam jeden zarodek 3 dniowy i transfer nieudany, potem kolejne dwa niewypały na małych dawkach leków- bez dojrzałych komórek. Teraz biorę bemfola 300 , dzisiaj na podglądzie 3 pęcherzyki 14-16mm. Punkcja przewidziana na sobotę.

Trzymam kciuki

monester lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulla01 wrote:
    Czesc! Milo ze pytasz. U nas bez zmian. Caly czas przerwa.
    W międzyczasie wyszedl wynik cmv niejednoznaczny i walczymy...
    Teraz cykl zaczął mi wariować... Juz ponad 40dni czekam na @... Nigdy takich nie miałam.
    Zaczynam się bać...

A co tam u Was?

Anulla01, mam nadzieję, że ten długi cykl to wina burzy hormonalnej spowodowanej procedurami 🤞🏻 Lekarz zaproponował plan działania w związku z cmv? Mocno dalej trzymam kciuki!
    U nas okej :) Malutka dziewczynka już jest sporym klocem 🙃 Ładnie się rozwija.

uS2wp2.png
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Miałam tak w styczniu - od 2-5 dnia 3 x aromek i w 6i7 dniu 75 puregonu- - były 3 pęcherzyki, szybko urosły , punkcja w 10 dniu - jeden niedojrzały pęcherzyk tylko. Potem w marcu kolejna próba z dawką 150 puregonu- tu znów niedojrzałe komórki tym razem trzy . Teraz mam 300 bemfola i mam mieć dłuższą stymulację tzn 9 dni i 10 dnia trigger , zobaczymy czy to coś pomoże . Z tego co widzę po tym forum to te czeskie mini stymulację są dłuższe i z clo a nie z lametta i różni się też sposób zakończenia - może to jest rozwiązanie ?
    Ja mam puste pecherzyki, brak w nich komórek. To jest największy problem. Już umówiłam się do Eurofertil, pojedziemy tam w przyszłym roku.

• monester Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Ja mam puste pecherzyki, brak w nich komórek. To jest największy problem. Już umówiłam się do Eurofertil, pojedziemy tam w przyszłym roku.
    Co z tego że moje pełne jak niedojrzałe... Widzę, że u Ciebie też się udało raz uzyskać zarodki- u mnie też jeden ale to było 2 lata temu. Wiesz, ja mam takie przemyślenia, że zle reaguje na stymulację z LH , aromek zwiększa stężenie lh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2023, 20:34

• Nobi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Co z tego że moje pełne jak niedojrzałe... Widzę, że u Ciebie też się udało raz uzyskać zarodki- u mnie też jeden ale to było 2 lata temu. Wiesz, ja mam takie przemyślenia, że zle reaguje na stymulację z LH , aromek zwiększa stężenie lh, no ale jak tym razem znów będą niedojrzałe to znaczy że nic się już nie uda zrobić i trzeba pójść inna drogą. Naturalne owu mam co miesiąc i pęcherzyk sam rośnie do 24 mm około zanim peknie, zobaczymy czy teraz jak dobrze podrosną przed triggerem to coś zmieni. Ale powiem Wam że już czuję dzisiaj jajniki jakby coś mi urosło i uwieralo. Nie wiem jak dziewczyny z kilkunastoma pecherzykamj dają radę w tych ostatnich dniach...
    No to zmienia tyle, ze być może odpowiednie dobranie stymulacji u Ciebie pomoże, a u mnie to nie wiem… raz uzyskałam ładne komórki, wszystkie się zaplodniły, zarodki 8B i 6B były transferowane, a trzeci zarodek padł w hodowli. Nawet lekarka mówi, ze to dziwne, ze nie ma u mnie komórek mimo wieku i AMH, które jest niskie, ale nie aż tak, żeby wskazywało na brak komórek.
    Czym jest trigger podczas takiej stymulacji? Tez ovitrelle? Nie rozumiem :) Wytłumaczysz?

• monester Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    No to zmienia tyle, ze być może odpowiednie dobranie stymulacji u Ciebie pomoże, a u mnie to nie wiem… raz uzyskałam ładne komórki, wszystkie się zaplodniły, zarodki 8B i 6B były transferowane, a trzeci zarodek padł w hodowli. Nawet lekarka mówi, ze to dziwne, ze nie ma u mnie komórek mimo wieku i AMH, które jest niskie, ale nie aż tak, żeby wskazywało na brak komórek.
    Czym jest trigger podczas takiej stymulacji? Tez ovitrelle? Nie rozumiem :) Wytłumaczysz?
    Trigger to to co ma wyzwolić owulację , zawsze dawali mi ovitrelle, a podobno w takich przypadkach skomplikowanych można podać podwójny trigger czyli ovitrelle i chyba gonapeptyl ? W Czechach dostają diphereline zamiast ovitrelle. Nobi, a ten schemat z drugiej procedury został powielony potem ? Czy już inna stymulacja ?

• Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta co 48h 38.3->99->265...chyba juz wystraczy tego sprawdzania 🙈🙉 progesteron 32...chyba tez ok...

Ile razy sprawdzalyscie przyrost?

monester, Nobi, Annulla01, AGAaa, Trinity_Nea, Annulllka lubią tę wiadomość

Amh 0.13 😔
    Hashimoto
    prognoza in vito - 0.5% szans

Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
    Punkcja -> 2 pęcherzyki
    1 doba - 1 komorka zapłodniona
    3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
    5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy

-> transfer 5AB / mrożony 4AA
    7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka <3
    19 tydz- 300 gram dziewuszki
    38.5 tyg -poród

Nasza córeczka jest juz z nami <3
    Mały 0.5 % cud
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    Beta co 48h 38.3->99->265...chyba juz wystraczy tego sprawdzania 🙈🙉 progesteron 32...chyba tez ok...

Cudowna wiadomość ! Gratulacje !
    Gdzieś mi się obiło o uszy że do wartości 1000 sprawdzały dziewczyny a potem przyrosty zwalniają i już tylko usg

Nobi lubi tę wiadomość

• Nobi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Trigger to to co ma wyzwolić owulację , zawsze dawali mi ovitrelle, a podobno w takich przypadkach skomplikowanych można podać podwójny trigger czyli ovitrelle i chyba gonapeptyl ? W Czechach dostają diphereline zamiast ovitrelle. Nobi, a ten schemat z drugiej procedury został powielony potem ? Czy już inna stymulacja ?
    Za każdym razem miałam inną stymulację. Chcemy powtórzyć tę z drugiej procedury, jak będę więcej pęcherzyków antralnych, a ostatnio była bieda. Nie mam już refundacji na leki, więc chcemy wyczekać dobry moment na gonadotropiny.

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:

Super wiadomość!!! Kiedy wizyta? 😁😁😁

PS. Ja sprawdzałam 3x jak widać w stopce.
    Potem tak jak pisała Monester- tylko USG.

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Za każdym razem miałam inną stymulację. Chcemy powtórzyć tę z drugiej procedury, jak będę więcej pęcherzyków antralnych, a ostatnio była bieda. Nie mam już refundacji na leki, więc chcemy wyczekać dobry moment na gonadotropiny.
    Rozumiem, też właśnie wyczerpałam ostatnie dofinansowanie, myślę że koszt leków wynioslby przy tej obecnej około 4 tysięcy. Straszne pieniądze...

Nobi lubi tę wiadomość

• Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Super wiadomość!!! Kiedy wizyta? 😁😁😁

PS. Ja sprawdzałam 3x jak widać w stopce.
    Potem tak jak pisała Monester- tylko USG.

Ide jutro ale tylko pogadac popytac ..usg zrobie dopiero jak wroce z nad morza bo za tydzien jade to bedzie za wczesnie a wracam 20.08 to juz napewno bedzie widac czy ok...

Od wczoraj mam klucia w jajnikach szczegolnie w jednym takie jak szpilke by ktos wbijal co chwile...

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Amh 0.13 😔
    Hashimoto

Punkcja -> 2 pęcherzyki

7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    38.5 tyg -poród

Mały 0.5 % cud
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po podglądzie. Niestety mało urosły od poniedziałku, mam 3 sztuki 17-18-20 i jakieś 3 maleństwa się ukazały. Estradiol 900 pg czyli ponad 3000 pmol. Przedłużamy hodowlę o 2 dni - punkcja w poniedziałek. Widziałam duże wahania lekarza czy sobota ale ostatecznie skoro za każdym razem mam niedojrzałe z takich pęcherzykow to przedłużamy. Dawka bez zmian 300. Zauważyłam że dobrze rosły dopóki nie włączyłam w poniedziałek tego leku co blokuje wyrzuty lh czyli orgalutranu. Jestem pełna obaw ale i nadziei, tylko żeby się nie okazało że same teraz pekna bo za długa stymulacja

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przejrzałam moje wyniki estradiolu w dniu podania ovitrelle i naprawdę to nie miało prawa się udać wcześniej. Szkoda, że przez takie podejście lekarzy tracimy pieniadze i czas.

Nobi lubi tę wiadomość

• Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mozliwe zeby w dniu spodziewanej mieisaczki dostac plamienia??? Wlozylam palec z luteina a tam krew tzn koncowke paleca mialam zabarwiona jasna krwia ...wsadzilam ponownie po pol h zeby apr nic juz nie bylo...albo paznokciem sobie zrobilam w koncu rane albo od luteiny albo organizm mysli ze ma byc okres i plami??...zalamalam sie chyba oszaleje wczoraj beta 265... dzis powinnam wedlug kalendarza miec mieisaczke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2022, 15:30

Amh 0.13 😔
    Hashimoto

Punkcja -> 2 pęcherzyki

7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    38.5 tyg -poród

Mały 0.5 % cud
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    Czy to mozliwe zeby w dniu spodziewanej mieisaczki dostac plamienia??? Wlozylam palec z luteina a tam krew tzn koncowke paleca mialam zabarwiona jasna krwia ...wsadzilam ponownie po pol h zeby apr nic juz nie bylo...albo paznokciem sobie zrobilam w koncu rane albo od luteiny albo organizm mysli ze ma byc okres i plami??...zalamalam sie chyba oszaleje wczoraj beta 265... dzis powinnam wedlug kalendarza miec mieisaczke

Tak... stały numer z paznokciem lub po prostu "zmęczeniem" błony śluzowej pochwy...
    Nie przejmuj się, choć wiem, że to zawsze psuje humor 😉

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️

Wysłany: 29 lipca 2022, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jeszcze przejrzałam moje wyniki estradiolu w dniu podania ovitrelle i naprawdę to nie miało prawa się udać wcześniej. Szkoda, że przez takie podejście lekarzy tracimy pieniadze i czas.

Mnie też trudno uwierzyć, że z takiego forum można uzyskać więcej informacji niż od lekarza. Mój poza max dawkami (nie miałam refundacji, więc koszt był bardzo duży a efektu żadnego) nie miał innego pomysłu. Albo totalna ignorancja albo wyłącznie chęć zarobku.

age.png

Wysłany: 29 lipca 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które korzystały z kd. Gdy uda się uzyskać zarodki, to zostaną one zamrożone i wtedy ja mam być przygotowywana. Podpowiedzcie proszę na czym to przygotowanie polega? Jakie leki i badania miałyście? W sumie wiem tylko o sprawdzeniu grubości endometrium, chyba w drugiej połowie cyklu?

age.png
‹‹ 2351 2352 2353 2354 2355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ