X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam krew (już bez USG bo i tak pick up w poniedziałek). I mamy estardiol 1248 pg i progesteron 1.04. nigdy nie miałam takiego estradiolu i teraz uważam, że jak ktoś podjął decyzję w poprzednich procedurach o zakończeniu stymulacji przy wyniku 350 estradiolu to zrobił to celowo i na moją niekorzyść... Pozostaje mieć nadzieję, że nie pekna do poniedziałku i będą się na coś nadawać moje jajca.

• monester Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Tak, po rekovelle była ładna odpowiedz. Gonadotropiny miałam zawsze na kilka godzin przed ovitrelle. Może to zależy od wielkości pęcherzyków? Nie mam pojęcia… ja dojeżdżam do Kriobanku. A Ty gdzie się leczysz? Umknęło mi
    Ja w gyncentrum w Katowicach. Nobi a jak było z estradiolem u Ciebie w dniu triggera ?

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester- piękny estradiol 👍👍👍

monester lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja w gyncentrum w Katowicach. Nobi a jak było z estradiolem u Ciebie w dniu triggera ?
    Przy jedynej udanej stymulacji był wysoki jak u Ciebie, przy pozostałych był kiepski (300-400). Ale moja doktórka mówi, ze miała ciaze z estradiolu poniżej 100 na jajko. Ta udana stymulacja była w kolejnym cyklu po pierwszej, potem wypadały mi miesięczne przerwy między kolejnymi.
    Twoje wyniki są bardzo obiecujące, ja bym się na Twoim miejscu nastawiała pozytywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 15:55

• monester Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Przy jedynej udanej stymulacji był wysoki jak u Ciebie, przy pozostałych był kiepski (300-400). Ale moja doktórka mówi, ze miała ciaze z estradiolu poniżej 100 na jajko. Ta udana stymulacja była w kolejnym cyklu po pierwszej, potem wypadały mi miesięczne przerwy między kolejnymi.
    Twoje wyniki są bardzo obiecujące, ja bym się na Twoim miejscu nastawiała pozytywnie :)
    Noo Sylwia8782 miała niski a efekt rośnie pięknie w brzuszku ;) podobno cetrotide też sztucznie obniza estradiol. Też po cichu zaczynam myśleć, że będą w końcu jakieś dojrzałe komórki w poniedziałek 😀 jeśli nie to będzie koniec prób na własnych a jeśli się uda że dojrzeja to tylko rozbudzi nadzieję we mnie i pewnie będę chciała spróbować jeszcze raz na swoich jeśli by odpadły w późniejszym etapie

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Noo Sylwia8782 miała niski a efekt rośnie pięknie w brzuszku ;) podobno cetrotide też sztucznie obniza estradiol. Też po cichu zaczynam myśleć, że będą w końcu jakieś dojrzałe komórki w poniedziałek 😀 jeśli nie to będzie koniec prób na własnych a jeśli się uda że dojrzeja to tylko rozbudzi nadzieję we mnie i pewnie będę chciała spróbować jeszcze raz na swoich jeśli by odpadły w późniejszym etapie
    Ja mialam 2 jajka z estradiolem 189 czyli mniej niz 100 na jedno...narazie nic nie ma na usg nawet pecherzyka wiec nie chwalimy nocy przed zachodem słońca 🙃 czekamy do 22.08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 19:07

Amh 0.13 😔
    Hashimoto
    prognoza in vito - 0.5% szans

Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
    Punkcja -> 2 pęcherzyki
    1 doba - 1 komorka zapłodniona
    3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
    5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy

-> transfer 5AB / mrożony 4AA
    7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka <3
    19 tydz- 300 gram dziewuszki
    38.5 tyg -poród

Nasza córeczka jest juz z nami <3
    Mały 0.5 % cud
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    Ja mialam 2 jajka z estradiolem 189 czyli mniej niz 100 na jedno...narazie nic nie ma na usg nawet pecherzyka wiec nie chwalimy nocy przed zachodem słońca 🙃 czekamy do 22.08
    To że my tego nie widzimy to nie znaczy że nie ma ;) gorąco wierzę że to będzie TEN zarodek ;) ale tak czekamy do 22.08 😀 a jak się czujesz ?

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Przygotowanie tak jak Agaaa napisała. Transfer dobierają do najlepszego endometrium- zazwyczaj to 19-25 dc. Ja miałam chyba 19.

To chyba w sierpniu jeszcze się nie uda. Tak z innej beczki, gdy miałam stymulacje to bardzo sie cieszyłam i bardzo przeżyłam ich przerywanie, gdy okazało się, że nic z tego. Teraz kiedy wreszcie coś się dzieje, to z jednej strony się cieszę, ale mam tyle obaw 🙁 że zarodki nie powstaną, że zarodki powstaną ale żaden nie da ciąży, że ciąża będzie ale nie donoszę, że dziecko urodzi sie chore i cała masa innych możliwości problemów...no masakra jakaś.. nie wiem skąd ten dół, czy takie obawy teraz to normalne?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    To chyba w sierpniu jeszcze się nie uda. Tak z innej beczki, gdy miałam stymulacje to bardzo sie cieszyłam i bardzo przeżyłam ich przerywanie, gdy okazało się, że nic z tego. Teraz kiedy wreszcie coś się dzieje, to z jednej strony się cieszę, ale mam tyle obaw 🙁 że zarodki nie powstaną, że zarodki powstaną ale żaden nie da ciąży, że ciąża będzie ale nie donoszę, że dziecko urodzi sie chore i cała masa innych możliwości problemów...no masakra jakaś.. nie wiem skąd ten dół, czy takie obawy teraz to normalne?
    Normalne. Też mam ciągle takie górki i dołki. Każda z nas zaliczyła już tyle porażek, że ciężko nie mieć obaw o przyszłość. Ale chyba jak się już zostaje mama to jest jeszcze gorzej, wtedy człowiek się martwi już resztę życia.

• monester Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam bardzo ciekawe informacje o tym jak lh źle wpływa na jakość komórek w przypadku obniżonej rezerwy lub starszego wieku czy pcos:

A significant percentage of older women and those who have diminished ovarian reserve (DOR) have increased LH activity is increased. Such women either over-produce LH and/or the LH produced is far more biologically active. Chronically increased LH activity leads to overgrowth of ovarian connective tissue (stroma/theca). This condition, which is often referred to as Stromal Hyperplasia or hyperthecosis can result in excessive ovarian androgen/testosterone production and poorer egg-embryo quality/competency, Similarly, women with polycystic ovarian syndrome (PCOS), also characteristically have Stromal hyperplasia/hyperthecosis due to chronically increased LH activity. Thus they too often manifest with increased ovarian androgen production. It is therefore not surprising that “poor egg/embryo quality” is often also a feature of PCOS.
    In my opinion, the over-administration of LH-containing menotropins such as Menopur, [which is comprised of roughly equal amount of FSH and hCG ,which acts similar to LH)], to older women, women with DOR and those who have PCOS can also lead to reduced egg/embryo competency . Similarly, drugs such as clomiphene or Letrozole that cause the pituitary gland to release excessive amounts of LH, are also potentially harmful to egg development .
    Źródło https://www.sherfertilitysolutions.com/blog/pros-cons-lupron-trigger/
    Co ciekawe ten lekarz mówi że najlepsze efekty przynosi włączenie cetrotide lub orgalutranu już na samym początku stymulacji A nie 5-6 dnia i że znacząco wpływa to na jakośc oocytów i zarodków.

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:

To jeszcze chyba za szybko na widoki w USG...
    Który to dzień po transferze?

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2022, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Znam to. Ja po pierwszej procedurze (brak komórek) powiedziałam, ze robimy druga i kończymy te farsę. No ale w drugiej pojawiły się ładne komórki i w ten oto sposób stoję u progu piątej procedury.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Normalne. Też mam ciągle takie górki i dołki. Każda z nas zaliczyła już tyle porażek, że ciężko nie mieć obaw o przyszłość. Ale chyba jak się już zostaje mama to jest jeszcze gorzej, wtedy człowiek się martwi już resztę życia.

Dzięki za pocieszenie 😄

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Sylwia8782 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To że my tego nie widzimy to nie znaczy że nie ma ;) gorąco wierzę że to będzie TEN zarodek ;) ale tak czekamy do 22.08 😀 a jak się czujesz ?
    Raz lepiej raz gorzej..tzn generalnie od ponad tygodnia mam problem z jedzeniem nie czuje glodu nie musze jesc zmuszam sie bo wiem ze musze ale schudlam juz 2 kg od czasu transferu ...mam zawroty glowy ale moze to od progesteronu...czasami mi slabo ale generalnie nie jest zle gdyby nie brak apetytu..kocham slodycze a teraz nie tkne nic co slodkie bleee...stad pewnie spadek wagi bo zawsze sie zajadalam
    Endometrium 17 mm w srodku wszytsko ladnie ale za wczesnie zeby cokolwiek bylo bo to dopiero 14dpt

Amh 0.13 😔
    Hashimoto
    prognoza in vito - 0.5% szans

Stymulacja-> menopur 75 i oveanlop 300 ( 12 dni)
    Punkcja -> 2 pęcherzyki
    1 doba - 1 komorka zapłodniona
    3 doba- 2 zapłodnione -> zarodek wysokiej i sredniej klasy
    5 doba - jednak dwa zarodki wysokiej klasy

-> transfer 5AB / mrożony 4AA
    7dpt - beta 38.3
    9dpt- beta 99
    11dpt - beta 265
    7,5 tyg - jest <3
    13 tydz - Nifty ok ..dziewczynka <3
    19 tydz- 300 gram dziewuszki
    38.5 tyg -poród

Nasza córeczka jest juz z nami <3
    Mały 0.5 % cud
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia8782 wrote:
    Raz lepiej raz gorzej..tzn generalnie od ponad tygodnia mam problem z jedzeniem nie czuje glodu nie musze jesc zmuszam sie bo wiem ze musze ale schudlam juz 2 kg od czasu transferu ...mam zawroty glowy ale moze to od progesteronu...czasami mi slabo ale generalnie nie jest zle gdyby nie brak apetytu..kocham slodycze a teraz nie tkne nic co slodkie bleee...stad pewnie spadek wagi bo zawsze sie zajadalam
    Endometrium 17 mm w srodku wszytsko ladnie ale za wczesnie zeby cokolwiek bylo bo to dopiero 14dpt

Dobrze to znam, szczególnie ze słodyczami 😂
    Zjadałam dużą czekoladę na raz, a w pierwszym trymestrze nie mogłam patrzeć na słodkie.
    Mam nadzieję, że również u Ciebie to dobry objaw 👍

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Znam to. Ja po pierwszej procedurze (brak komórek) powiedziałam, ze robimy druga i kończymy te farsę. No ale w drugiej pojawiły się ładne komórki i w ten oto sposób stoję u progu piątej procedury.
    A ta 5 ta to już w Czechach myślisz ? Czy jeszcze w Kriobank próby ? Ale mam stresa, że się jutro zakończy znów wielkim rozczarowaniem...

• Boguśka Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😉 podczytuje Was od pewnego czasu i mam do was pytanie bo mam już mętlik w głowie...
    Czy myslicie że z nieprawidłowym kariotypem, dość niskim AMH jest sens startować w Polsce, czy jednak udac się od razu np. do dr L. w Eurofertil?

• monester Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobi wrote:
    Nobi mam pytanie na priv do Ciebie, wysłałam zaproszenie .

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boguśka wrote:
    Cześć 😉 podczytuje Was od pewnego czasu i mam do was pytanie bo mam już mętlik w głowie...
    Czy myslicie że z nieprawidłowym kariotypem, dość niskim AMH jest sens startować w Polsce, czy jednak udac się od razu np. do dr L. w Eurofertil?

Ciężko mi doradzić.
    My się leczyliśmy w Gdyni i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zawsze możesz pójść na jedną wizytę w wybranej klinice i wtedy zdecydować

starania od 2017
    AMH 0,5
    FSH 13-15

stymulacje 10/11/12.2021
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
  • Nobi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A ta 5 ta to już w Czechach myślisz ? Czy jeszcze w Kriobank próby ? Ale mam stresa, że się jutro zakończy znów wielkim rozczarowaniem...
    Właśnie dziś zaczynam w sumie szóstą procedurę, bo czwarta była przerwana i sama nie wiem czy ją wliczać do prób czy nie. Tym razem krótki protokół z agonistą. Proszę trzymać kciuki :)

‹‹ 2353 2354 2355 2356 2357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ